Apua! Agressiivinen parta-agama

Anonyymi

Hei. tuli sellainen ongelma, että agamani on tullut agressiiviseksi. Siivoaminen terraariossa on mahdotonta, sillä se pikku riiviö hyökkää ja puree, sekä avaa suunsa ja sihisee.

Kun ostin sen maaliskuussa, se ei ollut agressiivinen, vaan ihan pikkusen arka; se tuli kädelle, jos houkuteltiin namuilla ja antoi joskus silitellä sen päätä sormella. Sain sen silloin tällöin pois terraariosta, jos se ei ollut uupunut tai ärsyyntynyt.

Noin kuukausi sitten, kun minun isosiskoni tuli meille, hän otti kenkälusikan ja alkoi tökkiä ja pelotella agaman, sekä ärsyttää sitä sormella ja hanskalla. Tämän tapauksen jälkeen, liskosta tuli hyvin-hyvin agressiivinen ja erittäin arka.
Harmittaa tosi paljon, koska en ikinä olisi halunnut sellaisen agressiivisen lemmikin.

Koska terraarion siivoaminen on mahdotonta, enkä jaksa tollaista vihaista eläintä, minun on pakko myydä liksoni pois ja ostaa sen tilalle uusi (En missään tapauksessa halua tehdä sitä, mutta toista vaihtoehtoa ei ole, kun vaan saada apua ja vihjeitä joltakin, kuka varmasti osaa auttaa...)

ja kauhein ongelma on, että en voi myydä liskoani millään tavalla, koska kukaan ei halua ostaa sitä. Ja eikä ystäväni tarvitse liskoa + en voi noin vain antaa sitä (toivottavasti ymmärrätte miksi)...

Äiti ei suostu auttaa minua ratkaisemaan tämän ongelman, joten en pysty tehdä asialle mitään...

Voisko edes joku antaa vihjeitä ja kertoa, mitä vois tehdä ja miten saisi ratkaistua tämän ongelman?

7

<50

  Vastaukset

  • Aggressiivinen kirjoitetaan kahdella g:llä!

  • Hei! Vie lemmikkisi eläinlääkäriin lopetettavaksi. Ja älä hanki enää lemmiksi em. lajia kerta et pysty siitä huolehtimaan. Tuo, että siskosi on käynyt oin kiusaamassa lemmikkiäsi on eläinrääkkäystä. Oletko varma, ettei agamalla ole jossain kohdin murtumaa kerta kenkälusikalla sohittu ym. Eipä ole ihme, että siitä on tullut tuollainen mitä kerroit. Tosi surullista agaman puolesta :-(

  • Terraarion voit siivota siirtämällä liskon ensin pois jotain astiaa tai haavia apuna käyttäen. Sitten vaan sitkeästi istutu terraarion vieressä ja tarjoat liskolle herkkuja, vaikkapa pinseteillä noin alkuunsa, samalla juttelet sille. Etkä päästä enää siskoasi liskon lähellekään. ( kuinka vanha n olet). Ja jos saat myytyä liskon takaisin eläinkauppaan, niin älä osta toista. siskosi kiusaa senkin, melkoisen varmasti

  • ELÄIMET EI OLE KIERRÄTYS TAVARAA ÄLÄ OSTA TOISTA JOSSET OSAA ENSIMMÄISTÄKÄÄN HUOLTAA!!!! KASVA VÄHÄN!! TOLLO!!!!!

  • Hei. Muille kommentoijille: kyseessä tuntuu olevan nuori harrastaja. En ole ikinä eläinrääkkäyksen puolella ja on todella raskasta lukea kuinka eläintä on kohdeltu. Kirjoittajalle toivon että et hommaisi kuitenkaan uutta agamaa. Agama on selvästi traumatisoitunut, se on kovin temperamenttinen laji. Eläimelle on tässä kohtaa parasta lopetus. Voit myös ottaa yhteyttä paikalliseen eläinpelastus tai -suojelu järjestöön. Esim Pirkanmaan alueella toimii PESU (Pirkanmaan eläinsuojelu yhdistys). Jos haluat lisätietoa tai apua niin voit ottaa minuun yhteyttä (Kik :fantasticfoxMulder).

  • Ensinnäkin kerroppa minkäslainen terraario tuolla agamalla on? mitat, lämpötilat ja uv-valot ok? Terraarion sivut kannattaa myös peittää jollain niin liskosi tuntee olonsa turvalliseksi. Itselläni lasiterraarioiden etuosat ovat ainoastaan avoimet ja he voivat siitä katsella ulos jos siltä tuntuu.

   Liskot ei muutenkaan ole mitään sylilemmikkejä vaan niiden täytyy antaa elää omaa elämäänsä terraariossaan, siivouksien ajaksi otetaan korkeintaan pois. Tosin perus siivous onnistuu vaikka lisko olisikin terraariossa.

   Esim aikuisen Parta-agaman terraarion tulisi olla vähintään 120x50x50, poikaselle riittää esim 60x45x45.

  • Suosittelen viemään eläimen eläinkauppaan takaisin, ottavat varmsati vastaan ilmaiseksi ja etsivät liskolle uuden paremman kodin.

   Olisi julmaa lopettaa eläin, se ansaitsee toisen mahdollisuuden.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mielipiteitä amk pääsykokeesta?

   Itselle englanti ja eettiset taidot oli vaikeimpia... Jäikö teillä paljon vastaamatta kysymyksiin? Minulla joka osiossa jäi johonkin vastaamatta.
   Pääsykokeet
   149
   5551
  2. No niin....Tiemaksut sitten tulee.

   Jopa 1000€ lisää kuluja autoilijalle. Näin se Suomi varmaan yrittää ylöspäin mutta muistaa pitäisi että se raha on taas pois muusta kulutuksesta.Jälle
   Maailman menoa
   179
   4679
  3. Senaatintorilla 10.000 mielenosoittajaa. Koronasta viis

   Senaatintorilla hirmuinen Black livers matter miekkari menossa. https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000006528841.html
   Maailman menoa
   249
   2832
  4. Stefan maksoi velkansa

   Stefan maksoi eläkeyhtiölle velkansa. Siitä saitte kaikki kateelliset ja katkerat luuserit.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   80
   2779
  5. Henkirikos

   Tietoa kenelläkään viime yön puukotuksesta..?
   Jämsä
   22
   2773