Vasemmistoliiton synty ja historia.

Anonyymi

Ei voida sanoa että Vasemmistoliiton perusti SKP, vaan todellisuudessa Vasemmistoliiton perusti kahtia jakautuneen SKP:n vähemmistöläiset eli ns. taistolaiset joka tarkoittaa puolueen stalinisteja. Vasemmistoliittoa perustamassa olleet olivat lähes kaikki taistolaisia/stalinisteja kuten: Laakso, Tennilä, Tiusanen, Puhjo, Kajanoja, jne. Vasemmistoliitto on siis stalinismin raunioille perustettu kommunistinen puolue.

SKP jakautui kahtia Tsekkoslovakkian miehityksen yhteydessä. Enemmistö vastusti Neuvostoliiton tekemää Tsekkoslovakkian miehitystä mutta SKP:n vähemmistö Taisto Sinisalon johdolla (taistolaiset>stalinistit>Vasemmistoliitto) kannattivat miehitystä. Esimerkiksi J. Kajanoja tuolloin tv haastattelussa sanoi kannattavansa kommunismin laajentamista uusiin maihin sotilaallisin keinoin eli miehittämällällä pieniä valtioita.

Kommunismia vastustavien likvidoinnissa eivät nähneet mitään tuomittavaa. Vasemmistoliitosta keskusteltaessa ei siis puhuta pelkästään kommunismin perillisistä vaan tarkennettuna stalinismin (taistolaisten) perillisistä.

Niimpä tänäkin päivänä lojaalisuus historiaa kohtaan velvoittaa vasemmistoliittolaisia mm. niin että Venäjän, Kuuban ja Venezuelan etu menee aina Suomen, suomalaisten ja erityisesti demokratian edun edelle ja ohi..

6

84

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Näinhän se tapahtui ja nykyiset kommunistit yrittävät pitää nuorison pimennossa ,näistä vasemmistoliiton perinteistä,jotta kannattajia riittäisi. Meillä lähihistorian taitajilla tuleekin opettaa nuorisollemme vasemmistoliiton kehityskaari ja sen juuret ja tavoitteet.

      • Anonyymi

        Vasemmistoliitto muistaa aina muistuttaa mm. palestiinalaisten historian vääryyksistä mutta on unohtanut kokonaan ne kymmenet tuhannet suomalaiset jotka 20- ja 30-luvuilla lähtivät rakentamaan kommunistista Neuvostoliittoa mutta päätyivät likvidoiduksi Stalinin toimesta. Puhumattakaan n. 100 miljoonasta kommunismin uhrista ent. Neuvostoliiton alueella. Virossakin tapettiin ja kidutettiin toisinajattelijoita vielä 80-luvulla mutta vasemmistoliitossa siitäkin on tehty tabu.


    • Anonyymi

      Eurokommunismia edustanut Suvi-Anne Siimes tuli kerran alkuvaiheessa valituksi taistolais stalinistien perustaman Vasemmistoliiton puheenjohtajaksi. Puolueen stalinistit savustivat demokratiaa kannattaneen Siimeksen kuitenkin ulos puolueesta melko pian. Kannattaa lukea Siimeksen kirjoittama, aihetta käsittelevä kirja.

      Vasemmistoliiton perustajissa oli mm. DDR:n STASIN ilmiantajia sekä NKP:n tietolähteitä ym. jotka edustivat ja ajoivat ensisijaisesti kommunististen maiden edunvalvontaa Suomessa. Eivät Suomen etua millään muotoa vaan yrittivät horjuttaa Suomen demokraattista yhteiskuntaa ja läntisiä arvoja ja suhteita. Aivan kuten monet puolueen edustajat vielä tänäänkin vuonna 2020.

      • Anonyymi

        Kontulan erottava ja Vasemmistoliitto kiellettävä fasistisena puolueena Suomessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kontulan erottava ja Vasemmistoliitto kiellettävä fasistisena puolueena Suomessa.

        Kannatetaan: kuinka sinisilmäisesti olemme suhtautuneet kommunisteihin suomessa. Silti he eivät ole onnistuneet vallanvaihdossa ,ainakaan vielä. Vasemmistolainen ajatusmaailma ei ole demokraattista,vaan halua alistaa toinen omaksi hyödyksi.Tästähän esimerkkejä löytyy,sillä kaikki sosialisti ja kommunistimaat ovat olleet aina jäljessä vapaisiin markkinatalousmaihin verrattuna.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannatetaan: kuinka sinisilmäisesti olemme suhtautuneet kommunisteihin suomessa. Silti he eivät ole onnistuneet vallanvaihdossa ,ainakaan vielä. Vasemmistolainen ajatusmaailma ei ole demokraattista,vaan halua alistaa toinen omaksi hyödyksi.Tästähän esimerkkejä löytyy,sillä kaikki sosialisti ja kommunistimaat ovat olleet aina jäljessä vapaisiin markkinatalousmaihin verrattuna.

        Minusta Vasemmistoliitto ei ole kommunistipuolue vaan stalinistipuolue. Suvi-Anne Siimes yritti tehdä siitä eurooppalaista vasemmistopuoluetta mutta stalinistien käsissä oleva puolue savusti hänet demokratiavisioineen ulos puolueesta..
        Vasemmistoliiton hengenheimolaisia löytyy enää Pohjois-Koreasta..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2092
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1644
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe