Porkkanoita

Anonyymi

Olin ruokaostoksilla kävin myös Alkossa. Nyt kun on vertailupohjaa voin todeta, syömme ja juomme Suomessa kalliisti. Jos joku sanoo, asumme syrjässä joten logistiikkakustannukset ovat isommat kuin esim. Keski- tai Etelä Euroopassa. No, ei ainakaan näin Korven kulmalta katsottuna pidä paikkaansa. Naapuripitäjän kilon porkkanapussit olivat puolta kalliimpia kuin Pirkkaporkkanat.

Korppis

69

178

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Täällä perussuomalaiset jakavat torilla ilmaiseksi porkkanapusseja.

      Kai niistäkin tulee kohta vihreitä.

    • Anonyymi

      Pelkästään Saksassa palkat ovat alhaisemmat kuin Suomessa mutta korjattuna hinnoilla jotka ovat alhaisemmat saksalaiset elävät tässä suhteessa paremmin

      Hollantilaiset puhuvat kaikki Euroopan kieliä kun taas Suomessa utsojoella kiusataan lapset työttömiksi opettamalla heille utsjokea (saamea), suomea, pakkoruotsia, voi raukkoja, onneksi ei meänkieltä
      kukaan ei puutu asiaa

      Hollanti on siis saksan murre vaikka sitä ei heille saa sanoa vähättelevästi
      geitenkaas on sveitsiksi Geisskäse (eteläsaksaksi) vuohenjuusto Prismassa

    • Anonyymi

      Suomessa voi juoda hanavettä, siihen omat rahani riittää ja puhtaisiin yksinkertaisiin elintarvikkeisiin myös.

      • Anonyymi

        Huomenta@

        Kyllähän Eurooppassa kuin kaukoidässäkin tuotetaan puhdasta ruokaa kaikkialla on mainoskonstinsa. On puhdasta, aitoa, luomua, joutsentuotteita, joilla hintavia tuotteuta mainostetaan.. Samoja saa halvemmalla esim. pirkkatuotteita. Se mistä kauppaketjujen halpamerkkituotteet tuodaan en ole perehtynyt. Uskoisin paljolti samoja kuin kalliimmat versiot.

        Kävin Lidlissäkin. Halvin ostoskori luki mainoksessa, mutta sielläkin hinnat ovat suomalaisella korkeamalla tasolla.

        Ei kai siitä olekaan kysymys, että kuhan rahat riittää joka päiväiseen ruokaan vaan siitä, että se karsii muuta kulutusta.

        Tuheroisen näköinen päivä, hyvä siivouspäivä.

        Korppis


    • Anonyymi

      S-marketissa maksoi 2 kilon porkkanapussi 98 centtiä, en pitänyt kalliina ja hyviä ovat.

    • Anonyymi

      onhan ne, maukkaita porkkanoita saa kun ensin vähän keittää
      ja sitten paistaa pannulla vaikka voilla, lopuksi kun
      puristaa appelsiinin mehut pannulle ja odottelee niin kauvan
      että appelsiinin mehu sakeutuu ja maku imeytyy porkkanoihin

    • Porkkanat hyviä ja terveellisiä mutta homehtuvat nopeasti. Liekö säilytyspaikka epäsopiva? Porkkanaraaste, johon lisään appelsiinia sekä palasina että mehuna paras salaatti, appelsiini/porkkanatuoremehuherkullista ja vitamiinipitoista.
      Kasvatan itse penkillisen verran porkkanoita, koska nuorempi tyttärenpoika tykkää käydä etsimässä sieltä välipalaa ja mikään ei ole namimpaa kuin mormorin maasta suoraan vedetyt pikkuporkkanat, hyvin huuhdeltuina ja kevyesti raaputettuna.

      • Ennen minäkin kasvatin porkkanoita, vaan en enää viitsi, sohlojen polvien takia maalla köykkiä.
        Sekoitan porkkanaraastetta ja puolukkahilloa. Sopii lisäkkeenä moneen ruokaan.


      • Meillä kotona säilytettiin porkkanat kellarissa hiekan sisällä.
        Olivat vielä kevättalvestakin ihan kovia ja homeettomia.


    • Anonyymi

      Kyllä vaan, porkkanasta on moneksi!
      Kun oli viimeksi lunta maassa ja lapsenlapset täällä käymässä, rakensimme lumiukon pihaan; oikein sellaisen normaalin ihmisukon kokoisen.
      Ja nenäksi laitoimme tietysti - porkkanan. Oikein sellaisen isokokoisen, isoimman mitä kaapista löytyi.
      Mutta kuinkas sitten kävikään. Lumi suli. Lumiukosta on vain kasa enää jäljellä. Porkkana on jänisten syömä. Täällä on jäniksiä, vaikka emme korvessa asukkaan, vaan lähellä kaupungin keskustaa.

    • Anonyymi

      Tulin ostoksilta ja siinä välissä kun lähdin viemään autoani parkkihalliin laitoin ruoan tulemaan. Pesasin pari isoa perunaa, siivutin kuorineen. Samoin tein punajuurille ja parille porkkanalle. Punasipulin lohkoin, lorautin ruokaöljyä paistovuokaan, juurekset pohjalle päällimmäiseksi asettelin kanan reisikoipia. Lorautin vielä kanalientä keitoksen yli. Vajaa kymmenen minuuttia ja ruoka oli uunissa ja emäntä baanaĺla. Kun palasin nälkäisenä takaisin kotiin, avasin oven, ihana ruoan tuoksu kantautui nenääni, ruoka odotti valmiina. Mikäpä oli istua pöytään.

      • Anonyymi

        allekirjoitus jäi siis korppis😁


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        allekirjoitus jäi siis korppis😁

        Siis kaikki juurekset kuorineenko?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis kaikki juurekset kuorineenko?

        Kyllä, pestyinä kuorineen. Nykyisin kauppaketjuista löytyy valmiiksi kuorittuja ja pilkottuja juureksia. Yhtä mehevää makua niistä ei keitoksiin saa kuin juuri kuorituista tai ja etenkin kuorimattomista juureksista.

        Kiertelin maustehyllyjä, etsin kokonaisia pippuripusseja. Onhan kokonaisissa pippureissakin ärhävämpi maku kun ne kokonaisena pippurimyllystä ruoan päälle jauhaa.

        Korppis


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä, pestyinä kuorineen. Nykyisin kauppaketjuista löytyy valmiiksi kuorittuja ja pilkottuja juureksia. Yhtä mehevää makua niistä ei keitoksiin saa kuin juuri kuorituista tai ja etenkin kuorimattomista juureksista.

        Kiertelin maustehyllyjä, etsin kokonaisia pippuripusseja. Onhan kokonaisissa pippureissakin ärhävämpi maku kun ne kokonaisena pippurimyllystä ruoan päälle jauhaa.

        Korppis

        Perunoitakin syön enimmäkseen kuorineen nykyään. Otan vaan tummat kohdat pois.
        Osatan Ahvenanmaan omennoita, ainakin viime viikolla vielä oli niitä kaupassa, pesen kuumalla ja sitten kylmällä ja syön kuorineen.


      • Anonyymi
        Eliaana kirjoitti:

        Perunoitakin syön enimmäkseen kuorineen nykyään. Otan vaan tummat kohdat pois.
        Osatan Ahvenanmaan omennoita, ainakin viime viikolla vielä oli niitä kaupassa, pesen kuumalla ja sitten kylmällä ja syön kuorineen.

        Ostan puolalaisia omenoita 0,78 €/kilo. Poistan kuoren ja siemenkodan.
        Hyvä maku niissä on.


    • "Yksin-kertaisesti sitten:

      Apetit pakaste-vihannekset ja kasvikset, sekä Kukka-Kaali.
      300gr. ja 250gr. X 2.SF 300gr. X 1 SF.
      10-12 kpl. Kariniemen Kukon-Pojan paisti-leikkeitä 800gr.SF
      Vaihto-ehtona tar-tar leikattua laatu-naudan lihaa 2% 850gr.SF
      Leipinä Täysjyvä Ruis ja Vehnä 1 X 2vpl.SF
      Juustoportti Luomu-Kirnu-Voi SF
      Juustoportti Luomu-viili 6kpl.SF
      Valio Maito 3ltr. luomu rasvaton SF
      Viikon eväs.
      Maksaa mitä maksaa"
      -
      Höyryttäessä TODELLA paljon Valko-Sipuli-jauhetta Vihannes-kerrosten väliin.
      -
      Satunnaisesti Äitien Maksa-Laatikkoa vitamiinien vuoksi.
      Kaali-Kääryleitä huvin-vuoksi.
      -
      1 Rahkosen iso Omena SF
      1 Mandariini IL
      Karkeasti rouhittu Smoothie-sekoittimessa
      -
      1pss. 250gr. Pakaste-Mustikoita SF
      1pss. 500gr. Pakaste-Mansikoita SF
      1 Lohko Vesi-Meloni isoiksi suu-paloiksi leikattu IL
      - Kun pakasteet ovat sulaneet ja liemistyneet, sekoitetaan kaikki keskenään kauhalla kulhoon.
      Maksaa mitä maksaa.
      -
      Jouluna Ruokani lisääntyy Kinkulla ja Sillillä.
      Juomiini tulee Puna-Viiniä.
      -
      Keväisin Peruna.
      1-2 kertaa.
      -
      Aina jää eläkkeestä kuukausittain runsaasti säästöön.

      H.

    • Anonyymi

      Ovat lähes ilmaisia porkkanat oli kauppa mikä tahansa, Suomessa kallista.

      • Onhan porkkana maukas ja edullinen juures. Aikanaan keitin porkkania ja tein reilun annoksen "lasitettuja porkkania". Kuumiin porkkaniin lisätään reipas pala voita ja sokeria, jonka jälkeen hölskytellään kunnes voi ja sokeri sulaa. Kiiltävän kauniit porkkanat oli kaikkien herkkua, lasten varsinkin!

        Äsken lisäsin parin possunkielen liemeen pari muhkeaa porkkanaa, kokonaisen purjon ja valkosipulien lisäksi mausteita rosmarinista basilikaan ja laakerilehtiin ja fond du chef.'in Siitä saa viipaloituna mainiota leikettä, ja hintakin on edullinen 760 kg.

        Voihan kastikkeenkin tehdä jos ateriaksi aikoo, nuo painoivat 500 gr, ja sitruunakastike tilkalla kermaa sopii siihen toki.


    • Tänään oli touhupäivä. Talo siivottu ylhäältä alas. Kun se urakka oli tehty, istahdin keittiön pöydän ääreen ja aloitin juures-shown.

      Perunoita, porkkanoita, punajuuria ja sipulia. Kuorin ja raastin käsipelillä neljä kutakin juuresta ja pilkoin ison sipulin.

      Lisäsin joukkoon kesällä kasvattamiani ja kuivattamiani yrttejä, ruiskorppujauhoja, pippurisekoitusta, suolaa. Vatkasin kananmunien koostumuksen rikki, lisäsin joukkoon hiukan vettä ja sekoitin massan.

      Siinä vaiheessa tuli nälkä, joten lämmitin mikrossa eilistä kanavihannesvuokaa. Lautoin kanapalojen päälle kookosjugurttia ja sweet-chilikastiketta, ihana makuelämys.

      Sen jälkeen oli energiavarantoni loppu. Kaaduin sänkyyn ja otin iltapäivänokoset. Juuresmassa odottaa jääkaapissa, joten en osaa vielä kertoa juurespihvien onnistumisesta. Huomiseksi jää niiden paistaminen ja maistaminen. Massasta tulee melko iso satsi pihvejä, jotka sitten pakastan. Palaan vegelinjalle, mutta en kokonaisvaltaisesti.

      Olen aina tykännyt ruoalaitosta ja erilaisten sekä makeiden, että suolaisten yhteensovittelusta ruokalautasella.

      Lunta satoi hiljalleen kun heräsin päiväunilta.

      • "Yksin-kertaisesti sitten:

        Apetit pakaste-vihannekset ja kasvikset, sekä Kukka-Kaali.
        300gr. ja 250gr. X 2.SF 300gr. X 1 SF.
        10-12 kpl. Kariniemen Kukon-Pojan paisti-leikkeitä 800gr.SF
        Vaihto-ehtona tar-tar leikattua laatu-naudan lihaa 2% 850gr.SF
        Leipinä Täysjyvä Ruis ja Vehnä 1 X 2vpl.SF
        Juustoportti Luomu-Kirnu-Voi SF
        Juustoportti Luomu-viili 6kpl.SF
        Valio Maito 3ltr. luomu rasvaton SF
        Viikon eväs.
        Maksaa mitä maksaa"
        -
        Höyryttäessä TODELLA paljon Valko-Sipuli-jauhetta Vihannes-kerrosten väliin.
        -
        Satunnaisesti Äitien Maksa-Laatikkoa vitamiinien vuoksi.
        Kaali-Kääryleitä huvin-vuoksi.
        -
        1 Rahkosen iso Omena SF
        1 Mandariini IL
        Karkeasti rouhittu Smoothie-sekoittimessa
        -
        1pss. 250gr. Pakaste-Mustikoita SF
        1pss. 500gr. Pakaste-Mansikoita SF
        1 Lohko Vesi-Meloni isoiksi suu-paloiksi leikattu IL
        - Kun pakasteet ovat sulaneet ja liemistyneet, sekoitetaan kaikki keskenään kauhalla kulhoon.
        Maksaa mitä maksaa.
        -
        Jouluna Ruokani lisääntyy Kinkulla ja Sillillä.
        Juomiini tulee Puna-Viiniä.
        -
        Keväisin Peruna.
        1-2 kertaa.
        -
        Aina jää eläkkeestä kuukausittain runsaasti säästöön.

        H.


    • Anonyymi

      Löysin aamulla takapihalta naapurin dobermannin unohtaman makoisan luun.
      Pesin löydökseni ja laitoin sen kattilaan, sekaan kuumaa vettä ja hyppysellinen merisuolaa.
      Vielä maustin keitokseni kahdella mustapippurilla ja pyöränlaakerilehdellä.

      Kuuden tunnin keittämisen jälkeen otin luun pöydälle hetkeksi vetäytymään.
      Ruokajuomaksi hain ulkoa sadevesitynnöristä mukillisen hyvin hapetettua sadevettä.
      Ateriakokonaisuuden kruunasi vielä kuivunut sitruunanpuolikas.
      Että oli se kyllä niin hyvää!

      • Luuliemen historiaa.

        Luuliemi on luonnollinen superjuoma, jonka käyttöhistoria yltää yli 2 500 vuoden päähän. Kyseessä on ikivanha ravintolisä, jonka ajatuksena alunperin oli hyödyntää koko eläin, ei vain lihaa luiden ympäriltä. Sen aikaiset ihmiset huomasivat, että luuta oli kuitenkin vaikea pureskella. Kuin sattumalta keksittiin keino lämmittää luita vedessä heittämällä sekaan kuumia kiviä. Niin luita alettiin hauduttaa pitkään ja lempeästi, saaden talteen myös luiden sekä luuytimien arvokkaat ravinteet.

        Nopeasti liemellä huomattiin olevan vaikutuksia myös terveyteen. Näin ylijäämästä muodostui kallisarvoinen raaka-aine. Onkin epäilty, että jopa Hippocrates käytti luulientä aikanaan.

        Luuliemi on luonnollinen ja monipuolinen yhdistelmä erilaisia ravinteita, jotka tukevat toinen toisiaan. Sen käytöllä on monia merkittäviä hyötyjä ja sitä onkin käytetty jo vuosisatoja mm. allergioihin, sekä hengitysteiden ja nivelten tukemiseen. Säännöllisesti nautittuna se edistää hyvinvointia ja auttaa moniin vaivoihin.

        Seuraavassa listattuna merkittävimpiä vaikutuksia:

        1. Vatsan ja suoliston hyvinvointi
        Luuliemenkin sisältämän gelatiinin ja kollageenin on tutkittu vahvistavan suoliston kuntoa. Luuliemi on helposti sulavaa ravintoa, joten myös sen ravinteet imeytyvät helposti elimistön käyttöön. Terve suolisto imeyttää syömämme ruuan sisältämät ravinteet sekä vähentää yliherkkyyksiä, allergioita ja läpäisevyyttä. Myös suolistobakteeriemme on ilo elää hyvinvoivalla alustalla.

        2. Vahvempi vastustuskyky
        Vahvempi suolisto on vahvempi vastustuskyky. Terveellä suolistolla on kokonaisvaltainen vaikutus kehoon, myös immuunijärjestelmään. Esimerkiksi vuotava suoli lisää tulehdustilaa, kun vahingoittunut suolisto päästää haitallisia partikkeleita elimistöön. Kollageeni, gelatiini sekä aminohapot proliini, glutamiini ja arginiini auttavat suolistoa eheytymään ja näin ollen parantamaan vastustuskykyä.

        3. Terve iho, hiukset ja kynnet
        Gelatiini ja kollageeni pitävät ihon, hiukset ja kynnet terveenä ja hyvinvoivana. Kollageeni on sidekudoksen proteiini, jonka valmistuskyky ihmiskehossa heikkenee iän myötä. Iho on suoliston peili, sanotaan. Näin ollen terve suolisto heijastuu myös ulospäin.

        4. Voidetta nivelille
        Gelatiini on myös nivelten rakennusainetta. Se auttaa pitämään nivelemme joustavina ja terveinä. Gelatiinin lisäksi luuliemi on myös hyvä kondroitiinisulfaatin, glukosamiinin ja kollageenin luonnollinen lähde. Liemeen liuenneina ne imeytyvät helposti elimistön käyttöön ja ravinteita päästään hyödyntämään tehokkaammin.

        5. Puhdistaa elimistöä
        Nykypäivänä altistumme useille ympäristöstä tuleville myrkyille. Luulientä pidetäänkin hyvänä puhdistajana sillä se edistää maksan kykyä poistaa elimistöstä haitalliset aineet, sekä auttaa alentamaan elimistön tulehdustilaa. Luuliemen sisältämät kalium ja glysiini tukevat sekä solujen että maksan puhdistumista.

        Luuliemi on lämmittävä, ravinteikas ja parantava apu moneen vaivaan.


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Luuliemen historiaa.

        Luuliemi on luonnollinen superjuoma, jonka käyttöhistoria yltää yli 2 500 vuoden päähän. Kyseessä on ikivanha ravintolisä, jonka ajatuksena alunperin oli hyödyntää koko eläin, ei vain lihaa luiden ympäriltä. Sen aikaiset ihmiset huomasivat, että luuta oli kuitenkin vaikea pureskella. Kuin sattumalta keksittiin keino lämmittää luita vedessä heittämällä sekaan kuumia kiviä. Niin luita alettiin hauduttaa pitkään ja lempeästi, saaden talteen myös luiden sekä luuytimien arvokkaat ravinteet.

        Nopeasti liemellä huomattiin olevan vaikutuksia myös terveyteen. Näin ylijäämästä muodostui kallisarvoinen raaka-aine. Onkin epäilty, että jopa Hippocrates käytti luulientä aikanaan.

        Luuliemi on luonnollinen ja monipuolinen yhdistelmä erilaisia ravinteita, jotka tukevat toinen toisiaan. Sen käytöllä on monia merkittäviä hyötyjä ja sitä onkin käytetty jo vuosisatoja mm. allergioihin, sekä hengitysteiden ja nivelten tukemiseen. Säännöllisesti nautittuna se edistää hyvinvointia ja auttaa moniin vaivoihin.

        Seuraavassa listattuna merkittävimpiä vaikutuksia:

        1. Vatsan ja suoliston hyvinvointi
        Luuliemenkin sisältämän gelatiinin ja kollageenin on tutkittu vahvistavan suoliston kuntoa. Luuliemi on helposti sulavaa ravintoa, joten myös sen ravinteet imeytyvät helposti elimistön käyttöön. Terve suolisto imeyttää syömämme ruuan sisältämät ravinteet sekä vähentää yliherkkyyksiä, allergioita ja läpäisevyyttä. Myös suolistobakteeriemme on ilo elää hyvinvoivalla alustalla.

        2. Vahvempi vastustuskyky
        Vahvempi suolisto on vahvempi vastustuskyky. Terveellä suolistolla on kokonaisvaltainen vaikutus kehoon, myös immuunijärjestelmään. Esimerkiksi vuotava suoli lisää tulehdustilaa, kun vahingoittunut suolisto päästää haitallisia partikkeleita elimistöön. Kollageeni, gelatiini sekä aminohapot proliini, glutamiini ja arginiini auttavat suolistoa eheytymään ja näin ollen parantamaan vastustuskykyä.

        3. Terve iho, hiukset ja kynnet
        Gelatiini ja kollageeni pitävät ihon, hiukset ja kynnet terveenä ja hyvinvoivana. Kollageeni on sidekudoksen proteiini, jonka valmistuskyky ihmiskehossa heikkenee iän myötä. Iho on suoliston peili, sanotaan. Näin ollen terve suolisto heijastuu myös ulospäin.

        4. Voidetta nivelille
        Gelatiini on myös nivelten rakennusainetta. Se auttaa pitämään nivelemme joustavina ja terveinä. Gelatiinin lisäksi luuliemi on myös hyvä kondroitiinisulfaatin, glukosamiinin ja kollageenin luonnollinen lähde. Liemeen liuenneina ne imeytyvät helposti elimistön käyttöön ja ravinteita päästään hyödyntämään tehokkaammin.

        5. Puhdistaa elimistöä
        Nykypäivänä altistumme useille ympäristöstä tuleville myrkyille. Luulientä pidetäänkin hyvänä puhdistajana sillä se edistää maksan kykyä poistaa elimistöstä haitalliset aineet, sekä auttaa alentamaan elimistön tulehdustilaa. Luuliemen sisältämät kalium ja glysiini tukevat sekä solujen että maksan puhdistumista.

        Luuliemi on lämmittävä, ravinteikas ja parantava apu moneen vaivaan.

        Luuliemi auttaa myös myrkkyjä poistumaan sisuksista ja jopa kielestä eikä tukkea diverkikkeleitä. Se on myös halpaa, sopii persaukiselle.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Luuliemi auttaa myös myrkkyjä poistumaan sisuksista ja jopa kielestä eikä tukkea diverkikkeleitä. Se on myös halpaa, sopii persaukiselle.

        Hyvä luit ja ymmärsit, lukeminen kannattaa aina. Kokeile luulienta oikeesti. Ei ole myöhäistä ehkäistä kielen divertikkeleitä.


    • Anonyymi

      Olen muuta mieltä: ruoka maassamme on liian halpaa, koska sitä on 'varaa' heittää pois niiin paljon, käsittämättömiä määriä. Niillä määrillä ruokkisi varmaankin kaikki maailman nälkää näkevät lapset.

      Luin paikallislehdestä jutun hesalaisesta miehestä, jonka ruokabudjetti kuukaudessa on nolla (0) euroa. Hän kerää ruokansa roskiksista, jonne 'hienot' ja liian rikkaat pääkaupunkilaiset heittävät hyvää, syömäkelpoista ruokaa mielin määrin. - Nm. Tyrmistyin

      • Luit kertomuksen roskiksista ruokansa keräävästä miehestä ja tulit siihen johtopäätökseen, että ruoka Suomessa on liian halpaa.

        Mietin, mitä tämä roskiksesta ruokansa keräävä itse ajattelee Suomen ruoan hinnoista?

        Miksi hän kerää muiden ruoanjätteitä? Onko hän köyhä vai Roope Ankka?


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Luit kertomuksen roskiksista ruokansa keräävästä miehestä ja tulit siihen johtopäätökseen, että ruoka Suomessa on liian halpaa.

        Mietin, mitä tämä roskiksesta ruokansa keräävä itse ajattelee Suomen ruoan hinnoista?

        Miksi hän kerää muiden ruoanjätteitä? Onko hän köyhä vai Roope Ankka?

        Sitä mieltä olen ollut aina, en vain jutun luettuani, että ruoka Suomessa on liian halpaa. Juttuhan kertoo saman asian kaksi eri puolta ja samassa aiheessa saattaa olla vielä muitakin puolia ja näköaloja ja -kantoja, joita en nyt enää jaksa ... - Nm. Hyv' yöt'


      • Anonyymi
        korpikirjailija kirjoitti:

        Luit kertomuksen roskiksista ruokansa keräävästä miehestä ja tulit siihen johtopäätökseen, että ruoka Suomessa on liian halpaa.

        Mietin, mitä tämä roskiksesta ruokansa keräävä itse ajattelee Suomen ruoan hinnoista?

        Miksi hän kerää muiden ruoanjätteitä? Onko hän köyhä vai Roope Ankka?

        Jutussa ei kerrottu kuin kaverin nimi ja paikkakunta. Ei mitään muuta tietoa eikä sitä, miksi hän ruokailee roskiksista ja mitä kaikkea sieltä löytyy. Hmmm ... Ei hän kerää ihmisten "ruokajätteitä", vaan kokonaisia, aukaisemattomia, pvm-merkintä vähän ohi, mutta pilaantumattomia ... ruokatuotteita. - Nm. Miksi joku ostaa roskikseen pantavaksi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jutussa ei kerrottu kuin kaverin nimi ja paikkakunta. Ei mitään muuta tietoa eikä sitä, miksi hän ruokailee roskiksista ja mitä kaikkea sieltä löytyy. Hmmm ... Ei hän kerää ihmisten "ruokajätteitä", vaan kokonaisia, aukaisemattomia, pvm-merkintä vähän ohi, mutta pilaantumattomia ... ruokatuotteita. - Nm. Miksi joku ostaa roskikseen pantavaksi

        Osuuskauppa Maakunta Korvessa on jo pitkään myynyt viimeistä päivää lähellä olevia tuotteita iltaisin kello 20.00 jälkeem miinus 60 % alennuksella. Niistä tuli suosittuja ja iltaisin lähikaupassa oli pitkät jonot kassoilla. Olisiko vielä kauppoja, jotka heittävät viimeistä päivää olevat tuotteet roskiin.? Ei kai kukaan olipa rikas tai köyhä heitä ruokaa huvikseen roskiin. No, en tiedä minulta menee vain hedelmien kuoret ja nyt kun käsittelin paljon juureksia niiden kuoret ja suodatinpussit biopussiin.

        Jos on aikaa könytä roskiksissa uskoisin, että yöt eivät rasita.

        Korppis


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Osuuskauppa Maakunta Korvessa on jo pitkään myynyt viimeistä päivää lähellä olevia tuotteita iltaisin kello 20.00 jälkeem miinus 60 % alennuksella. Niistä tuli suosittuja ja iltaisin lähikaupassa oli pitkät jonot kassoilla. Olisiko vielä kauppoja, jotka heittävät viimeistä päivää olevat tuotteet roskiin.? Ei kai kukaan olipa rikas tai köyhä heitä ruokaa huvikseen roskiin. No, en tiedä minulta menee vain hedelmien kuoret ja nyt kun käsittelin paljon juureksia niiden kuoret ja suodatinpussit biopussiin.

        Jos on aikaa könytä roskiksissa uskoisin, että yöt eivät rasita.

        Korppis

        Työt 😁, eivät rasita tuskin yötkään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Osuuskauppa Maakunta Korvessa on jo pitkään myynyt viimeistä päivää lähellä olevia tuotteita iltaisin kello 20.00 jälkeem miinus 60 % alennuksella. Niistä tuli suosittuja ja iltaisin lähikaupassa oli pitkät jonot kassoilla. Olisiko vielä kauppoja, jotka heittävät viimeistä päivää olevat tuotteet roskiin.? Ei kai kukaan olipa rikas tai köyhä heitä ruokaa huvikseen roskiin. No, en tiedä minulta menee vain hedelmien kuoret ja nyt kun käsittelin paljon juureksia niiden kuoret ja suodatinpussit biopussiin.

        Jos on aikaa könytä roskiksissa uskoisin, että yöt eivät rasita.

        Korppis

        Vai työt? Valitettavasti on olemassa tyyppejä, jotka iskevät ruuan roskiin, siis eivät edes maatuviin, kun parasta ennen pvm lähenee. Tietoa, taitoa ja / tai tajua ei ole edes sen vertaa, että tyhjentäisi tuotteen muovista tai muusta suojasta ja kompostoisi. - Nm. Ärsytyskynnys ylittyy


    • Vihannekset ovat halpaa ja terveellistä ruokaa,
      ostan porkkanat jos mahdollista suoraan viljelijältä,
      eli kesäaikaan torilta.
      Nyt ostan luomuporkkanoita, hyvin on vielä saanut.

      Teen niistä ohutta raastetta ja suoraan ruisleivän päälle,
      joskus valutan päälle vielä appelsiinimehua.

    • Anonyymi

      Tuo olikin hyvä vinkki. Porkkanaraastetta leivän päälle. Hmm. Miksi ei. Aina ei tarvitse olla leivän päällä esimerkiksi vain juustoa ja kinkkua ja vähän salaattia. Tuota pitää ihan kokeilla. Ehkä se toimii myös laihdutuskuurina. Pitäisi saada vähän painoa pudotetuksi. Sellaiset 6 kg olisi sopiva.

      Porkka Noita, porkka= sauva noita=noita, eli sivakat kulkee kuin noiduttuina. Juu hauki on kuin kala hangella.

    • Anonyymi

      Porkkanoita pitää aina olla jääkaapin vihanneslokerossa. Jo väri pirskahtelee energiaa ja lapsuusmuistoja , kun sai nyhtää maasta pieniä makeita harvennusporkkanoita, pestä ne laiturilla ja naateista kiinni pitäen popsia.

      Kermaviilikastikkeeseen dipatut kurkku- ja porkkanatikut ovat meillä aina menneet pikkuväellekin kuin kuumille kiville, samoin hunajalla, rakuunalla ja voilla maustetut keitetyt porkkanat. Muutama vuosi sitten tuli hitiksi vegaaniherkku porkkala, joka maistui ja näytti ihan kylmäsavulohelta. Nestemäinen savuaromi on sen salaisuus, sillä saa savun makua ilman savustuspönttöä. Eikös ole kekseliäs nimikin ? Porkkanakakku on herkkujen herkkua, päälle appelsiininmakuinen tuorejuustokuorrutus !

      Ramoona

      • Hyvä muistutus
        "Porkkanakakku on herkkujen herkkua, päälle appelsiininmakuinen tuorejuustokuorrutus !"
        samaa mieltä, pitääpä taas tehdä tätäkin herkkua.


    • Muistoja tuli mieleen Ramonan kommentita. Lapsena käytiin porkkanavarkaisilla naapurien pihoilla. Liekö olleet parempia aidan toisella puolen. No, kotikadullani oli runsaasti lapsia, joten kaikki talolliset menettivät joitakin porkkanoita naapurin kersojen suihin.

      Kaneli-sokeri porkkanat ovat myös kiva makea ruoanlisä, esim liharuoville. Keitettyjä pieniä porkkanoita tai paloiteltuja, voisulaa, kanelia ja sokeria. Tarjotaan lämpiminä.

    • Anonyymi

      Liittyykö kaikki kaikkeen? Kuka löytäisi hyvän argumentin sille, että kuuluu. No filosofi voisi sanoa, että yksi pragmatismin, pragmaattisen tiedon määrittely on seuraava: "Tieto on tosi ja se on tehokas toiminnan väline." Eihän tuo Jamesin määritelmä ole tietenkään mistään reaalimaailmasta kotoisin, mutta käytetään nyt sitä. Pragmatismihan on tieteellisen tiedon yksi keskeisimmistä premissiluokan määrittäjistä tai tietoteoreettinen filosofinen tieteellisesti hyväksytty totuuden paradigma..

      No sitten siis itse asiaan. Lupasin kertoa ihmeellisen tarinan elävästä elämästä. eli sellaisen, joka pakottaa haastamaan totutut reaalimaailman käsitykset tapahtumien korrelaatioista ja syys-seuraussuhteista noin tilastollisessa vaikkapa varianssianayysissä regressiomatriiseissa jne... Ollako vai eikö olla. Seuraava uskomattomalta kuulostava kertomus on tosi ja voidaan tarkistaa:

      Kolme naista. Sanon nyt heidän ikänsä noin suunnilleen, koska en ihan tarkasti muista. Mutta -3 vuotta ne ovat oikein. Siis yksi 32 -vuotias, toinen 27 -vuotias ja kolmas 24 -vuotias. Ensimmäinen oli ollut naismisissa saman miehen kanssa yli kymmenen vuotta, toinen oli ollut avoliitossa tai naimisissa noin 6 vuotta ja kolmas oli myös ollut joko naimisissa noin 4-5 vuotta. Ensimmäinen ja viimeinen kolmesta ei ollut kaikesta yrittämisestään huolimatta saanut lasta, vaikka olivat kokeilleet myös ehkä kaikkia normaaleja menetelmiä lääkärien avustuksella. 27 -vuotias oli saanut yhden tyttölapsen viisi ja puoli vuotta sitten. Hänen kohdallaan se oli myös vastoin odotuksia, sillä lääkäri oli sanonut ennen lasta tuoreelle nuorelle avioparille, että heidän veriryhmiensä keskinäiset reustekijät estävät lapsen saannin. Kun he kuulivat sen tiedon, he olivat järkyttyneitä, mutta varasivat saman tien tai siis kahden seuraavan kuukauden aikana lentoliput Jerusalemiin ja kävivät Jeesuksen muistohaudalla ja itkumuurilla rukoilemassa, että he saisivat lapsen. Kun he tulivat kotiin viikon tai kahden matkalta, (Sorry, en muista kumman ajan he olivat matkalla.) Mutta siis kun palasivat, vaimo oli raskaana. Nyt tyttölapsi on yli viisi vuotias. Tunnen noista naisista kaksi mutta yhtä heistä en ole tavannut. Ovat siis kavereita keskenään.

      Mutta entä nämä kolme naista, joille lapsen saanti oli jokaiselle vaikeaa, käytännön kokemuksen perusteella jopa mahdoton. Mitä he tekivät! He menivät viime talvena lähellä olevan ison joen rannalle ja jäälle. Mutta ensin he miettivät, että Jerusalem on kaukana ja heillä ei ollut mahdollisuutta matkustaa sinne. Mutta he muistivat Jeesuksen tehneen monia ihmetekoja Jordanjoen veden ja Syykkarin kaivon ja Pedestan lammikon vettä käyttäen osana tapahtumia. He siis menivät läheiselle joelle (Joen nimi on muistaakseni (Knister tai Nestr) talvella rukoiltuaan ensin yhdessä, että Jumala antaisi heille jokaiselle lapsen. He ajattelivat, että Jumala voi rukoilun ja veden pyhittämisen kautta tehdä ihmeen. He todella uskoivat niin.

      He, siis kaikki kolme tulivat lähes saman tien, siis kuukauden kuluessa raskaaksi. Nyt yksi heistä , nuorin, synnytti tyttölapsen noin kaksi viikkoa sitten, toinenkin on nyt viimeisellään raskaana ( siis 27 vuotias.) ja laskettu aika on vielä tammikuun puolella. Olen tavannut kummankin kun kylästelin siellä ja palasin pari viikkoa sitten. Kuulin, että kolmaskin on raskaana ja synnyttää hyvin pian, ei tässä kuussa. Kolmannen aikaa en ihan tarkasti tiedä. Mutta suurinpiirtein kuukauden sisällä kaikki kolme saavat lapsen.

      Olosuhteet ja kunkin henkilöhistoriat huomioiden minusta tapahtuma on ihme. Ei ainakaan tilastomatematiikan kaavoilla tuota olisi osannut ennustaa. Raamatun mukaan: "Usko on luja luottamus siihen, jota toivotaan, eikä näkymättömistä epäile."

      Thanks God!

    • Anonyymi

      Lisäys edelliseen. Nuo kolme naista tekivät jäähän avannon ja pulahtivat siinä kylmässä vedessä. Se oli rukouksen kanssa tehty kylpemistapahtuma. Tuossa edellisessä tein vahingossa yhden virheen, jonka haluan vielä oikaista. Nimittäin 27 -vuotias oli ollut naimisissa noin kuusi- seitsemän vuotta ja nuorin, noin 24 -vuotias oli tuntenut miehen jo noin 4-5 vuotta, mutta muistaakseni eivät olleet olleet koko ajan naimisissa. En viitsi tänne laittaa heidän nimiään. Se ei olekaan olennaista. Mutta tuo tapahtuma kertoo lujasta uskosta, että Jumala voi auttaa mahdottomaltakin näyttävässä tilanteessa. Uskaltanen kertoa sen, minkä joen tarkistaminen googlettamallakin saa selville, että maa ja alue huomioiden, kyseessä oli ortodoksikristityt, Itse olen Luterilainen. Vaikka tiedänkin mitä ilmestyskirjassa kerrotaan ihmisistä ja ihmeistä, tämä puhutteli minua. Heidän uskonsa oli todellista ja käytänttöön, eikä vain teoriaan ja ulkokohtaisiin maneereihin ja tapoihin menevää. Elämä on ihmeellistä. Siitä voisin kertoa paljonkin kiinnostavia tapahtumia. Tämä kertomus elävästä elämästä on hauska muistaa ja se on tosi, joka voidaan koska tahansa tarkistaa.

      • Anonyymi

        Terveiset saunasta@ oli ihyvät löylyt 😓 taisit vastata väärään ketjuun vai olisiko tuoreilla porkkanoilla ollut vaikutus ystävättäriesi lisääntymiseen.

        No, asiasta porkkanaan. Onko teillä kirjoittajat esimerkkejä uralla etenemiseen heitetyistä porkkanoista tai mainonnan sivutuotteiden porkkanoista, jotka saivat sinut esim. tilaamaan aikakauslehden.

        Korppis


    • Anonyymi

      Yksi korjaus vielä: ...resustekijät... ei siis ...reustekijät... Kirjoitusvirheet harmittaa.

    • Anonyymi

      ..., eli kuukauden sisällä... ei siis ..., ei kuukauden sisällä... kirjoitusvirhe

      • Anonyymi

        Taidat kyllä olla aika sikin sokin, korjailet itseäsi esim. kertomalla että ei kuukauden sisällä vaan pitää olla kuukauden sisällä...


    • Huomenta tähän aamuun ruoan ystävät@

      Juurespihvien ekasatsi tuli juuri uunista ulos. Hyvin pysyivät koossaan ja komian näköisiä ovat. Makua en ole testannut, mutta tottahan ne kastikkeen vaativat.

      No, kastikereseptejä löytyy netistä.

      Toinen erä meni uuniin sillä erotuksella, että niihin lisäsin valkosipulia.

      Näin se on lähtenyt käyntiin tämäkin päivä. Iltapäivän vietänkin savenpyörittäjien kanssa. Nyt haluaisin jos se käy opettajallemme, oppia dreijaamaan. Ajatuksena saviastiaston valmistus.

      Porkkanoita näkyi tänään olevan Tokmannin tarjouksessa.0,29 e/500g.

      • Anonyymi

        mää taas raastan juurekset, kanamunaa jauhoja ja vähän korppujauohja sekaan,
        paistan ne sitten pannulla. Mulla on sellainen silikoni muotti rengas millä
        mä mutoilen ne pannulle, tulee tiivitä ja symetrisiä eivätkä hajoa
        Joku pirkan vempele k kaupasta se muotti on
        njjj


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        mää taas raastan juurekset, kanamunaa jauhoja ja vähän korppujauohja sekaan,
        paistan ne sitten pannulla. Mulla on sellainen silikoni muotti rengas millä
        mä mutoilen ne pannulle, tulee tiivitä ja symetrisiä eivätkä hajoa
        Joku pirkan vempele k kaupasta se muotti on
        njjj

        itse asiassa se on tälläinen työkalu
        njjjj
        https://www.googleadservices.com/pagead/aclk?sa=L&ai=DChcSEwjYhuCM3YjnAhVIi7IKHQWsAWcYABAHGgJscg&ohost=www.google.com&cid=CAASE-RoMssOMHvYJyvmV7n6O78mDl8&sig=AOD64_01YOY66cc-XedY09umbQj5uE3OoQ&ctype=5&q=&ved=2ahUKEwiX4diM3YjnAhXQl4sKHfkeC7UQ9aACegQIChBj&adurl=


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        itse asiassa se on tälläinen työkalu
        njjjj
        https://www.googleadservices.com/pagead/aclk?sa=L&ai=DChcSEwjYhuCM3YjnAhVIi7IKHQWsAWcYABAHGgJscg&ohost=www.google.com&cid=CAASE-RoMssOMHvYJyvmV7n6O78mDl8&sig=AOD64_01YOY66cc-XedY09umbQj5uE3OoQ&ctype=5&q=&ved=2ahUKEwiX4diM3YjnAhXQl4sKHfkeC7UQ9aACegQIChBj&adurl=

        Moiks hjjj, tiedän, tai olen lukenut, sinä olet hyvän ruoan ystävä ja taitava kokki, kuten monet miehet yleensä 😊
        Onhan niissä pihvien teossa omat haasteet. Otan puukapustalla nökkerön ja pyöräytän pihviksi, laitan korppujauhotetulle lautaselle, jossa kääntelen ennen leivinpaperille ja uuniin laittoa.

        Ajattelin homman helpottamiseksi seuraavalla kerralla hakea mökiltä vanhanajan valurauta-lettupannun se on paras paistovehe näille vegapihveille.

        Korppis


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Moiks hjjj, tiedän, tai olen lukenut, sinä olet hyvän ruoan ystävä ja taitava kokki, kuten monet miehet yleensä 😊
        Onhan niissä pihvien teossa omat haasteet. Otan puukapustalla nökkerön ja pyöräytän pihviksi, laitan korppujauhotetulle lautaselle, jossa kääntelen ennen leivinpaperille ja uuniin laittoa.

        Ajattelin homman helpottamiseksi seuraavalla kerralla hakea mökiltä vanhanajan valurauta-lettupannun se on paras paistovehe näille vegapihveille.

        Korppis

        tähteeksi jääneistä kasvispihveistä saa seuraavana päivänä hyviä,
        kun raastaa juusto päälle ja uuuniin.
        lisukeena uppomunia mikrossa, vettä mukiin rikottu muna sekaan, ja tasan minuutiksi mikroon, ja se on siinä
        njjj


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        tähteeksi jääneistä kasvispihveistä saa seuraavana päivänä hyviä,
        kun raastaa juusto päälle ja uuuniin.
        lisukeena uppomunia mikrossa, vettä mukiin rikottu muna sekaan, ja tasan minuutiksi mikroon, ja se on siinä
        njjj

        Toi uppomunavinkki on hyvä, pitää kokeilla. Kävin tässä ennen iltapesua tekemässä kahden päivän annokset hedelmäsalaattia ja lehtisalaattia. Aamuĺla riisihiutalepuuroa hedelmäsalaatilla 🤤


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toi uppomunavinkki on hyvä, pitää kokeilla. Kävin tässä ennen iltapesua tekemässä kahden päivän annokset hedelmäsalaattia ja lehtisalaattia. Aamuĺla riisihiutalepuuroa hedelmäsalaatilla 🤤

        Kuittaus jäi Korppis


      • Anonyymi kirjoitti:

        Moiks hjjj, tiedän, tai olen lukenut, sinä olet hyvän ruoan ystävä ja taitava kokki, kuten monet miehet yleensä 😊
        Onhan niissä pihvien teossa omat haasteet. Otan puukapustalla nökkerön ja pyöräytän pihviksi, laitan korppujauhotetulle lautaselle, jossa kääntelen ennen leivinpaperille ja uuniin laittoa.

        Ajattelin homman helpottamiseksi seuraavalla kerralla hakea mökiltä vanhanajan valurauta-lettupannun se on paras paistovehe näille vegapihveille.

        Korppis

        Kirjoitit:
        """Perunoita, porkkanoita, punajuuria ja sipulia. Kuorin ja raastin käsipelillä neljä kutakin juuresta ja pilkoin ison sipulin.
        Lisäsin joukkoon kesällä kasvattamiani ja kuivattamiani yrttejä, ruiskorppujauhoja, pippurisekoitusta, suolaa. Vatkasin kananmunien koostumuksen rikki, lisäsin joukkoon hiukan vettä ja sekoitin massan."""

        Ja sitten:
        """Ajattelin homman helpottamiseksi seuraavalla kerralla hakea mökiltä vanhanajan valurauta-lettupannun se on paras paistovehe näille vegapihveille."""

        Sorry vaan, mutta ne pihvisi eivät ole vegapihvejä, koska niissä on kananmunaa.
        Vegapihveissä on ainoastaan kasvikunnan tuotteita.


    • Anonyymi

      Ehtoota@

      Pakko pistää dreijattu astiasto unelmiin. On se vaan vaikeaa hommaa, mutta haasteet ovat aina olleet intohimojani. Sain aikaseksi yhden pienen kipon opettajan tekemän kipon lisäksi. Seitsemän hutia. Maanantaina vielä kokeilen ja jos sormet eivät suostu sanea vauhdissa muokkaamaan siirrun vanhaan hyvään makkaratekniikkaan😁

      Kasvispihvit onnistuivat hyvin. Tein Knorrin sitruunakastiketta ja lisuna eilisiä uunijuureksia.

      Sain Apu-mainoslehden. Siinä oli fotoshopattu kansikuva Seela Sellasta ja Pamela Tolasta. Molemmat niin hehkeän näköisiä. Vanhuudessa on myös valoa ylistää Pamela kansikuvan alla.

      Jotta niinköhän on 😁

    • Anonyymi

      Asumme pienessä, alle 30000:n asukkaan kaupungissa.
      En ole mikään ilmastovouhottaja mutta olen aina ostanut mahdollisuuksien mukaan lähistöllä tuotettuja elintarvikkeita. Periaatteesta!
      Juurekset ja paikallisen leipomon leipä ovat selvyyksiä. Siis paikallisen omistama leipomo.
      Muu on sattuman varaista.
      Parhaimmillaan sain lampaanlihankin paikallisesti. Kun kävin lahtaamassa 10 karitsaa niin, ennen karjaportin auton tuloa sain ostaa yhden tai halutessani 1,5kpl todella halvalla.

      • Anonyymi

        On meilläkin täällä Korvessa Pekka Heikkisen leipomo ja sen maankuulu puu-uunileipä. Vaan kun en ole niin leivonnaisten perään ja kauppareissulla ostan jotain kaupan paistouunissa tehtyä.

        Hui kauhistus, kävit lahtaamassa pikku karitsoja....en pystyisi syömään lihaa jos näkisin eläimen teurastuksen. No, kaupasta saa valmiiksi pakattua lihaa jos lihanhimo iskee 😁

        Korppis


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On meilläkin täällä Korvessa Pekka Heikkisen leipomo ja sen maankuulu puu-uunileipä. Vaan kun en ole niin leivonnaisten perään ja kauppareissulla ostan jotain kaupan paistouunissa tehtyä.

        Hui kauhistus, kävit lahtaamassa pikku karitsoja....en pystyisi syömään lihaa jos näkisin eläimen teurastuksen. No, kaupasta saa valmiiksi pakattua lihaa jos lihanhimo iskee 😁

        Korppis

        Lahtaaminen on siistiä hommaa. Syksyn karitsat eivät ole pikkuisia vaan lihapainoltaan noin 20kg.
        Lampolan omistaja teki karitsan valinnan. Hän työnsi valitsemansa takajaloista työntäen eteeni. Minä vain kumautin kirveen hamarapuolella päkätin otsaluun sisään.
        Sitten lutku poikki ja veri talteen.
        Ruho kinnerpuulle ja puuhan viimeistely.
        Pässipojat olivat jo kovapäisiä mutta minä sain ylimääräisenä kivekset ja tietenkin kaikkien 10:n kielet. Kallot oli halkaistava sivulta auki, että kielet sai pois tyveä myöten.

        Paikallisen puuttuessa vaimoni ostaa paistopisteen leivän mutta niiden aihiot ovat jonkin ketjun valmistetta ja ehkä virolaistakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lahtaaminen on siistiä hommaa. Syksyn karitsat eivät ole pikkuisia vaan lihapainoltaan noin 20kg.
        Lampolan omistaja teki karitsan valinnan. Hän työnsi valitsemansa takajaloista työntäen eteeni. Minä vain kumautin kirveen hamarapuolella päkätin otsaluun sisään.
        Sitten lutku poikki ja veri talteen.
        Ruho kinnerpuulle ja puuhan viimeistely.
        Pässipojat olivat jo kovapäisiä mutta minä sain ylimääräisenä kivekset ja tietenkin kaikkien 10:n kielet. Kallot oli halkaistava sivulta auki, että kielet sai pois tyveä myöten.

        Paikallisen puuttuessa vaimoni ostaa paistopisteen leivän mutta niiden aihiot ovat jonkin ketjun valmistetta ja ehkä virolaistakin.

        Tunnustus. Kun ei Siperia niin köyhyys opetti!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lahtaaminen on siistiä hommaa. Syksyn karitsat eivät ole pikkuisia vaan lihapainoltaan noin 20kg.
        Lampolan omistaja teki karitsan valinnan. Hän työnsi valitsemansa takajaloista työntäen eteeni. Minä vain kumautin kirveen hamarapuolella päkätin otsaluun sisään.
        Sitten lutku poikki ja veri talteen.
        Ruho kinnerpuulle ja puuhan viimeistely.
        Pässipojat olivat jo kovapäisiä mutta minä sain ylimääräisenä kivekset ja tietenkin kaikkien 10:n kielet. Kallot oli halkaistava sivulta auki, että kielet sai pois tyveä myöten.

        Paikallisen puuttuessa vaimoni ostaa paistopisteen leivän mutta niiden aihiot ovat jonkin ketjun valmistetta ja ehkä virolaistakin.

        Onko lahdattu karitsa hyväkin juures?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko lahdattu karitsa hyväkin juures?

        Lähiruokaa sekin . Kilkuttelijat eivät ole löytäneet muuta kuin juureksia. Joku erehtynyt paikalliseen leipään.


    • Anonyymi

      Kun noista juureksista puhutaan. Ne on niin hyviä uunissa broilerin palojen kyljessä porkkana, lanttu, peruna ,punajuuri ja sipuli. Tulee sopivasti suun tuntumaa , kun kaikki ovat paloiteltuna vuoassa n45 min. Vitamiinit senkun lisääntyy ja helppo homma.

    • Ostin puolenkilon pussin luomuporkkanoita. Maksoi 1.05€.

      • Anonyymi

        Minäpä ostin menneellä viikolla S-marketista 23 kahdenkilon pussia porkkanoita 0,98€kg, enempää sielä ei silläkertaa ollutkaan. Sitä sitten syödäänkin porkkanalooraa palmusunnuntaihia asti, kunnes alkaa mämmisesonki. Tosin jätän virpojia varten muutaman porkkanan järsittäväksi, jos sattuvat ovikelloa soittamaan.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      16
      2138
    2. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      84
      2078
    3. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      101
      1377
    4. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      10
      1196
    5. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      145
      1170
    6. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      81
      1153
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      249
      886
    8. Omalääkäri hallituksen utopia?

      Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha
      Maailman menoa
      173
      864
    9. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      63
      834
    10. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      59
      811
    Aihe