Purjehtijan monitehot

Anonyymi

Hankin ensimmäiset monitehoni viime keväänä, parhaimmat linssit mitä Nissen myi. Ensipurjehduksella aloin ihmetellä kun Porkkalan kohdalla ei merimerkit tuntuneet näkyvän, vaimo näki ne aina ensin. Havaitsin että kryssiessä tarkan näön alue on sivusuunnassa niin kapea, etä merkkejä saa "skannata" päätä kääntämällä jatkuvasti, vaihdoin vanhoihin 1-tehoihin takaisin. Nyt reimarit taas näkyivät hyvin, merikarttaa ei kuitenkaan voi lukea niillä, mutta reimarit ovat tärkeämmät.
-KYSYMYS 1: onko tämä yleinen ongelma kaikille moniteho-purjehtijoille, normaali-käytössä monitehothan toimivat moitteetta, kun ei jatkuvasti tarvita max. näkökykyä.
- Kysymys 2: Tietääkö joku suositella jotain HYVÄÄ / tämän asian ymmärtävää optikkoa / liikettä. Tämähän on kuin purjeitten hankinta, hinta ei saa olla kriteeri kun seuraavan kerran laseja ostetaan 5-10 vuoden päästä (toivottavasti).

16

82

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Minä meinasin kerran ajaa karille, kun en huomannut merikartassa karin merkkiä. Yritin silloin purjehtia sateessa ilman laseja, kun lasit kävivät epäkäteviksi sateessa. Silloin päätin mennä silmien laserleikkaukseen, ja se olikin hyvä päätös. On hienoa, kun ei tarvitse lasien kanssa pelata.

    • Anonyymi

      Alkavassa ikänäköisyydessä on turha kuvitella proressiiviten lasien toimivan 5-20 vuotta. 2-3 v on parempi arvio. Riippuvaisuutta laseista voidaan vähetää laserleikkauksella tai ns linssileilkauksella. Edellinen sopii paremmin.alkavaan ikänäköisyyteen, jälkiäinen myöhäisempiin vaiheisiin.
      Laseissasi on ollut jotain perin.outoa. Proressiivisen linssin kauko- osassa on sama vahvuus kaikkialla. Villi veikkaukseni on, että lukuosa on ollut niin korkealla, että olet katsellut sen läpi. Roikota laseja testausmielessä. Ellei kaukonäkö korjaannu tempulla niin optikkolle valittamaan.
      Ei taida lohduttaa, että melkein kaikilla on ensimmäisten monitehojen kanssa tottumisvaikeuksia

      • Anonyymi

        Vielä täydennystä yo sepustukseeni. Jos kaukonäkö koko ajan on vajaa ja huonompi kuin yksiteholaseillasi niin kauko- osan vahvuus on väärä.
        seppomartti


    • Anonyymi

      Hyvä ja asiantunteva optikkoliike on Helsingin Forumin Kukontorilla sijaitseva Silmälasikeskus. Mitään Specsavers-hintatasoa se ei ole, mutta kysyitkin hyvää liikettä.

    • Anonyymi

      Itsellä ainakin jo kolmannet monitehot mutta vasta ensi kertaa ongelmia. Syynä oli jotenkin väärin tehty näkötutkimus tai vastoin reseptiä tehdyt linssit. Reklamaation jälkeen sain uudet linssit takuuseen ja ne olivat ok. Tuttavapiirissä muutamia samanlaisia kokemuksia (Silmäasemasta ja malliston kalleimmat linssit)

    • Anonyymi

      Mulla on kahdet lasit kaulassa. Kauas katsomiseen 1.5 ja kartan lukemiseen 3.5.

      Markettilasien putoaminen mereen ei harmita pahemmin ja niitä voi pitää veneessä muutamat varallakin....

      Linjataulujen näkemisen vaikeus oli ensimmäinen havainto kaukonäön puutteista. Lähelle en ole nähnyt tarkasti sen jälkeen, kun täytin 40.

    • Anonyymi

      Kierrä ainakin nissen ja specseiver liikeiden surkeat linssit!

      • Anonyymi

        Minulla on jo useammat Specsaversin linssit menossa, eikä niitä ole tarvinnut virheiden takia vaihdella. Kokemusta on aiemmin sekä Instrusta että Nissenistä. Monitehoihin siirtyminen vaati totuttelemista. Varsinkin peruuttaminen autolla oli alkuun hankalaa. Merellä näen kauas lähes yhtä hyvin kuin ennen ensimmäisten lukulasien hankintaa, kunhan vettä ei paljoa tule roiskeina tai taivaalta. Yksi haitta on jäljellä, etäisyyden arviointi esim. laiturilta alas kannelle hypätessä aina heittää senttikaupalla ja aiheuttaa pientä epävarmuutta. Piilarit ovat pitkään olleet harjoitteluvaiheessa.


    • Anonyymi

      Itsellä ollut samoja ongelmia. Nyt liukuvat monitehot ovat mielestäni todella huonat veneilyssä. Omasta mielstäni parhaat ovat sellaiset jotka ovat kaukolasit joissa lukuruudut alhaalla. Merimerkit näkyvät meressä sekä kartassa. Noiden kanssa sellaiset silmälasien päälle tulevat kunnolliset aurinkolasit, niin 60-kymppisen näkö kuin teinipojalla konsanaan ;-)

    • Anonyymi

      Valitettavasti millään laseilla ei saa näköä pysymään. Samalla, kun mykiö lakkaa joustamasta, se myös kellastuu ja lopulta himmenee niin, ettei auta kuin kaihileikkaus.

      Ottaisin mukaan tarkasteluun myös linssien värin. Ovatko automaattisesti tummenevat?
      Oman kokemukseni perusteella merelle käy parhaiten keltaiset linssin tai lasien päälle laitetavat "aurinkolipat". Niiden läpi erottaa sekä punaisen että vihreän värin. Vihreiden linssien kanssa punainen tahtoo muutua harmaaksi, kun ovat toistensa komplementtivärejä.

      • Anonyymi

        Polaroidin ruskeista päällelaitettavista olen tykännyt. Keltaisia olen käyttänyt pilvisinä päivinä remonttihommissa, piristää kummasti!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Polaroidin ruskeista päällelaitettavista olen tykännyt. Keltaisia olen käyttänyt pilvisinä päivinä remonttihommissa, piristää kummasti!

        Mielestäni polaroidut lasit ovat merellä huonot koska päätä kallistellessa valaistusvoimakkuus muuttuu voimakkaasti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mielestäni polaroidut lasit ovat merellä huonot koska päätä kallistellessa valaistusvoimakkuus muuttuu voimakkaasti.

        Polaroidut ovat muutoin merellä ehdottoman hyvät, mutta polarisointiin perustuvat LCD-näytöt ovat niiden kanssa kiusallisia. Minulle sattui vielä yksi mittarinäyttö, jossa polarisaatiotaso oli omituisesti kallistunut, eikä sitä voinut lukea muuten kuin päätä kallistamalla. Siirsin sen sisänäytöksi ja se ongelma ratkesi. Valaistusmuutos päätä kallistaessa on vain ominaisuus, josta ei käytännön haittaa ole.


    • Anonyymi

      Sinulle lienee tehty näyttöpäätelasit. Niissä on moniteho-osa korkeampi kuin perinteisessä moniteholasissa.

      PS. Näyttöpääte lasit saa työnantajan piikkiin jos osaa asiaa pyytää. Työnantajan kustantamat näyttöpääte- eli erityistyölasit on mahdollista saada, jos:

      - Työskentelet näyttöpäätteellä vähintään puolet työajastasi.
      - Et näe näyttöpäätteellä riittävän hyvin, vaikka sinulla on yleiskäyttöön tarkoitetut silmälasit.
      - Työterveyshuolto toteaa jatkotutkimusten tarpeen ja saat lähetteen optikolle tai silmälääkärille.
      - Työterveyshuolto selvittää työpisteen ergonomian ja auttaa tekemään tarvittavat muutokset.
      - Optikko tai silmälääkäri antaa lausunnon..

    • Anonyymi

      Ketjun aloittajana iso kiitos kaikille asiantuntevista kommenteista; selvästikin monitehot merellä on aika yleinen ongelma;
      - Johtopäätelmä että minulla olisikin näyttöpääte-lasit saattaa olla oikea, se selittäisi vaikeudet nähdä hyvin pitkälle.
      - Nyt siis pitää kertoa hyvälle optikolle täsmälleen käyttötarkoitus, ja valita parhaat linssit. Saako jostain vielä lasi-linssejä?

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      69
      6826
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4430
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2863
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      2111
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1673
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      99
      1465
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1144
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      306
      1143
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1101
    Aihe