Sähköautohysteria

Anonyymi

Onko hallitus todella niin huolellisesti lopattu myymään sähköautoja, että siihen mennään helpoimman kautta, eli bensan hinta nostetaan elokuussa 1.75 euroon ja dieseliä prosentuaalisesti vielä enemmän, sitä ennen tulee varmasti pienempiä korotuksia. Tuollaisiin päätöksiin ei tarvitse kyllä hallituksessa olevien paljon aivojaan, jos niitä onkaan käyttää. Lasku kyllä pamahtaa näille vähäväkisillä syrjäkylillä leipäänsä tienaaville, jotka joutuu pitkät työmatkansa ajelemaan vanhoilla autoilla . Nyt kyllä pitäisi jo nousta barrigaadeille, koska kuljetusyrittäjille tämä on myös kova pala, jotka joutuu tästä sähköautohöpötyksestä sijaiskärsijäksi dieselin hinnan kovan korotuksen vuoksi.

47

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Onkohan siellä Arkaadiamäellä päättämässä ollenkaan näitä maakuntien asioita ajavia edustajia, vai istuvatko kuin jouluna kirkossa ja palkka juoksee. Onko päätäksentekokin ulkoistettu kehä kolmosen sisäpuolelle, liekkö pormestari Vapaavuori tässäkin sähköautopisneksessä päällepäsmärinä.

      • Anonyymi

        Milloin täkäläiset kansanedustajat olisivat muka tämän alueen puolta pitäneet?
        Jos olisivat, niin täällä olisi vielä mm. varuskunta, mutta sekin piti myydä hurreille.
        Eniten täällä kärsitään korkeista sähkönsiirtohinnoista ja eniten täällä tullaan kärsimään myös tästä patteriauto hullutuksesta ja bensa-autokielto pelleilystä.
        Kukaan kansanedustajistamme ei ole suutaan tainnut avata tämän harvaanasutun, pitkien välimatkojen syrjäseudun ihmisten hyväksi. Ei niitä vaan kiinnosta.


    • Anonyymi

      Kepulle, hallituksen ainoalle maakuntiin profiloituneelle puolueelle, tämä tulee olemaan kova paikka jos ja kun polttoaineiden verotusta korotetaan!

      • Anonyymi

        maalaisliitto on maalaisliitto,
        vaikka voissa paistais,
        tai nimeä vaihtais.-..


      • Anonyymi

        Sähkön hintaakin voidaan korottaa jotta tierahat riittävät.Nykyinen tapa verottaa vain bensasta loppuu kun ihmiset tajuavat joutuneensa huijatuksi sähköautojen takia. Kilometrivero myös sähköautoille. Se voisi olla n 40 senttiä kilometriltä.


    • Anonyymi

      Ei tarvitse pienituloisten edes miettiä sellaisia.
      Hienosti unohtavat myös, mitä se sähköautojen valmistaminen saastuttaa ja sähkökin kait tulee vaan töpselistä. Nousee se sähkönhintakin kokoajan vauhdilla. Varsinkin siirtomaksun takia, kun myivät sähköverkot yksityisille. Odottelevat innoissaan sähköautoja sähköä kuluttamaan.

    • Anonyymi

      Kyllähän taas vaalien alla puolueiden puheet muuttuu ja alkavat osoitella sormella toisiaan että tuohan se niitä sähköautoja haluaa ja bensan hintaa nostaa, me itsehän olemme itseasiassa täysin erimieltä...

      Meneillään oleva ilmastonmuutos-niminen suurhuijaus sähköautoineen ja fossiilisten polttoaineiden kieltoineen ei johda muuhun kuin poliittiseen kriisiin, jonka hedelmät korjaa ne puolueet jotka nyt pitävät päässään sen kuuluisan kansanläheisen maalaisjärjen.

    • Anonyymi

      Yhdysvalloissa hässäkkää Tesla sähköautojen kanssa, koska ovat ruvenneet kiihdyttämään nopeuttaan ilman kuljettajan toimintaa. Iltalehdessä on kuva, kun Tesla on tömäyttänyt talon seinän läpi, Yleisin nopeuden hallitsematon nousu on tapahtunut parkkeerauksen yhteydessä, mutta paljon on myös tapahtunut aivan tieajossa. Tämähän on hyvä sitten, jos poliisit pysäyttää Teslan kuskin ylinopeudesta, niin voi sanoa, että en mahtanut mitään auto vain vei.

    • Anonyymi

      Oma vihreä ilmastonmuutosministerimme Krista Mikkonen se tekee taksilaskuja eduskunnan luottokortilla. Ajoi taksilla kesämökilleen savonmaalla koska; "Sinne ei julkisilla oikein pääse, joten joskus on pakko käyttää autoa..."

      Niinpä. Missäs täällä itä-suomen syrjälässä joka paikkaan julkisilla sitten pääsee?
      Olipa hyvä että ministerikin huomasi että täällä tarvitaan omaa autoa, eikä se korpitaipaleilla voi olla sähköauto koska ei kansalaisilla ole varaa niihin, eikä niihin voi lumessa, pakkasessa ja pitkillä matkoilla oikein luottaa.

      Eihän ministerikään ajanut mökilleen Tesla-taksilla koska ammattiautoilijatkaan ei luota niihin.

    • Anonyymi

      Pistäkää vain paloautot ja ambulanssit sähkällä toimiviksi, niin hyvä tulee. Äkkiä hallitukselle erikoisistunto, että hälytysajoneuvot ovat liian äänekkäitä, joten niihin on asennettava sähkömoottorit ja yhä hiljaisemmaksi tulee, kun tulee sähkökatko.

    • Anonyymi

      Lentokoneet nopealla aikataululla sähköllä toimiviksi, niin putoamispaikalta ihmiset löytyvät ehyempinä tunnistamista varten, kun polttoaine ei ole kärventänyt. Sähkön saannin turvaamiseksi pitää joka maakuntaan pystyttää ydinvoimala.

    • Anonyymi

      Kyllä se lentokoneen matka loppuu samoin kuin auton, kun akut tyhjenee.

    • Anonyymi

      Sähköauto...on sellaisen kaupunkiauton maineessa. Sitten joskus kymmenen vuoden kuluttua , kun akkujen kapasiteetit ja latausajat ovat kohtuulliset ja julkisia latauspisteitä riittävästi, voi asia olla toisinkin. Tällä hetkellä ajatellen sähköautoilu näyttää olevan maalaisjärjellä ajatellen, kun ajaisi käärmettä pulloon. Onkohan nuo hallituksen ajatukset jollakin tavalla erkaantuneet rahvaan ajatusmaailmasta. Suomessa ei kehitetä sähköautoja sillä tavallaa kun isossa maailmassa, mutta laitetaan tavallinen autoilijja maksumieheksi "sähköautohuumaan". Kokeilkaapa tai miettikää vaikka käyntiä lapissa sähköautolla....mahtaaakohan onnistua ja millä aikataululla. Voi olla parempi vaihtaa perinteisempiin menopeleihin ja ajella sähköllä kaupunkiajoja.

    • Anonyymi

      Jos nuo sähköautot ovat niin hyviä kuin mainostetaan ja kehutaan, eikö niille pitäisi paukasta oikein kunnollinen vero. Mites se tuo akkuteollisuus onkaan ympäristöystävällistä ja käytöstä poisuneet akut ovatko ne miten ympäristöystävällisiä ja onko niissä kierrätettävää kuinka paljon. Eppäilen että kohta maalima hukkuu romuakkuihin...eikö vaan kuulosta hienolta.....

    • Anonyymi

      Viime talvena Lapissa testasivat eri merkkisiä sähköautoja, että kuinka paljon ajomatka lyhenee pakkasessa ajaessa, kun täysi akku ajetaan yhtäjaksoisesti tyhjäksi Taisi olla nekatiivinen yllätys, kun ei ole paljon tietoa tuloksista levitelty, vai onko?

      • Anonyymi

        Legolandiassa moiset lelut pitäs testata...


    • Anonyymi

      Näitä patteriautoja kun laitetaan useampi saman kiinteistön sähköjärjestelmään lataukseen, niin saattaa sähkökeskuksesta ruveta savu nousemaan, jos kalliita perusmuutoksia ei ole tehty.

    • Anonyymi

      Mielestäni suomaleisten ei pidä hoppuilla tuossa sähköautoasiassa eikä varsinkaan alkaa laittamaan yhteiskunnan kustantamia tukiaisia. Kyllä ne sitten yleistyvät kun alkaa olla luotettava ja turvallinen tekniikka. Annetaa siis markkinoiden ratkaista millä aikataululla sähköautot yleistyy.

    • Anonyymi

      Lyhyesti sanottuna, kyllä nykyinen täyssähköauto on lämpimien maiden ajokki.

    • Anonyymi

      Eikö noita sähköautoja pitäisi verottaa muita autoja raummin. Kehuvat"tankkauksen" maksavan alle 2 € kerta ja sillä kuulemma ajaa useamman sata kilometriä. Olisko tuossa veroperustetta tarpeeksi.

      • Anonyymi

        Ootahan kun/jos joskus autokannasta on suurinosa sähköautoja niin silloin takuulla lätkäistään sellaiset verot ja sähkönhinnan korotukset että piintyneimmällekin ekoviherhöyrypäälle tulee diesel-autoja ikävä. Niin toimii tyypillisesti suomen hallitus, ellei hallituspohja sitä ennen vaihdu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ootahan kun/jos joskus autokannasta on suurinosa sähköautoja niin silloin takuulla lätkäistään sellaiset verot ja sähkönhinnan korotukset että piintyneimmällekin ekoviherhöyrypäälle tulee diesel-autoja ikävä. Niin toimii tyypillisesti suomen hallitus, ellei hallituspohja sitä ennen vaihdu.

        Suurin osa suomalaisista ajaa nytkin parin tonnin autoilla niin myypä sitten täällä sähköautoja. Ajatuksenakin ihan kuolleena syntynyt aivopieru.


    • Anonyymi

      Saattaa monelle eteläsuomalaiselle tulla yllätyksenä, kun lähdetään uudella Teslalla lomareissulle Lappiin, kun jo ennen puoliväliä pitäisi löytyä tankkauspaikka ja perheelle lämmintä tilaa odotella muutama tunti akkujen täyttymistä. Mitä ylemmäs ajelee, sitä vaikeammaksi akkujen täyttäminen käy ja matka-aika tuplaantuu. Hermonsa menettäneet varmaan vaihtaa autoa matkalla dieselheppaan, sillä kyllä matka taittuu ja lämpöä riittää pihistelemättä.

    • Anonyymi

      Täyssähköautot voivat olla pelastus isojen kaupunkien joukkoliikenteeseen ja paikallisjakeluun. Linja-autojahan jo on suomessa joissakin kaupungeissa. Sellaisessa sähkösovellukset toimii.

      • Anonyymi

        Miksi ei kaupungeissa hyvinkin olisi käyttökelpoinen, mutta harvaanasutuille alueille sitä ei pidä väkisin tuputtaa koska ihmisilla ei ole varaa niitä hankkia eikä se siellä muutenkaan toimi luotettavasti kaikissa olosuhteissa.


    • Anonyymi

      Kuopioon on tullut puolenkymmentä sähköbussia taajamaliikenteeseen, siinä touhussa varmaan toimii, koska varikko on lähellä ja akkujen alkaessa hyytyä tuovat varikolta vaihtoauton, jolla voi jatkaa ajoa ja entinen lataukseen.

    • Anonyymi

      Tuli vaan mieleen että mites pakkasella, millä ne lämpiää sisältä nämä sähköautot? Onko niissä kamina? Vai sähköpatterit? Paljonko pakkasella sisätilan lämmitys kolottaa akkuja ja ajettavaa matkaa?

      • Anonyymi

        Lämpöpumppu, toiimi sähköllä. Hyvin lämpiää ja jäähtyy. Tietysti pakkasella rasittaa akkua, mutta aamulla toki piuhan nokasta ottaessa on kuin lähtisi palmun alta.

        Auto toki tietää kulutuksen, pakkasen ja akkunsa ominaisuudet ja kertoo kuskille koko ajan kuinka etäs näissä olosuhteissa kannattaa lähteä. Välille ei siis vahingossa jää.


      • Anonyymi

        Siinä meillä taas stereotyyppinen "omilla aivoilla ajatteleva" kansalainen aprikoi, millähän tuo sähköauto mahtaa lämmetä. Samoilla aivoilla on tultu myös lopputulokseen, että ilmastonmuutos on täyttä huijausta, vouhotusta ja että Halla-Ahoa kannattaa kuunnella mieluummin kuin asiantuntijoita.

        Ei ole itseluottamuksessa kyllä mitään vikaa, mutta eipä ole tietysti apinoillakaan, ja nekin sentään ajattelevat ennen kaikkea omilla aivoillaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinä meillä taas stereotyyppinen "omilla aivoilla ajatteleva" kansalainen aprikoi, millähän tuo sähköauto mahtaa lämmetä. Samoilla aivoilla on tultu myös lopputulokseen, että ilmastonmuutos on täyttä huijausta, vouhotusta ja että Halla-Ahoa kannattaa kuunnella mieluummin kuin asiantuntijoita.

        Ei ole itseluottamuksessa kyllä mitään vikaa, mutta eipä ole tietysti apinoillakaan, ja nekin sentään ajattelevat ennen kaikkea omilla aivoillaan.

        Sinä voit minun puolestani uskoa mihin haluat erinomaisilla aivoillasi. Vaikkapa bisnesmiesten masinoimaan ilmastonmuutos joukkosuggestioon, joulupukkiin, maahisiin tai vaikka Ikutursoon. Mutta älä nyt rakas ihminen edellytä että kaikki täällä olisivat yhtä hyväuskoisia ja sinisilmäisiä höynäytettäviä kuin sinä ja kaltaisesi.

        Jossakin on tehty tutkimus että jos tarpeeksi kauan ja kaikista mahdollisista medioista toistellaan ja "tieteellisesti todistellaan" että kakka on hyvää ja terveellistä, niin osa ihmisistä lopulta ainakin maistaa kakkaa.

        Ihan sama on tämän ilmastonmuutoksen kanssa joka on vain operaatio liiat rahat pois kuleksimasta. Te "kakan maistajat" vain ette ole tätä vielä tajunneet, mutta jos teillä nyt ei aivan niitä apinan aivoja siellä umpiluun takana ole, niin uskon että vielä teilläkin silmät aukeavat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lämpöpumppu, toiimi sähköllä. Hyvin lämpiää ja jäähtyy. Tietysti pakkasella rasittaa akkua, mutta aamulla toki piuhan nokasta ottaessa on kuin lähtisi palmun alta.

        Auto toki tietää kulutuksen, pakkasen ja akkunsa ominaisuudet ja kertoo kuskille koko ajan kuinka etäs näissä olosuhteissa kannattaa lähteä. Välille ei siis vahingossa jää.

        Vai että lämpöpumppu... Luulen että lapinmiehelle voipi tulla lämpöpumppusähkökinnerissä ikävä polttomoottorin tuottamaa lämpöä kun ajelee 200 km huokosia -40 pakkasessa...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinä meillä taas stereotyyppinen "omilla aivoilla ajatteleva" kansalainen aprikoi, millähän tuo sähköauto mahtaa lämmetä. Samoilla aivoilla on tultu myös lopputulokseen, että ilmastonmuutos on täyttä huijausta, vouhotusta ja että Halla-Ahoa kannattaa kuunnella mieluummin kuin asiantuntijoita.

        Ei ole itseluottamuksessa kyllä mitään vikaa, mutta eipä ole tietysti apinoillakaan, ja nekin sentään ajattelevat ennen kaikkea omilla aivoillaan.

        Minä kysyin lämmityslaitteesta ihan vilpittömällä mielellä, muuten en ole keskusteluun osallistunut joten voitte varmistaa taas aseenne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä kysyin lämmityslaitteesta ihan vilpittömällä mielellä, muuten en ole keskusteluun osallistunut joten voitte varmistaa taas aseenne.

        Äh. Täällä vain yksi sähköautokouho hyökkäilee kaikkia vastaan kun kuvittelee että täällä on vain kaksi kirjoittajaa, hän ja joku muu.

        Näinpä hän onkin hyvin osoittanut rajallisen ymmärryksensä, myöskin asioista joiden takia vaahtoaa.


    • Anonyymi

      Saattaa tulla asumattomilla taipaleilla orpo olo, kun on yrittänyt ensin mahdollisimman pienellä lämmöllä ja ikkunat huurussa ajella Teslalla, mutta siitä huolimatta akku tyhjenee. Onneksi on kaikille pilkkihaalarit mukana, että pysyy jotenkin sulana hinausautoa ja taksia odotellessa, koska tällaiseen oli onneksi varauduttu. Lähimmästä latauspaikasta ei ole tietoa, mutta jospa hinurilla olisi tietoa.

      • Anonyymi

        Toivottavasti se hinausauto ei ole sähköauto, saattaa tulla todella orpo olo...


    • Anonyymi

      Se on muuten tuasen ilimasto pahemman kerran vuarassa tänäpäivänä.
      Akka keitti ison paallisen hernesoppoo oikein siankylen kanssa. Tuore ruisleipä on ja piimäpurkki, niin jotta kyllä pitäs perästä kuuluu. Ilimastohan siinä kyllä pillaantuu eikä siinä nyt auta sähköautotkaan.

      • Anonyymi

        Silippuuppa sekkaan vielä nyrkinkoknen raaka sipuli, niin johan on ihme jos maalima ei pelastu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Silippuuppa sekkaan vielä nyrkinkoknen raaka sipuli, niin johan on ihme jos maalima ei pelastu.

        Paremminnii nuilla evväillä ei ilimasto takkuulla pelastu. Suattaa jopa olla että kohta kiinassa sattaa p**koo kuhan ruuvan piälle kunnolla huokastaan...


    • Anonyymi

      Ranskassa on ruvettu auttamaan näitä sähköautoon hurahtaneita valmistamalla näiden perään pieniä akkukärrejä, joista saa virtaa pidemmilläkin matkoilla. Kärrejä ei ole myytävänä, vaan vuokrattavana ja valmistaja käynyt neuvotteluja sähköautovalmistajien kanssa vetokoukkujen asentamiseksi jo tehtaalla. Suomessahan kärrin vetäminen edellyttää ajokorttiin pikku e lisäyksen, koska henkilöautokortilla peräkärriä ei saa vetää.

      • Anonyymi

        Saa vetää alle 750 kg kärriä ilman pikku E:tä.


      • Anonyymi

        Eläpä kehtoo kortittomana huudella. Kyllä henkilöautokortilla saa pientä akkukärriä vetää.


    • Anonyymi

      Aika erikoinen yhdistelmä, kun lähtee 150.000 euron Teslalla vaikka Lappiin akkukärri perässä, että pääsisi ilman latauspysähdyksiä perille, mutta kärrin kanssa ei saa ajaa kuin 80 km/h ja Nissanit ajaa ohi.

    • Anonyymi

      Kulkevatkohan formulat ja muut ralliautot sähköllä? Niiden päästöistä ei puhuta mitään mediassa, vaikka bensa palaa pörrätessä ihan turhaan. Nytkin lauantaina itäralli sulkee teitä, niin että ihmiset eivät pääse koko päivänä töihin eikä asioille. Reettakaan ei ole tainnut käydä istumassa formulavarikoilla, raha kun kilisee siellä oikeisiin taskuihin.

    • Anonyymi

      Suosittelen rikkaita ostamaan yhä enemmän sähköautoja, koska jo nyt ovat Arabit joutuneet laskemaan raakaöljyn hintaa 20 prosenttia vähentyneen polttoaineen kulutuksen vuoksi. Me polttomoottoriautoilijat olemme jo päässeet hyötymään polttoaineen halventuessa ja ajelemme paremmilla vaihdokeilla pitkiä matkoja ilman aikaavieviä latauspysähdyksiä.

      • Anonyymi

        Jep. Hyvät ajat koittaa venäjällä tankkaaville polttomoottoriautoilijoillekin.
        Bensan hinta laskee venäjällä samaan aikaan kun ruplan kurssi putoaa.
        Saamme eurolla enemmän ruplia joilla ostamme entistäkin halvempaa bensaa ja ajamme vanhoilla kunnon polttomoottoriautoillamme bensalla joka maksaa 0,40€/ litra. Hieno homma!
        Kuka tässä sähköautoja tarvitsee?


    • Anonyymi

      Kauvan eläköön nykyisin lähes saastuttamattomaksi todettu varma dieselauto, etsikööt patteriautoilijat vain hinurin lavalla latauspistokkeita reissun päällä.

    • Anonyymi

      Uutisissa kerrottiin, että maailman tilanteen vuoksi akkujen saannissa tulee olemaan vaikeuksia muutamiin sähköautomalleihin. Pitäkää peukkuja pystyssä, ettei akku simahda, voi tulla pitkä seisokki.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2102
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      171
      1630
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      155
      1557
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1358
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1312
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      287
      1172
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      134
      1058
    8. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1032
    9. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1013
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      54
      882
    Aihe