Tuleva muslimi?

Anonyymi

Tervehdys kaikille.

Olen 16-vuotias poika ja opiskelen ensimmäistä vuotta lukiossa. Olen ollut jo useiden vuosien ajan kiinnostunut islamista ja sen harjoittamisesta.

Olen kristitty ja olen kuulunut koko ikäni evankelis-luterilaiseen kirkkoon; olen saanut kristillisen kasteen, olen käynyt rippikoulun ja minut on konfirmoitu kirkossa. En kuitenkaan ole tuntenut kristinuskoa oikeaksi vastaukseksi perimmäisiin kysymyksiin, en oikeastaan koskaan. Rippikoulun kävin lähinnä kavereiden ja kulttuurin vuoksi. Aion erota kirkosta heti ensi vuonna, kun täytän 18 vuotta.

Viime aikoina olen alkanut ottamaan entistä enemmän selvää islamista; olen katsonut dokumentteja, lukenut islamin historiasta ja aloittanut Koraanin lukemisen. Islam viehättää minua paljon; se on kaunis ja rauhallinen uskonto, johon uskon voivani kuulua. Pelkkä Koraanin lukeminenkin tuo minulle rauhallisen ja hyvän olon.

En ole koskaan ollut ateisti, vaikka olenkin välillä kyseenalaistanut jumalolennot ja kuolemanjälkeisen elämän. Olen halunnut löytää vastauksia perimmäisiin kysymyksiin. Islam tuntuu antavan niihin vastauksia. Mitä tapahtuu kuoleman jälkeen, miten kuuluisi elää, mikä tarkoitus elämälläni on?

Tämä on itsellenikin hieman hämmentävää, sillä kaikki perheenjäseneni ovat evankelis-luterilaisia tapakristittyjä. En ole koskaan jutellut kenenkään muslimin kanssa näistä asioista, mutta minulla on muutamia tuttuja, jotka ovat muslimeja. He tuntuvat elävän rauhallista ja tasapainoista elämää.

Olen välillä pohtinut sianlihan syönnin lopettamista. Alkoholia en ole juonut kuin harvoin, joten siitäkin voisin (ja haluaisin) luopua kokonaan. Rukoilemisesta en tiedä, mutta islamin rukoushetket ovat omasta mielestäni rauhallisen ja kauniin näköisiä tuokioita.

Valitettavasti islamiin liittyy paljon ennakkoluuloja, joita erityisesti media ja terrorismi ruokkivat nykypäivänä. On totta, että pieni osa muslimeista ajattelee voivansa oikeuttaa sairaat ja järkyttävät väkivallanteot uskonnon avulla, mutta kaikki maailman muslimit eivät todellakaan ajattele niin. Suurin osa maailman muslimeista elää ihan tavallista ja rauhallista elämää. Sairaita ja radikalisoituneita ihmisiä löytyy jokaisesta ihmisryhmästä; kaikista uskonnoista ja myös niistä, jotka eivät harjoita mitään uskontoa.

En hyväksy minkäänlaista väkivaltaa tai ihmisten sortoa, en edes uskonnon varjolla.

Olen myös perehtynyt naisten asemaan islamissa. Naisten asema ja tasa-arvoisuus ovat hyvin kulttuurisidonnaisia asioita; musliminaiset elävät paljon vapaammin länsimaissa toisin kuin esimerkiksi Lähi-idässä. Koraanissa ei vaadita naisen pään peittämistä huivilla, vaan Koraanissa annetaan ohjeita sekä miesten että naisten säädylliseen pukeutumiseen. Naiset saavat työskennellä ja he saavat elää omaa elämäänsä.

En tiedä vielä läheskään kaikkia asioita islamista, vaikka mielenkiinto olisi kova. Pitäisikö minun keskustella jonkun muslimin kanssa näistä asioista? Onko asiaan perehtyneillä antaa vinkkejä ja ohjeita?

Toivon, että kirjoitukseni otetaan vastaan asiallisesti ja että se herättäisi asiallisia kommentteja sekä keskustelua hyvän maun rajoissa. En ole aivopesty tai hukassa oleva nuori ihminen, kuten jotkut saattavat ajatella. Olen täysin vakavissani.

Kiitän teitä.

18

109

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Islam on itseaiheutettu orjuus, ja sellaiseen ei kannata vapaaehtoisesti mennä. Orjuus on aina paha ja ikävä asia.
      Muslimin on pakko rukoilla 5 kertaa päivässä Mekkaan päin, paastota ramadanin kuukausi, kerran elämässään mennä Mekkaan, kiertää siellä oleva kuutio 7 kertaa ja suudella/osoittaa siellä olevaa mustaa kiveä, jne...
      Ja sitten vielä kaikki erilaiset säännöt ja kiellot, joiden mukaan täytyy elää..

      Kannattaa tarkkaan harkita onko todellinen Jumala sellainen, joka odottaa ja vaatii ihmiseltä tuommoista. Jo Muhammedia edeltävät pakanalliset arabit harjoittivat samoja rituaaleja, joita nykypäivän muslimit tekevät. Kaikki muut jumalat on vain poistettu kuvioista ja jätetty pakanallisten arabien palvoma kuujumala Allah.

      • Tuollaisella äärikristillisellä paskapropagandalla et Antsu kyllä kenenkään kiinnostusta islamiin pysty tappamaan. Voi käydä ihan päinvastoin.


    • Epäilemättä vilpitöntä tilitystä, mutta miksi sanot ikään kuin puolustellen, että et ole ollut koskaan ateisti. Tiedätkö, että Ihmisoikeuksien ja lakien mukaan on mahdollista uskoa mihin itse haluaa sekä myös olla uskomatta mihinkään. Pelkäätkö, että muslimit taistelevat ateismia vastaan, joka on yksi ihmisoikeuksista nykyisin.
      Taidat olla oikeassa siinä. Harun Yahyan kirjan mukaan jopa Imaami Mahdi yritää OMIN KEINOIN kukistaa ateismin ja jopa darwinismin. Mitä nuo keinot ovat jää nähtäväksi.
      Myös kommentin väite on totta, että Hadithien uskominen ja noudattaminen johtaa luokkayhteiskuntaan, jossa pitää nöyristellä ja olla orjuutettuna Profeetan (saas) suvulle sekä jopa Hadithiketjussa mainituille Hadithien tuojille. Useat Haditheista ovat sellaisia, joissa suorastaan vaaditaan omien käsitysten orjuuttamista tuon meemin käsitysten alaisuuteen.
      Itse pidän islamia parempana uskontona kuin mitä on kristinusko ja uskon jokaisen muslimin olevan parempi kuin yksikään kristitty omalla tavallaan.
      Mulle islamiin rittää uskontunnustuksen lausuminen : Ei ole muuta Jumalaa kuin Jumala ja Muhammed on hänen lähettiläänsä. Sirassa sanotaan kuitenkin, että eräiden niistä jotka sanoivat uskontunnustuksen islam oli pahaa , mutta joidenkin hyvää. Islam on parempi kuin kristinusko, mutta joskus Allah nostaa vielä yli islaminkin useita asteita sen jonka tahtoo.
      Pidä itsesi islamin ja Imaami Mahdin suhteen ajan tasalla. Hän on tuleva Jumalan sijainen eli kalifi maan päällä, mutta hänellä on vihollisenaan Sufy Ani sekä jopa Väärä Mahdi joten on vaara erehtyä persoonasta ellei tarkoin pidä varaansa.
      Tutki, tutustu, seuraa aikaasi sekä pidä huolta, että oikea Imaami Mahdi ei jää vähälle huomiolle opissasi. On Hadith jonka mukaan vain kalifiin ja ummaan sitoutuneet pelastuvat. Lahkoja on 73, joista kaikki paitsi yksi menee helvettiin.
      Merkeistä viimeisin on ollut AUSTRALIAN METSÄPALOT. Sillä sanotaan, että kolme tai seitsemän päivää idässä on suuri tuli.

    • >En kuitenkaan ole tuntenut kristinuskoa oikeaksi vastaukseksi perimmäisiin kysymyksiin, en oikeastaan koskaan.

      Oikeasti _kukaan_ ei tiedä, mitkä ovat oikeat vastaukset "perimmäisiin kysymyksiin", ja siksi ei kannata hirttäytyä mihinkään vastauksiin. Jos valitset jonkin, se on sangen varmasti ainakin osittain väärä ja voi olla ihan hyvin kokonaankin. Näitä asioita kun on mahdotonta selvittää alkuunkaan luotettavasti.

      Viisainta on ottaa ihan rauhallisesti ja katsoa mitä tiede saa selville. Olet niin nuori, että monet niistä asioista tulevat sinun elinaikanasi olemaan tästä hetkestä katsottuna täysin mielikuvituksellisia.

      Tietysti jos olet sellainen luonne joka ei vain pärjää ilman täydellistä maailmanselitystä jonka sitten kuvittelee oikeaksi, sitten tarvitset sellaisen. Mieti tarkkaan, onko tosiaan noin.

    • Anonyymi

      Tervehdys taas.

      Aloittaja täällä. Haluan kiittää teitä hyvistä ja mielenkiintoisista kommenteista.

      Eräs pohti sitä, että mahdanko olla syrjäytynyt? Vastaan, että en ole. Minulla on hyviä ja luotettavia ystäviä, kivoja harrastuksia, opiskelupaikka ja suunnitelmia tulevaisuuden varalle. Nautin elämästäni.

      Jotkut saattavat pohtia että olenko mennyt aivan sekaisin? En omasta mielestäni.

      Olen kärsinyt nuoresta iästäni huolimatta keskivaikeasta masennuksesta ja pakko-oireisesta häiriöstä sekä satunnaisesta kuolemanpelosta. Nämä ovat aiheutuneet siitä, että olen joutunut kokemaan jo ihan pienestä pojasta lähtien rajua henkistä ja fyysistä väkivaltaa sekä päihdeongelmia niin kotonani kuin koulussa. Olen käynyt hoitamassa pääkoppaani psykoterapiassa useiden vuosien ajan, joka on purrut minuun hyvin. Minulla ei ole koskaan ollut yhtä hyvää oloa mikä minulla on tällä hetkellä.

      Olen aina ollut syvällinen ja pohdiskeleva luonne. Henkilökohtaisena mielipiteenäni kerron, että en pysty hyväksymään kaikkia tieteellisesti todistettuja faktoja. Tiedän, että maailmankaikkeus sekä ihmisolento ovat kummatkin niin häkellyttävän monimutkaisia ja kauniita asioita että kumpaakaan ei pystytä selittämään edes tieteen avulla tarkasti. Niissä on jotain selittämätöntä. Sama on esimerkiksi rakkauden tunteessa ja rakastumisessa. Ylipäätään ihmisen psykologiassa. Se on pyhää ja kaunista. Se on herkkää.

      Ajattelen, että jokaisella ihmisellä on sielu. Jokaisen ihmisen olamassaololla on jokin tarkoitus. Jokainen meistä syntyy tähän maailmaan omien vahvuuksien ja heikkouksien kanssa, ne ovat asioita jotka pitää pystyä hyväksymään, jotta voi elää.

      Islam uskontona tuntuu minusta hyvältä ja kauniilta. Siinä on jotain selittämätöntä. Minua ei ahdista eikä pelota, joten "sairaaseen lahkoon hairahtamisesta" minua on turha varoitella. Vaikka olenkin nuori ihminen, minun järkeni leikkaa vallan mainiosti. Jos harjoitan jotain uskontoa, se ei mielestäni tee minusta psykoottista tai persoonallisuushäiriöistä ihmistä. Pääasia on, että minulla ja muilla on hyvä olla.

      Jos islam kerran on väkivaltainen ja sairas aivopesuohjelma, samaa voi sanoa jokaisesta uskonnosta mitä maa päällään kantaa. Niin voi sanoa jos haluaa yleistää. Uskonto ja sitä harjoittavat yksilöt ovat erillisiä käsitteitä. Yksi voi tuhota monen maineen. Näin se vaan on.

      Kiitän teitä.

      • Anonyymi

        Jokaisesta maailman uskonnosta voi sanoa ja tunteella tuntea mitä vain, mutta islam käytännössä edellyttää oman oppinsa toteuttamista täysillä, ja sitä valvotaan. Tutustu haditheihin ja hadithin haditheihin ja haluatko todella sotkeutua mihinkään sellaiseen. Vaikka isisläiset ovat ääri-, katsovat he itse toteuttavansa puhdasta islamia jo nyt, eivätkä odota sopivampaa aikaa, kuten maltilliset. Psykohistoriasi tosin viittaa, että haet edelleen niitä rajoituksia joiden alla olet elänyt tähänkin saakka. Ehkä sinut on jo bongattu? Onko näin?


      • Tekstisi perusteella epäilen sen aitoutta. 16-vuotias ei pääsääntöisesti kirjoita noin.


      • Anonyymi

        Mielenterveyden- ja persoonallisuushäiriöiden kriteerit ovat ihan muut kuin uskonnollisuus. On totta, että tiede ei koskaan voi tarjota meille kaikenkattavia ja tyhjentäviä selityksiä kaikkiin maailman mysteereihin ja elämän ihmeeseen. Niitä voi lähteä pohtimaan enemmän Jumalan kautta. Muhammad, Jeesus, Mooses ja moni ennen heitä (rauha heille) kertoivat, että on yksi Jumala. Hän on Kaikkivaltias: Hän ja vain Hän päättää kohtalostamme, siitä, mitä meille tapahtuu. Uskomukset, että nelilehtisen apilan löytäminen tuo onnea tai 13. päivänä perjantaina on luvassa epäonnea, loukkaavat Jumalaa. Ei apilalla tai viikonpäivällä ole valtaa tuoda kellekään kivoja tai ikäviä tapahtumia - vain Jumalalla on.

        Siksi Jumalalle voi ja pitää "puhua" suoraan, eikä minkään välikäden kautta, niin kuin esim. katoliset rukoilevat Jumalaa Marian kautta.

        Nämä asiat on tärkeää ymmärtää islamista, kun etsii Jumalaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mielenterveyden- ja persoonallisuushäiriöiden kriteerit ovat ihan muut kuin uskonnollisuus. On totta, että tiede ei koskaan voi tarjota meille kaikenkattavia ja tyhjentäviä selityksiä kaikkiin maailman mysteereihin ja elämän ihmeeseen. Niitä voi lähteä pohtimaan enemmän Jumalan kautta. Muhammad, Jeesus, Mooses ja moni ennen heitä (rauha heille) kertoivat, että on yksi Jumala. Hän on Kaikkivaltias: Hän ja vain Hän päättää kohtalostamme, siitä, mitä meille tapahtuu. Uskomukset, että nelilehtisen apilan löytäminen tuo onnea tai 13. päivänä perjantaina on luvassa epäonnea, loukkaavat Jumalaa. Ei apilalla tai viikonpäivällä ole valtaa tuoda kellekään kivoja tai ikäviä tapahtumia - vain Jumalalla on.

        Siksi Jumalalle voi ja pitää "puhua" suoraan, eikä minkään välikäden kautta, niin kuin esim. katoliset rukoilevat Jumalaa Marian kautta.

        Nämä asiat on tärkeää ymmärtää islamista, kun etsii Jumalaa.

        Vahingossa laitoin Anonyymina, vaikka eipä kai se ole olennaista.


    • Anonyymi

      Miksi pitää uskoa johonkin väen vängällä? Vaikuttaa, että kohdallasi enemmän tuntuu vetoavan riitit ja tavat sekä uskomukset.

      Herää myös epäilys henkisestä terveydestä, en tarkoita pahalla, mutta voi olla kyse siitäkin.

    • Anonyymi

      Tervehdys! Kirjoitat hyvin. Kulttuuri ja uskonto ovat yksi asia, henki toinen. Jumala ohjaa sinua, kuten meitä kaikkia, ja jos Jumala patistaa sinua johonkin, omalla rauhallisella luonteellaan ja hengellään, silloin se jokin on sinua varten. Voi olla hyväkin syy siihen, että tunnet viehtymystä islamiin, joten tutustu rohkeasti, viisaasti ja kriittisesti.

      • Anonyymi

        Kriittisesti islamiin? Tutustu rohkeasti islamilaisten maiden ja ihmisten olosuhteisiin, niin tiedät riittävästi. Pysy viisaasti kaukana.


    • Anonyymi

      Islamin perustaja Muhamed oli 52 vuotias ja hänellä oli jo ennestään 4 vaimoa, mutta hän halusi oppilaansa vaimon itselleen, eikä oppilas uskaltanut vastustaa. Lisäksi hän vaati ystävänsä 9 vuotiaan Aishan vaimoksi itselleen. Ystävä ei halunnut antaa, vaan sanoi, odota kunnes hän tulee murrosikään. Muhamed meni sivummalle kysymään allahilta neuvoa. Tuli takaisin ja sanoi; kyllä se nyt on annettava, koska allah niin vaatii. Eikö tällainen täytä pedofiilin tunnusmerkit? Tämän olen lukenut somalialaisen, pakkoavioliittoa pakoonpäässeen naisen, Aiyan Hirsi Alin kirjasta neitsythäkki. Kirjassaan hän kertoo minkälaista on somalialainen kulttuuri ( hänenkin pimppinsä silvottiin 10 vuotiaana) ja varsinkin islamin uskonto, jota hän sanoo inhoavansa.

      • Miten asia meni, miksi tämä avioliitto solmittiin? Siksi, koska Muhammadin (rh) kuoltua jonkun piti johtaa hänen perustamaansa valtiota, ja se joku ei voinut olla kukaan muu kuin Aishan isä. Voidakseen imeä itseensä kaiken mahdollisen tiedon islamista ja taatakseen islamin säilymisen jälkipolville hänen täytyi saada Muhammad (rh) sukuunsa päästäkseen lähemmäs seuraamaan tämän elämää, ja nähdäkseen tämän elämästä myös ne puolet, joita ei näe muut kuin perheenjäsenet. Aishan terävästä älystä ja hyvästä muistista olikin paljon hyötyä uskonnon opettamisessa ja välittämisessä.

        Muhammad (rh) ei pitänyt mitään kiirettä avioitumisessa: he olivat kihloissa kolme vuotta ennen naimisiinmenoaan. Aisha ei ollut luonteeltaan sellainen nainen, joka olisi aina tehnyt miehensä toiveen mukaisesti, joten siksikään kukaan ei olisi ollut avioitunut hänen kanssaan mistään itsekkäistä syistä.

        Ei-muslimi, journalisti ja sosialistivaikuttaja Anne Besant onkin kiteyttänyt:
        ”Väitätkö kenties, että tämä mies, joka meni alle 25-vuotiaana naimisiin naisen kanssa joka oli häntä huomattavasti vanhempi, pysyi hänen rinnallaan 26 vuotta, ja sitten saavuttaessaan 50 vuoden iän – iän, jossa ruumiin halut kuihtuvat – olisi mennyt naimisiin halujen ja himojen tyydyttämisen vuoksi? Tämä ei ole oikea tapa ja asenne tuomita ihmisiä. Ja jos katsot niitä naisia, joiden kanssa hän myöhemmin avioitui, huomaat että jokainen heistä oli syynä liittolaisuuden muodostumisessa profeetan ja eri heimojen ja niiden jäsenten välillä, heidän avioliitostaan syntyi selvä hyöty hänen uskonnolleen ja sen seuraajille, tai he olivat naisia jotka olivat suuressa suojelun ja tuen tarpeessa."


      • Tyttöjen ympärileikkaus ei ole peräisin mistään uskonnosta. Sitä myös harjoittavat niin kristityt kuin luonnon uskontojen seuraajat.

        Minkä ikäinen Aisha oli? Emme tiedä varmuudella. Hän on voinut olla 9, 15 tai 19. Tiedämme kuitenkin, että oman aikansa yhteiskunnan normein hän oli täysi-ikäinen, aivan riittävän ikäinen avioitumaan ja että hän oli ollut sitä jo ennen Muhammadin (rh) profeetaksi tuloa ollessaan kihloissa jonkun muun kanssa.

        Kuten todettua, Muhammadilla (rh) ei henkilökohtaisesti varsinaisesti toivonut tai kaivannut tähän avioliittoon, vaan se solmittiin poliittisista syistä. Henkilökohtaisesta kiintymyksestä ja rakkaudesta hän avioitui vain ensimmäisen vaimonsa kanssa, jota hän muistelikin kaipauksella elämänsä loppuun saakka ja jolle Aisha olikin mustasukkainen, vaikkei kyseistä naista koskaan tavannut.


      • Anonyymi
        Yusraaa kirjoitti:

        Miten asia meni, miksi tämä avioliitto solmittiin? Siksi, koska Muhammadin (rh) kuoltua jonkun piti johtaa hänen perustamaansa valtiota, ja se joku ei voinut olla kukaan muu kuin Aishan isä. Voidakseen imeä itseensä kaiken mahdollisen tiedon islamista ja taatakseen islamin säilymisen jälkipolville hänen täytyi saada Muhammad (rh) sukuunsa päästäkseen lähemmäs seuraamaan tämän elämää, ja nähdäkseen tämän elämästä myös ne puolet, joita ei näe muut kuin perheenjäsenet. Aishan terävästä älystä ja hyvästä muistista olikin paljon hyötyä uskonnon opettamisessa ja välittämisessä.

        Muhammad (rh) ei pitänyt mitään kiirettä avioitumisessa: he olivat kihloissa kolme vuotta ennen naimisiinmenoaan. Aisha ei ollut luonteeltaan sellainen nainen, joka olisi aina tehnyt miehensä toiveen mukaisesti, joten siksikään kukaan ei olisi ollut avioitunut hänen kanssaan mistään itsekkäistä syistä.

        Ei-muslimi, journalisti ja sosialistivaikuttaja Anne Besant onkin kiteyttänyt:
        ”Väitätkö kenties, että tämä mies, joka meni alle 25-vuotiaana naimisiin naisen kanssa joka oli häntä huomattavasti vanhempi, pysyi hänen rinnallaan 26 vuotta, ja sitten saavuttaessaan 50 vuoden iän – iän, jossa ruumiin halut kuihtuvat – olisi mennyt naimisiin halujen ja himojen tyydyttämisen vuoksi? Tämä ei ole oikea tapa ja asenne tuomita ihmisiä. Ja jos katsot niitä naisia, joiden kanssa hän myöhemmin avioitui, huomaat että jokainen heistä oli syynä liittolaisuuden muodostumisessa profeetan ja eri heimojen ja niiden jäsenten välillä, heidän avioliitostaan syntyi selvä hyöty hänen uskonnolleen ja sen seuraajille, tai he olivat naisia jotka olivat suuressa suojelun ja tuen tarpeessa."

        Noin voi olla ja on ollut, silti suurin mutta koko islamkulttuurissa on yhtäkaikki naisen asema miehen omaisuutena. Olipa syntyperä tai myöhempi asema mikä tahansa, aina vaan miesten heittopussina. Turha sanoa että muuallakin on ollut samantapaista, sillä islamissa se on sitä yhä. Pakkoliittoja, lapsi-ikäisten naimista, silpomista.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Noin voi olla ja on ollut, silti suurin mutta koko islamkulttuurissa on yhtäkaikki naisen asema miehen omaisuutena. Olipa syntyperä tai myöhempi asema mikä tahansa, aina vaan miesten heittopussina. Turha sanoa että muuallakin on ollut samantapaista, sillä islamissa se on sitä yhä. Pakkoliittoja, lapsi-ikäisten naimista, silpomista.

        Kyllä se naisen asema on Raamatussa ihan sama: miehen omaisuuserä.


      • Anonyymi
        RepeRuutikallo kirjoitti:

        Kyllä se naisen asema on Raamatussa ihan sama: miehen omaisuuserä.

        > Kyllä se naisen asema on Raamatussa ihan sama: miehen omaisuuserä.

        Raamatun mukaan miehen tulee rakastaa vaimoaan ja olla jopa valmis kuolemaan hänen puolesta. Mielestäni "omaisuuserä" on siksi aika käsittämättömän huono väite.

        Mutta, ehkä tätäkään ei julkaista. On sääli, että aiemmat viestini aloittajalle on myös sensuroitu niin, että hänellä on huonommat mahdollisuudet tehdä järkevä ratkaisu. On ikävä juttu, että Suomi24 poistaa asiallisia viestejä ja haluaa ihmisten hukkuvan.


    Ketjusta on poistettu 17 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      373
      3305
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      151
      1320
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      62
      1198
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      142
      1045
    5. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      843
    6. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      159
      764
    7. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      46
      762
    8. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      23
      737
    9. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      113
      727
    10. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      40
      709
    Aihe