Vasemmistoliiton synty ja historia.

Anonyymi

Ei voida sanoa että Vasemmistoliiton perusti SKP, vaan todellisuudessa Vasemmistoliiton perusti kahtia jakautuneen SKP:n vähemmistöläiset eli ns. taistolaiset joka tarkoittaa puolueen stalinisteja. Vasemmistoliittoa perustamassa olleet olivat lähes kaikki taistolaisia/stalinisteja kuten: Laakso, Tennilä, Tiusanen, Puhjo, Kajanoja, jne. Vasemmistoliitto on siis stalinismin raunioille perustettu kommunistinen puolue.

SKP jakautui kahtia Tsekkoslovakkian miehityksen yhteydessä. Enemmistö vastusti Neuvostoliiton tekemää Tsekkoslovakkian miehitystä mutta SKP:n vähemmistö Taisto Sinisalon johdolla (taistolaiset>stalinistit>Vasemmistoliitto) kannattivat miehitystä. Esimerkiksi J. Kajanoja tuolloin tv haastattelussa sanoi kannattavansa kommunismin laajentamista uusiin maihin sotilaallisin keinoin eli miehittämällällä pieniä valtioita.

Kommunismia vastustavien likvidoinnissa eivät nähneet mitään tuomittavaa. Vasemmistoliitosta keskusteltaessa ei siis puhuta pelkästään kommunismin perillisistä vaan tarkennettuna stalinismin (taistolaisten) perillisistä.

Niimpä tänäkin päivänä lojaalisuus historiaa kohtaan velvoittaa vasemmistoliittolaisia mm. niin että Venäjän, Kuuban ja Venezuelan etu menee aina Suomen, suomalaisten ja erityisesti demokratian edun edelle ja ohi..

6

<50

  Vastaukset

  • Näinhän se tapahtui ja nykyiset kommunistit yrittävät pitää nuorison pimennossa ,näistä vasemmistoliiton perinteistä,jotta kannattajia riittäisi. Meillä lähihistorian taitajilla tuleekin opettaa nuorisollemme vasemmistoliiton kehityskaari ja sen juuret ja tavoitteet.

   • Vasemmistoliitto muistaa aina muistuttaa mm. palestiinalaisten historian vääryyksistä mutta on unohtanut kokonaan ne kymmenet tuhannet suomalaiset jotka 20- ja 30-luvuilla lähtivät rakentamaan kommunistista Neuvostoliittoa mutta päätyivät likvidoiduksi Stalinin toimesta. Puhumattakaan n. 100 miljoonasta kommunismin uhrista ent. Neuvostoliiton alueella. Virossakin tapettiin ja kidutettiin toisinajattelijoita vielä 80-luvulla mutta vasemmistoliitossa siitäkin on tehty tabu.


  • Eurokommunismia edustanut Suvi-Anne Siimes tuli kerran alkuvaiheessa valituksi taistolais stalinistien perustaman Vasemmistoliiton puheenjohtajaksi. Puolueen stalinistit savustivat demokratiaa kannattaneen Siimeksen kuitenkin ulos puolueesta melko pian. Kannattaa lukea Siimeksen kirjoittama, aihetta käsittelevä kirja.

   Vasemmistoliiton perustajissa oli mm. DDR:n STASIN ilmiantajia sekä NKP:n tietolähteitä ym. jotka edustivat ja ajoivat ensisijaisesti kommunististen maiden edunvalvontaa Suomessa. Eivät Suomen etua millään muotoa vaan yrittivät horjuttaa Suomen demokraattista yhteiskuntaa ja läntisiä arvoja ja suhteita. Aivan kuten monet puolueen edustajat vielä tänäänkin vuonna 2020.

   • Kontulan erottava ja Vasemmistoliitto kiellettävä fasistisena puolueena Suomessa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kontulan erottava ja Vasemmistoliitto kiellettävä fasistisena puolueena Suomessa.

    Kannatetaan: kuinka sinisilmäisesti olemme suhtautuneet kommunisteihin suomessa. Silti he eivät ole onnistuneet vallanvaihdossa ,ainakaan vielä. Vasemmistolainen ajatusmaailma ei ole demokraattista,vaan halua alistaa toinen omaksi hyödyksi.Tästähän esimerkkejä löytyy,sillä kaikki sosialisti ja kommunistimaat ovat olleet aina jäljessä vapaisiin markkinatalousmaihin verrattuna.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kannatetaan: kuinka sinisilmäisesti olemme suhtautuneet kommunisteihin suomessa. Silti he eivät ole onnistuneet vallanvaihdossa ,ainakaan vielä. Vasemmistolainen ajatusmaailma ei ole demokraattista,vaan halua alistaa toinen omaksi hyödyksi.Tästähän esimerkkejä löytyy,sillä kaikki sosialisti ja kommunistimaat ovat olleet aina jäljessä vapaisiin markkinatalousmaihin verrattuna.

    Minusta Vasemmistoliitto ei ole kommunistipuolue vaan stalinistipuolue. Suvi-Anne Siimes yritti tehdä siitä eurooppalaista vasemmistopuoluetta mutta stalinistien käsissä oleva puolue savusti hänet demokratiavisioineen ulos puolueesta..
    Vasemmistoliiton hengenheimolaisia löytyy enää Pohjois-Koreasta..


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. 175 pakolaista tulossa Suomeen

   Sisäministeriö vahvisti IL:n tiedot: Suomi ottaa Välimeren pakolaisleireiltä enintään 175 alaikäistä tai yksinhuoltajaperheiden jäseniä https://www.il
   Maailman menoa
   203
   3879
  2. Suomeen tarvitaan minimipalkkalaki

   Suomesta on tulossa yhä enmmän kurjien palkkojen ja nollatuntisopimusten maa. "Kansainvälisen kilpailukyvyn" nimissä erityisesti sisämarkkinoilla toim
   Maailman menoa
   116
   2403
  3. Taas on yksityisautoilija paha ihminen

   Taas on yksityisautoilija paha ihminen Traficomin tutkimus: ”Polttoaineen tulisi maksaa ainakin 2,26 euroa litralta, jotta autoilijat alkaisivat vähe
   Maailman menoa
   111
   1023
  4. Miten mä voin olla ihastunut vieläkin, vaikka mennyt yli kolme vuotta.

   Tunsin jotain erittäin harvinaista vetovoimaa meidän välillä ja tiedän sun myös tunteneen. Myöhäistähän se enää on miettiä ja jos elämäntilanteeni oli
   Ikävä
   30
   586