Kissat-palsta

Hank

Kissat-palstalta poistetaan säännöllisesti viestejäni. Viimeisimmän viestini copy-pastaan tänne:
Lapsi, kuka sinut on aivopessyt? Jossain viestissäsi levitit tätä vangitun kissan uskontoasi appivanhemmillesikin. He häkittävät kissan. Surkeaa! Ei kissa ole mikään koriste tai ihmisen mieltymysten tyydyttäjä. Kissa elää omaa elämäänsä ja vapaus on tärkeä asia kissalle.
Miksi tällä palstalla surkistat kissan maailman, vangitset kissan? Kaltaisiesi eläinten rääkkääjien toiminta on sallittua laillisesti, mutta inhimillisesti kyse on luonnonvastaisesta vangitsemisesta.
Kissalla on oltava oma maailma, jossa kulkea. ei asunnon rajaama tila, tai kaulapannan jatkeena oleminen ole kuin orjana olemista.

7

458

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nimetön

      Juu, villin kissaeläimen on kiva olla siellä, missä mikäkin kyseinen laji luonnostansa asustaa. Kesykissa sen sijaan ei kuulu luontoon. Eikä varsinkaan Suomen luontoon, sekä kissan itsensä (sää, autot, hullut ihmiset jne.) että Suomen luonnon oikeiden asukeiden takia. Kissa hävittää tehokkaasti suureltakin alueelta pikkulintujen/vesilintujen ynnä muiden pesät, oravat, liito-oravat, kaikki pikkunisäkkäät. Tämä ei tietenkään ole kissan vika, vaan kaltaistesi torvien ihmisten. Minusta niille, joiden tiedetään kylvävän kissoja ulkosalle, pitäisi antaa sakot eläinrääkkäyksestä, eläintenpitokielto, ja vielä sakot tapetuista pikkueläimistä.

      • manne

        Et edes tiedä kokemusperäisesti mitä sanot, joten sanasi joutavat roskikseen. Huittavaa oli lukea Linkolan tekstiä ja saada sieltä kuva kissasta luonnon tuhoajana.
        Kissamme on saalistanut kaksi lintua, jotka molemmat olivat sairaita. Toisesta linnusta kissa sai jonkin oksennustaudin ja oli syömättä kolme päivää. Nykyään kissamme vain keskustelee lintujen kanssa.


      • ...
        manne kirjoitti:

        Et edes tiedä kokemusperäisesti mitä sanot, joten sanasi joutavat roskikseen. Huittavaa oli lukea Linkolan tekstiä ja saada sieltä kuva kissasta luonnon tuhoajana.
        Kissamme on saalistanut kaksi lintua, jotka molemmat olivat sairaita. Toisesta linnusta kissa sai jonkin oksennustaudin ja oli syömättä kolme päivää. Nykyään kissamme vain keskustelee lintujen kanssa.

        Kissat ovat äärimmäiset hyviä metsästäjiä ja varsinkin maalla kesykissojen toimia seuratessa on nähty mitä ihmeellisimpiä taidonnäytteitä ja kyllä niistä jokainen päivittäin metsästää vaikka saa ihan tavallistakin ruokaa.

        Oma kotikissamme aikoinaan pääsi vain harvoi ulos, mutta joka kerta se taipavasti jonkun linnun tms. napapsi. Eikä siinä sinällään mitään pahaa ole. Niin eläimet toimivat.

        Aloittajan kanssa olen kyllä samaa mieltä (vaikka minulalkin on ollut sisäkissoj ja rakastan niitä paljon) että ksisa ei kuulu kerrostaloasuntoon. Ne ovat vielä vilkkaampia, liikkuvaisempia ja vähemmän jalostettuja kuin koirat on olen nähnyt paljon täyskahjoja sisäkissoja jotka juoksee pitkin seiniä. ikävää katsottavaa.

        Mutta ihminen on itsekäs ja katsoo vain omaa napaa.

        Hyljätyille kissoille on toki tarjottava koti.


      • Anonyymi

        Kissa ei pysty hävittämään pikkulintuja tai hiiriä sukupuuttoon edes kotipihastaan. Oli 2 kissaa vapaana pisassa, tappoivat jokusen linnun, tottakai, mutta varpus- ja tinttiparvet olivat sakeita, vuoskymmenten ajan, ja hiiriä sai pyytää loukuilla ja myrkyttääkin, kun kissa ei pärjännyt nille. Sitten vanhuus vei kissatg, uusia ei otettu, ja jostain syystä nyt on kadonnut linnutkin, eikä hiiren jälkiäkään näy lumella. Kukahan ne pikkuelukat on tappanut? ( tosin myös karjatalous on lopetettu ja biojätteet kompostoidaan, toisin kuin ennen avotunkion aikaan)


    • Sapriina

      Kissa ei ole Suomen luonnonvarainen eläin, eikä näin ollen pärjää Suomen luonnon olosuhteissa. Luonnossa kissalle vaarallisia ovat sääolosuhteet, liikenne, kaupunkipedot, loiset, sairaudet ym. tartunnat, ihmiset, muut lemmikit, ympäristömyrkyt, torjuntamyrkyt..jne. Jos kissa hoidetaan hyvin kodissa, on sen ihan hyvä olla ja vieläpä lajitovereineen....ihmettelen miksi ihmiset ehdoin tahdoin asettavat lemmikkinsä vaaroille alttiiksi.

      Opiskelisit hieman kissan sielunelämästä ja jättäisit säälimisen vaikka itsellesi. Minä kyllä tiedän mistä puhun! Jos tässä joku on eläinrääkkääjä niin se joka jättää kissaparan heitteille.

      Kerrohan, miksi kissa ylipäänsä palaa aina takaisin kotiinsa ellei sen ole hyvä siellä olla?

    • Anonyymi

      Tuo on kyllä ihan totta!

    • Anonyymi

      Kissat on ihania ja söpöjä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      28
      1878
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      6
      1782
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      15
      1271
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      7
      1184
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1152
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      10
      1085
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1031
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1005
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1004
    10. 10
      980
    Aihe