Ilmastonmuutosvouhotus raakojen ongelmien kulissina

Anonyymi

Mahdottomat talousongelmat ovat eu-ssa. Niistä ei uskalleta puhua, koska tilanne on katastrofaalinen. Siksi kaikki tiedotus suunnataan ILMASTONMUUTOSPELOTTELUUN. Voihan jonkinlaista ilmastonmuutosta ollakkin, mutta sillä kakaroiden aivopesu ja pelottelu on todella moraalitonta. Ilmasto kestää kyllä pari sataa vuotta, mutta eu-n talous tuskin edes kahta vuotta.

31

88

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Minä en tiedä persu-kommunistien taloustiedettä. Mutta sen minä
      ymmärrän, että ilman Euroopan unionin talousaluetta koko euroopan
      teollisuus romuttuisi täysin.

      Ei kait muuten Venäjä ja USA halua hajoittaa euroopan unionia eihän
      eihän ? Britannia luuli, että se voi hajoitaa Euroopan unionin ja näin
      saada valtaa itselleen taloudellisessa merkityksessä.... !

      Se on pelkästään taloustiedettä, että euroopan teollisuus ei kestäisi
      ilman euroopan unionia... Minusta on tyhmää edes kuunnella ääliöiden
      persujen puhetta... Kun puhutaan vastoin kaupan lakeja.

      Suomessa on 74% ihmisistä jotka kannattaa Euroopan unionia juuri
      sen vuoksi. Toki ulosotot ja kaikki epäonnistujat ovat persuja ja tahtoo
      kaaosta, että heidän elämä olisi tasa-arvoista.

      • Eurofighter.
        Persut on kyllä äärioikeistoa, eli 180° kommunistista, eli on Vähän mennyt sinulla käsitteet sekaisin.
        Tai sitten olet Persu itsekin.


      • Anonyymi
        Alderbarn kirjoitti:

        Eurofighter.
        Persut on kyllä äärioikeistoa, eli 180° kommunistista, eli on Vähän mennyt sinulla käsitteet sekaisin.
        Tai sitten olet Persu itsekin.

        Persut on mielivaltaisesti sekä äärioikeistoa että vasemmistoa vain muovisten persuvihaajien kyhäämässä keinotodellisuudessa. Täysin keksitty juttu, jotta saadaan lokeroitua persut natsien yms. kanssa samaan. Vihervasemmistopopulismissa erityisesti on myrkkyä yhteiskuntarauhalle.

        https://aijaa.com/XYErUa


      • Anonyymi

        EUn ainoa tehtävä on ylläpitää teollisuutta ja kauppaa valtavilla tukiaisilla johon rahat kerätään ihmisten säästöistä. Tämä merkitsee sitä että peli voi päättyä vain katastrofin .Kaikkihan tietävät että näin rahat loppuvat nopeasti ja talous kurjistuu entistä pahemmin.Ilmastouhittelulla tehdään nyt maailmanlopun bisnestä köyhien rahoilla kun enää mitään järkevää ei pystytä keksimään. Kansa luottaa Suomessakin EUn propagandaan kuin vuoreen koska se saa EUlta elantonsa viimeisenä toivona.Tukiaisilla ei voi saavuttaa mitään pysyvää. Pelkästään nopeuttaa konkurssia. Varsinkin nuoret eivät nykyään käsitä mitään taloudesta ja sen säännöistä.Ovat yhtä typeriä kuin pörssipelurit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        EUn ainoa tehtävä on ylläpitää teollisuutta ja kauppaa valtavilla tukiaisilla johon rahat kerätään ihmisten säästöistä. Tämä merkitsee sitä että peli voi päättyä vain katastrofin .Kaikkihan tietävät että näin rahat loppuvat nopeasti ja talous kurjistuu entistä pahemmin.Ilmastouhittelulla tehdään nyt maailmanlopun bisnestä köyhien rahoilla kun enää mitään järkevää ei pystytä keksimään. Kansa luottaa Suomessakin EUn propagandaan kuin vuoreen koska se saa EUlta elantonsa viimeisenä toivona.Tukiaisilla ei voi saavuttaa mitään pysyvää. Pelkästään nopeuttaa konkurssia. Varsinkin nuoret eivät nykyään käsitä mitään taloudesta ja sen säännöistä.Ovat yhtä typeriä kuin pörssipelurit.

        Hölynpölyä.

        Kukin jäsenvaltio vastaa itse taloudestaan. ei EU. Se luo vain edellytyksiä tehokkaalle yhteistoiminnalle.

        EU jakaa tukiaisia köyhille maille antaakseen puhtia niidrn talouksille.Siitä hyötyvät kaikki.


    • Anonyymi

      "Mahdottomat talousongelmat ovat eu-ssa. Niistä ei uskalleta puhua, koska tilanne on katastrofaalinen."

      Ehkä voisit avaustasi hieman täsmentää ja osoittaa, mistä löytyy tästä taloskurimuksesta lisätietoa. Kaavitaan väitettäsi vähän syvmmältä. EU on taantuman edessä, kuten koko maailma. Se on ongelma. Brexit ei helpota tuota ongelmaa, vaan luultavasti käynnistää taantuman.

      Brexitin seurauksena Suomesta häviää noin 10 000 työpaikkaa, Ruotsista tuplasti enemmän, koko EU:n alueelta noin miljoona, kuten myös Britanniasta noin miljoona työpaikkaa Briteille ero tulee maksamaan menetettyjen liiketoimien ja kallistuneiden hintojen yms. seurauksena yli 81 miljardia vuodessa ainakin seuraavien 10 vuoden ajan. Myös EU kärsii, mutta taloudellinen taakka jakautuu 450 miljoonalle ihmiselle, kun se Britanniassa jakautuu 66 miljoonalle.

      Kyllä taloudesta ja talouden uhkakuvista puhutaan paljonkin, mutta ei kukaan tule sinulle kädestä pitäen selittämään. Väitteesi osoittaa vain, että et lue ja kuuntele, tai jos niin teet, teet sen hyvin selektiivisesti uskomalla erilaisia roskablogeja ja roskamedioita. Tiivistelmä:

      "Tavaroiden ja palvelujen kokonaistuotannolla eli bruttokansantuotteella (BKT) mitattuna EU:n talous on suurempi kuin Yhdysvaltain talous. Vuonna 2017 EU:n BKT oli noin 15 300 miljardia euroa. EU-maiden kokonaiskaupasta yli 64 % on niiden keskinäistä kauppaa. Vaikka EU:ssa asuu vain 6,9 % maailman väestöstä, EU-maiden ja sen ulkopuolisten maiden välinen kauppa muodostaa noin 15,6 % koko maailman viennistä ja tuonnista. EU on yksi kolmesta maailmankaupan suurimmasta toimijasta Yhdysvaltojen ja Kiinan ohella. Vuonna 2016 EU-maiden osuus tavaroiden viennistä ja tuonnista oli toiseksi suurin maailmassa.
      EU-maiden osuus maailman tavaraviennistä oli 15,6 %. Suurinta osuutta piti hallussaan Kiina, joka ohitti EU:n ensi kertaa vuonna 2014. Vuonna 2016 Kiinan osuus tavaraviennistä oli 17,0 %. Kolmanneksi suurin tavaroiden viejä oli Yhdysvallat, jonka osuus oli 11,8 %. Suurin tavarantuoja maailmassa oli puolestaan Yhdysvallat (17,6 %) ennen EU-maita (14,8 %) ja Kiinaa (12,4 %)."

      Toisaalta EU:n talouskasvu vuosina 2018-2019 pysyi yhtä alhaisella tasolla kuin 2013, eli keskimäärin 1,5 prosentissa, mutta talouskasvun ennakoidaanEU:n alueella kasvavan vuonna 2020 keskimäärin 1,8 % tasolle. Suurinta kasvu on entisissä itäblokin maissa, kuten Romaniassa, joka kuroo kiinni taloudellista kuilua länsimaihin valtavalla vauhdilla. Myös Puolan ja Baltian maidn kehitys on vahvaa.

      "Siksi kaikki tiedotus suunnataan ILMASTONMUUTOSPELOTTELUUN. Voihan jonkinlaista ilmastonmuutosta ollakkin, mutta sillä kakaroiden aivopesu ja pelottelu on todella moraalitonta. Ilmasto kestää kyllä pari sataa vuotta, mutta eu-n talous tuskin edes kahta vuotta."

      Jos tarkkoja ollaan, ilmastonmuutoksesta puhutaan paljon vähemmän, kuin on aiheellista. Ilmasto - siis jonkinlainen ilmasto - toki kestää, mutta ihmiset ja eläimet eivät. Nykyisellä fossiilisten polttoaineiden käytöllä maapallon keskilämpötila kasvaa nelisen astetta vuoteen 2100 mennessä. Se uhkaa Kaakkois-Aasiassa aluetta, jolla elää 90 % maailman väestöstä. Kuivuus, helleaallot, tulvat jne. kohdistuvat alueille, joissa nykyisin elää eniten ihmisiä.

      Jos ilmastonlämpenemistä ei saada pysymään 1.5 asteessa vuoteen 2030 mennessä, ylitetään piste, jonka jälken mitään ei ole tehtävissä. Kuskista tulee kyydittävä, kuten tavataan sanoa auto-onnettomuuksissa. Ilmastonmuutos on siis karkaamassa käsistä. Nyt on vielämahdollisuus hidastaa lämpenemistä, mutta lämpenemistä ei enää voi pyäyttää. 1980-luvulla tehtyjen tuhansien tutkimusten ilmastomallien ennusteet pitivät lähes täydellisesti paikkansa. On todennäköistä, että nykyiset ennusteet toteutuvat yhtä täsmällisesti seuraavien vuosikymmenten aikana.

      Moraalitonta ja todella epäeettistä on jttää toimimatta silloin, kun toiminnalla on jotain merkitystä. Tosiasioiden piilottelu ja pään pensaaseen piilottaminen ei muuta tosasioita miksikään.

      Olen verrannut tätä siihen, että lääkäri kertoo sinulle maksan olevan niin huonossa kunnssa, että se lakkaa toimimasta 1-2 vuodessa, ellei potilas tee rajua elämäntaparemppaa. Oireet voivat olla niin lieviä, että potilas ei kuuntele lääkäriä, vaan jataa samalla tavalla kuin aina ennekin. 1-2 vuodessa elimistö romahtaa. Potilas hakeutuu lääkäriin ja lääkäri voi enää vain todeta, että maksa on täydellisesti pettänyt, eikä mitään ol tehtävissä - potilas kuolee muutaman viikon sisällä. Omassa tuttavapiirissäni näin kävi neljälle. Kolme kuoli. Yksi teki elämäntaparemontin ja on terve. Siinä on epetus. Joka vuosi Suomessa pari tuhatta ihmistä kuolee alkoholin aiheuttamiin sairauksiin, vaikka ne olisi vältettävissä muuttamalla elämäntapoja.

      Myös ilmaston keskilämpötilan kasvua voidaan hidastaa. Ei ole epäilystäkään, etteikö tutkijat olisi tässä asiassa oikeassa. Vain kouluttamattomat ja typerät ihmiset, jotka ajavat omaa agendaansa uskonnollisiin tai taloudellisiin syihin vedoten, kieltäytyvät kuulemasta ja näkemästä.

      • Anonyymi

        Talouskasvu merkitsee ilmaston lämpenemistä. Rikkaat ja ahneet tätä ei jostain syystä käsitä vaan jatkavat ilmakehän pilaamista entistäkin enemmän. Heitä ei kiinnosta muu kuin raha,oli se miten likaista tahansa.Te perkeleet elätte jossain pilven reunalla jonne työnnätte kaikki viisaatkin.


    • Anonyymi

      EU:n talousongelmia käsitellään avoimesti koko ajan.

      Mistään katastrofista ei kuitenkaan ole kyse,vaan ainoastaan vaikeuksista kysynnän laskiessa ja ylituotannon kasvaessa.

      Suurimmat ongelmat lankeavat Iso-Britannialle sen erotessa EU:sta.
      Lasku maan taloudelle on jo nyt tähtitieteellinen.

      • Anonyymi

        Brittien talous voi hyvin brexitn johdosta.Sensijaan EUlla menee huonosti. Loppuu rahat ja velat tulee maksuun. Mikään ei voi pelastaa yli varojen elänyttä porukkaa konkurssista.EU vie mukanaan kaikki valtiot brittejä lukuunottamatta.Onneksi EU on keskittynyt avaruusmatkailuun ja kannattajat voivat suunnata marsiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Brittien talous voi hyvin brexitn johdosta.Sensijaan EUlla menee huonosti. Loppuu rahat ja velat tulee maksuun. Mikään ei voi pelastaa yli varojen elänyttä porukkaa konkurssista.EU vie mukanaan kaikki valtiot brittejä lukuunottamatta.Onneksi EU on keskittynyt avaruusmatkailuun ja kannattajat voivat suunnata marsiin.

        Britannian talous on vuoren harjalla.Riippuu taloussopimuksesta EU:n kanssa,kuinka brittien käy.

        EU:n talous on kunnossa.Jokainen maa vastaa itse omista kuluistaan.


    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ilmastomuutos ei koske nyt suomessa testattavia hävittäjä lentokoneita , niillä mutkitellaan nyt testimielessä taivaan täydeltä ,
      Onhan se väärin ettei k kauppias saa päättää kaikkia suomen asioita , sevaan nyt on holaajat silleen ettei nyljetyistä saa enempää irti vaikka miten säädetään pykäliä.
      Ei rahaa painamalla maailma kehity , kyllä se on kädet ja jalat mikä ruuvia kääntää , sementtiä vatkaa , ruokaa laittaa , työläisiä kuskaa.

      Mediakaan ei kerro uutisia vaan omia mielipiteitä , firmat näitä persuja valmistaa kaiken aikaa lisää , kikyllä ,ja palkka alella sen teette , kiittäkää itseänne.

      Saatte uusia kokoomuslaisia kun alatte maksamaan palkkaa ja kaavoitatte espoosta omakotitontteja , ja vihreitä kun luotte uusia osastoja kaupunkeihin , kiillottamaan tolppia ja kylttejä.

      Keskolaiset on kaikki samasta taikinasta taputeltu.

      Aina 1ääni ratkaisee olkoot vaikka miljoona lammasta , puheenjohtajan ääni.

    • Anonyymi

      Maanviljelijöiden syyttely ainaki pitää lopettaa! Suomessa asiat hyvin. Ne tietää jotka on vähä enemmän reissannu maailmalla.

      • Anonyymi

        Nykypäivän viljelijät ovat samaa porukkaa ympäri maailman.He tuottavat myrkytettyä ruokaa ja pilaavat pellot.Lisäksi tämä ruuantuotanto loppuu heti kun öljy loppuu. Hommassa ei ole mitään järkeä.


    • Anonyymi

      Takana on EU- joka asentanut uusiin autoihin seurannaan! Jyrki kavaltaa kohta maantiet Bernerin oppien mukaan, (carunat)!!
      Narsitit paskoo vapaamuurari mediasta (valeMe) kasvispihviä ja todelliset saastuttajat valtamerilaivat 5-10 kpl saastuttaa enempi kuin koko maapallon autokanta.
      Narsitinpaskaan uskotaan mieluummin kuin faktoihin, Kaivosteollisuus tuottaa uusia Talvivaaroja suomessa rahat ohjataan ULOS vapaamuurareille ja maksut veromaksajille. Johtavat kokoomus poliitiikot nauraa vääränä kansan tyhmyyttä ja mediasou jatkuu..

      • Siinä malliesimerkki idioottitason EU-vihaajan ns.järjenjuoksusta.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      vähälyijyistä , siis lyijyä todella on tässä laadussa , mutta cat ja pdf väline on huima ongelma. mutta ei yritys rekat , pakut , työkoneet..

    • Anonyymi

      Ilmaston muutos otettiin agendalle siksi että euroopan talous piiputtaa. Ilmaston muutoksen varjolla kansan täytyy siirtyä uuteen tekniikkaan. Se tietenkin laittaa rahaa väkisikkin liikkeelle (kansa maksaa). Sillä toivotaan talouden lähtevän kasvu-uralle.

      • Anonyymi

        Niinkö? Osaatko edes hävetä?

        Hiiliteollisuus tiesi fossiilisten polttoaineiden poltosta syntyvän hiilidioksidin kumuloituvan ilmakehään ja tehostavan kasvihuoneilmiötä viimeistään 1966.ExxonMobil, maailman suurin öljy-yhti tiesi saman todistettavasti viimeistään 1977, mutta luultavasti jo paljon aiemmin. Todisteet ovat kiistattomia. Vuonna 1982 Exxon ennusti ilmaston lämpenemisen ja ilmakehän hiilidioksidin määrän vuonna 2020 täsmälleen oikein. Shell Oil ymmärsi fossiilisten polttoaineiden vaikutuksen ilmaston lämpenemiseen viimeistään 1980-luvulla ja epäili, että tilanne on saavuttanut korjaamattoman pisteen.

        Näm ovat faktoja, eivät mielipiteitä. Yhdysvaltojen ulkoministerinä toiminut ExxonMobilin pääjohtaja on valaehtoisesti tunnustanut tämän kongressin kuulemisessa. Niin myös monet Exxonin ja Shellin palveluksessa olleeet tutkijat.

        Ota se pää pois perseestä ihan oikeasti! Faktat ovat kiistatomia. Vain hölmöt ja todella tyhmät jaksavat jauhaa tuota samaa paskaa.


      • Anonyymi

        Niinkö? Osaatko edes hävetä?

        Hiiliteollisuus tiesi fossiilisten polttoaineiden poltosta syntyvän hiilidioksidin kumuloituvan ilmakehään ja tehostavan kasvihuoneilmiötä viimeistään 1966.ExxonMobil, maailman suurin öljy-yhti tiesi saman todistettavasti viimeistään 1977, mutta luultavasti jo paljon aiemmin. Todisteet ovat kiistattomia. Vuonna 1982 Exxon ennusti ilmaston lämpenemisen ja ilmakehän hiilidioksidin määrän vuonna 2020 täsmälleen oikein. Shell Oil ymmärsi fossiilisten polttoaineiden vaikutuksen ilmaston lämpenemiseen viimeistään 1980-luvulla ja epäili, että tilanne on saavuttanut korjaamattoman pisteen.

        Näm ovat faktoja, eivät mielipiteitä. Yhdysvaltojen ulkoministerinä toiminut ExxonMobilin pääjohtaja on valaehtoisesti tunnustanut tämän kongressin kuulemisessa. Niin myös monet Exxonin ja Shellin palveluksessa olleeet tutkijat.

        Ota se pää pois perseestä ihan oikeasti! Faktat ovat kiistatomia. Vain hölmöt ja todella tyhmät jaksavat jauhaa tuota samaa paskaa.


    • Koettakaa nyt ymmärtää, että työpaikat ei häviä minnekkään brexitissä !
      Mutta se toimija ja toimipaikka muuttuu Brexitissä. Yksinkertaista jos sinä
      syöt Brittiläistä näkkileipää ja sen hinta nousee. Niin sinun pitää saada
      näkkileipää eli tarve ei katoa mihinkään.... Joko syöt vehnäleipää tai
      valitset toisen merkkisen näkkileivän ja tämä yritys tekee sitten sen leivän.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko meille puhuttu sontaa?
        https://ilmatieteenlaitos.fi/vuositilastot

        Puhutaanko kuitenkin globaalista keskilämpötilan kasvusta. Paikalliset sääilmiöt kumoavat toisiaan. Yhtäällä lämpenee, toisaalla kylmenee, mutta maapallon keskilämpötila kokonaisuudessaan on kohonnut asteen esiteolliseen aikaan nähden. Se on se ongelma. Se, mitä Suomen mittausasemat näyttävät on murto-osa koko ilmiötä. Comprende?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puhutaanko kuitenkin globaalista keskilämpötilan kasvusta. Paikalliset sääilmiöt kumoavat toisiaan. Yhtäällä lämpenee, toisaalla kylmenee, mutta maapallon keskilämpötila kokonaisuudessaan on kohonnut asteen esiteolliseen aikaan nähden. Se on se ongelma. Se, mitä Suomen mittausasemat näyttävät on murto-osa koko ilmiötä. Comprende?

        Tarkoitatko sitä että maapallo lämpenee muttei se koske Suomea.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkoitatko sitä että maapallo lämpenee muttei se koske Suomea.

        En. Surullista, että näitä pitää vääntää rautalangasta aikuisille (?). Jos ole kouluikäinen, pyydän anteeksi.

        Maapallon ilmasto on monen tekijän summa. Siihen vaikuttaa esimerkiksi maahan kohdistuvan lämpösäteilyn määrä ja toisaalta maasta heijastuvan lämpösäteilyn määrä. Meret, jotka peittävät karkeasti 70 % maapallosta absorboivat lämpöä enemmän kuin jäätiköt, jotka puolestaan heijastavat lämpösäteilyä. Välissä on ilmakehän kaasukerros ja erityisesti kasvihuonekaasut (vesihöyry, hiilidioksidi, metaani ja typpioksidit).

        Kasvihuonekaasut päästävät säteilyä lävitseen tietyllä aaltopituudella ja säilövät säteilyä joillain aallonpituuksilla. Meri vaikuttaa sääilmiöihin ja esimerkiksi hurrikaanien ja taifuunien syntyminen edellyttää, että merenpinta on yli 25 astetta. Suomen sääilmiöt poikkeavat mm. saman leveyspiirin sääilmiöistä Kanadassa, koska merivirroista Golf-virta tuo lämpöä ja lämpimiä ilmamassoja Pohjois-Erooppaan. Merivirrat kuljettavat mukanaan lämpimiä ja kylmiä ilmamassoja, jotka kohdatessaan aiheuttavat tuulia, koska lämmin ilma nousee ylöspäin ja kylmä laskeutuu alaspäin.

        Se, mitä sanoin tarkoittaa lyhykäisesti sitä, että yhden alueen säämittausasemien tulokset kertovat ko. alueen paikallissäästä, mutta niistä ei voi vetää suoraa johtopäätöstä koko planeetan ilmastosta. Suomi on merkityksettömän pieni pläntti pohjoisella pallonpuoliskolla. Jos Golf-virran reitti muuttuu, se hidastuu tai loppuu, Suomessa lämpötilat laskevat samalle tasolle kuin Siperiassa, Alaskassa tai Kanadassa. Näin voi tapahtua esimerkiksi siksi, että Arktiksen ja Grönlannin jäätiköiden sulaessa makea ja suolaton vesi ja ekvaattorilta saapuva lämmin suolainen vesi kohtaavat.

        Maapallon keskimääräinen kokonaislämpötila kasvaa ja on kohonnut asteella esiteoliseen aikaan nähden. Tämä on täysin kiistaton fakta. Vaikka jossain Juupajoella olisiki normaalia kylmempää, yksittäisistä yhden alueen mittausuloksista ei voi johtaa koko planeetan ilmastoa määrittävään yleistykseen. Keskilämpötila on tuhansien ympäri maailmaa sijaitsevien mittausasemien lämpötilojen keskiarvoa määrittäviin tilastoihin perustuva. Juupajoen keskilämpötilasta voidaan myös laatia tilastoja, mutta ne eivät kerro koko planeetan tilanteesta yhtään mitään relevanttia.

        Mutta maapallo lämpenee ja se koskee Suomea, mutta lämpeneekö Suomi pitkällä aikavälillä riippuu Golf-virran kohtalosta. Mitä enemmän kymää, suolatonta ja makeaa vettä valuu merenpohjaan, sitä enemmän se vaikuttaa lämmintä vettä ja lämpimiä ilmamassoja kuljettavaan Golf-virtaan.

        Nyt Suomen ilmastoon vaikuttaa myös Pohjois-Atlanti Oskillaatio (NAO), joka on eteläisen pallonpuoliskon El Nino-ilmiöön verrattava merkittävä säihin vaikuttava tekijä.

        Kasvihuoneilmiö ja kasvihuonekaasut ovat täysin kiistaton tieteellinen fakta. Maapallon keskilämpötila kasvaa ja sekin on kiistaton fakta. Kiistaa on aihettanut se, kuinka paljon ihmisen toiminnan aiheuttamat (AGW) kasvihuonekaasut vaikuttavat maapallon keskilämpötilan kasvuun. Nykyisin konsensus on hyvin vahva: tuhannet ilmastoa käsittelevät tutkimukset ovat linjassa nykykäsityksen kansa. Myös valtaosa ilmastotutkijoita pitää kasvihuonekaasupäästöjen vaikutusta ilmaston lämpenemiseen täysin kiistattomana tosiasiana.

        Itse asiassa tämä ei edes ole uusi juttu. Hiiliteollisuuden julkaisussa vuodelta 1966 eräs hiiliteollisuuden johtajista pohti fossiilisten polttoaineiden polton synnyttämän hiilidioksidin vaikutusta kasvihuoneilmiön tehostajana. Presidentti Lyndon B. Johnson puhui ilmaston lämpenemisestä 1965. Exxon Mobil tiesi fossiilisten polttoaineiden vaikutuksen ilmaston lämpenemiseen viimeistään heinäkuussa 1977, eli 11 vuotta ennen kuin ilmiö nousi julkiseen keskusteluun. Exxonin tutkijat ennustivat ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden ja sen vaikutuksen maapallon keskilämpötilan kasvuun jo 1982 äärimmäisen tarkasti. Shell Oil esitti huolen fossiilisten polttoaineiden käytön ilmastovaikutuksista jo 1980-luvun alussa. Öljyteollisuuden johtajat ja tutkijat ovat myöntäneet nämä asiat valaehtoisesti (käsi Raamatulla) Yhdysvaltojen kongressin kuulemisissa.

        Kyllä lämpeneminen vaikuttaa Suomeen ja kaikkiin maailman valtioihin, mutta jos Suomessa lämpötila viilenee, se ei tarkoita, että maapallon keskilämpötila viilenisi. Ymmärrätkö?


    • Anonyymi

      Suomen hiilidioksidipäästöt pienenee ilmaston lämmetessä. Globaalin tilanteen kannalta sillä ei juurikaan ole merkitystä, kun Suomen ja Ruotsin yhteenlasketut hilidioksidipäästöt on 0,21%.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2515
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2193
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1877
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1641
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1596
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1595
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1548
    8. 75
      1459
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      105
      1368
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe