Kaksisuuntainen ja työkyky/työkyvyttömyys?

Anonyymi

Hei, mulla kakssuuntainen ja elämä melko kaaosta. Palasin töihin osasair.pvrahalla, mutta tahtoo olla ettei siitä tule mitään.. Mun päässä on yhtä kaaosta ja en saa mitään aikaiseksi, ja normaalit rutiinit vaatii kovia ponnisteluja, koko ajan epävarma olo ja huoli siitä selviinkö päivästä. Kaikki mitä ihmiset puhuu menee toisesta korvasta sisää ja toisesta ulos.. mitään ei pysty sisäistämään. Toinen ongelma on vaikea unettomuus, kaikki päivät mitkä töissäki olen niin valvon yöt. Päivän ovat ihan hel.v.tin raskaita siis. Haluaisin olla töissä mutta tuntuu että tämä kunto ei mahdollista edes tota osa-aikaisuutta. Kaikki illat menee itkiessä ja maatessa, vaikkei unta saiskaan, mitään ei jaksa tehdä ja kaikki mielenkiinto kaikkeen on poissa.. Mitä tehdä ? Onko sairasloma ainut vaihtoehto? Joku kuntoutus? Työtoiminta? vai mikä? sanonko itteni irti määräaikaisesta suhteesta? En siedä stressiä yhtää ja heti tulee kamala kaaos päähän ku tehtäviä vaan pukkaa lisää ja lisää.. töissä olen päiväkodissa että työ on aika vastuullista ja vaatii hyviä hermoja/jaksamista jokaisessa hetkessä..apuja kaivataan. Kuinka muut selviitte töistänne vai oletteko jollai sairaslomalla/työkyvyttömyyseläkkeellä tai jotaki?

/helpme

10

1455

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Otan osaa. Tää on julma tauti. Itse olen määräaikaisella eläkkeellä. Aikomus oli yrittää tehdä edes vähän töitä. Siis hankkia joku osa aikainen työ. Niin että olis jokin kiinnekohta elämässä. Ei tuu mitään. Lääkitys sakkaa ja samoin akka. Ei vaan tuu mitään.
      Hae saikkua ja nuku univelat pois. Tee väsyttäviä asioita ja kuitenki huolehdi itsestäsi. Meille bipoille aika hankalaa mut silti nukkuminen ja suht koht terveellisesti syömisestä lähdetään hoitaan itseämme. Askel askeleelta yritetään parempaan.

    • Anonyymi

      Joo voin ymmärtää... tsemppiä sullekin! teetko jotain työtä? vai oletko jollakin työkyv.eläkkeellä? mistä sitten saa rahaa ja paljonko saa, paljonko sinä saat? ja saatko kelasta vai mistä? joo elämä olis helpompaa jos perusasiat kuten nukkuminen olis kunnossa ja lääkitys kohdillaa. mulla ketipinor300 depot ja ketipinor 100 normi tbl ja masennuksen puolelle vetää.. ei niinkäää sitä ajatuksen rientoa, vaan aloitekyvyttömyyttä, väsymystä, unettomuutta, toimintakyvyn heikentymistä. tuntuu etten saa työssä tehtyä niin hyvin kuin ennen. ja en jaksa tehdä. työki sen verra vaativaa kun pitää olla silmät edessä että takana.. :/

      t: aloittaja

    • Anonyymi

      eiku kirjoititkin että olet määräaikaisella eläkkeellä mitä se käytännössä tarkoittaa, miten sait sen ym? oletko muute minkä ikäinen?

      t.aloittaja

      • Anonyymi

        Oon 4-kymppinen. Lyhyesti : jäin työttömäksi taloudellisista syistä tai siis firma jossa olin töissä lopetti toimintansa. Tämä 2015. Seuraavana vuonna menin 1. kerran lääkäriin. Olin saikulla ja työttömänä pitkän aikaa. Hain töitä , ja lopulta totesin lääkärillekkim että en jaksa enää taistella ja yrittää saada töitä. Olin sen 300 pv saikulla. Sitten tultiin siihen tulokseen että en todellakaan ole työkuntoinen. Sain b -lausunnon psykiatrilta. Haettiin kuntoutustukea = määräaikainen eläke. Hankin myös lisäselvityksiä ja kirjoitin monta sivua liitteeksi, kun laitoin eläkehakemuksen eteenpäin. Raha on todella pieni, käteen jää alle 1000e kk. Elintaso on tippunut todella paljon. Aikasemmin kun olin työelämässä, tienasin käteen noin 2700e/ kk. Raha asiat ja lainat on täytynyt sopia uudestaan.


    • Anonyymi

      Okei, kiitos kun jaksoit vastata ja avata tilannetta. Millaista sun arki on? Onko sulla ahdistusta yms? Saatko nukutuksi? Mitkä lääkkeet sulla menee?

      Mulla tosiaan tilanne on iha kamala, en nuku öisin.. valtava itkuisuus ja ahdistuneisuus kokoajan läsnä, mikään ei huvtai, ei jaksa, ei onnistu. Toimintakyky on jotenki niin alhaalla.. Arki on siis kamalaa, eikä vkl helpota jos ei nukutuksi saa. Mutta huomaan että työ pahentaa..se tuo stressiä, pelkoa ja jännitystä vaikka aloitinki tekee sitä osasairauspäiväraha systeemii.

      t: Aloittaja

      • Anonyymi

        Mun arki on rauhallista. Herään 6- 11 välillä aamulla. Yritän väkisin pitää rytmiä että nukun yöllä. Saan vaihtelevasti nukuttua , on kausia kun nukun vain lyhyitä jaksoja. Silloin olen päivällä todella väsynyt. jos nukun päivällä niin yörytmi menee heti sekaisin. Joskus vaan on pakko edes hetki torkkua.
        Juon kupin kahvia, mitä vähemmän sen parempi. Ilmankaan en pysty olla. Katson tvtä, teen käsitöitä, meditoin, yritän tehdä asioita joista pidän. Tänään jaksoin käydä pienellä kävelylenkillä. Suurimmaksi osaksi vain olen. Mikä tylsistyttää ja ahdistaa. Harvoin laitan ruokaa itse, en vain jaksa. Pelkään myös sitä että unohdan väsymyksessä esim. hellan päälle. 2 kertaa käynyt. tyttären haen koulusta autolla silloin tällöin. on koulussa yli 20 kilsan päässä. ruokakaupassa käyn pari kertaa viikos. kavereita ja sukulaisia ei oikeestaan ole. töihin menisin heti jos minut joku huolisi, mutta suurin ongelma on se kun nukun vähän.
        Jos liikun ja rasitan itseeni paljon, niin palaudun monta päivää.
        Välillä yritän olla reipas ja nostan itseni niskasta mutta ei sekään auta.
        Illalla syön hedelmiä ja keitän teetä. Yritän lukea ja välttää kirkasta valoa. Tietokonetta jakännykkää en käytä 20 jälkeen. Jos jaksan, käyn suihkussa. Väsyttää , mutta ei saa nukuttua. Menen nukkumaan 22-03 välillä.
        Lääkitystä taas viilataan tällä viikolla. Ajatus että taas koitetaan jotain uutta, ei houkuta yhtään.


    • Anonyymi

      Oletko yrittänyt jotain muuta lääkettä kuin Ketipinor? Voisi suttaa tilanteeseesi. Ja jokin muu työ voisi olla helpompi.

    • Anonyymi

      Hei!
      Nukkumiseen liittyen, itselläni Surmontil 50mg nukkumiseen tällä hetkellä. On auttanut paljon! Ennen usean kerran kuukaudessa valvoin yön ja nukuin liian vähän. Nyt ei juurikaan ole ollut em. ongelmaa. (ellei ole liian vauhdikas mieli, enkä tällöin anna itseni mennä nukkumaan)

    • Anonyymi

      Tässä yksi yli 5-kymppinen bipo. Olen sairastanut nuoruudesta asti. Nyt en enää ole oikeastaan vuosiin kyennyt töihin, mutta olen silti edelleen virassa, enkä onnistu saamaan edes osatyökyvyttömyyseläkettä. juuri tuli päätös vaan osakuntoutustuesta yhdeksi vuodeksi eteenpäin. Kuten kaikkina edellisinäkin vuosina. Lääkäri lausuu, että pysyvästi työkyvytön, esimies samaa mieltä jne. Mutta EI. Olen liian huonokuntoinen että jaksan/ kykenen kirjoittamaan mitään valituksia. Ajan aamuisin autolla työpaikalle, käyn avaamassa tietsikan ja puhelimen, menen takaisin autoon nukkumaan, iltapäivällä käyn sulkemassa tietsikan ja puhelimen, ajan kotiin (olen ajanut vuoden sisään viisi kolaria työmatkoilla).

      Mutta KEVAAN TERVEISIÄ! Minä olen työkykyinen teidän mielestä!!!!

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2830
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      104
      2065
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      993
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe