Aihealueet

Listaukset

  Vipeistä ja kulutusluotoista kuiville

  Anonyymi

  Moi,

  Pyydän samassa tilanteessa olevilta jeesia. Tiedän, että en ole asian kanssa yksin, vaikka henkisesti siltä tuntuukin. Oon työssäkäyvä n. 32k vuodessa tienaava. Nuoruusvuosista tähän päivään menot ovat olleet suuremmat kuin tulot ja näin kuukauden vika päivä on joskus voinut olla kaukana ennen kuin tili tulee. Näin olen turvautunut kulutusluottoihin yms. Mulla on n. 8k pitemmällä 3v vuoden maksuunnuitelmalla ja kuukausierä kohtuullinen ja n. 2k on 3 eri pikavippiä tarjoavalle firmalle. Näistä nämä 3 jälkimmäistä työllistää eniten, kun korot on sanomattakin isot.

  Mulla ei ole maksuhäiriömerkintöjä, mutta tuntuu et olen enemmän ja vähemmän kusessa näiden kaa aina ja kelkka käännettävä NYT.. Tulot on lyötävä turhuuksista nolliin ja mentävä eteenpäin.

  Kaipaisin asiallisia vastauksia, josta voisi olla hyötyä muillekin kanssa taisteleville.

  Kuinka siis kuiville ? Mitä tulisi ottaa huomioon?

  33

  566

   Vastaukset

   • Hei.

    Itse kanssa samanlaisessa tilanteessa jopa jo toistamiseen... täysin omaa tyhmyyttä.
    Vielä pitäisi noin vuosi elää tiukasti, niin alkaa helpottamaan. Onneksi ekasta kerrasta oppineena älysin himmata tuhlaamistani ja tällä kertaa en menetä luottotietojani!.

    Oishan siinäkin meriittiä , et ois kaks kertaa elämänsä aikana menettänyt luottotiedot :D

    Suosittelen kääntymään takuusäätiön puoleen, mutta ensiksi, kerää todisteita siitä, että olet saanut velkoja maksettua.

    Siisti tiliotteet siihen kuntoon että niitä kehtaa esittää. esim. käytä käteistä sen sijaan et holtittomasti käytät baarissa korttia tai joka päivä ravaat kaupassa.

    Itseäni aikanaan auttoi takuusäätiö, kun olin kurkkuani myöden veloissa.
    Varmasti auttavat sinuakin, kun olet kerta työssäkäyvä.

    Takuusäätiö ja Diakonia myös lainaavat pienlainoja max. 2000e jolla saisit yhdistettyä vippisi ja korko niissä on olematon verrattuna luottoihin.

    Nykyään en pelaa uhkapelejä, harvoin käyn ulkona kahvilla tai syömässä ja budjetoin kauppareissut. Ennen olisin ostanut kuukaudessa 2x moccamasterin mitä ärrä kahveihin meni rahaa..

    Kyllä se vielä hymyksi muuttuu, :)

    Kaikkea hyvää ja alkanutta uuttavuotta!

   • Pyri maksamaan ensin nuo pienemmät ja kalliimmat luotot pois lumipallotaktiikalla eli pyydä maksuvapaata, maksa vain minimilyhennykset muista lainoista ja lyhennät mahdollisimman paljon yhtä lainaa.

    • Pyytämällä maksu vapaata velka ei lyhene vaan siirtyy ja aina yritys lyö kylkeen lisäkoron..
     Ja todennäköisesti eivät myönnä maksuvapaata ennen kuin kaikki korot on maksettu.

     Järkevintä olisi maksaa pienintä mahdollista kk-erää mikä on sovittu ja kaikki "ylimääräinen" raha laittaa jemmaan, jotta saa 500-1000e ns. puskurirahaston, joka taas estää lisä velan ottamisen ja kuittaa yllättävät menot.


   • Tietämättä enempää mitä velkoja ja paljonko niitä on niin sen verran yleisellä tasolla voisin neuvoa että kulut minimiin. Itse aikoinani sain kiristettyä kk-menoni vuokraan, sähköön ja puhelinlaskuun ja toki ruokamenoihin. Vakuutukset makselin aina veronpalautuksista. Tärkein asia on hoitaa asumiskulut säntillisesti ettei joudu kadulle. Kun tiesin ekan maksuhäiriomerkinnän ja ulosoton olevan edessä niin varauduin siihen laittamalla vakuutukset kuntoon(tapaturmavakuutus ja koti). Autokin oli j äähyllä reilun vuoden verran. Tämän kaiken ohella makselin omatoimisesti myös ulosoton ohella niitä pienimpiä velkoja pois ja yhtä suurempaa jossa sukulaistakaaja. Mitä vähemmän yksittäisiä velkoja ulosottoon sitä parempi. Hain ja myös sain Takuu-Säätiöltä järjestelylainaa. Vajaa vuosi meni maksellessa, lähetellessä lippulappuja säätiöön ja pankkiin kunnes myöntävä päätös säätiöltä tuli. Aloittaja voisi käydä säätiön sivuilla katsomassa löytyisikö apuja sieltä. Ehdot säätiöllä rajut mutta niin pitää ollakkin. Maksuhäiriömerkintä ja uo ovat sellaisia tabuja että niitä kaikin tavoin yritetään viimeiseen asti välttää, mutta vain kalliimmaksi tulee. Itse tein saman virheen, olisi jo aiemmin pitänyt apuja hakea. Omalla kohdalla 2012 oli ihan viime tingassa, ilman säätiötä makselisin vieläkin...
    Lyhyesti siis maksuhäirimerkintä ei vaikuttanut elämääni juurikaan. En vain ostanut mitään luotolla, aina käteisellä. Kukaan läheisistäni ei edes koskaan tiennyt tilanteestani tuolloin, vain uo ja palkkakonttori. Ulosottomiestä kävin pari kertaa tapaamassa. Ekassa tapauksessa sovittiin että ulosmittaus palkasta, seuraavat pari liittyi säätiön takaukseen kun varmistettiin velkoja yms. Hyvin asiallinen ja hyviä neuvoja antanut virkamies sattui kohdalleni.
    Lopuksi vielä että oma liian kireäksi venytetty talous kaatui pariin palkanmaksuhäiriöön. Kun pari laskua jäi hoitamatta, niiden jälkeen seuraavaksi olikin jo 3-4 laskua lisää jonossa... lumipalloefekti.

   • Miekin tykkäsin ottaa vippejä, mut en tykännyt oikein maksaa niit ajallaan takas. Nyt on kaikki huonost, uijuiuijui. Nyt tarvin sitte JEESIÄ! Auttakee ja kertokee miten voisin jättää v elat maksamatta.

    • helppoa kun ei maksa niinei maksa


   • Déjà vu kokemus tunnetaan neurotieteessä selityksenä tilanteissa aivot toimivat nopeammin .Löytyisikö vippaajilla selitys tähän vippi kierteeseen déjà nock out elämys, jolloin aivot toimivat hitaamin reflexejä.

    • Los vajaamielinen elämys kokemus tunnetaan todo tieteessä selityksenä tilanteissa, jossa aivot vaativat puhua pask.a .Löytyisikö turhanpäiväisillä selittelijöillä selitys tähän sönköttämiseen knock vajaamielinen tyrkytyshalu elämys, jolloin aivot eivät toimi lainkaan.


   • On kaksi norjalaispankkia, joita kannattaa kokeilla:

    Bank Norwegian ja Instabank. Näin tein itse, ja loppukeväästä maksut loppuvat.

    Onnea matkaan!

   • Tämä vippaaminen on kyllä erikoinen ilmiö. Otetaan pari 2000€ vippiä ja biletellään pari viikkoa tai kuukautta. Sitten maksetaan vuosikausia vippiä pois ja eletään kurjasti. Eihän tossa ole mitään järkeä.

    Parin kuukauden hyvä olo muuttuu vuosikausien painajaiseksi. Taas huomaa että suurin osa ihmisistä on aivan vitun tyhmiä. Ei ole kyllä sossuyhteiskunta kovin fiksuja ihmisiä luonut.

    • Useimmat ottavat pikavippiä pelaamiseen. Pelaamalla voit voittaa jopa 90 miljoonaa. Ajattele jopa 90 miljoonaa. Miettikää sitä.


   • Kun on "nuori", ja odottaa että huominen päivä tuo jotain hyvää. Niin totta helvetissä sitä voi ottaa pikku vippiä vain tätä kivaa hetkeä varten.

   • Aloittajalle neuvoksi: Kulut niin minimiin kuin vain ikinä mahdollista. Ja tämän lisäksi vielä 10% lisää miinusta kuukausikohtaisiin kuluihin n. 1 vuoden ajan. Eli siis todella niukasti eläen, eikä ainakaan yhtään kulutusluottoa enää + ei pikavippejä lisää! Selviät varmasti jos sopeutumistaitoa ja -halukkuutta löytyy.

   • Kuiville pääsy on kovan urakan ja itkun takana. Siksi velan ottaminen se inhottavin vaihtoehto. Meillä koettu 12 vuoden kurimus. Onneksi nyt ohi!

    • Miten joku on pystynyt ottamaan niin vilkkaasti pikavippejä, että niiden maksamiseen pystyy kuluttamaan peräti 12 vuotta. Siinä ajassa normi kansalainen maksaa jo asuntolainansa.
     No , saattaahan kehä kolmosen sisällä mennä lainan maksuun 25-30 vuotta aikaa.


    • Anonyymi kirjoitti:

     Miten joku on pystynyt ottamaan niin vilkkaasti pikavippejä, että niiden maksamiseen pystyy kuluttamaan peräti 12 vuotta. Siinä ajassa normi kansalainen maksaa jo asuntolainansa.
     No , saattaahan kehä kolmosen sisällä mennä lainan maksuun 25-30 vuotta aikaa.

     No eihän noilla idiooteilla nyt mitään työpaikkaa ole, joten jos maksaa sen 50€ kuussa velkaa pois, niin kyllähän siinä pakkaa hieman kestämään.


   • Ota pankistasi 1 laina johon yhdistät kaikki. Pikavipeistä ei pääse eroon. Niissä on kk-kulut ja korot niin suuret että lyhennyserästä menee suurin osa vain pikavippiyhtiön taskuun. Itsellä oli 1 pikavippi mihin oli velka 2000k. Vuoden lyhentämisen jälkeen (236€/kk) oli velka edelleen 2037k. Erissä oli kuitattu korkoja,takausmaksuja!?,ja ns. muita velan kuluja. Maksamani erät aivan hukkaan. Hermostuin ja hain pankistani joustoluoton ja sain maksettua pikavipin pois. Sen osuus lainasta oli 1 vuodessa pois. Jos olisin jatkanut maksamaan pikavippiyhtiölle sitä, ei olisi tuo laina tullut maksettua kokonaan pois ollenkaan. Pitää vain päättää asia. Sitäpaitsi lainan lyhennyserä pieneni/kk.

    • Mistä sait 2 000 000€ vipin?


    • Saisinkohan mun pienillä tuloilla (940€/kk nettopalkka) pankista jonkinmoista lainaa? Luottotiedot on kyllä kondiksessa. 3-4000 eurolla saisin kaikki vipit ja muut kulutusluotot kuitattu.

     2000 eurolla saisin pahimman verenimijänVippi.fi:n pois elämästäni pysyvästi. Jotenkin tuntuu että joku istuu siellä Vippi.fi:n konttorissa ja lisää korkoa ihan huvin vuoksi. Joskus pompsahtaa satunnaisesti velka jotain 80€ tai joku muu epämääräinen summa ilman mitään selitystä tai laskelmia.

     Katsoin OP:n korkoja ja olisi paljon järkevämpää maksaa pankille järkevät korot kuin jatkaa vippifirmojen lypsylehmänä hamaan tulevaisuuteen. Onko pienituloisella mitään mahiksia saada pankista lainaa?


    • Anonyymi kirjoitti:

     Saisinkohan mun pienillä tuloilla (940€/kk nettopalkka) pankista jonkinmoista lainaa? Luottotiedot on kyllä kondiksessa. 3-4000 eurolla saisin kaikki vipit ja muut kulutusluotot kuitattu.

     2000 eurolla saisin pahimman verenimijänVippi.fi:n pois elämästäni pysyvästi. Jotenkin tuntuu että joku istuu siellä Vippi.fi:n konttorissa ja lisää korkoa ihan huvin vuoksi. Joskus pompsahtaa satunnaisesti velka jotain 80€ tai joku muu epämääräinen summa ilman mitään selitystä tai laskelmia.

     Katsoin OP:n korkoja ja olisi paljon järkevämpää maksaa pankille järkevät korot kuin jatkaa vippifirmojen lypsylehmänä hamaan tulevaisuuteen. Onko pienituloisella mitään mahiksia saada pankista lainaa?

     Aina voit kokeilla. En tiedä saako noin pienillä tuloilla pankista lainaa ilman vakuuksia. Hakemalla se selviää.


    • Anonyymi kirjoitti:

     Saisinkohan mun pienillä tuloilla (940€/kk nettopalkka) pankista jonkinmoista lainaa? Luottotiedot on kyllä kondiksessa. 3-4000 eurolla saisin kaikki vipit ja muut kulutusluotot kuitattu.

     2000 eurolla saisin pahimman verenimijänVippi.fi:n pois elämästäni pysyvästi. Jotenkin tuntuu että joku istuu siellä Vippi.fi:n konttorissa ja lisää korkoa ihan huvin vuoksi. Joskus pompsahtaa satunnaisesti velka jotain 80€ tai joku muu epämääräinen summa ilman mitään selitystä tai laskelmia.

     Katsoin OP:n korkoja ja olisi paljon järkevämpää maksaa pankille järkevät korot kuin jatkaa vippifirmojen lypsylehmänä hamaan tulevaisuuteen. Onko pienituloisella mitään mahiksia saada pankista lainaa?

     En kyllä usko, että saat, mutta yrittänyttä ei laiteta.

     Onko kunnassasi mahdollista saada lähes nollakorkoista sosiaalista luottoa? Sitä myönnetään usein juuri velkojen järjestelyyn.

     https://www.takuusaatio.fi/hae-apua/talous-ja-velkaongelmat/sosiaalinen-luotto

     Takuusäätiöltä voisi myös saada ehkä takauksen perinteisen pankin halpakorkoista järjestelylainaa varten.

     https://www.takuusaatio.fi/palvelumme/takuusaation-takaus


    • Ei saa pankista :( 3000 e yritin luotto tieto häiriöitä ei ole mutta lainalle tarvis ei siltikään saanu


    • Anonyymi kirjoitti:

     Saisinkohan mun pienillä tuloilla (940€/kk nettopalkka) pankista jonkinmoista lainaa? Luottotiedot on kyllä kondiksessa. 3-4000 eurolla saisin kaikki vipit ja muut kulutusluotot kuitattu.

     2000 eurolla saisin pahimman verenimijänVippi.fi:n pois elämästäni pysyvästi. Jotenkin tuntuu että joku istuu siellä Vippi.fi:n konttorissa ja lisää korkoa ihan huvin vuoksi. Joskus pompsahtaa satunnaisesti velka jotain 80€ tai joku muu epämääräinen summa ilman mitään selitystä tai laskelmia.

     Katsoin OP:n korkoja ja olisi paljon järkevämpää maksaa pankille järkevät korot kuin jatkaa vippifirmojen lypsylehmänä hamaan tulevaisuuteen. Onko pienituloisella mitään mahiksia saada pankista lainaa?

     En usko että saat minulla 2000e. Kuussa tulot ja ei saa pientä lainaa vaikka tarvis eikä.ole mitään luottotieto häiriötä ees:( kyllä tympäsee kyllä.ne jotkut vaan saa en tiedä miksi oln tässä pikavipit jo käyty läpi mulle ihan sama vaikka korkoja joutuu maksaa kunhan sen lainan vain jostain sais..


    • Anonyymi kirjoitti:

     En usko että saat minulla 2000e. Kuussa tulot ja ei saa pientä lainaa vaikka tarvis eikä.ole mitään luottotieto häiriötä ees:( kyllä tympäsee kyllä.ne jotkut vaan saa en tiedä miksi oln tässä pikavipit jo käyty läpi mulle ihan sama vaikka korkoja joutuu maksaa kunhan sen lainan vain jostain sais..

     Kuulostaa erikoiselta että et saisi pankista lainaa jos säännölliset tulot ovat 2000€/kk.


    • Anonyymi kirjoitti:

     Saisinkohan mun pienillä tuloilla (940€/kk nettopalkka) pankista jonkinmoista lainaa? Luottotiedot on kyllä kondiksessa. 3-4000 eurolla saisin kaikki vipit ja muut kulutusluotot kuitattu.

     2000 eurolla saisin pahimman verenimijänVippi.fi:n pois elämästäni pysyvästi. Jotenkin tuntuu että joku istuu siellä Vippi.fi:n konttorissa ja lisää korkoa ihan huvin vuoksi. Joskus pompsahtaa satunnaisesti velka jotain 80€ tai joku muu epämääräinen summa ilman mitään selitystä tai laskelmia.

     Katsoin OP:n korkoja ja olisi paljon järkevämpää maksaa pankille järkevät korot kuin jatkaa vippifirmojen lypsylehmänä hamaan tulevaisuuteen. Onko pienituloisella mitään mahiksia saada pankista lainaa?

     on ja kannattaa ehdottaa samalla että otat vapaaehtoisen maksuhäiriömerkinnän mikäli/jotta laina myönnettäisiin. Lainaa vain sen verran jotta saat KAIKKI velat hoidettua yhdelläkertaa. Älä valehtele pankille lainantarpeen syytä.


   • Itselläni olo helpottui huomattavasti, kun soitin velkaneuvojalle ja sain vaihtoehdot sähköpostilla. Joko takuusäätiön laina tai velkojen päästäminen ulosottoon. Ulosotto oli omalla kohdalla se paras ratkaisu. En saa enää otettua höpö höpö lainoja ja ulosotossa on myös korkokatto, joka on pienempi kuin pikavipeissä. Samalla poistui psykologinen harha, että luottotietojen menetys olisi maailmanloppu.

    • Paljon olet ollut velkaa? Eikös se laina haeta pankista ja takuuyhtiö sen takaa?? Mulla kävi niin että takuuyhtiö.ois sen taannu ja pankista laina mutta pankki ei lainannu:(


    • Anonyymi kirjoitti:

     Paljon olet ollut velkaa? Eikös se laina haeta pankista ja takuuyhtiö sen takaa?? Mulla kävi niin että takuuyhtiö.ois sen taannu ja pankista laina mutta pankki ei lainannu:(

     Ilkeä pankki, jos ei huoli Takuusäätiön takausta.


    • Anonyymi kirjoitti:

     Ilkeä pankki, jos ei huoli Takuusäätiön takausta.

     Ihan kuin näistä kertomuksista puuttuisi jotain oleellista tietoa. Hmmm...


    • Anonyymi kirjoitti:

     Ihan kuin näistä kertomuksista puuttuisi jotain oleellista tietoa. Hmmm...

     Niin , miksi nämä ei saa lainaa, jos kaikki on kunnossa ?
     Kyllä eläkeläisellekin myönnettiin 2000 €:n Joustoluotto eikä siinä ollut mitään ongelmia.
     Kun ostelin jotain huonekaluja, niin tarjottiin vielä Tuohi-kortti, missä oli toinen 2000€.
     Kun elää talven kurinalaisesti niin omalle tilillekin jää vielä se kolmas 2000€ .
     Kyllä niillä pärjää kesän ihan mukavasti vaikka vähän tuulettaakin lompakkoa.
     Sitten taas lomakauden loputtua voi elää kurinalaisesti ja lyhentää pois mahdolliset velat, mutta eihän niitä yleensä kerry kuin muutama satanen. Luotoissa on tärkeää se, että ne maksaa pois nopeasti niin isoissa erissä kuin rahkeet antavat myöten.
     Kaikkein hölmöintä on maksaa jotain 5%:n minimilyhennyksiä, jolloin summasta menee puolet kaikenlaisiin oheiskuluihin ja varsinainen velka ei tunnu vähenevän ollenkaan.


    • Anonyymi kirjoitti:

     Ihan kuin näistä kertomuksista puuttuisi jotain oleellista tietoa. Hmmm...

     Niin mitäköhän oleellista se voisi olla? On selvää, että monilla takauksen saaneilla on jo maksuhäiriömerkintä tai ovat ulosotossa. He voivat hakea takauksen turvin järjestelylainaa jopa omasta pankistaan, jossa on järjestämättömiä velkoja. Pankkihan siinä rahansa saisi vain takaisin. Hmmm...


    • Anonyymi kirjoitti:

     Niin mitäköhän oleellista se voisi olla? On selvää, että monilla takauksen saaneilla on jo maksuhäiriömerkintä tai ovat ulosotossa. He voivat hakea takauksen turvin järjestelylainaa jopa omasta pankistaan, jossa on järjestämättömiä velkoja. Pankkihan siinä rahansa saisi vain takaisin. Hmmm...

     Jotain oleellista jää kertomatta jos ei edes varmalla takauksella saa yhdestäkään pankista lainaa.

     Noh, ei ole minun ongelma. Ihmettelin vaan.


   suomi24-logo

   Osallistu keskusteluun

   Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Käsienpesu yhtä lähes tyhjän kanssa - Koronavirus leviää ilman välityksellä

    Kymmenet kirkossa käyneet saivat koronatartunnan Saksassa https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006517138.html "Yli 40 ihmistä on saanut koronavirustartu
    Maailman menoa
    226
    10979
   2. Millä oikeudella presidenttin Niinistö tenttasi pääministeriä ja eduskunnan puhemiestä eilen tv:ssä?

    Ei presidentti ole pääministerin esimies eikä eduskunnan puhemiehen esimies. Kummallinen tilaisuus. Yrittikö nöyryyttää Marinia ja Vanhasta?
    Maailman menoa
    269
    5741
   3. Martina manipuloi

    Martina taas manipuloi hän on suuri teeskentelijä rooli vaihdetaan lennosta. Ensin suuri uhri nyt on tarve tuoda esille että on jotain onnellista me
    Kotimaiset julkkisjuorut
    74
    1041