Poikaystävällä skitsofrenia - apua

Anonyymi

Sain siis tietää, että uudella poikaystävälläni on skitsofrenia enkä tiedä sairaudesta yhtään mitään. Tarvitsisin apua sen ajatusten ja tekemisten tulkitsemiseen kai, se ei itse oikein osaa mulle sanoa mitään.
Sillä on ollut pitkään päihdeongelmia, riitelyä porukoiden kanssa, huonot kaveripiirit eikä ikinä oikein suostu puhumaan tunteistaan. Nyt kun sain tästä sairaudesta tietää, kuulin myös, ettei hoidot ole toiminut eikä kelvannut, joten mitään ei tällä hetkellä tehdä asialle? Lisäksi tällä alkoi kuulemma mania-jakso, eikä minulla ole mitään hajua mitä tämä nyt tarkoittaa.
Pelkään eniten (koska en tiedä asiasta yhtään mitään, voin olla hyvinkin väärässä), että useammat poikaystäväni teot ja "tunteet" minua kohtaan ovatkin sairauden aiheuttamia, eivätkä siis "oikeita"... Voin olla hyvinkin väärässä, ei sillä.
Hän osaa olla erittäin kiltti minulle, sanoo välillä kyllä rakastavansa minua ja näyttää välittävänsä minusta, mutta sitten sain kerran kuulla, ettei hän osaa ehkä rakastaakkaan...
Haluasin vain jonkun, ehkä kenellä on myös skitsofrenia, joka osaisi auttaa ja kertoa millaista on elää sen kanssa ja miten pystyisin mahdollisesti auttamaan.

39

1564

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei ihme, jos hän on epäluuloinen sinua kohtaan, koska et vaikuta yhtään luottavan häneen.

      Puhutkin vielä hänestä se-muodossa!

    • Anonyymi

      Skitsofrenia on mielikuvitussairaus, joten sen suhteen voit lopettaa stressaamisen ja keskittyä olennaiseen. Jos kumppanisi käyttää aineita niin ei kai se kumma ole, jos on välillä sekava. Sitähän ihmiset ovat humalassa ja erilaisissa muissa aineissa ollessaan.

      Jos partnerisi perustelee käytöstään "mania-" tai "noituusjaksoilla" miettisin haluanko sellaista kestää. Ne ovat tekosyitä oikeuttaa oma sopimaton käytöksensä. Jos ei halua olla vauhti päällä ja sekoilla, ei pidä vetää kamaa.

      Skitsofreniasta voit lukea enemmän esim. täältä:
      www wayneramsay com (kautta) schizophrenia htm

    • Anonyymi

      Olet haasteellisessa seurassa. Itselläni kyllä puhuisi jo itsesuojeluvaisto ja pakenisin.

      Skitsofrenia, päihdeongelmat ja riitaiset kaverisuhteet ei ennakoi hyvää. Ihan sama rakastaako hän sinua vai ei. Et pysty muuttamaan kaveriasi. Pelasta itsesi ja oma tulevaisuutesi.

      • Anonyymi

        Totta joka sana!
        Elämä skitsofreenikon kanssa on haastavaa vaikkei tämä käyttäisi päihteitäkään.
        Kumppani voisi olla mukana lääkärikäynnillä ja pyytää ettei kaikkein vahvimmille myrkyille heti laitettaisi. Kevyt- tai tarvittaessa otettava lääke toimii monella.
        "Merkit" huomattava ajoissa ettei joudu psykoosiin ja osastolle.
        Esim. puoliso ihan yllättäen aikoo kirjottautua Jerusalemin yliopistoon opiskelemaan hepreaa. Ym. vastaavaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta joka sana!
        Elämä skitsofreenikon kanssa on haastavaa vaikkei tämä käyttäisi päihteitäkään.
        Kumppani voisi olla mukana lääkärikäynnillä ja pyytää ettei kaikkein vahvimmille myrkyille heti laitettaisi. Kevyt- tai tarvittaessa otettava lääke toimii monella.
        "Merkit" huomattava ajoissa ettei joudu psykoosiin ja osastolle.
        Esim. puoliso ihan yllättäen aikoo kirjottautua Jerusalemin yliopistoon opiskelemaan hepreaa. Ym. vastaavaa.

        No voihan sitä yliopistoon pyrkiä jos on mahdollisuuksia ja vanhempikin henkilö.


    • Anonyymi

      Seura tekee kaltaisekseen.

    • Anonyymi

      Miehelläni on skitsofrenia. En tiennyt hänen sairaudestaan ennen avioitumista. Hän kertoi olevansa työkyvyttömyyseläkkeellä ja että hänellä on "jotain pientä". Hän oli lyhyen seurustelumme ajan täysin oireeton. Hän on hyvin älykäs ja korkeasti kouluttautunut (FM). Rakastuessaan ei huomaa kaikkea ja olihan meillä oli maailman parhaita keskusteluja ym. ihanaa!

      Oltuamme noin puoli vuotta aviossa hän eräänä aamuna heräsi hyvin outona, kuin vieraana ihmisenä. Tämä rakas ja lämmin puoliso oli yhtäkkiä muuttunut täysin kylmäksi ja tunteettomaksi. Säikähdin tietysti, enkä tiennyt mistä on kysymys.
      Pikkuhiljaa olen kartuttanut tietoa lukemalla.
      Sovimme, että hän käyttää lääkitystä (Abilify) vain pahan paikan tullen.
      Hän vastustaa lääkkeen ottoa kovasti, vaikka yhdessä viikossa elämä tasaantuisi kohdalleen.
      Kun ei ole sitä sairauden tuntua!
      Syy on aina minussa. Olen koittanut suhtautua huumorilla. Joskus kyllä on vitsit vähissä.
      Saisihan tästä meidän elämästä ihan loistavan komedian. Jos elokuva tehtäisiin, se olisi kassamagneetti!

      Tämänhetkinen tilanne on se, että asumme Espanjassa. Mieheni on parhaillaan juoksulenkillä, hän haaveilee juoksevansa Madridin maratonin keväällä. Mielestäni se on hyvä idea. Liikunta ja kaikki tekeminen on hänelle terapiaa.
      Hänen tunne-elämänsä on vuosien saatossa latistunut lääkkeettömyydestä huolimatta.
      Se tietysti surettaa.
      Mutta näinkin voi elää!
      Kaikkea hyvää niin sairastuneille kuin heidän läheisilleenkin.❤️

    • Anonyymi

      Vaikea olla sairauden tuntoa, kun ei ole sairauttakaan.

      wayneramsay com (kautta) schizophrenia htm

      • Anonyymi

        Siksi vika onkin aina läheisissä, hoitotahossa, tai satunnaisissa ihmisissä kassajonossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siksi vika onkin aina läheisissä, hoitotahossa, tai satunnaisissa ihmisissä kassajonossa.

        Ihan niin, syyllinen on aina joku läheinen tai työkaveri tai hoitolaitos, ei koskaan itse siinä joka on sairas . Se vaatii paljon ihmiseltä joka on skitsofrenia potilaan kanssa yhdessä.


    • Anonyymi

      Skitsofreniaa sairastavat oireilevat niin eri tavoin että on vaikea sanoa kenen kanssa voi elää ja kenen ei.
      Viimeistään ajan myötä huomaa miten pärjäilee.
      Tosin aloittajalla oli huoli että miten hän osaisi hoitaa kaveriaan. Mun mielestä ei kannata ottaa itselleen minkäänlaista hoitajan roolia, siinä kärsii ajan myötä oma elämä. Tätä on vaikea uskoa alkuun, kuvittelee että ei tule ongelmia, mutta sittenhän sen näkee. Jokainen tietty toimii haluamallaan tavalla.
      Ajan myötä voi tilanne muuttua sellaiseksikin että sairas ihminen alkaa ns. hyväksi käyttää ystäväänsä/puolisoaan ja kun tulee tiukka paikka niin hän syyllistää sitä "hoivaavaa" osapuolta. Siinä vaiheessa alkaa psyyke pikkuhiljaa hajota terveemmältäkin.
      Toinen saattaa olla itsetuhoinen ja syyllistää toista että " sun vika " tai "jos sä lähdet niin mä tapan itteni", kaikenlaista tuon tyylistä voi tulla eteen. En nyt väitä että tulee vaan että saattaa tulla.

      Tuo nyt oli vain yksi esimerkki, tiedän parisuhteita joissa toinen on skitsofreenikko ja on mennyt elämä hyvinkin.
      Mutta kannattaa itselleen tehdä selväksi alkaessaan suhteen että miten toimia sitten kun/jos tulee vaikeampaa.

      • Anonyymi

        Noin se menee. Niin monta kuin on mt-ongelmaista, niin on myös "mieltä".
        En nyt ehdoin tahdoin suosittelisi päätä pahkaa sitoutumaan, jos en karttelemaankaan. Ehkäpä voisi tutustua kaikessa rauhassa.
        Mutta kaukaa kiertäisin sellaisen joka sairauden päälle vielä alkoholia tai huumeita sotkee. Pelottaa jo ajatuskin.
        On helpompia ja vaikeampia tapauksia. Hyvänä puolena pitäisin sitä, että henkilö myöntää oman sairautensa. Tai ainakin ymmärtää milloin lääkettä tarvitsee ottaa. Olen havainnut, että heti alkuun laitetaan ihmiselle ihan tajuttoman kova hevoskuuri mömmöjä.
        Paljon kevyemmälläkin pärjäisi moni.
        On hyvä tietää, ettei sairastunutta voi rakastaa terveeksi, ei vaikka miten tahtoisi.
        Jokainen tänne syntynyt on kuitenkin arvokas ja ansaitsee tulla hyväksytyksi omana itsenään.
        Tsemppiä kaikille!


      • Anonyymi

        Laitin ylläpdolle poistopyynnön.Kännissä en ajatellut.En halua pahaa kenellekään, enkä varsinkaan lapsille.Voisitteko tosiaan poistaa .Olisi tärkeää.


    • Anonyymi

      Vuosi on 2020 ja Suomessa uskotaan yhä mielikuvitussairauksien olemassaoloon.

    • Anonyymi

      Huumeiden käyttö pahentaa oireita sama pätee alkoholiin. Itsellä on kokemusta suhteesta skitsofreenikon kanssa... On ollut melkoista showta välillä 😃 itse en sairasta tuota, mutta tilanne on tuttu lähipiiristä. Skitsofrenia voi olla niin erilaista eri henkilöllä lääkitys, päihdekäyttö ym vaikuttaa myös paljon

      itellä ollut hyvä kokemus, vaikka vaatinut hermoja ja helvetisti ymmärrystä. Etenkin huonoina päivinä on tosiaan paljon joutunut rauhotella ja selittää järkeä... Nämä oireet aina esim alkoholin käytön jälkeis seurauksia (uniongelmat, vainoharhat, äänet, näyt jne). Kumppani onneksi käytti maltillisesti alkoa mutta se vähänkin jos kännäs niin meni n. Vko palautua.

      katso pikku hiljaa onko sinusta jatkamaan. Skitsofrenikot on usein todella kilttejä mutta monia voi niiden käytös pelottaa ja pitävät siks arvaamattomana. Nämäkin tapaus kohtasia...

      ja skitsofreniasta voi parantua tai lähes. Moni elää normi elämää perhe, työ, harastukset... Suosittelen että puhut ukkos kanssa näistä, näytä että oot tukena. Hyvät Ihmissuhteet tuo yleensä sairauteen hyvää, kuten muutoinkin elämässä 😊 (enkä nyt tarkota että se parantaa ketään koska joku varmasti haluu tarttuu tohon loppu osaan)

    • Anonyymi

      Jos sairastuu siellä 20-25 ikävuoden seuduilla on hyvät mahdollisuudet olla täysin oireeton ja päästä lääkkeettömään elämään ennen 35 ikävuotta.

      Toki on ihmisiä keillä on vankka usko psykedeelien hyödyistä skitsofrenian hoidossa, samat piirit viljelee teorioita siitä ettei skitsofrenia ole sairaus.

      Silloin on usein kyse tilanteesta missä päihteet ovat se laukaiseva ja ylläpitävä tekijä "skitsofreniassa" ja he ovat täysin oikeassa siinä että silloin ei ole kyse oikeasta sairaudesta vaan päihdeongelmasta.

      Psykedeelien käyttö tulee varmasti jonain päivänä olemaan keino eksistentiaalisen kriisien ja muiden mielen kriisien hoidossa MUTTA:

      Tällä hetkellä sinuna keskittyisin itseesi kunnes tyyppi lopettaa dokaamiseen.

      • Anonyymi

        Jos tarkkoja ollaan skitsofrenia ei ole sairaus koskaan, koska se ei viittaa mihinkään poikkeavuuteen kehossa tai elimistössä.


      • Anonyymi

        Jos tarkkoja ollaan skitsofrenia ei ole sairaus koskaan, koska se ei viittaa mihinkään poikkeavuuteen kehossa tai elimistössä.


      • Anonyymi

        Oma vankka uskoni skitsofrenian lääketieteellisen validiteetin puutteeseen ei liity mitenkään psykedeeleihin vaan siihen, että oireiden kirjo on runsas ja tulkinnanvarainen , etiologia tuntematon ja pelkällä puhumisella voidaan saada tämän kaksostutkimuksien pohjalta oletetun geenisairauden oletetut geenivirheet invaktivoitumaan pelkän äänensävyn värähtelystä. Onhan ihan oikeasti tutkimus, jonka mukaan avoimen dialogin malli (joka perustuu siis erilaisen kielellisen tulkinnan hyödyntämiseen ihmisten psyykkisten ongelmien jäseruntämiseen) on johtanut skitsofreniadiagnoosien ilmaantumisen laskemiseen 33 /100 000 kohti 3 /100 000 kohti eli 90 %. Skitsofreniaa ei ole siis olemassa tai jos on, se on puhdas sosiaalisesti rakennettu häiröluokka. Psykoottisiksi tulkitut harhat voivat kroonistua ja aiheuttaa vaikeaa lamaantumista ja masennusta (negatiiviset oireet), mutta ei se mitään selkeästi biologisesti erillistä sairauskategoriaa tuota muista "sekavuustiloista"Tai voi ehkä siiän mielessä tuottaa, että skitsofrenia reagoi ehkä jopa keskimäärin vahvemmin psykososiaalisiin tekijöihin, minkä vuoksi siitä diagnosoitujen ihmisten hoitaminen aivosairautena johtaa keskimääräistä herkemmin keskimääräistä vaikeampiin psykososiaalisiin ja psyykkisiin ongelmiin ja niiden kroonistumiseen. Jos on vaikka lyhytkestoinen huumepsykoosi, ei ole niin olennaista, saatko nöyryyttävää ja stigmatisoivaa kohtelua hoitosi aikana, koska psykoosin puhkeamisen syy on lyhytkestoinen. Jos on taas skitsofrenia, on todennäköisempää, että taustalla on yleensä kroonisempia sosiaalisia ja psyykksiä ongelmia ja siksi hyvin lääkekeskeinen biomedikaalinen hoitomalli on erityisen tuhoisaa näille ihmisille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oma vankka uskoni skitsofrenian lääketieteellisen validiteetin puutteeseen ei liity mitenkään psykedeeleihin vaan siihen, että oireiden kirjo on runsas ja tulkinnanvarainen , etiologia tuntematon ja pelkällä puhumisella voidaan saada tämän kaksostutkimuksien pohjalta oletetun geenisairauden oletetut geenivirheet invaktivoitumaan pelkän äänensävyn värähtelystä. Onhan ihan oikeasti tutkimus, jonka mukaan avoimen dialogin malli (joka perustuu siis erilaisen kielellisen tulkinnan hyödyntämiseen ihmisten psyykkisten ongelmien jäseruntämiseen) on johtanut skitsofreniadiagnoosien ilmaantumisen laskemiseen 33 /100 000 kohti 3 /100 000 kohti eli 90 %. Skitsofreniaa ei ole siis olemassa tai jos on, se on puhdas sosiaalisesti rakennettu häiröluokka. Psykoottisiksi tulkitut harhat voivat kroonistua ja aiheuttaa vaikeaa lamaantumista ja masennusta (negatiiviset oireet), mutta ei se mitään selkeästi biologisesti erillistä sairauskategoriaa tuota muista "sekavuustiloista"Tai voi ehkä siiän mielessä tuottaa, että skitsofrenia reagoi ehkä jopa keskimäärin vahvemmin psykososiaalisiin tekijöihin, minkä vuoksi siitä diagnosoitujen ihmisten hoitaminen aivosairautena johtaa keskimääräistä herkemmin keskimääräistä vaikeampiin psykososiaalisiin ja psyykkisiin ongelmiin ja niiden kroonistumiseen. Jos on vaikka lyhytkestoinen huumepsykoosi, ei ole niin olennaista, saatko nöyryyttävää ja stigmatisoivaa kohtelua hoitosi aikana, koska psykoosin puhkeamisen syy on lyhytkestoinen. Jos on taas skitsofrenia, on todennäköisempää, että taustalla on yleensä kroonisempia sosiaalisia ja psyykksiä ongelmia ja siksi hyvin lääkekeskeinen biomedikaalinen hoitomalli on erityisen tuhoisaa näille ihmisille.

        Mutta eihän skitsofrenia-"diagnoosien" määrän lasku todista mistään mitään. Skitsofrenia on mielipideasia. "Diagnoosien" määrän laskuhan kuvaa vain mielipiteiden muutosta. Laskun voi selittää paremmin sillä, että siellä kuulaisalla Keroputaalla henkilökunta uskoo keskimäärin vähemmän skitsofrenian olemassaoloon kuin muualla Suomessa. Toki spekuloitavaksi jää kuinka paljon virallistetut "diagnoosit" ovat sosiaalietuuksien saamista ja muita kuin psykiatrian dogman pönkittämistä varten tehtyjä.

        Skitsofrenia ei ole sairaus, siinä olet oikeassa. Pelkän skitsofrenia-sanan käyttäminen on harhaanjohtavaa, koska se antaa käsitetyksen (virhekäsityksen), että olisi olemassa jokin sen niminen entiteetti, josta voitaisiin keskustella järkevästi. Skitsofrenia-sana on psykiatrista jargonia ja tarkoittaa suomeksi ei-haluttua käytöksen, ajattelun ja tunteilun sekoitusta. Skitsofrenikko tarkoitaa ei-haluttua ihmistä.

        Psykiatrian emeritusprofessori Thomas Szasz sanoi hyvin, että helpoin tapa hävittää maailmasta mielisairaudet on hävittää psykiatria. Ihmisten elämisen tuska ei katoa tietenkään, mutta mielisairaudet katoavat. Samalla tavalla noidat katosivat inkvisition murennuttua, vaikkakin ihmisten väliset konfliktit eivät kadonneetkaan.


    • Anonyymi

      Skitsofrenia, päihteet ja riitaisa luonne on sellainen yhdistelmä, ettet mahda mitään. Siinä olet jopa hengenvaaraassa. Et pysty auttamaan sellaista ystävää. Lyhyesti: auta itseäsi ja pakene!

    • Anonyymi

      Laittaisin hänelle siihen Bepanthenea aluksi kolme kertaa päivässä.

    • Anonyymi

      Huhhuh. Kokemusta skitsofreenikosta lähipiirissä. Hän on erittäin lääkekielteinen eikä terapiaa koe tarvitsevansa.
      Saa epäluuloisuuakohtauksia. Luulee, että tarkkaillaan.
      Älyttömiä raivareita, omistuista pukeutumista ja asioiden varmistelua.
      Joissakin asioissa selviytyy keskitasoa paremmin, mutta ihmissuhteissa ongelmat tulevat ilmi.

      • Anonyymi

        Vastauksena edelliselle ja kaikille niille, jotka ottavat kohteekseen mt-ongelmista kärsivät. Voisihan siitäkin tehdä jonkinlaisen diagnoosin, nk. itse asiassa kaikesta, mitä ihminen tekee, tai ei tee.

        - Eli edellisen sanoja lainaten: "Saa epäluuloisuuskohtauksia. Luulee, että tarkkaillaan. Älyttömiä raivareita, omituista pukeutumista ja asioiden varmistelua." Kuka tahansa meistä on joskus epäileväinen. Ja kukahan tässä tarkkailee ketäkin? Tässä tapauksessa näyttää enemmän siltä, että skitsofreenikoksi tulkittua itseään tarkkaillaan; sairauden oireita yms. Ja niin näyttää muuten pukeutuvan mm. artistit erikoisesti, niin Suomen, kuin muidenkin maiden, esim. Iso-Britannian musiikkigaaloissa. Vielä ei heidän kohdallaan liene tehty psykiatrista diagnoosia esim. skitsofreniasta, tai ainakaan passitettu hoitoon kesken juhlien.

        On se jännä tämä ihmislaji, kun pitää mennä niputtamaan jokaikinen ihme oire psyykkiseksi sairaudeksi! 😆


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vastauksena edelliselle ja kaikille niille, jotka ottavat kohteekseen mt-ongelmista kärsivät. Voisihan siitäkin tehdä jonkinlaisen diagnoosin, nk. itse asiassa kaikesta, mitä ihminen tekee, tai ei tee.

        - Eli edellisen sanoja lainaten: "Saa epäluuloisuuskohtauksia. Luulee, että tarkkaillaan. Älyttömiä raivareita, omituista pukeutumista ja asioiden varmistelua." Kuka tahansa meistä on joskus epäileväinen. Ja kukahan tässä tarkkailee ketäkin? Tässä tapauksessa näyttää enemmän siltä, että skitsofreenikoksi tulkittua itseään tarkkaillaan; sairauden oireita yms. Ja niin näyttää muuten pukeutuvan mm. artistit erikoisesti, niin Suomen, kuin muidenkin maiden, esim. Iso-Britannian musiikkigaaloissa. Vielä ei heidän kohdallaan liene tehty psykiatrista diagnoosia esim. skitsofreniasta, tai ainakaan passitettu hoitoon kesken juhlien.

        On se jännä tämä ihmislaji, kun pitää mennä niputtamaan jokaikinen ihme oire psyykkiseksi sairaudeksi! 😆

        Ihmisten keskuudessa on valitettavan yleistä ajatella strereotypisesti ja kategorisoiden muita ihmisiä heidän ominaisuuksiensa, käyttäytymisensä, luonteen, tai persoonallisuudenpiirteiden perusteella. Etenkin alalla, eli psykiatriassa, ennen kaikkea ylimmällä huipulla, tai julkisuudessa olevien asiantuntijoiden keskuudessa. Mutta valitettavasti tätä ilmenee myös ihan tavallisten ihmistenkin keskuudessa. Suurimmaksi osaksi se johtuu ymmärtämättömyydestä ja suvaitsemattomuudesta. En tiedä, onko tuollaisesta leimaamisesta, syrjimisestä, tai maalittamisesta mitään hyötyä. Se on enemmänkin rasistista, ja ihmisoikeuksia rikkovaa toimintaa. Sellaisesta diagnooseihin pohjautuvasta ajattelusta, suhtautumisesta ja leimaamisesta, tai ylipäätään hoitomenetelmien pohjaamisesta diagnooseihin pitäisi jo alkaa luopua. Koska eivät ne auta ihmisiä millään tavalla. Enemmän tulisi keskittyä yhteisön sisällä oleviin ajatusmalleihin, omiin tapoihin kohdata erilaisia ihmisiä, omiin asenteisiin ja toisen kohtelemiseen jne. Samoin psykiatriaa ja sen hoitokäytäntöjä yms. tulee ehdottomasti uudistaa ja muuttaa niitä kunkin taustalla olevien ongelmien ratkaisukeskeisemmäksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vastauksena edelliselle ja kaikille niille, jotka ottavat kohteekseen mt-ongelmista kärsivät. Voisihan siitäkin tehdä jonkinlaisen diagnoosin, nk. itse asiassa kaikesta, mitä ihminen tekee, tai ei tee.

        - Eli edellisen sanoja lainaten: "Saa epäluuloisuuskohtauksia. Luulee, että tarkkaillaan. Älyttömiä raivareita, omituista pukeutumista ja asioiden varmistelua." Kuka tahansa meistä on joskus epäileväinen. Ja kukahan tässä tarkkailee ketäkin? Tässä tapauksessa näyttää enemmän siltä, että skitsofreenikoksi tulkittua itseään tarkkaillaan; sairauden oireita yms. Ja niin näyttää muuten pukeutuvan mm. artistit erikoisesti, niin Suomen, kuin muidenkin maiden, esim. Iso-Britannian musiikkigaaloissa. Vielä ei heidän kohdallaan liene tehty psykiatrista diagnoosia esim. skitsofreniasta, tai ainakaan passitettu hoitoon kesken juhlien.

        On se jännä tämä ihmislaji, kun pitää mennä niputtamaan jokaikinen ihme oire psyykkiseksi sairaudeksi! 😆

        " niputtamaan joka ikinen oire..."
        Noin tekee yleislääkäritkin erilaisista oireista, vaikka olisivat fyysiseen terveyteen/sairauteen liittyviä.


    • Anonyymi

      Suomessa käytetään vuosittain 11 miljardia mt-ongelmaisten hoitoon.

    • Anonyymi

      Skitsofrenia tai ei, mutta älä koskaan lyöttäydy yhteen hankalan ja arvaamattomasti käyttäytyvän ihmisen kanssa. Sellainen ihminen voi jopa tappaa ymmärtämättä tekoaan.

      • Anonyymi

        Tämä niin totta!
        Ikäviä tapauksia puidaan käräjillä jatkuvasti. Poika surmasi äitinsä... ei rangaistusta, pakkohoitoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä niin totta!
        Ikäviä tapauksia puidaan käräjillä jatkuvasti. Poika surmasi äitinsä... ei rangaistusta, pakkohoitoon.

        - Kyseisen diagnoosin saaneiden leimaamista väkivaltaisiksi, tai tappajiksi. Turhaa yleistämistä ja pelottelemista. Eivät kaikki suinkaan syyllisty mihinkään väkivallantekoihin, tai tappoihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        - Kyseisen diagnoosin saaneiden leimaamista väkivaltaisiksi, tai tappajiksi. Turhaa yleistämistä ja pelottelemista. Eivät kaikki suinkaan syyllisty mihinkään väkivallantekoihin, tai tappoihin.

        Harvahan heistä tappaa mutta et selkeästikkään ole joutunut hyysäämään skitsofreenikkoa, muuten varmaan tietäisit että noin 30% hoitamattomista skitsofreenikoista on agressiivisia lähimmäisiään kohtaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Harvahan heistä tappaa mutta et selkeästikkään ole joutunut hyysäämään skitsofreenikkoa, muuten varmaan tietäisit että noin 30% hoitamattomista skitsofreenikoista on agressiivisia lähimmäisiään kohtaan.

        Minulle on itseasiassa monta vuosikymmentä sitten tuo kyseinen keskusteluun esille nostamasi diagnoosi annettu, pikemminkin huitaistu tai rätkäisty. Pelkkien psykoosioireiden takia. Sitä en tiedä, oliko sitten kyseinen diagnoosi edes oikeaan mennyt. Ja juu, en ole käyttänyt kyseiseen sairauteen lääkäreiden yleensä määräämiä lääkkeitä, enää ainakaan vuoteen. Ja itse asiassa olen huomattavasti tasapainoisempi ja tyynempi, kuin silloin kun käytin aikoinaan lääkkeitä. Päihteetkin jäivät pois. Toki voihan se olla niinkin, että jos suutuin, ne johtui sitten alkoholista. Mutta siinäpä sitä onkin lääkäreillä ja hoitajilla selittämistä ja "analysoimista", miten ihmeessä voin voida paremmin, kun lopetin lääkkeiden käytön kokonaan ja lopullisesti. Enkä ole ainakaan vielä huomannut itsessäni mitään aggressiviisuuden lisääntymistä. Puhumattakaan siitä, että haluaisin vahingoittaa ketään, edes itseäni. Mutta lääkityksiin en tule koskaan enää palaamaan. Ajatteli siitä kuka mitä tahansa. Hyviä jatkoja itse kenellekin. Että silleen!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        - Kyseisen diagnoosin saaneiden leimaamista väkivaltaisiksi, tai tappajiksi. Turhaa yleistämistä ja pelottelemista. Eivät kaikki suinkaan syyllisty mihinkään väkivallantekoihin, tai tappoihin.

        Niin, eivät kaikki, mutta muutamat aivan varmasti. Syytä olla joka tapauksessa varovainen.

        Tosiasioista puhuminen ei voi olla leimaamista!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        - Kyseisen diagnoosin saaneiden leimaamista väkivaltaisiksi, tai tappajiksi. Turhaa yleistämistä ja pelottelemista. Eivät kaikki suinkaan syyllisty mihinkään väkivallantekoihin, tai tappoihin.

        Mikä on arvaamattomasti käyttäytyvä ihminen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä niin totta!
        Ikäviä tapauksia puidaan käräjillä jatkuvasti. Poika surmasi äitinsä... ei rangaistusta, pakkohoitoon.

        Se pakkohoito oli hänen rangaistuksensa, taidettiin todeta syyntakeettomaksi, eli oli hoidon tarpeessa.


    • Anonyymi

      Kannattaa kysyä suoraan poikaystävältä, miten sairaus näkyy tai on näkymättä arjessa. Ainoat helposti ennustettavat sairaudet tässä maailmassa on bakteeriperäisiä tulehduksia, jotka voidaan lähes sataprosenttisella varmuudella ennustaa hoidettavaksi oikealla antibiootilla. Eihän esim selkäsairaat ja muutkaaan kipupotilaan omien kipujen ja lääkehoitojen kanssa muodosta homogeenistä ryhmää, jossa jokainen kipupotilas toimisi ja olisi hoidettavissa samoin. Myöskin joku muu laajempi oirekokonaisuus voi olla yhdelle potilaalle yhdenlaista ja muille omanlaistaan.

    • Anonyymi

      Dementia preacox.

    • Anonyymi

      Kuulostaa kamalalta, mutta en suosittele parisuhdetta skitsofreenikon kanssa kellekään muulle kuin toiselle vastaavalle mielisairaalle. Vaikka söisi lääkkeensä.

      Tällainen on perheenjäheiseni ja vaikka rakastan häntä, niin onhan hän ihan hirvittävän raskas ihminen. On vaikea selittää. Miljoona kertaa mieluummin olisin sinkku kuin jonkin hänenlaisensa kanssa.

      Minun on pakko olla tekemisissä ja aika paljonkin, koska on perhettä ja koska meitä ei ole monta. Ja koska kroonisesti mielisairaita ei Suomessa hoideta lähellekään riittävästi.

      Mutta jos saisin oman osallisuuteni elämäänsä ihan valita, niin ei kiitos. Kerran pari vuodessa voisin käydä kahvilassa kahvilla. (Mutta sekinhän olisi ongelma, koska ei hän uskalla liikkua juuri missään... +huokaus+)

    • Anonyymi

      Tällä sivulla kerrotaan yksi lääke vainoharhaisuuteen, dopamiinimekanismien räplääminen: https://www.wired.com/story/new-schizophrenia-drug/

      Putin, ru, kremlin.ru: vainoharhaisuus syntyy itsestään - kun ei ole yhteisöä missä aivojasi, ajatuksiasi, henkevyyttäsi arvostetaan, piilotat lääkkeillä, vaikka dopamiinirakenteen hajotus, vaiheittain, lääkkeillä - voit olla terve - mutta kun ihminen hieman vinksin vonksin tuntee että toinen alkaa voida huonommin ja jos tämä käyttäytyy jo ja on aiemmin käyttäytynyt huonommin itseä kohtaan - saa kiksit kun tuuppaa tämän sairaudella rappusia alas. Se kuulostaa karulta. Katsokaas lehdistä ym. paljonko Putinin vastustajia Venäjällä on yhtäkkiä hypännyt konkreettisemmin ikkunasta yms.

      Skitsofrenialääkkeen sijasta voisi käyttää lääkettä joka aiheuttaa motorisia häiriöitä. Niitä ne lähes kaikki tekevät, ne uudet. Siksi minäkin vaihdoin lääkkeet. Ette tiedä mitä ihmisille tapahtuu kun kiusaavat omaa mekanismiani. Pakollahan ne lääkkeitä jakavat. Työkkäri on pakotettu jo pois toisaalta. Pakottaisivat edes kadulle. Sitten ajattelin viedä pois puhutun kielen. Sittenpähän näette kun niin käy. Nykyään voi olla kommunismia seuraaville käynyt jo. Rikas perhe on ainoa joka tuottaa mielikuvan, että pystyy puhumaan. Köyhä perhe tuottaa vain kalan kuvan.

      Saan hirveät kiksit kun pahoille ihmisille tapahtuu skeidaa, onneksi ne eivät tiedä mistä sitä skeidaa aiheutuu. Ne eivät tiedä ...

      Pahuus ei ole mielisairaus. Pahuus on uskominen voimakkaaseen hyväntahtoisen sijasta. Voimakas tarvitsee mielestään uhreja pitääkseen voimalinkin kehittymässä. Voimalinkillä pahat voimat saavat baueria ja näkevät pidemmälle maailmassa. Heh heh. Kunhan selittelen. En uskalla selitellä hourailujani TYKSille enempää. Saavat etsiä selittelemään jonkun muun.

    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      2092
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1928
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1878
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1690
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1488
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1147
    Aihe