Alkoholin etämyynti.

Anonyymi

Kun katsoo noita verohallinnon sivuja niin mikä viinakauppa eu:alueella myy alkoholia etämyyntinä että myyjä vastaa veroista? Onhan noita kauppoja joista ostaja itse järjestää kuljetuksen mutta silloinhan lain mukaan ostaja on velvollinen maksamaan verot suomeen. Eihän se silloin tule yhtään halvemmaksi tilata alkoholia ulkomailta. Kait se niille tulee halvemmaksi jotka ei välitä verojen maksusta ja joilla ei ole omaisuutta ulosmitata. Onko siis eu: n sisällä alkoholikauppaa jossa myyjä vastaa veroista ja josta tilaaminen olisi halvempaa kuin osto suomesta?

5

402

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kauppoja jotka hoitavat kuljetuksen valinnan on monta ja heille kuuluu Suomen verohallinnon/tullin mukaan verovastuu, Valitettavasti aika harva kauppa todellisuudessa hoitaa verovelvollisuuttaan.

   Toisaalta ostajan velvollisuus ei ole verojen maksaminen silloin kun kauppais hoitaa tuotteet kuljetukseen. Tämä laki on muuttumassa, mutta aikataulusta kukaan ei osaa sanoa yhtään mitään - eikä oikein sisällöstäkään. Suomi yrittää kiristää tilaamisen ehtoja ja verovelvollisuuden valvontaa, mutta aika sekavalta näyttää.

   Itse ostan muutamasta eri kaupasta ja käytänä myös huutokauppojen palveluja hyväksi - nämä kaikki hoitavat myös tuotteen lähettämisen/kuljettamisen. Eli minulla ei ole nykyisten verottajan ohjeiden mukaan verovastuuta.

   Tiedän, että esim Ruotsi on tehtynyt verosopimuksen muutaman ison Brittikaupan kanssa ja kauppias hoitaa verojen maksun Ruotsiin, ja toki myös Brittiveronjen vähentämisen tuotteen hinnasta. Tällöin alkoholin hinta on lähes sama kuin Briteille. Hintaa pääsee kokeilemaan kun vaihtaa toimitusmaata. Suomen verottajan sopimuksista en tiedä.

   • Anonyymi

    Onko kokemusta tuosta viinikaupat comista? jos maksaa niiden sivuilla suositellun toimittajan niin onko joutunut maksamaan veroja?


  • Anonyymi

   Tilanne toki elää koko ajan ainakin vuosien aikaperspektiivillä. Ja itse aina silloin tällöin innostuu tutkailemaan mikäs se tilanne nyt olikaan tällä hetkelllä. En ole vielä kertaakaan ostoksille asti päässyt.

   Mutta eikö tällä hetkellä kannata nimenomaan suosia EU:n kauppoja jotka HOITAVAT myös kuljetuksen. Silloin ostajan ei tarvitse vähät välittää valmisteveroista. Näin lukee Tullin sivuilla asiasta.

   Tämä on pahasti ristiriidassa ainakin joidenkin verkkokauppojen kanssa jotka nimenomaan mainostavat että heillä ostaja hoitaa kuljetuksen ja olisi muka jotenkin etu. Siitähän on vain haittaa!

   Onkos tällä hetkellä EU markkinoilla siis yhden klikkauksen kauppoja?

   • Anonyymi

    On. Itse ostan vain niistä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    On. Itse ostan vain niistä.

    Siis. Niistän ja piereksin Alkon jonossa.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Raivoaako Putin, kun Suomi hyväksytään naton jäseneksi

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000008913259.html "Kommentti: Madridista jysähti sittenkin – Suomi kutsutaan Naton jäseneksi jo keskiviikkona Lähes
   NATO
   372
   3862
  2. Miten olette pärjänneet kuumuuden kanssa?

   Viime yö oli trooppisen lämmin ja kämpässä kuuma. Heräilin vähän väliä kuumuuden takia vaikka nukuin pelkkä lakana päällä. Täkin heitin jo viime viiko
   Maailman menoa
   347
   3431
  3. Rydman "elämäni hirveimmät päivät" Entäs uhrisi?!

   https://yle.fi/uutiset/3-12515383 Rydman valittelee että vaikeaa on ollut kun jäänyt kiinni mutta entäs uhrisi? Ei yhtään empatiaa uhreja kohtaan!
   Maailman menoa
   163
   2395
  4. Nakkilassa on raiskattu wanhus

   Wanhus on raiskattu nakkilassa palvelutalossa. ( näin uutisoivat molemmat iltapäivälehdet sekä yle )
   Nakkila
   19
   2006
  5. No aloititko sä jo suhteen

   sen toisen ihailijasi kanssa? Sen jonka kanssa sulla oli jotain vispiläkauppaa? Olenko jo unohdettu ja tarpeeton?
   Ikävä
   151
   1345
  6. Mitä oikein odotat?

   Rehellisiä vastauksia sitten vain.
   Ikävä
   115
   1203
  7. JA SIEPIN VALITUS ALKOI TAAS

   Siepin unelma-asunnossa oli hajonnut ilmalämpöpumppu, jonka takia hän joutui lähtemään kuumuutta pakoon ylelliseen hotelliin. mutta voi kauhistus, k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   112
   1195
  8. Totuus on että

   Se kaikki sattui ihan vit**ti koska mä tykkään susta todella paljon. Oikeesti tosi paljon. Menin ihan pois raiteilta enkä tajua tätä itekään. Oon mä j
   Ikävä
   34
   927
  9. Turkki tukee Suomen Nato-jäsenyyttä

   Kuinkas trollien suuhun nyt pannaan? 🤣 Juttua aiheesta löytyy kohta kaikista mahdollisista uutislähteistä. Mahtava homma!🫡🥳
   Maailman menoa
   386
   882
  10. Natoon liittymisen hinta kova.

   Suomi joutuu luovuttamaan kurdeja Turkkiin, maksoiko Suomen Nato-jäsenyys monien kymmenien ihmisten vankeus ja kidutuskohtalon vai peräti kuoleman. ht
   Maailman menoa
   246
   866
  Aihe