Inventaarioiden aikaa

Elämä on täynnä erilaisia inventaarioita.

Vuosia sitten, usean vuoden ajan näihin aikoihin urheiluseuralle kerättiin rahaa kun porukalla talkoilla inventoitiin paikallisen tavaratalon varastoja. Pareittain hylly kerrallaan inventoitiin, toinen laski ja toinen oli kirjurina, pari iltaa siinä meni aikaa.Helposti löytyi vapaaehtoisia moiseen hommaan ja tavaratalo maksoi hyvin.
Niillä rahoilla saatiin lapsille seuraavana vuonna paljon yhteistä kivaa järjestettyä.Reissuja uimaan ja huvipuistoihin ja palkintoja kisoihin.
Nyt tavarataloissa inventoidaan heti kassoilla,
sekin tulon lähde on urheiluseuroilta ja talkoolaisilta kadonnut.

Täytyy vain tehdä omaa inventaariota, vuodenvaihde, samoin kun juhlii synttäreitään, on hyvä ajankohta, miettiä mitä hyvää jäi menneestä vuodesta plussaa ja mikä ei niin mukavana toi miinusta.

Näin vuosikymmen vaihteessa jonkun lehden sivuilla innostettiin inventoimaan omaa elämää, mitä mennyt vuosikymmen ihmisille oli tuonut ja mitä vienyt.

Verottaja oli aikaisemmin vuoden vaihteessa hyvä inventeeraaja, kun piti veroilmoitus täyttää. Nykyään saa verotiedotkin heti kohta kun korjaillut vain ehdotuksensa. sekin kuittirumpa on mennyttä aikaa.

Mitähän seuraavaksi inventoisi?

21

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hajamietteitä omasta inventaariostani
      Terveys on tietenkin se tärkein tässä iässä, ilman pahempia flunssia selvisin ja ainoa lääkärit joissa jouduin käymään olivat silmä ja hammaslääkäri. Kaihia yhä vain saan kasvatella...

      Aikaansaanokseni olivat vähäiset, mitä nyt sukkia innostuin syksyllä kutomaan tutuille ja kylän miehillekin kun pitivät autostani hyvää huolta.
      Plussapuolelle saan merkata muutamat matkat. Ikimuistoisin oli Kaunasissa juhlaviikonloppuun huipentunut Balttian kierros.

      Omenavuosi oli hyvä mutta muuten hyötypuutahani kutistui taas reilusti. Harrastukset kutistuivat myös. Yksi hyvä on sentään tallella, olen parempi bridgen pelaaja kuin vuosi sitten.
      Liikunta vakiintui, se oli iso asia ja kasvatti jopa itsekuria .

      Suurin miinus tulee kun kuolema noukkii liian hanakasti niin läheisiä kuin tuttujakin, ilman hyvästejä ei myöskään vuosi 2019 mennyt.

      Paksulla punaisella tussilla piirretty plussa on tietenkin lapsenlapset, katras kasvoi pienellä tytöllä, poikien äitinä tytöt lämmittävät erityisesti tämän mummelin mieltä.
      Muuten taas liian nopeasti tuo vuosi tuli elettyä, arkisesti ja yksinkertaisesti. Uusi allakka alkoi, saas nähdä mitä sen sivuille vuoden mittaan ilmestyy, ilon pilkkeitä vai surun muruja.
      Aika näyttää.

      Seuraavaksi inventoinkin kuiva-ainekaapin, tarkistan parasta ennen -päivämäärät ja vanhat saavat kyytiä.

      • Anonyymi

        Tiedän aika hyvin mitä minulla on ja senkin, missä mikin tavara (todennäköisesti) on. Inventaarioiksi en siis voi sanoa tekemiäni kaappien ym. kohteiden järjestelyjä yms.. Saatan jättää tarpeellisemmat ja 'ikävämmät' hommat tekemättä ja teen sen sijaan jotain muka tarpeellista koska se on minusta kivempaa. Usein se tapahtuu kyllä ihan huomaamatta, alkuperäinen tarkoitukseni voi olla jonkun 'ikävämmän', esmes työläämmän, homman tekeminen, mutta rupeankin sitten tekemään pääasian ympärillä kaikenlaista pientä kivaa näpertelyä. Kuinka tahansa, inventaarion tekemiseksi en voi touhujani sanoa, ne eivät ole sen luontoisia.
        Tietoiset 'henkiset inventaariot' tai oman itseni ja elämäni pohtimiset jotenkin syvällisemmin eivät ole minun juttuni ollenkaan, en sellaista harrasta ja mahdanko osatakaan, vaikea sanoa.

        Bessie


    • Anonyymi

      Heti alkuvuodesta tapanani on mennä kaapit läpi ja laittaa roskiin, kierrätykseen ja ehkä vielä säästänkin jotakin. Tänään vein kolmekymmentä kirjaa kierrätykseen ja saman verran roskiin . Niitä kirjavaliotten kirjoja ei enää kukaan osta eikä lue. Nuorena tuli luettua mutta nykyään tuo some vie ajan nuorilta ehkä vanhemmiltakin. Kyllä, inventaariota tulee tehtyä aika-ajoin monella tavalla.

      • Kirjat onkin jotenkin ongelmallisia inventoitavia,
        hylättyjä ei voi suoraan laittaa roskiin vaan pitää repiä kansia ja kannet pahviin ja muu sivusto paperinkeräykseen. jne..mutta kun
        Itselläni on useita kirjahyllyjä ja niissä aika paljon ´jopa edellisten sukupolvien opuksia
        ja kun kaiken saisi luetteloitua olisi hävitys helpompaa. Se homma antaa odottaa itseään.


    • Anonyymi

      Lastenlapset on suurin siunaus elämässäni. Heidän on tulevaisuus ja heissä näen , ettei oma elämäni ole mennyt hukkaan. Ihanaa saada osallistua heidän hemmotteluun ja hoitoonsa, vaikka ei mitenkään velvoiteta.

      • Hemmotteluun ja hoitoon osallistuminen luo lastenlasten ja isovanhempien välille sellaista sidettä, jonka lapsenlapset useinkin huomaavat vasta vuosien päästä.
        Mummo sanoi sitä ja tätä ja vaari neuvoi tämän jutun ja tuon taidon.
        Yhdessä matkustaminen on varsinkin mukavaa, nähdä ja kokea samoja asioita eri sukupolvien vinkkelistä.
        Mikään ei ole sen mukavampaa kun seurata lastenlasten kasvua ja sitä kuinka he
        lopulta löytävät oman paikkansa elämässä.


    • Nuorena likkana, kun olin kyläkaupassa töissä, tuolilla seisten tein vuodenvaihteessa invertaariota hyllytavaroista. Miten lie mieleen jäänytkin.
      Iän karttuessa tulee väliin noita inventaarion tapaisia ajatuksia.
      Varsinkin tuota henkistä inventaariota. Mitä on mikäkin polunmutka opettanut.
      Usein vasta jälkikäteen selkenee, miksi joku asia meni niinkuin meni, kun havaitsee mihin se johti ja mihin toinen tie olisi todennäköisesti johtanut.

      • SE tavaratalo missä me inventaariota aikoinaan tehtiin on yksi suurimmista halpakaupoista nykyään ja siellä pienehköllä paikkakunnalla se oli silloin niin tupaten täynnä korkeita hyllyjä.
        Siellä jopa oppi uutta ja näkemään mitä kaikkea hassua se liike piti sisällään, väliin pyöritteli tavaraa mikäs ihme se tämäkin on ja mitä tälläkin vempeleellä oikein tehdään.
        Enpä ollut siihen mennessä tiennyt, että on olemassa mittari, jolla voi puikkojen koon mitata, sen jälkeen tiesin, mitä levyllä, jossa on eri kokoisia reikiä, tehdään.


    • Istahdin juuri nojatuoliin huilaamaan Hollantiin kertyneiden tavaroitteni inventaarion keskeltä.

      Yksi säkki vaatteita lähtee roskiin. Kaksi matkalaukkua ruumaan, selkäreppu käsimatkatavaraksi. Tiedänpähän mitä tänne jää😊 koskaan en muista kun palaan ja yllätyn, ai toi on täällä olenkin sitä kotoa ja mökiltä etsinyt.

    • Anonyymi

      Minullakin on autotalli täynnä kaikenlaista roinaa, ollut jo vuosia. Ei vain ole tullut tehdyksi uudenvuodenlupauksia sen suhteen.

      Huollan itse auton ja teen pikkuremontit. Työvälineet pyrinkin pitämään järjestyksessä seinällä. Muutoinhan niitä kiinto-, lenkki-, holkki- yms sarjoja ei löydä silloin, kun tarvitaan

      Vanhoja akkuja ja käytettyjä moottoriöljyjä on kertynyt nurkkiin. No, aikanaan sitten kierrätykseen, akuista jotain maksetaankin.

      • Joskus olen nähnyt autotallin seinään piirrettyjä työkalujen ääriviivoja,
        sillä lailla ilmeisesti työkalut löytävät oman paikkansa.
        Hyvä systeemi, miten lie olet merkinnyt omien työkalujesi paikat,
        että seuraavan kerran löytyy, varsinkin jos muistaa ne palauttaa omille paikoilleen.
        Eikös ne remontin houhussa helposti jää siihen, missä ne putoavat kädestä.
        Kyselee eräs, jolta aina on joku työkalu hukassa.


    • Anonyymi

      Vältän turhan roinan keräämistä nurkkiin ja myös mieleen, eikä ainakaan vuodenvaihde herätä sen kummempia haluja inventaarioihin. Olen aina mielissäni, jos esimerkiksi jokin kirja hyllystä tekee kauppansa kävijän mukaan. Suursiivouksia en harrasta, ainahan meillä on siistiä ;). Tietysti jauhokaapin , jääkaapin ja pakastimen sisältö pitää hallita jo terveyssyistä.

      Lastenlapset ovat hyvä muistuttaja elämänkulusta ja pitävät yllä suhteellisuudentajua. Vanhimmat heistä ovat olleet jo kauan pidempiä kuin vaarinsa ja mumminsa, omia vanhempiaakin pidempiä. Meillä on ovenkamanassa pituusmerkintöjä jokaisesta pikkutaaperosta lähtien, kuten jo omilla vanhemmillani oli tapana merkitä . Vuotta rytmittää osaltaan heidän tärkeät merkkipaalunsa : synttärit, konfirmaatiot, vanhojen tanssit, ylioppilasjuhlat. Minulla on vielä elossa muutamia 90-kymppisiä sukulaisia, mutta suruviestejä saadessa tulee mieleen aina omakin lähtövuoro. Meitä suurten ikäluokkien lapsia on elossa paljon, mutta lähteneitäkin on, omissa luokkatovereissakin.

      Näin eläkeläisenä pidän huolta vuotuisista terveystarkastuksista , säntillinen olen myös vesiliikunnan ja lavis-tanssin harrastamisessa, eihän kausimaksutkaan saa hukkaan mennä :). Katson vuoden alussa kansalaisopiston tarjonnan, mutta pitkiin en ole uutta aloittanut. Kun ei ole työn ja vapaa-ajan rytmitystä, irtiotto kotoisista ympyröistä merkitsee lomaa. Viime vuoden muistan erityisesti Lofoottien matkasta, sellainen pitkäaikainen unelma , jonka toteutimme vasta nyt, onhan sinne hyvät tiet ja sillat.

      Ramoona

    • Anonyymi

      Omakotitaloni tonttinurkkauksessa on pieni varastorakennus. Siellä on täysi sekamelska, tavarat sekaisin.

      Toin sinne syksyllä puisen moottoriveneen kunnostettavaksi. Siirtelin vain tavaroita syrjään saadakseni tilaa veneelle. Vieläkin pitää tilaa raivata lisää, jotta pysyy veneen ympärillä tarvittavien työkalujen kanssa toimimaan. Osan roinista jo heitin jätteisiin. Saunapuista osan siirsin saunan viereen asuinrakennuksen käytävälle.

      Keväällä alkaa sitten veneprojekti.

      • Onpas mukavalta kuulostava remontti odottamassa kevättä,
        oletan, että vanhojen lakkojen rapsutuksella alkaa moottoriveneremontti.
        Miten sitä edes malttaa odottaa noin kivaa puuhaa.
        jospa ihan pikkasen vain ohikulkiessa rapsaisi vanhaa pois.


      • Anonyymi
        maissii kirjoitti:

        Onpas mukavalta kuulostava remontti odottamassa kevättä,
        oletan, että vanhojen lakkojen rapsutuksella alkaa moottoriveneremontti.
        Miten sitä edes malttaa odottaa noin kivaa puuhaa.
        jospa ihan pikkasen vain ohikulkiessa rapsaisi vanhaa pois.

        Odottelen auringonnousua korkeammalle, lisää valoa ja lämpöä.


    • Eipä ole inventoitua tullut, ei.
      Kun aloin lähestyä 70v. aloin saada outoja tunteita.
      Eri medioissa kun kerrottiin/näytettiin nuoruuteni poppareta, muusikoita, missejä jne.
      En oikein enää uskonut silmiäni.
      Tänään minä kyllä jo uskon. :)
      Peili on maailman julmin keksintö.
      Ydin-Pommi on siihen verrattuna lasten leikkiä.

      H.

      • Anonyymi

        Missä on rullatuoli yms. paskalässytykset joita olet viljellyt muihin avauksiin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missä on rullatuoli yms. paskalässytykset joita olet viljellyt muihin avauksiin?

        Pitäähän hoon maissiiita imarrella et saa rakkauven riimittelyjä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Pitäähän hoon maissiiita imarrella et saa rakkauven riimittelyjä.

        Sanoisinko olevani luonteeltani siisti. En pidä tarkotuksemattomasta epäjärjestyksestä, jos työt on jo tehty! Sitävastoin rakastan keittiöni runsasta oljy ja maustetarjotinta, josta inspiroidun, eri työkalujeni
        myös (pensseleiden ) runsautta ja hyviä leikkuulautojani.
        Suloisessa sekamelskassa ne koristaa työpöytääni, mutta kun annan jonkun minuutin ruuan olla, siistin kaikki taas paikoilleen.

        Puolikas sipuli saattaa jäädä leikkulaudan murukuoppaan aamua odottamaan, ja jakaa tuoksuaan edelleen.

        Jo nuorena tuli tavaksi illalla miettiä hetken päivän tapahtumia,..en tiedä inventoinko silloin, pikemmikin meditoin. Vapauttavaksi tavaksihan sekin on jäänyt.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missä on rullatuoli yms. paskalässytykset joita olet viljellyt muihin avauksiin?

        Mikäs se juttu sairaslomasta ja tuetusta lomasta on ?


      • Aamuisin, eletyn yön jälkeen
        voi itse kunkin pommit poksahdella kun peilin eteen uskaltautuu.
        Siinä voi sitten vaikka inventoida,
        edellisen illan ja yöelämän aikaan saamat muutokset.
        Onko tullut uusi ruttu vanhan rutun viereen ja miten silmäpussi tänä aamuna jaksaa
        jos on tullut nautittua edellis iltana liikaa vaikka suolaista huikopalaa...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      310
      7041
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2154
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1591
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      26
      1403
    5. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      71
      1117
    6. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      111
      1113
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      329
      989
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      15
      833
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      47
      818
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      274
      777
    Aihe