Yksi syy miksen käytä julkisia kulkuvälineitä kuin kerran vuodessa ja nyt varmasti vielä harvemmin.

Anonyymi

Olimme siippani kanssa syntymäpäivillä hki-tallinna-hki risteilyllä länsisatamasta käsin. Lipun osto lauantai päivällä automaatilta Jokelassa onnistui yli odotusten ja junamatkalla tietysti lipun tarkastus, Ratikalla satamaan ja laivaan... Paatti palasi la iltana klo 21 satamaan ja menimme ratikka pysäkille, Valitsin lippuautomaatilta a-d vyöhykeliput ja laite pyysi näppäilemään pin-koodin ja painamaan enter. Näppiksen taustavalo oli luonnollisesti rikki ettei enterin sijaintia voinut hämärässä nähdä, eikä enter yleisen standardin mukaisesti sijainnut oikeassa alakulmassa, joten maksu keskeytyi. Siis kännykkä käteen ja siitä valoa näppiksen pimeyteen... Maksu hyväksytty ja haluanko kuitin tapahtumasta? tottakai haluan mutten saa sitä kuten en myöskään matkalippuja. Seuraavat asiakkaat (kiinalaisia?) ei myöskään saaneet tikettejä.. Pikainen tarkastelu pankin varmennuksista osoitti veloituksen tapahtuneen ilman että minulla oli matkalippuja. Matkalippuautomaatti ei osannut kertoa missään vaiheessa ettei lippuja voi tulostaa, ehkäpä paperi lopussa? Kun värkki on kerran kiinni netissä niin eikös se olisi voinut lähettää tikettejä kännykkääni txt-viestinä?? Miten matkalipun puuttuminen olisi selvitetty lipuntarkastajalle ja kuka olisi maksanut ylimääräisen selvittelyn kulut??? Eipä jäänyt mitenkään positiivista kuvaa joukkoliikenteen toimivuudesta lipunmyynnin osalta, vieläkään, eli ajan edelleen omalla autollani sillä sen veroista saan kuitin joka vuosi, riippumatta siitä käytänkö julkisia tai en...

13

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tämä on hyvin yleistä. Seuraavalla kerralla kannattaa tulla sieltä Hyvinkäältä moottoritien pysäkille ja ottaa satamaan menevä bussivuoro. Niissä voi maksaa vielä käteiselläkin. Toinen vaihtoehto on varata matka matkatoimistosta kuljetuksineen, silloin pääsee suoraan satamaan ja useasti kuljettaja hakee vielä liputkin valmiiksi. Olen huomannut, että bussiliikenteessä palvelu pelaa paljon paremmin kuin kiskoilla. Näitä tapoja käytän itse matkustaessani Tallinnaan, yritän omalta osaltani myös vähentää henkilöautoilua ja sen aiheuttamaa ympäristökuormitusta.

    • Anonyymi

      Tai käytät suosiolla sitä kännykkää lipun ostoon suoraan. Miksi mennä ropaamaan jotain automaattia, kun liput saa suoraan kännykällä?

    • Anonyymi

      Olisit voinut ostaa liput (niin menoa kuin palua varten) etukäteen R-kioskilta, koska oletettavasti Tallinnan matka oli ostettu aikaisemmin. R-kioskilta ostetun lipun voimassaoloaika alkaa ensimmäisestä leimauksesta.

      Toisaalta, jos on käyttöä useamminkin eri välineillä niin HSL:n matkakortti on silloin sopiva. Lataa siihen rahaa ja sitten käyttää.

      R-kioskilta ostettaessa lippu on kalliimpi kuin jos sen ostaa matkakortilla.

      En itsekään tykkäisi kiireessä ostaa automaatilta lippua vaan aina mieluummin etukäteen tai sitten matkakortilla.

      Itselläni on mm. Tallinnan ja Tukhoman matkakortit, joihin joko laitan rahaa tai ostan esim. vuorokauden lipun.

      Jokainen henkilö vastaa itse siitä, että on voimassa oleva matkalippu. On sitten kyseessä Suomi tai joku muu valtio!

      • Anonyymi

        Niin...onko se niin v...un vaikeaa käyttää jotain muita nykyaikaisempia maksuvälineitä ja tapoja, kuin oravannahkoja jotka ovat jäänteitä 70-luvun kivikaudelta ???


      • Anonyymi

        R-kioskilta ei voi ostaa Helsingin ratikkalippuja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        R-kioskilta ei voi ostaa Helsingin ratikkalippuja.

        Kaikkia HSL:n lippuja voi ostaa R-kioskilta niistä kunnista, jotka kuuluvat HSL:n sopimuksen piiriin. Myös ratikkaan käyviä lippuja, mutta varsinaiset ratikkaliput poistuivat viime vuoden keväällä.

        Jokela kuuluu HSL:n alueeseen ja siellä myydän lippuja, jotka käyvät HSL:n alueen lähiliikennejuniin, busseihin, ratikoihin, metroon, SUomenlinnan lauttaan.


    • Anonyymi

      Kuten aloitin niin myös lopetan:

      Käytän julkisia kerran vuodessa, nykyisillä kokemuksilla vieläkin harvemmin..

    • Anonyymi

      Helsingin joukkoliikenne on vuosia jäljessä Tallinnan vastaavasta. Siellä voi kaupunkiliikenteessä (bussit, ratikat, trollikat) maksaa matkan omalla kortilla jos siinä on lähimaksuominaisuus. Etummaisen oven vieressä kun vilauttaa korttia niin asia on hoidettu. Veloitus on 1,10 euroa kerralta. Useamman matkan yhteishinta ei saman vuorokauden aikana ole koskaan yli 3 euroa.

      Helsingissä sama saattaa kuulemma tulla käyttöön 2022. Aika pian kuitenkin!

      • Anonyymi

        Helsingissä (HSL) onkin tuhlattu matkakortteihin, maksulaitteisiin ja kortinlukijoihin niin paljon rahaa ja niin monta kertaa viimeisten vuosien aikana, että se on taatusti ainakin Euroopan ennätys. Kun tilaaja ei tiedä mitä haluaa niin silloin on toimittajilla rahastusten paikka.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Helsingissä (HSL) onkin tuhlattu matkakortteihin, maksulaitteisiin ja kortinlukijoihin niin paljon rahaa ja niin monta kertaa viimeisten vuosien aikana, että se on taatusti ainakin Euroopan ennätys. Kun tilaaja ei tiedä mitä haluaa niin silloin on toimittajilla rahastusten paikka.

        HSL:n suurin ongelma on, että se on virkamiesvetoinen (lue: työpaikat jaetaan toistaidottomille hyväveliperiaatteella) liikelaitos, jonka tehtävä on hoitaa annetut palvelut periaatteessa annetun budjetin mukaan. Mutta jos budjetti ylittyy, niin sitähän sitten poliittisella päätöksellä nostetaan seuraavana vuonna. Vapailla markkinoilla toimiva firma asetettaisiin konkurssiin. Sama koskee myös vaikkapa Staraa, joka lähitulevaisuudessa tultaneen onneksi yhtiöittämään. Hyviä esimerkkejä yhtiöittämisen eduista ovat esimerkiksi Helsingin kaupungin 100% omistamat osakeyhtiöt Helen ja Palmia.


    • Anonyymi

      Mistä ne tietää ratikoissa onko se kortti yhen vai koko perheen käytössä. Voikait sitä lainata toisellekki. Ite oon lainannu matkahuollon korttia ku eriaikaan päivästä bussilla menty niin ei ole tarvinu maksaa bussilippua.

      • Anonyymi

        En ole Hesasta.


    • Anonyymi

      Eikö niitä saa älypuhelimeenkin ladattua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      19
      1651
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      29
      1319
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      64
      1224
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1122
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      28
      1066
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1036
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1009
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1001
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    Aihe