Maukas mutta kevyt juusto?

Anonyymi

Löytyisiköhän sellaista ihmejuustoa, jossa olisi paljon
makua, mutta kohtuullisesti kaloreita.

Ihmettelin juuri pitkään kypsytetyn cheddarin kaloreita,
joita oli yli 400 / 100 g.

Jonkin kevyt-Edamin syöminen on yhtä tyhjän kanssa,
kun ei maistu miltään.

32

2827

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Suosittelen perinteistä koskenlaskija juustoa,sitä kun laittaa puoli paketillista 250g saa hyvää makua keittoon tai uuniruokaan vähillä kaloreilla kun lisää siihen vielä hyvät mausteet.
      Siis ruokaan mitä sitten syö viikon ajan,laihduttaja ei saa muuten käyttää mitään juustoja ja rasvaakin vain vähän.

      Olen itse laihtunut nyt 9:sän päivän aikana jo 4 kg ja vyötärön ympärysmitta on pienrentynyt 3 cm,vaikka olen syönyt hienosto ravintolatason ruokaa.600g ateria maksaa vain alle 1,5 eur

      • Anonyymi

        Eihän sinulla vain ole liian vauhdikasta tuo painonpudotus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eihän sinulla vain ole liian vauhdikasta tuo painonpudotus.

        Aivan itsestään se on nyt lähtenyt,ja herkutellen hyvällä ruualla.Enimmäkseen ne on vielä varmasti nesteitä.Lopullisen tuloksen tiedän vasta kuukauden kuluttua.


    • Hanki juustohöylä. Juusto ei oikein kestä iästämistä ilman rasvaa ja suolaa joten voimakkaan makuisessa juustossa on aina paljon energiaa.

      • Riitan herkun kevytgouda on melko siedettävää ja niin myös polar 15. Ostan kyllä itse voimakkaampia juustoja silloin kun ostan.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Riitan herkun kevytgouda on melko siedettävää ja niin myös polar 15. Ostan kyllä itse voimakkaampia juustoja silloin kun ostan.

        "Riitan herkun kevytgouda on melko siedettävää ja niin myös polar 15. Ostan kyllä itse voimakkaampia juustoja silloin kun ostan."

        Apteekissa juoksemisen lomassa??

        Niin siinä käy kun pilaa hoitonsa luuloilla.


    • Anonyymi

      Mitäpä luulet niillä muovijuustoilla tekeväsi????

      Osta kunnollista täysrasvaista. Älä tuijota parasta ennen päivää kun laskevat hinnan. Säilyy vaikka kuinka kauan kun leikkaa eri puolilta palasta.

      Kevytuotteilla ei ole ikinä osoitettu olevan mitään terveyshyötyä.

    • Anonyymi

      Pare syödä vähän hyvää kuin paljon pas..aa

      • Näinpä. Mauttomat juustot ovat täydellistä kalorien hukkaamista. Itse syön leivän päällä pääasiassa kasviksia. 6 viikon aikana mennyt pari kiloa tomaattia ja 5 kg avomaakurkkuja.


    • Anonyymi

      Olishan kiva tietää onko olemassa maukasta vähärasvaista juustoa. Kaikki joita olen maistanut, maistuu pahvilta tai ei yhtään miltään. Kyllä minä haluan että jos käytän juustoa, se myös maistuu juustolta.

      Käytän normaalirasvaisia juustoja, yleisimmin punaleima emmentalia. Rasvamäärän rajoittamiseksi olen "virittänyt" juustohöylän leikkaamaan ohuempaa viipaletta ja punaleima antaa silti tarpeeksi täyteläisen maun.

      • Anonyymi

        "Olishan kiva tietää onko olemassa maukasta vähärasvaista juustoa. Kaikki joita olen maistanut, maistuu pahvilta tai ei yhtään miltään.."

        Sama kokemus. Kerran tuli kokeilluksi, kun tulee kaikenlaista kokeilluksi, vegaanista "juustoa" ja se vasta oli vastenmielinen kokemus. Ei kyllä saisi "juusto" -sanaa esiintyä vegaanituotteen nimessä.


    • Anonyymi

      Löytyy kun tekee itse.

      1) Rasvatonta raejuustoa 200 g
      2) Habanero-, Bhut jolokia- tai Naga Morich-chili, 1 kpl tai 10 g

      Pilko chili pieneksi ja sekoita raejuuston joukkoon.

      Maista varovasti, varaa vierelle alkoholia tai rasvaa, sillä chili on joillekin liian vahvaa. Voit aloittaa myös tavallisella chili-kastikkeella.

      Ellei ole riittävästi makua, muuta suhteita. Takaan tosin, että aloittelijalla makua on riittävästi, mutta pidätkö siitä, on eri asia.

      --

      Ps. Ajattelitko jotakin muuta makua tai paljonko saa olla rasvaa? Aina löytyy henkilö, jolle juuston rakenne on liian kumimainen tai liian lohkeileva tai ei voi lämmittää tai maku ei sovi, liian mieto, liian vahva, tai rasvaa on liikaa tai liian vähän. Kaikkea ei voi saada samassa paketissa (= ihmejuustoa ei ole vielä!).

      Ps 2. Parhaat tavalliset kevyehköt ei-ihme -valmisjuustot leivälle tai ruokiin: mustaleimainen kevyt emmental 15 %, Arlan ja Valion 17-% kevytkermajuustot, Valion Polar 5 % sekä Arlan Kadett 5 % ja pizzaan 17 % kevytpizzajuusto.

      • Anonyymi

        "Kaikkea ei voi saada samassa paketissa (= ihmejuustoa ei ole vielä!)."

        Ei, mutta onneksi on aitoja täysrasvaisia juustoja.

        "Parhaat tavalliset kevyehköt ei-ihme -valmisjuustot leivälle tai ruokiin: mustaleimainen kevyt emmental 15 %, Arlan ja Valion 17-% kevytkermajuustot, Valion Polar 5 % sekä Arlan Kadett 5 % ja pizzaan 17 % kevytpizzajuusto."

        Pistäydyppä lenkillä niin jaksat raastaa kunnon juustosta eikä korvikkeista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kaikkea ei voi saada samassa paketissa (= ihmejuustoa ei ole vielä!)."

        Ei, mutta onneksi on aitoja täysrasvaisia juustoja.

        "Parhaat tavalliset kevyehköt ei-ihme -valmisjuustot leivälle tai ruokiin: mustaleimainen kevyt emmental 15 %, Arlan ja Valion 17-% kevytkermajuustot, Valion Polar 5 % sekä Arlan Kadett 5 % ja pizzaan 17 % kevytpizzajuusto."

        Pistäydyppä lenkillä niin jaksat raastaa kunnon juustosta eikä korvikkeista.

        Täysrasvaisissa on täysrasvaisen haitat. Tyydyn siihen mitä syön, enkä mene lenkille.


      • Ehdotan kyllä pohja-aineeksi rahkaa mutta ei se korvaa oikeaa juustoa. Itse tykkään pestolla maustetusta rahkasta.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Ehdotan kyllä pohja-aineeksi rahkaa mutta ei se korvaa oikeaa juustoa. Itse tykkään pestolla maustetusta rahkasta.

        Nämä raejuusto- ym. ehdotukset ovat vähän huonoja laittaa leivän päälle, mutta tällä palstallahan leipä on täysin pannassa.


    • Anonyymi

      Ei ainakaan minun makuni mukaista vähäkalorista ole.

      Minä herkuttelen aidoilla ranskalaisilla homejuustoilla, kapemmaan ruispalan päällä. Yli ruispala painaa 6 g ja siinä on noin 20 kCal, jonkä päälle 8 g homejuustoa josta tulee noin 30 kCal, eli yhteensä noin 50 kCal, niitä voin ahmia yhdellä istumalla neljä tai jopa kuusi kapaletta.

      Juustot jotka eivät ole kypsytettyjä eivät omaa erityisemmin makua, niissä ei ehdi kasvaa bakteeristoa.

      Vähäkalorisissa juustoissa vähäkalorisuus aikaansaadaan siten että juustoon jätetään paljon vettä. Esim. eräs 5% rasvaa sisältävä juusto (seuraavat arvot per 100g): Energia 182.5 kCal, hiilihydraatti = 0 g, rasva = 5 g, proteiini = 34 g, vesi = (100 -5 - 34) = 61 g.

      • Anonyymi

        "Vähäkalorisissa juustoissa vähäkalorisuus aikaansaadaan siten että juustoon jätetään paljon vettä."

        Sama temppu kuin Keiju margariinissa. Meillä vettä tulee hanasta ja kumpaakaan tuotetta en suuhuni pistäisi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Vähäkalorisissa juustoissa vähäkalorisuus aikaansaadaan siten että juustoon jätetään paljon vettä."

        Sama temppu kuin Keiju margariinissa. Meillä vettä tulee hanasta ja kumpaakaan tuotetta en suuhuni pistäisi.

        Et laita suuhusi vettä etkä margariinia?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et laita suuhusi vettä etkä margariinia?

        Veden hintaa ainakin kannattaa tarkastella. Esim 5 % rasvaa sisältävä juusto maksaa noin 11 eur/kg joten veden hinnaksi tulee noin 6,7 eur/litra. Tuollainen juusto on lähes mauton, kumimainen , mauttomuuden takia sitä laitetaan leivänpäälle 5 ... 10 siivua. Saman tuoteperheen juusto jossa on paljon vähemmän vettä ja siksi sisältää 40% rasvaa on kilohinnaltaan edullisempi, sitä riittää yksi siivu leivän päälle makua antamaan.

        Mutta laihduttajalle kaikki juustot ovat vain herkku josta voi nauttia vain harvoin. Ne ovat kaikki suurirasvaisia (elintarvike on suurirasvainen kun siinä on yli 3% eli yli 3 g/100g rasvaa). Siis, vaikka joissakin juustoissa onkin joitakin suojaravinneaineita ja juustojen sanotaan siksi olevan terveellistä niin _laihduttajalle_ haittakuormana niiden mukana tulee aivan liikaa energiaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Veden hintaa ainakin kannattaa tarkastella. Esim 5 % rasvaa sisältävä juusto maksaa noin 11 eur/kg joten veden hinnaksi tulee noin 6,7 eur/litra. Tuollainen juusto on lähes mauton, kumimainen , mauttomuuden takia sitä laitetaan leivänpäälle 5 ... 10 siivua. Saman tuoteperheen juusto jossa on paljon vähemmän vettä ja siksi sisältää 40% rasvaa on kilohinnaltaan edullisempi, sitä riittää yksi siivu leivän päälle makua antamaan.

        Mutta laihduttajalle kaikki juustot ovat vain herkku josta voi nauttia vain harvoin. Ne ovat kaikki suurirasvaisia (elintarvike on suurirasvainen kun siinä on yli 3% eli yli 3 g/100g rasvaa). Siis, vaikka joissakin juustoissa onkin joitakin suojaravinneaineita ja juustojen sanotaan siksi olevan terveellistä niin _laihduttajalle_ haittakuormana niiden mukana tulee aivan liikaa energiaa.

        On vain kaksi asiaa, joista juustossa kannattaa maksaa eli proteiini ja maku.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On vain kaksi asiaa, joista juustossa kannattaa maksaa eli proteiini ja maku.

        Juustot ovat kehnoja proteiinin lähteitä laihduttajalle koska niissä tulee haittakuormana paljon energiaa. Vain rasvaton raejuusto on laihduttajalle järkevä elintarvike, 84.3 kCal/100g, ja 87.2% energiasta proteiinista, se on myös B9 vitamiinin lähde (kun arvio ohjeen 'vitamins and minerals' NHS mukaan).

        Mitkään proteiinit eivät maistu juuri miltään (tai siten maistuvat pahalta). Se mikä maistuu, pystyy sitomaan makua antavia molekyylejä, on harmillista kyllä, rasvat.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Juustot ovat kehnoja proteiinin lähteitä laihduttajalle koska niissä tulee haittakuormana paljon energiaa. Vain rasvaton raejuusto on laihduttajalle järkevä elintarvike, 84.3 kCal/100g, ja 87.2% energiasta proteiinista, se on myös B9 vitamiinin lähde (kun arvio ohjeen 'vitamins and minerals' NHS mukaan).

        Mitkään proteiinit eivät maistu juuri miltään (tai siten maistuvat pahalta). Se mikä maistuu, pystyy sitomaan makua antavia molekyylejä, on harmillista kyllä, rasvat.

        Myös rahka.

        Vanhojen juustojen maku tulee pitkälti proteiinien pilkkoutumistuotteista. Esimerkiksi glutamiinihaposta.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Myös rahka.

        Vanhojen juustojen maku tulee pitkälti proteiinien pilkkoutumistuotteista. Esimerkiksi glutamiinihaposta.

        Sinulla on hyvin erikoinen tapa keskustella, samalla tavalla luet tieteellisiä artikkeileitakin.

        Rahka eli maitorahka on kiinteähkö hapatettu maitotuote. Siitä käytetään myös nimityksiä kvarkki ja uunipiimä. Joten se ei ole juusto, josta keskusteliin.

        Ollenkaan kaikki rahkat eivät ole järkeviä laihduttajalle, on muun muasssa sellaista rahkaa jossa on energiaa huimat 172.8 kCal/100g ja vain 17.4% energiasta tulee proteiineista.


        "Vanhojen juustojen maku tulee pitkälti proteiinien pilkkoutumistuotteista. Esimerkiksi glutamiinihaposta"

        Gutamiinia on herassa tai sitä jopa lisätään siihen joiden juustojen valmistuksen alkuvaiheessa mutta ei gutamiini ole mikään erityinen maku itsessään, maut tulevat maitohappoobakteerien käymisen tuotteena ja hyvät maut homeitiöiden tuottamina.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sinulla on hyvin erikoinen tapa keskustella, samalla tavalla luet tieteellisiä artikkeileitakin.

        Rahka eli maitorahka on kiinteähkö hapatettu maitotuote. Siitä käytetään myös nimityksiä kvarkki ja uunipiimä. Joten se ei ole juusto, josta keskusteliin.

        Ollenkaan kaikki rahkat eivät ole järkeviä laihduttajalle, on muun muasssa sellaista rahkaa jossa on energiaa huimat 172.8 kCal/100g ja vain 17.4% energiasta tulee proteiineista.


        "Vanhojen juustojen maku tulee pitkälti proteiinien pilkkoutumistuotteista. Esimerkiksi glutamiinihaposta"

        Gutamiinia on herassa tai sitä jopa lisätään siihen joiden juustojen valmistuksen alkuvaiheessa mutta ei gutamiini ole mikään erityinen maku itsessään, maut tulevat maitohappoobakteerien käymisen tuotteena ja hyvät maut homeitiöiden tuottamina.

        Glutamiinihappo antaa maun soijakastikkeille, lihaliemikuutioille ym..

        Rahka lasketaan kyllä juustoksi. Ei raejuustoonkaan käytetä juoksutetta vaan se hapatetaan joko maitohappobakteereilla tai hapolla. Sekin lämmitetään kuten rahka eli kyse on hyvin samankaltainen tuote.

        Laihduttajan kannattaa tietysti suosia vähärasvaista rahkaa. Itse kyllä suosin 4% rahkaa.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Glutamiinihappo antaa maun soijakastikkeille, lihaliemikuutioille ym..

        Rahka lasketaan kyllä juustoksi. Ei raejuustoonkaan käytetä juoksutetta vaan se hapatetaan joko maitohappobakteereilla tai hapolla. Sekin lämmitetään kuten rahka eli kyse on hyvin samankaltainen tuote.

        Laihduttajan kannattaa tietysti suosia vähärasvaista rahkaa. Itse kyllä suosin 4% rahkaa.

        "Glutamiinihappo antaa maun soijakastikkeille, lihaliemikuutioille"

        Ei annna makua, se on maun vahvennin, lisäaineet E620 ... E625 (glutamaatit). Niiden avulla tehdään roskaruuasta maistuvampia, mutta roskaruuassakin pitää olla pikkuisen satsia jotta makua voi vahventaa. Esimerkiksi jauhomakkarat, joissa on muutama prosentti lihaa, saadaan maistumaan hyvinkin lihaisalta. Yleensäkin eineissä, valmismössöissä, käytetään gutamaatteja, harvempi niitä muuten ostaisi koska maistuisivat enempi paperilta/kartongilta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Glutamiinihappo antaa maun soijakastikkeille, lihaliemikuutioille"

        Ei annna makua, se on maun vahvennin, lisäaineet E620 ... E625 (glutamaatit). Niiden avulla tehdään roskaruuasta maistuvampia, mutta roskaruuassakin pitää olla pikkuisen satsia jotta makua voi vahventaa. Esimerkiksi jauhomakkarat, joissa on muutama prosentti lihaa, saadaan maistumaan hyvinkin lihaisalta. Yleensäkin eineissä, valmismössöissä, käytetään gutamaatteja, harvempi niitä muuten ostaisi koska maistuisivat enempi paperilta/kartongilta.

        Niiden avulla tehdään myös juustoista maistuvampi. Glutamaatteja on kaikissa käyttämällä valmistetuissa elintarvikkeissa ja se on eräs syy miksi iästetyt juustot ovat voimakkaan makuisia. Proteiinien hajoamisen aiheuttaa noissa maitohappobakteerit tai homeet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Glutamiinihappo antaa maun soijakastikkeille, lihaliemikuutioille"

        Ei annna makua, se on maun vahvennin, lisäaineet E620 ... E625 (glutamaatit). Niiden avulla tehdään roskaruuasta maistuvampia, mutta roskaruuassakin pitää olla pikkuisen satsia jotta makua voi vahventaa. Esimerkiksi jauhomakkarat, joissa on muutama prosentti lihaa, saadaan maistumaan hyvinkin lihaisalta. Yleensäkin eineissä, valmismössöissä, käytetään gutamaatteja, harvempi niitä muuten ostaisi koska maistuisivat enempi paperilta/kartongilta.

        Siinä ei ollut koko totuus; vain halvoissa kopioissa käytetään vahventeita.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Glutamiinihappo antaa maun soijakastikkeille, lihaliemikuutioille ym..

        Rahka lasketaan kyllä juustoksi. Ei raejuustoonkaan käytetä juoksutetta vaan se hapatetaan joko maitohappobakteereilla tai hapolla. Sekin lämmitetään kuten rahka eli kyse on hyvin samankaltainen tuote.

        Laihduttajan kannattaa tietysti suosia vähärasvaista rahkaa. Itse kyllä suosin 4% rahkaa.

        Minulla kaikki hapanmaitotuotteet on no-no kun lapsena lääkärin mielestä minulla oli vähähappoinen maha ja pakotettiin juomaan piimää. Silloin sain mittani täyteen (en juo pahemmin maitoakaan). karmeinta on kun täytekakuissa korvataan kermavaahto rahkalla, jää syömättä.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Niiden avulla tehdään myös juustoista maistuvampi. Glutamaatteja on kaikissa käyttämällä valmistetuissa elintarvikkeissa ja se on eräs syy miksi iästetyt juustot ovat voimakkaan makuisia. Proteiinien hajoamisen aiheuttaa noissa maitohappobakteerit tai homeet.

        Oikeissa juustoissa makua tuottaa bakteeriston tai homeitioiden toiminta, ne lisääntyvät mussuttaen maidon/heran laktoosia, laktoosi on hiilihydraatia, ei proteiinia. Tämä näkyy siitäkin että maidossa (ei pastoroitu, jota juuston tekemiseen käytetään) on hiilihydraattia jonkun verran mutta pitkään kypsytetyissä juustoissa ei lainkaan. Se käy selväksi myös jos opiskelee juustonvalmistuksen alkeet.


    • Anonyymi

      Kiitos hyvistä vastauksista ja vinkeistä kaikille.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minkälainen ihminen

      kaivattusi on?
      Ikävä
      135
      2282
    2. Sullahan oli ihan valtavat t...., nainen

      Aivan suunnattomat ja hyvin muodostuneet. Luulisi että olisit uskaltanut tehdä selvän aloitteen jos jotain haluat. Miksi
      Ikävä
      69
      1934
    3. Minkä ikäinen

      Kaivattusi on?.
      Ikävä
      102
      1886
    4. Minkä näköinen

      Kaivattunne on?
      Ikävä
      70
      1585
    5. Mitä haluaisit sanoa

      kaivatullesi juuri nyt?
      Ikävä
      89
      1508
    6. Kepun kansanedustaja Aittakumpu loikkasi persuihin!

      Purran hallitus saa lisävahvistuksen! Oppositiota taatusti kismittää! https://www.is.fi/politiikka/art-2000010774118.
      Maailman menoa
      314
      1242
    7. Miten sulla meni niin tunteisiin yksi mies?

      Hyvässä ja pahassa? Tähän voit tilittää, jos aavistat kuka minä olen.
      Ikävä
      98
      1242
    8. 297
      1069
    9. En halua puolustella valheitani

      jne jne... Olen ollut ihan sekaisin sinusta. Haluan vaan vastauksen haluatko minut vai et??? Vain yksi asia on totta ja
      Ikävä
      35
      899
    10. IS Viikonloppu 19.-20.10.2024

      2 ½ -tasoiseksi merkitty Kovis Arto Kuivaselta. Kiva ristikko, jonka vaikeustaso en mielestäni 2+. Pääkuvasta johdetut s
      Sanaristikot
      60
      870
    Aihe