Ottakaa osaa keskusteluun

Anonyymi

Kun mies asunut metsissänne yli 20 vuotta! Ja muitakin on!
Ainoana lämmikkeenä makuupussi.
Tämäkö on suomalaisten huolenpitoa omistaan? Törkeää. ja
Sydäntä särkevää!

21

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sanos muuta! Eikö julkisella vallalla ole ihan lakiperusteinen velvollisuus huolehtia jokaisen perustarpeista ellei itse kykene terveys-. talous- tai sosiaalisyistä? Asia erikseen jos kieltäytyy avusta ja ymmärtää mitä se tarkoittaa. Kyllä perusturvasta pitää huolehtia vaikka luottohäiriöitä yms. Kyllä on ollut sisukas kaveri!

      lajijasuris

    • Anonyymi

      Suojaväri puuttuu ja väärä sukupuoli, muuten olisi autettu.

    • Anonyymi

      Kaikilla ei ole edes tuota makuupussia ja joutuu nukkumaan milloin missäkin piilossa.Tuskin itse selviän noin kauan asunnottomana koska silloin olisin jo 90 vuotias.
      Onneksi on kuitenkin vielä netti puhelimessa ja puhelimen voi ladata kirjastossa,tai kaupan eteisessä.

      • Anonyymi

        Nuoria on paljon asunnottomina ne nukkuu yö kahviloissa tai ulkona,miksi Pelastusarmeja ei auta heitä eikö siitä saada julkisuutta.


    • Anonyymi

      Suomessa on varsin hyvät turvaverkot kun itse hakee apua ja tukea yhteiskunnalta. Edellyttää avuntarvitsijalta aloitteellisuutta hakeutua luukullle avuntarpeessansa. On jopa osattava kertoa avuntarpeensa syy. Sosiaalitoimisto yms. julkiset yhteisöt eivät juurikaan etsi ja haravoi avuntarvitsijoita. Apua ei suinkaan tuputeta. Apua täytyy hakea ja anoa. On yllättävän runsaasti ihmisiä jotka haluavat olla piilossa tai elää erakkona. Omia valintoja, katkeroitumista, pettymystä, kiusaamista, epäonnea,onneton lapsuus, ruma ulkonäkö, rujoutta, huumeita, alkoholismia, heikkolahjaisuutta ym. ym. , Jokainen tapaus on omansa. Jotkut jopa vihaavat tarjottua apua ja holhoamista. Hieno asia että vapaaehtoisihmiset etsivät avuntarvitsijoita.

    • Anonyymi

      Turunseutulaisista itsestänsä, muistakin kuin viranomaisista.

      Turunseutulaisilla on kummallinen luonteen laatu, tai ainakin niillä, jotka ovat eniten äänessä. Turunseutulaisista ei tosiaankaan, ainakaan niistä jotka ovat eniten äänessä, löydy minkäänlaista tajua siitä, miten ihmisiä pitää kohdella. Turunseutulaisissa on niitä, jotka auliisti ovat työntämässä niitä, joita pitävät itseään heikompina, sinne metsiin. Mitä enemmän voi nauttia toisen huonosta tilanteesta ja vielä itse osallistua sen entisestään huonontamiseen, sen parempi. Mikäs se onkaan parhain konsti korjata oloa, kuin olla toiselle vahingoniloinen tai muuta vastaavaa.

      Sellainen on turkulainen!
      Asiahan on niin, että turkulainen kokee olevansa maailman kingi, kun hänellä on sitä sun tätä, hän näyttää sillä mitä hän on ympärilleen hankkinut, nyt olen jes!

      Voi niitä aikoja - ei tosin tapahtunut Turussa - kun jossakin päin jollekulle kävi huonosti, niin naapurit oma-aloitteisesti auttoivat siten kuin pystyivät. Mutta nykyään, ja etenkin Turussa, nauraa hekotetaan vieressä ja katsellaan pilkallisesti, lisätään vahingonilolla paineita, kurjistetaan entisestään.
      Onko ok!

      • Anonyymi

        Vaikea se on apua pyytää jos heti ensimmäinen taho sanoo,ettei Suomessa apua saa,kun olet mies.

        Noin on ikävä kyllä käynyt.


    • Anonyymi

      Ei ollutkaan kyse pyytämisestä, vaan siitä, että oma-aloitteisesti naapurit auttavat, jos toisella on siihen tarvetta.

      Turunseutulaisilla tosiaan on jonkinlainen omituinen luonteen ominaisuus. Mahtaako johtua siitä, että kuvittelette olleenne jotenkin itseksenne ja omillanne pärjääviä... No, mites sitte esim. sota-aikana? Oliks teillä suurikin hätä täällä?
      On nimittäin kuulunut sellaisiakin muisteluita, että kun evakkoja laitettiin länsirannikoille niin ilkeyttä ja pahaa tahtoa niskaansa saivat paikallisilta.

      Hyväntahtoisia turunseutulaiset eivät tosiaankaan ole!

      • Anonyymi

        Katkeruutta edelleen kun joutuneet pienestä maatikusta korvausta vastaan luopumaan, mutta tukimiljardit rikkaille suurtilallisille kyllä kelpaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Katkeruutta edelleen kun joutuneet pienestä maatikusta korvausta vastaan luopumaan, mutta tukimiljardit rikkaille suurtilallisille kyllä kelpaa.

        Kyllä sitä katkeroituu,kun täyttelee asuntohakemuksia muttei mistään saa asuntoa,kun luottotiedot on mennyt.Viranomaisilta,kun kysyy niin vastaus on,ettei voida auttaa,kun olet mies.
        Samaan aikaan pakolaiset saavat asunnot ja kaiken mitä tarvitsevat sinne.


    • Anonyymi

      sanomalla taika sanan ASYLUM ovet aukeavat,saa asunnon ja starttirahaa ja ei muuta kuin kebun tekoon tai autoja pesemään

    • Anonyymi

      Meillä on joka kunnassa paikkoja, joihin pääsee lämpimään ja josta saa ruokaa. Osa ihmisistä ei kuitenkaan halua niitä käyttää vaan valitsee mielummin metsän. Jos on kutakuinkin terve, niin valinta voi olla ihan rationaalinen koska metässä asuminen on ihan OK sellaiselle, joka sen osaa.

      Joukkomajoitukset ovat levottomia, niissä on hulluja ja humalaisia, värkaita ja väkivaltaisia. Ei toki kaikki, muttei montaa kertaa viitsi ottaa turpiinsa ja menettää sitä vähää, mikä on itselle tärkeää.

      Osalla kodittomista on ollut asunto, jonka he ovat menettäneet siksi, ettei muita asujia voi loputtomiin kiusata metelillä, oksennuksilla, paskalla, roskilla ja irtosakilla, joka rikkoo ja räyhää. Jokaisella on oikutensa, mutta ne on myös miillä, jotka elää siivosti.

    • Anonyymi

      Kristittyinä olemme auttabeet häntä ja monia muita. Nyt ko. mies on tietääkseni jo saanut asunnon.
      Muutamia muita kadunmiehiä olemme auttaneet saamaan asunnon. Se ei vaan toimi, koska he eivät pysty asumaan normaali asunnossa. Viimeksi eräs T. jolle hommasimme asunnon Uittamolta, otti kokom jengin mukaansa sinne. Siellä oli ensimmäisellä viikolla asunto täynnä juoppoja, samoin rappukäytävätkin. Virkavallan avulla asunto tyhjennettiin. Haju ei lähtenyt helposti. Asunto on edelleen tyhjänä niiltä jäljiltä.
      Kaikki eivät siis sopeudu normaaliin elämään, joten heille pitäisi kehittää joku muu asumismuoto. Mikä se olisi?

      • Anonyymi

        Lahdessa oli aikoinansa Keijupuistossa iso parakkikylä. Vastaanottoasuntola jota iniaanikyläksi tituleerattiin. Eri elämäntilanteissa olevillle ihmisille löytyi katto pään päälle. Eri ryhmille omat parakkiryhmänsä. Opiskelijat,repputyömiehet,alkoholistit,kajahtaneet. Itse olin köyhä opiskelija 80-luvun alussa. Pakkasta oli että korvat vinkui ja luntakin. Kahden hengen pieni ikkunallinen parakkihuone jossa pari sänkyä maihtui olemaan ja pikkirikkinen pöytä. Yhteinen ruokailutila ja vessa. Ei tietenkään mikään nykyajan vaatimusten mukainen mutta kyllä siinä pärjättiin. Parkkikylässä oli oma 24h toimistonsa ja tiukka vääpeli joka piti kuria. Vääpeliltä vaaditaan ieveät hartiat ja pelisilmää. Nykyänsä homekoulutkin toimivat parakkityylisissä väistötiloissa. Kyllä suomen asunnottomille melko pienellä budjetilla asunnot saadaan jos halutaan. Keijupuiston parakkikylä ei paljoa kustantantanut. Siitä mallia ottamaan.


      • Anonyymi

        Ei kaikki ole alkoholisteja jotka ovat asunnottomia.Asunnottomaksi voi joutua hyvin monesta syystä.Myöskään kaikki eivät halua yöpyä missään levottomassa yhteismajoituksessa levottomuuksien takia.
        Totuus on,ettei Turusta ole helppo saada asuntoa vaikka olisi päihteetön.Itse jouduin asunnottomaksi syksyllä.


    • Anonyymi

      Vapautuu heti paljon asuntoja kun lähetetään matut takaisin lämpimiin kotimaihinsa. Ei niille tuöe häätöä vaikka kuinka metelöisivät yötä päivää ja rikkoisivat muitakin sääntöjä.

    • Anonyymi

      Miksi aina rasismi nostaa päätään?
      Aina on ollut asunnottomia mikä kuvastaa välinpitämättömyyttä antaa apua.
      Virkailijoissa kun on monenlaisia henkilöitä. Jos osuu kylmä henkilö joka ei edes kuuntele vaan kieltää avun niin ei ehken rohkene toista kertaa edes mennä pyytämään.

    • Anonyymi

      Eikö tosta asumisesta nyt jo pitäisi maksaa?

      Ei ole kyse enää mistään lyhytaikaisesta leiriytymisestä.

    • Anonyymi

      Varokaa sortumasta Kela-takuuseen, kun vuokraatte kämppää. Kela-takuu ei oikeasti kata mitään.

      Kelasta takuuksi saa oelkän paperin. Ei rahaa.

      Vaikka asunto olisi hävityksen kauhistus vuokralaisten jäljiltä, Kela ei korvaa mitään.

      Kauhea taisto ja paperisota. Lopputulos nolla euroa.

      Korvausten haku kuuluu vuokralaiselle. Arvatkaa välittävätkö, osaavatko, viitsivätkö hakea korvauksia? Ei. Ei, koska eivät saa rahaa itse.

      Montakohan yksityistä pientä ihmistä Kela on näillä Kela-takuilla höynäyttänyt? Maksattanut kustannuksia yksityisillä pienillä ihmisillä?

      Olkaa tarkkana.

      • Anonyymi

        Kelan paperitakuu ei muutu rahaksi.


      • Anonyymi

        Yksityisten vuokraamia kämppiä ei enää hevillä ole tarjolla, kun tietoisuus Kela-takuista leviää. Kunnat ja kaupungit saavat itse järjestää asunnot.

        Kelan ja kaupungin sosiaalitoimen lupaukset auttaa suomalaista vuokranantajaa ongelmatilanteissa ovat ihan tyhjiä.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      7955
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      180
      1767
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1036
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      194
      956
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      833
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe