On aika ottaa kinkut kylmiöstä suolaliuoksesta kypsennykseen ja on useita tapoja, joista valitsin kaksi, perinteisesti uunissa ja savustaen.
Pihakeittiössämme meillä on kalojen savustukseen tarkoitettu savustusuuni, ihan vain puulämmitteinen ja siihen mahtuu muutama kinkku hyvin.
Kinkkua tulee savustaa kunnes kinkun haluttu sisälämpötila on saavutettu, eli joko erittäin mureaksi ylikysäksi 85 asteiseksi,tai vain mehevänkypsäksi 75 asteiseksi, tämä on makuasia, josta ei voi kiistellä.
Kaikki kalansavustajathan tietävät sokerpalasten vaikutuksen väriin, mutta kysyisin jos sallitaan Pattayan savustajilta, mitä puulajia käytetään täällä thaimaassa savun aikaansaamiseen vastineena esimerkiksi katajalle, jota me suomen saaristossa ollessamme käytämme?
Tässä aloituksessa ajattelin lätkäistä kaksi perskärpästä yhdellä iskulla kiteyttäen asian aloitukseen vaivautumatta osallistumaan muihin babloihin.
Rakkaista rakkain on selvittänyt Numban kotiosoitteen, jonka johdosta että selvittelylle ei tarvitsisi tämän enempää hymyillä, niin pyydän julkaisemaan tuon osoitteen tarkoituksella, että ystäväni joka Huan alueella jouluaan nauttii, voisi viedä Numballe puhelinnumeroni, niin voimme sopia hänen kanssaan tapaamisen tammikuun päiville samalla kun vaimoni käy Amissa lunastamassa yhden tonttikauppansa loppuerän pimeenä handuun.
Minun olemassaolon kartoittajalle eritoten hyvää joulua täältä Chiang Maista ja tervetuloa suorittamaan kartoituksensa lopputulema Neiti 2010 Kurkon kanssa, kun Kurkon jalopuut lopettanut luonnonöljyn käryämisen uudisilluusiohaavekodissaan ja hän ryhtyy sanojensa mittaiseksi.
Kaikille rakkaille rauhaisaa joulua.
SAVUSTETTU JOULUKINKKU THAIMAALAISELLA SAVULLA.
21
216
Vastaukset
- Anonyymi
Sitten ei muuta kuin kuksasta kuva ja sensukan joulu voi alkaa. Hyvää joulua!
- Anonyymi
Missä kuva kuksasta kiukkuinen viipyy?
- Anonyymi
Kuinka yksi ihminen tapaa kaksi persoonaa.?
- Anonyymi
Niuvanniemen kiljukellarista juomat ja a vot harasoo, sitten voikin aloittaa häiriskamppiksen SuolenPattiksella.
Metrinen eteerinen keräsi risuja niin saatiin rintamamiestölli lämbimäski. Vanhaan peltiuuniin tuuppasin hiilloksen päälle pötkön laujantai makkaraa. Oli miinus kolkyt prosenttia. Tulee mellevä savun maku siihe ku tökkäsin hofnarin pikkusikarin siihen pystyyn. Akka sano että hyi vee ni sanoin että ite oot. Ei sen oo pakko syyä ja pojalleen en antais vaikka pyytäis. Kyllä seitenvuotias jo tienaa ite omat rahansa tämän katon alla jonka minä olen maksanut. Tai siis perinyt. Huopakatto vähän vuotaa mutta meillä on yllätysämpäreitä tokmannin avajaisista jonotin kaheksan kertaa uudelleen ni sain seittemän ämpäriä. Kaheksannella kerralla ne sano että eiköhän herralle jo riitä ja auttoivat mut pihalle pyörätuoleineen päivineen.
- Anonyymi
Kyllä Thaimaalaisella nuotiolla käristetty joulurotta on parasta mitä tiedän.
Täällä Pattayalla rottia kyllä riittää isommallekin joukolle. Oikein hyvää joulua Senssullekin, kuten myös kaikille palstalaisille.
Aatto vapaata, sitten loppuvuosi töitä joka päivä. Tammikuussa lomalle, sitten helpottaa. Syökää kinkkua, nauttikaa joulusta.- Anonyymi
Hyvää Joulua sinulle ja kaikille palstalaiselle.
- Anonyymi
pitäisiköhän piipahtaa pikimmin lekurissa??????????? on näköjään semmoista tekstiä jotta
- Anonyymi
Kalervon entisellä vuokralaisella kävi käry. Nyt ei enää miljoonat irtoa.
- Anonyymi
Hyvää joulua Senssu!
Melkoiseen urotekoon olet lähtenyt, kun oikein useamman joulukinkun aiot vieraillesi suomalaisittain ja vieläpä savustettuna siellä Chiang Maissa valmistaa. Siinä kun vielä lanttulaatikot ja sun muut sillisalaatit kokkailet onnistuneesti, niin huh huh... ja
Arvostan.
Pattayan savustaja en ole, mutta tuo arvoituksesi, mitä puulajia siellä Thaimaassa käytetään katajan sijaan savun tuottamiseen, on omalla tavallaan mielenkiintoinen.
Suomessa kalaa tai lihaa savustaessani olen käyttänyt lähinnä leppälastuja tai omenapuun lastuja. Katajaa joskus lisukkeena makua antamaan. Pelkästään tai liikaa katajaa käyttäessä lopputuloksesta tulee kitkerä, olen antanut itseni ymmärtää, vaikka tätä en vielä ole testannut.
Savusaunan omistajana - ja näin ihmisiä savustaneena - annan nyt sinulle, ilmeisesti myös innokkaana savusaunoittelijalle, pikku vinkin. Yleensä koivua pidetään parhaana puuna mm. lämpöarvonsa johdosta, puulämmitteisen saunan lämmittämiseen, Suomessa. Savusaunan kohdalla näin ei kuitenkaan ole jos koivuklapit eivät ole kuorittuja. Koivuklapien kuoressa on aineksia, jotka savuna savusaunassa saattavat aiheuttaa saunojien silmien kirvelyä. Näin ollen savusaunan loppulämmityksessä ehkä, kannatta käyttää haapaklapeja, vaikka näiden lämpöarvo on koivuklapeja pienempi.
Anteeksi jos tämä turinointini aloituksesi aiheen ohi meni. Arvannet mitä tässä puuhailin juuri...
Hyvää Joulua!- Anonyymi
Kyllä kataja on ammattimiehen valinta savustukseen. Senssulla on kuksa ja vitusti omaisuutta ja rahaa. En epäile hänen valintojaan, enkä vinkkejä MISSÄÄN ASIASSA. Itsekkin täällä suomessa leppälastuilla pannut menemään, pari sokerinpalaa ja mustanviinimarjapensaan oksa, välillä pala katajan oksaa, väriä, ei makua antamaan. Mutta taidan kanssa siirtyä pelkkään katajaan, jos se kaikentietävän miljonäärinkin mielestä on parasta tohon savustus touhuun....? Totta kai siitä kitkerä maku jää, mutta ehkä amerikan musiikin soidessa jammailevien viranomaisyhteistyöllä koulutettujen thaimaalaisten orpotyttöjen ravintolapäällikköjen valmistumisjuhlaan kuuluukin hiukan kitkerä savukala? Ei noista tiiä? Vielä jos vuoristokylpylässä savustavat? VMP.
Anonyymi kirjoitti:
Kyllä kataja on ammattimiehen valinta savustukseen. Senssulla on kuksa ja vitusti omaisuutta ja rahaa. En epäile hänen valintojaan, enkä vinkkejä MISSÄÄN ASIASSA. Itsekkin täällä suomessa leppälastuilla pannut menemään, pari sokerinpalaa ja mustanviinimarjapensaan oksa, välillä pala katajan oksaa, väriä, ei makua antamaan. Mutta taidan kanssa siirtyä pelkkään katajaan, jos se kaikentietävän miljonäärinkin mielestä on parasta tohon savustus touhuun....? Totta kai siitä kitkerä maku jää, mutta ehkä amerikan musiikin soidessa jammailevien viranomaisyhteistyöllä koulutettujen thaimaalaisten orpotyttöjen ravintolapäällikköjen valmistumisjuhlaan kuuluukin hiukan kitkerä savukala? Ei noista tiiä? Vielä jos vuoristokylpylässä savustavat? VMP.
Jouluinen kiitos vaivannäöstäsi kommentoida mitä kommentoida päätit, joten kohteliaisuudesta muutama sananen takaisin Sinulle ja savusaunojalle tässä kiteytettynä.
Teiltä lienee "epähuomiossa" jäänyt huomiotta aloitukseni kysymys Numban osoitteesta, jonka johdosta hymyni aiheesta vahvistuu.
Katajasta sananen.
Tulee käyttää kohtuudella, silloin vältyt kitkeryydeltä.
Muuten meidän savustuksessa käytin kyllä ihan täällä Chiang Maissa kasvavaa katajaa.
Ohessa tietoa.
Kataja ja sen alalajit ovat levinneet hyvin laajalle alueelle pohjoisella pallonpuoliskolla.
Sitä kasvaa koko Euroopassa aivan arktisimpia alueita lukuun ottamatta, paikoitellen Pohjois-Afrikassa
ja
Aasiassa
Turkista Kaukasuksen alueelle ja Pohjois-Iraniin, Keski-Aasiassa, Pohjois- ja Keski-Japanissa sekä koko Siperiassa. Pohjois-Amerikassa kataja on levinnyt mantereen keski- ja pohjoisosiin lukuun ottamatta tundra-alueita.
Hyvää joulua.- Anonyymi
SENSSU kirjoitti:
Jouluinen kiitos vaivannäöstäsi kommentoida mitä kommentoida päätit, joten kohteliaisuudesta muutama sananen takaisin Sinulle ja savusaunojalle tässä kiteytettynä.
Teiltä lienee "epähuomiossa" jäänyt huomiotta aloitukseni kysymys Numban osoitteesta, jonka johdosta hymyni aiheesta vahvistuu.
Katajasta sananen.
Tulee käyttää kohtuudella, silloin vältyt kitkeryydeltä.
Muuten meidän savustuksessa käytin kyllä ihan täällä Chiang Maissa kasvavaa katajaa.
Ohessa tietoa.
Kataja ja sen alalajit ovat levinneet hyvin laajalle alueelle pohjoisella pallonpuoliskolla.
Sitä kasvaa koko Euroopassa aivan arktisimpia alueita lukuun ottamatta, paikoitellen Pohjois-Afrikassa
ja
Aasiassa
Turkista Kaukasuksen alueelle ja Pohjois-Iraniin, Keski-Aasiassa, Pohjois- ja Keski-Japanissa sekä koko Siperiassa. Pohjois-Amerikassa kataja on levinnyt mantereen keski- ja pohjoisosiin lukuun ottamatta tundra-alueita.
Hyvää joulua.myös sinulta on jäänyt "epähuomiossa" vastaamatta kuinka yksi ihminen tapaa kaksi persoonaa.?
Anonyymi kirjoitti:
myös sinulta on jäänyt "epähuomiossa" vastaamatta kuinka yksi ihminen tapaa kaksi persoonaa.?
Olen esittänyt tervetulon tänne Chiang Maihin kotiseutukierrokselle pääsylippuna Neiti 2010 Kurkon ......
Anonyymille peppuselle, kilahtaneelle en vastaa idiotismeihin.- Anonyymi
SENSSU kirjoitti:
Jouluinen kiitos vaivannäöstäsi kommentoida mitä kommentoida päätit, joten kohteliaisuudesta muutama sananen takaisin Sinulle ja savusaunojalle tässä kiteytettynä.
Teiltä lienee "epähuomiossa" jäänyt huomiotta aloitukseni kysymys Numban osoitteesta, jonka johdosta hymyni aiheesta vahvistuu.
Katajasta sananen.
Tulee käyttää kohtuudella, silloin vältyt kitkeryydeltä.
Muuten meidän savustuksessa käytin kyllä ihan täällä Chiang Maissa kasvavaa katajaa.
Ohessa tietoa.
Kataja ja sen alalajit ovat levinneet hyvin laajalle alueelle pohjoisella pallonpuoliskolla.
Sitä kasvaa koko Euroopassa aivan arktisimpia alueita lukuun ottamatta, paikoitellen Pohjois-Afrikassa
ja
Aasiassa
Turkista Kaukasuksen alueelle ja Pohjois-Iraniin, Keski-Aasiassa, Pohjois- ja Keski-Japanissa sekä koko Siperiassa. Pohjois-Amerikassa kataja on levinnyt mantereen keski- ja pohjoisosiin lukuun ottamatta tundra-alueita.
Hyvää joulua.Moi moi Senssu!
Yritin vastailla sinulle ja voisin vannoa, että vastaukseni oli 100% asiallinen.
Vastaukseni pitkä oli ja käsitteli lähinnä katajaa.
En tiedä enkä voi ymmärtää miksi vastaustani sinulle ei julkaistu.
Melkein mieleni pahoitin.
- Anonyymi
kyllä rotan takajalka oli liian pieni joulukinkuksi ja silakka liian pieni joulukalaksi
- Anonyymi
ettei vaan olisi joulukinkut unohtuneet uuniin, niin jännä päivä palstalla ollut. viesteistä päätellen.
- Anonyymi
Tuossa
https://www.youtube.com/watch?v=DXwqXAN0aoM
savustetaan joulukinkku suomalaisittain. - Anonyymi
Ruotsalainen joulukinkku https://www.youtube.com/watch?v=eaObagt9jGA
- Anonyymi
Ruotsalainen ja suomalainen asuivat naapureina ja eräänä päivänä ruotsalainen meni käymään suomalaisen luona ja halusi tietää, että miksi suomalaiset ovat niin viisaita.
"Me syömme niin paljon kalaa", selitti suomalainen.
"Voisinko minäkin saada vähäsen?"
"Sopii, mutta se maksaa sinulle 100 euroa palaselta".
"Jos se tekee minusta yhtään viisaamman, niin tahdon kokeilla", sanoi ruotsalainen.
Ruotsalainen maksoi ja söi palasen ja sanoi suomalaiselle, "Tiedätkös, että se 100 euroa on niin paljon rahaa ihan tavallisesta kalasta. En todellakaan usko, että minun kannattaisi maksaa niin suurta summaa".
"No, näetkös. Sehän toimii jo..."
Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1211871
Tyttäreni kuoli lihavuusleikkaukseen.
Miettikää kuiten 2 kertaa, ennenkuin menette lihavuusleikkaukseen.1441788Viiimeinen viesti
Sinulle neiti ristiriita vai mikä nimesi sitten ikinä onkaan. Mulle alkaa riittää tää sekoilu. Oot leikkiny mun tunteill561572Suomessa on valittava 2 lucia neitoa...
Maahanmuuttajille oma lucia neito ja Suomalaisille oma SUOMALAINEN Lucia neito....sama juttu on tehtävä miss Suomi kisoi1671392Analyysiä: Kiuru-keissi oli ja meni - demarit hävisi tässäkin
Tapauksen tultua julki alkoi demarit ja muu vasemmisto selittään, että tämä oli poliittista väkivaltaa, siis ennen kuin1771375- 1511336
- 521228
Olet tärkeä
mutta tunnen jotain enemmän ja syvempää. Jos voisinkin kertoa sinulle... Olen lähinnä epätoivoinen ja surullinen.761183- 591168
- 1191065