Kysymyksiä Yusraaalle

Yusraaa oli eräässä toisessa ketjussa kertonut, mitkä asiat saivat hänet vakuuttumaan että islam on totta ja oikea uskonto. Hän kertoi näiden syiden olevan seuraavat:

1) Muhammed saarnasi orpojen, köyhien, vähäosaisten auttamisen ja naisten oikeuksien puolesta.

2) Koraanin väitetyt tieteelliset ihmeet.


Minä esitän näihin liittyvät kysymykset Sinulle Yusraaa:

- Ymmärrätkö että vain koska joku ihminen saarnaa toisten auttamisesta ja naisten oikeuksista, niin se ei tee hänen esittämäänsä uskontoa todeksi?
Minäkin voisin keksiä omasta päästäni uuden uskonnon, jossa palvotaan pinkkiä näkymätöntä yksisarvista, ja saarnata että tähän uskontoon kuuluu köyhien auttaminen ja naisten oikeudet. Tämä ei silti tekisi keksimääni uskontoa todeksi. Varmaan ymmärrät tämän?

- Tarkistitko nämä väitetyt Koraanin ''tieteelliset ihmeet'' itse Koraanista, vai uskoitko vain siihen mitä jotkut muut ihmiset sanovat Koraanin sanovan?

Koraanissa on myös selkeitä tieteellisiä virheitä: Koraanin mukaan aurinko laskeutuu mutaiseen lampeen, ihminen tulee verisestä limpistä, siemenneste tulee kylkiluiden ja selkärangan välistä, tähdet ovat pieniä lamppuja taivaalla ja lentotähdet ovat ohjuksia, joilla Allah tappaa demoneita, jotka yrittävät livahtaa paratiisiin.

9

57

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pohjimmiltaan kyse on uskonasioista, joihin joko uskoo tai ei, eikä näitä voi loputtomiin perustella ja puhkiselittää, mutta selitän nyt jonkin verran...

      1) Voihan ihmiset perustella uskontoja, joo, mutta siinäkin on eroa, tekeekö sen tavoitellakseen jotain henkilökohtaista hyötyä ja tekee tietoisen päätöksen perustamisesta vai joutuuko päinvastoin kärsimään siitä ja ei ole tehnyt sellaista päätöstä. Siinäkin on eroa, alatko sinä saarnata sinulle itsestäänselvistä oikeuksista vai henkilö, joka on kasvanut yhteiskunnassa, jossa tyttövauvat tavataan haudata elävältä.

      2) Yrittämättä kaivella mistään jakeesta enempää kuin mitä siinä on, niin muutamana selkeän simppelinä esimerkkinä Koraanissa kerrotaan, että maailmankaikkeus oli alunperin hyvin tiheää ja laajenee (21:30 ja 51:47), ihmisten että eläinten solulima on suureksi osaksi vettä (21:30), työläismehiläiset ovat naaraita (16:89), rauta ei ole syntynyt maapallolla (57:25), kasveilla ja hedelmillä on sukupuolisia ominaisuuksia, sukusoluja (13:3 ja 20:53).

      Mainitsit jakeen, jossa eräs henkilö, Koraanin sanoin, etenee yhtä suuntaa ja näki auringon laskevan kuumaan lähteeseen. Jakeessa kuitenkin puhutaan siitä, mitä juuri hän näki, kuljettuaan kauas länteen. Eihän hänen oikeasti ole siitä käsin mahdollista nähdä, minne aurinko varsinaisesti menee.
      Jos minä näen auringon laskevan horisonttiin tai puiden taakse, niin eihän se aurinko oikeasti sinne horisonttiin mennyt tai puiden taakse piiloutunut mesikämmenen pyöriteltäväksi.

      Olit siinä käsityksessä, että Koraanin mukaan ihminen tulee verisestä limpistä. No, onhan sikiössä paljon verta. Verinen limppi on arabiaksi 'alaqah, joka sisältää kolme merkitystä: verinen klimppiklöntti, jokin, joka kiinnittyy sekä iilimato. Äidin kohtuun se sikiö kiinnittyy - ja varhaisessa kehitysvaiheessa oleva sikiö muistuttaa huomattavasti iilimatoa!

      Me usein ajattelemme, että siemenneste tulee vain kiveksistä, mutta asia ei ole niin mutkaton. (Asiaa ehkä monimutkaistaa sekin, että siemennesteestä puhutaan spermana, vaikka sperma on vain osa sitä.) Siittiöt ovat varastoituna lisäkiveksessä, josta siemenjohtimet kuljettavat ne virtsaputkeen. Siemensyöksyn aikana matkakumppaneiksi liittyvät eturauhasen ja rakkularauhasen tuottamat eritteet. Sitten siihen tulee limaa Cowperin rauhasista. Vasta sitten muodostuu se kokonaisuus, siemenneste. Nämä eri mönjät sekoittuvat eturauhasessa, todellakin kylkiluiden ja selkärangan välissä.

      Kun ensi kertaa tartuin Koraaniin, minulle tuli nopeasti hämmentävä, selittämätön tunne siitä, etten ole lukenut mitään vastaavaa. Se on puhtaasti tunneasia. Jos seuraan jotain uskontoa, kaipaan siltä konkreettisuutta ja sitä islam tarjoaa. Esim. luterilaisuus ja itämaiset filosofiat eivät mielestäni tarjoa niin jämäkkää vastausta siihen, mitä Jumala ihmiseltä haluaa. (Rukoile 5 krt, paastoa Ramadan...) Eikö kaikissa uskonnoissa ole jotain arvokasta? Kyllä varmaan ja islamissa uskotaankin, etteivät ne ole hatusta heitettyjä, vaan ainakin osa perustuu todella eläneiden profeettojen oppeihin. Tätä samaa työtä Muhammad (rh) tuli jatkamaan, uskonveljiensä jäljessä.

      • Kiitos vastauksestasi!

        >>Kun ensi kertaa tartuin Koraaniin, minulle tuli nopeasti hämmentävä, selittämätön tunne siitä, etten ole lukenut mitään vastaavaa.<<

        Tunne ei ole tie totuuteen.
        Minullekin tulee Shakespearin koottujen teosten lukemisesta tunne, etten ole lukenut mitään vastaavaa, mutta tämä ei tietenkään tee Shakespearin tuotannosta Jumalan sanaa,

        >>Jos seuraan jotain uskontoa, kaipaan siltä konkreettisuutta ja sitä islam tarjoaa. Esim. luterilaisuus ja itämaiset filosofiat eivät mielestäni tarjoa niin jämäkkää vastausta siihen, mitä Jumala ihmiseltä haluaa. (Rukoile 5 krt, paastoa Ramadan...)<<

        Mistä tiedät että Jumala vaatii ihmiseltä tekoja, suorittamista ja säännöissä elämistä ja rituaaleja?
        Olisiko sekin mahdollista, että Jumala ei vaadi ihmiseltä mitään, vaan haluaa tarjota välitöntä anteeksiantoa, pelastusta ja hyväksyntää ilmaisena lahjana?

        >> Eikö kaikissa uskonnoissa ole jotain arvokasta? Kyllä varmaan ja islamissa uskotaankin, etteivät ne ole hatusta heitettyjä, vaan ainakin osa perustuu todella eläneiden profeettojen oppeihin. Tätä samaa työtä Muhammad (rh) tuli jatkamaan, uskonveljiensä jäljessä.<<

        Olen sitä mieltä että useimmissa uskonnoissa, myös islamissa, on hyviä opetuksia ja hyviä moraalisia ohjeita.


      • Anonyymi

        Siis miten nuo listaamasi kohdat todistaa mitenkään sitä, että Islam on jumalan sanaa? Vastaan itse: ei mitenkään. Totta kai islam on totta, sehän on olemassa oleva uskonto, jonka kirjoitukset on ihmisen kynästä lähtöisin. Koraanihan perustuu osin vanhaan testamenttiin, joka puolestaan perustuu Lähi-idän uskomuksiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis miten nuo listaamasi kohdat todistaa mitenkään sitä, että Islam on jumalan sanaa? Vastaan itse: ei mitenkään. Totta kai islam on totta, sehän on olemassa oleva uskonto, jonka kirjoitukset on ihmisen kynästä lähtöisin. Koraanihan perustuu osin vanhaan testamenttiin, joka puolestaan perustuu Lähi-idän uskomuksiin.

        Jos koraanissa on jotain minkä voi katsoa pitävän paikkansa, on se ollut olemassa jo ennen koraania ja luettavissa monistakin eri lähteistä. Mitään uutta tietoa siinä ei ole. Islamiin pakottaminen ja siinä pysyminen kuoleman uhalla on ehkä sen uusi innovaatio, kuten sotapäälliköltä voi odottaakin. Sekä se, että pahaa tekemällä (mm. tappaminen) pääsee "paratiisiin". Tähän k akkaan sitten jotkut ulkopuolisetkin kätensä läiskäävät.


    • Anonyymi

      eivät luotsaa mitenkään suomeen

    • Anonyymi

      Ei saanut muita kuin musu-ukon, joka pakotti kääntymään. Jos on kasvanut länsimaisessa kulttuurissa, käsittää ettei islamissa ole mitään sen parempaa ainakaan. Eiköhän tämä tulkinta ole lähinnä oikeaa.

      • Kyse ei ole pohjimmiltaan paremmuudesta tai huonommuudesta, vaan totuudesta. Minä uskon todeksi, että Jumala on olemassa ja lähettänyt profeetat.

        On muuten sinänsä jännä, mitä syytöksiä islamista esitetään, suhteessa siihen, miten muslimiksi kääntyviä naisia leimataan. Kuka siinä oikeasti on naisiin asennoitunut tietyllä tavalla, jos oletetaan, että naiset tekevät valintoja elämässään vain miesten takia.
        En tiedä, mitä ihmiset ajattelevat muslimiksi kääntyvistä miehistä vai ajattelevatko mitään. Mutta musliminaisten joukossa on esimerkiksi sellaisia, jotka
        - kääntyvät tuntematta ketään muslimeita. (Kuten allekirjoittanut.)
        - tapaavat kiinnostavan muslimimiehen ja kääntyvät oma-aloitteisesti.
        - ryhtyvät parisuhteeseen muslimitaustaisen miehen kanssa ja kiinnostuvat islamista. He kääntyvät islamiin ja lopulta parisuhde päätyy eroon, koska nainen haluaa tosissaan harjoittaa islamia ja mies ei.
        - syntyvät tapamuslimiperheeseen. Teini-iässä tai aikuisuudessa kiinnostuvat islamista ja alkavat tosissaan opiskella islamia, mitä eivät kotona oppineet, ja alkavat omin päin pohtia asioita ja harjoittaa uskontoa.


    • Anonyymi

      Varhaisella raskaudella voi olla haitallisia vaikutuksia sekä nuorille äideille että heidän lapsilleen. Unicefin mukaan yhdenkään tytön ei pitäisi tulla raskaaksi ennen 18 ikävuotta, koska hän ei ole vielä fyysisesti valmis saamaan lapsia. Alle 18-vuotiaiden äitien lapset syntyvät usein ennenaikaisesti ja alipainoisina. Tällaisilla lapsilla on suurempi todennäköisyys kuolla ensimmäisen elinvuotensa aikana. Riski on suurempi myös nuoren äidin omalle terveydelle. Heikko terveydentila on yleistä köyhillä raskaana olevilla ja imettävillä naisilla…”

      NÄIN HALUT VÄÄRISTÄVÄT ELÄMÄN JA USKONTO ON SIINÄ YHTENÄ

    • Anonyymi

      OIKEAN SUUNTAAN KÄÄNÖS JA VAPAUTUMINEN ISLAMIN KAHLEISTA :

      Vältä kaikin keinoin kritisoimasta islamia ennen kuin näet, että henkilö on ymmärtänyt totuuden. Anna heidän silloinkin ottaa aloite. Jos ihmiset eivät ole kiinnostuneita, älä painosta heitä. Usein tapahtuu jotakin, joka saa heidät miettimään asiaa uudestaan. Silloin he toivottavasti tulevat uudestaan luoksesi ja esittävät sinulle kysymyksiä tapahtuneesta. Kun olet kylvänyt siemenen, se usein alkaa kasvaa ilman, että sinun täytyy tehdä mitään.

      Aina kun ihmiset suhtautuvat vihamielisesti totuuteen, älä painosta heitä liikaa. Anna heille sopivaa luettavaa ja anna heidän itse päättää. Jätä puheenaihe ja jatka ystävyyttäsi. On hämmästyttävää miten monet heistä löytävät lopulta totuuden omin avuin. Jos painostat heitä, he vain kaivautuvat syvemmälle poteroihinsa. Tämän lähestymistavan avulla säästät itsesi monelta harmilta. Se tekee sinusta myös tehokkaamman levittäessäsi sanaa islamin laajentumisen vaaroista.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2894
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      539
      2755
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1895
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1887
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1768
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      303
      1704
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1362
    8. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      62
      1163
    9. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      90
      1154
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1122
    Aihe