Ukrainan kriisi ratkeaa!

Niin sanotussa Normandian formaatin huippukokouksessa Ukrainan, Venäjän, Ranskan ja Saksan johtajat yrittävät päästä eteenpäin Itä-Ukrainan sodan ratkaisemisessa.
https://yle.fi/uutiset/3-11108445

Neljän osapuolen neuvottelut alkoivat tänään.
Oletus: Jotain ratkaisun suuntaan on näkyvissä, koska astutaan yhteiskokoukseen.
Ukrainan on taloudellisen vararikon partaalla. Sekin edellyttää tilanteen normalisoimista.

17

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ilman muuta Ukraina on vaikeassa taloudellisessa poliittisessa tilanteessa, mutta aivan muusta syystä kuin mitä suomalaiset kommunistit ja muut Kremlin edessä konttaajat antavat ymmärtää.
      Venäjä on miehittäjänä Ukrainan Krimillä ja sotii Ukrainaa vastaan Itä-Ukrainassa, ja nuo ovat ne pääsyyt, jotka tähän tilanteeseen ovat johtaneet.

      • Anonyymi

        Putiniin ei ole luottamista.

        Älä koskaan ikinä luota roistoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Putiniin ei ole luottamista.

        Älä koskaan ikinä luota roistoon.

        Viisi vuotta Putinin diktatuurin vankina olleen ukrainalaisen elokuvaohjaaja Oleg Sentsovin arvio on karu.

        "Viisi vuotta Venäjän vankina ollut krimiläinen elokuvaohjaaja Oleg Sentsov Ylen haastattelussa: Älkää luottako Putiniin rauhanneuvotteluissa"

        -

        "Kotiin Krimille Sentsov ei kuitenkaan pääse. Venäjä on miehittänyt niemimaata kohta kuusi vuotta.

        Sentsov sanoo Krimin kokeneen Baltian maiden kohtalon. Neuvostoliitto miehitti Baltian maita vuosikymmeniä toisesta maailmansodasta kylmän sodan päättymiseen saakka."

        https://yle.fi/uutiset/3-11109664

        Partacuksen SKP(ei-rek.) piti Stalinin toteuttamaa Neuvostoliiton Baltian maiden miehitystä kerrassaan erinomaisena asiana, toivoen samaa myös Suomelle, ja kuten toisessa keskusteluketjussa ilmenee niin Partacus syyttää Ukrainaa siitäkin, että Venäjä miehitti Ukrainalle kuuluvan Krimin ja liitti sen valtioalueeseensa itse järjestämällään niin sanotulla kansanäänestyksellä, jossa ei ollut edes muita vaihtoehtoja kuin liittyminen Venäjään.


    • Anonyymi

      Suomalaisten kommunistien mielestä Venäjä toimii muiden valtioiden maa-alueita miehittäessäänkin aivan asianmukaisesti, mikä on tietysti ymmärrettävää, vaikka ei tietysti millään tavalla hyväksyttävää.
      Moskovassa bolshevistisen Venäjän etuja ajamaan perustetun puolueen, SKP:n, kannattajien ollessa kyseessä tuo ei enää ole tietysti mikään uusi asia.

      Katsotaan miten Venäjän aikaan saama Ukrainan kriisi sai alkunsa.

      Venäjä kielsi ensin kiivaasti, että sen joukkoja olisi Ukrainan Krimin alueella > ns. "vihreät miehet", kunnes presidentti Putin myönsi "Kyllä on".

      "Putin: Krimin valtaus osoitus Venäjän armeijan kyvystä

      Venäjän presidentti Vladimir Putin on myöntänyt ensimmäistä kertaa, että Venäjän joukot valtasivat Krimin niemimaan."

      https://yle.fi/uutiset/3-7161714

      Venäjä järjesti itse niin sanotun kansanäänestyksen Ukrainan Krimillä.

      "Putin lipsautti ison tunnustuksen Krimistä: IS vertasi ääninauhaa ja Venäjän virallista versiota – yksi sana oli sensuroitu"

      -

      "Vladimir Putin tuli myöntäneeksi Helsingissä suorin sanoin, että Venäjä itse järjesti Krimin niin sanotun kansanäänestyksen Ukrainan maaperällä."

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005759961.html

      Mitään vaihtoehtoa Ukrainaan jäämiseksi ei tässä niin sanotussa kansanäänestyksessä ollut.

      "Krimin kansanäänestyslipussa kaksi vaihtoehtoa: Kyllä ja kyllä liittymiselle Venäjään

      Äänestäjille tarjotaan käytännössä lyhyt ja hieman pitempi tie osaksi Venäjää, ei mahdollisuutta pitää Krim Ukrainan autonomisena osana."

      https://yle.fi/uutiset/3-7131723

      Krimin aluehallinolla ei ollut Ukrainan perustuslain mukaan oikeutta järjestää tuon kaltaisia kansanäänestyksiä yksin, puhumattakaan siitä, että nyt sen järjesti miehittävaltiona alueella ollut Venäjä.

      Partacus on toisessa yhteydessä puolustellut Venäjän Ukrainalle kuuluvan Krimin valtausta ja asettanut samalla kyseenalaisiksi ne ETYK:in päätösasiakirjan ja YK:n perussopimuksen kaltaiset sopimukset rajojen loukkaamattomuudesta joihin Venäjäkin on sitoutunut.
      Partacuksen mukaan Ukraina on peräti itse syyllinen siihen, että Venäjä miehitti Ukrainan Krimin ja liitti sen omaan valtioalueeseensa.

      Tuon sortin paskaa suoltaa kommunisti, joka henkeä vetäistyään kehuskelee olevansa rauhan asialla.

      On kerrassaan erinomainen asia, ettei Suomessa ole noita Otto "Suomensyöjä" Kuusisen perinneyhdistyksen jäseniä yhtään enempää kuin 0,1 prosenttia väestöstä, sillä muuten meillä olisi lisää niitä partacuksia, jotka myöntävät Moskovan Kremlille blancon valtakirjan Suomen asioihin ja ovat vielä valmiita Neuvostoliiton aikojen malliin tekemään myyräntyötä Suomen saattamiseksi Kremlille alisteiseksi.

    • Kuten arvata saattoi, edistystä oli luvassa.
      On sovittu aselevosta ja aseistuksen vetämisestä pois rintamalinjoilta.
      Seuraavaksi tulenee Itä-Ukrainan aseman määrittely. Osavaltio vai itsehallintoalue tai jotain muuta.
      Lännen kapitalismille on edullista kriisin jatkuminen. Se syö Ukrainaa. Se on Ukrainalle vahingollinen. Maan talous on mennyt kuralle. Natokapitalismille olisi ihannetila, että porvarit rintamalinjoilla tappaisivat toisiaan hamaan maailmanloppuun saakka.
      Ukraina on monietninen valtio. Jos demokratia voittaa niin vähemmistökansallisuuksien asema tulee asetettavaksi paikoilleen uusilla laieilla.

    • Anonyymi

      Venäjä on fasistinen valtio.

      Venäjä valloitti asevoimin Ukrainalle kuuluvan Krimin ja liitti sen itseensä, ja Venäjä sotii niin ikään Itä-Ukrainassa Ukrainaa vastaan.

      Moskovassa perustetun SKP:n vakiintuneita perinteitä jatkaen suomalaiset kommunistit hyväksyvät Kremlin imperialistisen ja aggressiivisen sotapolitiikan, ilman pienintäkään kritiikkiä.

      Partacus itse on kommunistien tavan mukaisesti syyttänyt Venäjän imperialismista Ukrainaa, mikä tarkoittaa samaa kuin syyttäisi raiskauksen kohdetta siitä, että hän joutuu rikoksen uhriksi.

      Kommunismin kannatus Suomessa on 0,1 prosenttia, mikä osoittaa sen, ettei heidän aatteellaan enää ole minkäänlaista kaikupohjaa suomalaisessa yhteiskunnassa, ja vielä jäljellä olevat kommunistit keskittyvätkin Kremlin sanoman levittämiseen ja Venäjän tekojen esittämiseen myönteisessä valossa.

    • Anonyymi

      Ensin tulee katsoa, alkaako asevoimien vetäytyminen. Jos se onnistuu, neuvottelut jatkuvat. Minsk2.0 sopimus on hyvä lähtökohta. EU sitoutui siihen.
      SKP tukee rauhanprosessia.

    • Anonyymi

      Suomalaisten kommunistien Kremlin edessä konttaaminen jatkuu Neuvostoliiton aikojen malliin, ja kuten jo aiemmin kerroin niin aloittaja Partacus pistää toisessa keskusteluketjussa Ukrainan syyksi sen, että Venäjä miehitti Ukrainalle kuuluvan Krimin ja liitti sen kansainvälisen oikeuden vastaisesti omaan valtioalueeseensa.


      Venäjä on imperialistinen fasistivaltio, eikä Vladimir Putinin sanaan voi luottaa.

      "Viisi vuotta Venäjän vankina ollut krimiläinen elokuvaohjaaja Oleg Sentsov Ylen haastattelussa: Älkää luottako Putiniin rauhanneuvotteluissa"

      https://yle.fi/uutiset/3-11109664

    • Anonyymi

      Olisi oikein toivottavaa, jos persut lähtisivät Venäjän työläisten mukaan kampeamaan Putinia vallasta. Eivät lähde. Miksiköhän!
      Persut ovat kauhuissaan Ukrainan kriisin ratkaisuyrityksestä. Miksiköhän?

    • Anonyymi

      Olisi myös oikein toivottavaa, että suomalaiset kommunistit eivät Partacuksen tapaan syyllistäisi Ukrainaa imperialistisen, fasistisen Putinin Venäjän rikoksista, eli Ukrainalle kuuluvan Krimin valtauksesta ja pakkoliitosta omaan valtioalueeseensa sekä Venäjän hyökkäyssodasta Itä-Ukrainassa.

      Mitä tulee persujen mielipiteisiin mistään asioista, niin niistä sinun Partacus kannattaa kääntyä suoran heidän puoleensa, ja kun et näytä vieläkään löytäneen heidän osoitettaan, niin pantakoon se tähän.

      https://www.eduskunta.fi/FI/kansanedustajat/eduskuntaryhmat/perussuomalaisten-eduskuntaryhma/Sivut/default.aspx

      Diktaattori Josif Stalin on jälleen noussut Venäjän kommunistien idoliksi, joten jos maan työväestön kanta on lähelläkään kommunistien kantoja, niin varjelkoon meitä moisilta typeryksiltä, ja maan todellisen historian kokonaan unohtaneen Stalinin diktatuurin glorifioinnilta.

      Mutta kukapa voisikaan olla fanaattisempi kuin aivopesun uskonnon läpikäynyt, ja kommunismi jos mikä on juuri sitä, jumalinaan massamurhaajat Vladimir Lenin ja Josif Stalin.

    • Anonyymi

      Täytyy olla toivorikas.
      Itä-Ukrainan kriisi on jatkunut vuosikausia. Neuvottelutulos aselevosta ja joukkojen siirtämisestä molemmin puolin taaemmaksi on ensimmäinen askel.
      Diplomatia toimii. Luultavasti keväällä syntyy uusia ratkaisuja.
      Vaikka Putin onkin eurooppalaisen persuismin idoli, tavallinen kansa Ukrainassa toivoo rauhantilaa.

      • Paras ja ainoa pysyvä tapa ratkaista Ukrainan tilanne on se, että aggressori siellä Moskovassa vetää joukkonsa Itä-Urainasta ja purkaa sen sillan Krimille kunhan on sieltä poistanut kaikki joukkonsa. Käytöksellään Venäjä on menettänyt oikeutensa pitää tukikohtaa Krimillä, sekin on evakuoitava jonnekin!

        Lisäksi Venäjän tulee korvata kaikki vahingot ja menetykset joita sen ilman syytä tehty hyökkäys (kuten 30.11.1939 Suomeen) on aiheuttanut.

        Ei voida hyväksyä moista aggressiivistä pölkkypääjoukkoa kuin mitä tuonne Venäjälle on kommunismin kaatumisen jälkeen ilmaantunut.

        Ukraina on samalla liityettävä NATO:n täysjäseneksi jotta Moskova hillitsee tulevaisuudessa kyntensä. Samalla voidaan meidän Suomemme liittää siihen yhdistykseen jolloin Moskovan näpit rauhoittuvat meidänkin kohdallamme.

        Siinä Partacusi sinulle oiva resepti parempaan maailmaan!


    • Anonyymi

      Fasistinen, militaristinen ja imperialistinen Venäjä on syyllinen koko Ukrainan tämän päivän tilanteeseen, miehitettyään ensin Ukrainalle kuuluvan Krimin ja pakkoliitettyään se omaan valtioonsa, ja käynnistämällä sodan Itä-Ukrainassa Ukrainaa vastaan.

      Venäjän tulee lopettaa sotiminen ja tukemiensa Itä-Ukrainan kapinallisten kanssa tehtävä yhteistyö kokonaan, sekä vetäytyä Krimiltä ja palauttaa se takaisin Ukrainalle.
      Venäjän aiheuttamiensa sota- ja muiden korvausten maksaminen Ukrainalle tulee järjestää kansainvälisen ryhmän yhteisen päätöksen mukaisesti, viivyttelemättä.

      Tuossa on pysyvän rauhan ensiaskeleet ja samalla hyvä esimerkki muille valtioille siitä, ettei hyökkäyssota ja maiden anastus ole sallittua nykypäivän maailmassa.

    • Edellä esityt porvareiden väitteet ovat tuulesta temmattu.
      Ukrainan kriisi Itä-Ukrainassa on sen sisäinen kriisi. Sisäisenä se tulisi käsitelläkin.
      Maidanin tapahtumista lähtien vallassa olevat urkainalaisoligarkit ovat tuottaneet maallleen suuren vahingon juoksemalla lännen johtajien apua pyytämään. Lännen kapitalismille on edullista pitää yllä epävakautta ja estää Minsk2.0 toteutumasta.
      Ukrainan väärä politiikka tuottaa vain vahinkoa maalleen.
      Ukrainan hallitus ja Itä-Ukrainan alue neuvottelevat keskenään. Luultavasti kyseeseen tulee laajennettu autonomia Ukrainan yhteydessä tai alueet irtautuvat Ukrainasta omaksi valtioksi. Tämäkin mahdollisuus riipaisi rajusti Ukrtainan taloutta.

      Venäjällä pelottelu on turhaa höpötystä. Läntiset natomaat painostavat Ukrainan oligarkkeja olemaan aloittamatta neuvotteluja. Venäjä työtää aseita Itä-Ukrainaan ja natomaat aseistavat Kiovan hallitusta.

      Odotellaan rauhassa vuodenvaihdetta, jatkuuko aselepo ja alkavatko ukrainalaiset keskenään sopia asioista. Jos sopivat, muilla ei ole nokan koputtamista.

    • Anonyymi

      Ukraina voisi myydä miehitetty Itä-Ukrainan alueet ryssille. Siellä ei ole kuin ryssiä, kaatumassa olevia taloja ja lopetettuja hiilikaivoksia. Hintana voisi olla 10 vuotta kaasua ilmaiseksi.

      • Anonyymi

        Täysin väärä arvio. Itä-Ukrainan on Ukrainan teollistunein alue.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      149
      2339
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1928
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1730
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1183
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe