Siun Sote antaa kenkää 60 ihmiselle

Anonyymi

Kaikkiaan 60 saa suoraan kenkää, 40 paikkaa jätetään täyttämättä eläköitymisen myötä ja tilapäistyövoiman käyttöä vähennetään...

Tämäkö nyt on niitä tehotoimia työttömyyden torjumiseksi joita tällä seudulla niin kovin perään kuulutetaan? Eikös siihen joku projektiryhmäkin joensuun aupungin toimesta perustettu? Monellekos Joensuun kaupunki antaa kenkää? Ei taida työryhmä oikein nyt pelittää...

64

455

  Vastaukset

  • Juu, tämä on sitä juuri. Ja kuulin tällä viikolla kahvihuoneessa, kun lääkärit puhuivat työttömistä ilkeään sävyyn.

   Heillä on oikeus vaatia mitä tahansa palkkaa, pienipalkkaisia Polkan naisia taas heitetään ovesta ulos.

  • Siun Sotenhan piti tehdä valtavat säästöt ja Sipilan hallituskin jauhoi sotea kuin käärmettä pulloon neljä vuotta. Taisi tulos olla, että titteleitä jaettiin jo etuajassa, eli niidenkö palkkakuorma rasittaa kirjanpitoa, kun homma ei onnistunutkaan.

  • Voi arvata että suorittavasta portaasta potkitaan.
   Johtoa on kasvatettu varsinkin siinä rajapinnassa jossa pamput joutuvat
   epämieluisissa asioissa asikaskohtaamisiin, tarvitaan puskuria ja sylkykuppeja
   isojen pomojen piileskellessä näitten selän takana.
   Myk keskus joka on täysin tarpeeton ja tuottaa asikkailleen pelkkää harmia,
   ja pelkkä kustannusrasite ei tietenkään ole listalla.
   Onko kuurompaa ja sokeampaa porukkaa kuin Siun soten hallitus ?
   Nostavat kuitenkin muhkeat kokouspalkkiot ja matkailevat veronmaksajan
   piikkiin, johtajille järjestetään lastenhoitopalvelut, on autoedut ja mitä
   kaikkea liekin. Ja sotehallitus istuu, nuokkuu ja luottaa.

   Tässä on vastaus hoitajapulaan, ei ihme että ovi käy ja ala kadottaa osaavan
   henkilöstönsä naapurimaihin, eikä kukaan enää hakeudu alalle.

   • Ei kai koira omaan kuppiinsa kaki. Kun on siunsoten johtoon päästy niin on päästy ja siitä pidetään kiinni...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei kai koira omaan kuppiinsa kaki. Kun on siunsoten johtoon päästy niin on päästy ja siitä pidetään kiinni...

    Olisi kiinnostavaa tietää mitä kustannuksia sisältyy 100 euroa/tunti hoitomaksuun. Veikkaan, että johtoportaan/byrokratian osuus 75%. Sitä ei yksityisillä hoitofirmoilla ainakaan pienemmillä ole ja siitä kai johtuu, että yksityinen on halvempi ja kotitalous vähennys pienentää maksua.


  • Pirskanen totesi, ettei potilaan turvallisuus heikenny. Miksi tätä mantraa tuodaan esille joka haastattelussa, johon ei kukaan edes usko. Ainoastaan johtoportaassa voi olla ihmisiä, joiden työpanos ei vaikuta kokonaisuuteen.

   Todelisuus on. Jos / kun työtä tekeviä ihmisiä vähennetään, niin AINA tämä heijastuu kielteisesti ihmisen palveluihin - ihmisiin. Potilaisiin kuin myös työntekijöihin. Tosin ihminen myös sopeutuu tilanteeseen , mutta ei välttää sen seuraamuksia. Ihminen / potilas sairastelee yhä voimakkaammin hoitotason alennettua ja samoin työntekijöiden stressitason kohoamisen kautta myös työntekijät.

   Niin, miksi yleensä valehdella selvän asian edessä. Miksi ummistaa silmänsä stressin vaikutuksen edessä. Eikö Pirskasen tulisi jo viimein tiedottaa medialle miten rahavirrat eivät riitä asioiden toteuttamisessa? Tällä olisi jo vaikutus ajatellen tulevaisuutta. Nähdä todellisuus - ei paeta sitä.

   m.l

   • Muuten takuulla tilanne huononee kun sijaisvälitys siirtyy jatkossa vuokratyöfirman hoitoon! Työt teetetään halvimmalla mahdollisella porukalla: opiskelijat, kielitaidottomat, kouluttamattomat jne. Nenänkaivajista ei työpaikoilla ole apua, vakiporukka tekee siis poissaolevien tehtävät joten kuormitus vaan kasvaa ja kohta sairaslomat paukkuu!


   • Koko Siunsoten johto pitää vaihtaa. Pirskanen, Malinen, Kaipiainen ja Bjerregård ulos. Mitään hyvää ei tämä kööri ole saanut aikaan. Henkilökunta on jo nyt äärimmilleen venytetty, joukkopako on fakta. Kiitos siitä kuuluu em. ”Johtajille”.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Koko Siunsoten johto pitää vaihtaa. Pirskanen, Malinen, Kaipiainen ja Bjerregård ulos. Mitään hyvää ei tämä kööri ole saanut aikaan. Henkilökunta on jo nyt äärimmilleen venytetty, joukkopako on fakta. Kiitos siitä kuuluu em. ”Johtajille”.

    Olet asian ytimessä. Yritysmaailmassa AINA vaihdetaan johto / johtaja, jos asiat eivät ala rullaamaan.
    Tosin yritysmaailmassa mittarina toimii voitollisuuus, mutta myös selkeä johtamisen lahjakkuus - taito.
    Joka tapauksessa koko sotesta tulisi käydä uusi keskustelu ja nähdä koko asia uudessa valossa.
    Kaikkein huvittavinta tässä on, miten koko ala toimii ihmisen terveyden alueella, mutta taas itse ei toimi ja kehitä menetelmää, joka suosii ihmisen / työntekijöiden terveys huomioiden. "Suutarin lapsilla ei ole kenkiä".
    Jos / kun tiedetään miten kohonnut stressitaso ihmisessä aktivoi sairastumista, niin kuvittelisin juuri tämän alan johtoportaan huomioivan tämän tekijän. Olla mallintaja toisaalle.

    m.l


   • Olet oikeassa. Eilisen saamani tiedon perusteella, lähti yöunet. Olen vanhuselääkkeellä, hoitomaksu nousisi niin, että se käytännössä olisi 100 e/ tunti. Ei ole muuta mahdolisuutta, kuin lopettaa palvelu. Jospa se siun sote sitten paremmin pärjäisi. #SOTE KAATUI MUTTA SIUN SOTE JATKAA JA VOI HYVIN#,
    Härskiä, siitä on moraaliset ihmisarvot kaukana. Hoitajatkin työskentelevät voimiensa äärirajoilla ja saavat video tervehdyksiä. Hävetkää Siun soten johtajat.


   • Kyllä se potilasturvallisuus vaarantuu, eipä se ole ollut kehuttavaa tähänkään asti. Jos asiakasmaksuja nostetaan niinkuin suunnitellaan, itsellänikin kahdesta korkeintaan tunnin ajasta 100 euroa , kyllä minun ymmärrys joutuu koetukselle. Eihän siinä auta kun ruveta nälkää näkemään ja lääkkeet jää apteekkiin. No pääasia etä SIUN SOTE voi hyvin. Rieppokin vakuuttaa ettei potilasturvallisuus SIUN SOTESSA, SE ON VALE. Jos nyt välittömästi henki lähde, niin kyllä ajan kanssa heikentää potilaan vointia ja sairaudet lisääntyy. Tulee heikompikuntoisia potilaita, tarvitaan lisää hoitotyötä ja hoitajua. Kyllä nyt täytyy kysyä, onko johtoporras oikealla alalla.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Muuten takuulla tilanne huononee kun sijaisvälitys siirtyy jatkossa vuokratyöfirman hoitoon! Työt teetetään halvimmalla mahdollisella porukalla: opiskelijat, kielitaidottomat, kouluttamattomat jne. Nenänkaivajista ei työpaikoilla ole apua, vakiporukka tekee siis poissaolevien tehtävät joten kuormitus vaan kasvaa ja kohta sairaslomat paukkuu!

    Näin on. Jossain kunnassa pääsee täysin pätemätön töihin. Toisissa kokeneet ja koulutetut ei saa samaa työtä mitä tämä kouluttamaton tekee, helvetin epäreilua.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä se potilasturvallisuus vaarantuu, eipä se ole ollut kehuttavaa tähänkään asti. Jos asiakasmaksuja nostetaan niinkuin suunnitellaan, itsellänikin kahdesta korkeintaan tunnin ajasta 100 euroa , kyllä minun ymmärrys joutuu koetukselle. Eihän siinä auta kun ruveta nälkää näkemään ja lääkkeet jää apteekkiin. No pääasia etä SIUN SOTE voi hyvin. Rieppokin vakuuttaa ettei potilasturvallisuus SIUN SOTESSA, SE ON VALE. Jos nyt välittömästi henki lähde, niin kyllä ajan kanssa heikentää potilaan vointia ja sairaudet lisääntyy. Tulee heikompikuntoisia potilaita, tarvitaan lisää hoitotyötä ja hoitajua. Kyllä nyt täytyy kysyä, onko johtoporras oikealla alalla.

    Rieppo lupaa vaippojen riittävän. Jos ei ole mitä suuhun laittaa, nin se vaippa on tarpeeton .niin ja se vaipan vaihtaja hmm.mmm. Tyhjä tuloselvitys pitäisi allekirjoittaa, että siun sotelaiset saisivat laittaa tulot korkeaksi, siitähän saisi periä tyhjä taskuille ilman ,että hoito muuttuisi.. Kyllähän sitä kohtuulliset hinnankototukset ymmärtää, mutta 100 euroa on tumnilta liikaa. Yksitysellä maksaa 3h/ 96 euroa ja tekevät mitä asiakas tarvitsee, SIUN SOTE:lla sen määrää SIUN SOTE. Ei tätä tarvitse hyväksyä. En syytä hoitajia, vaan ylintä johtoa. tämä tervehdys on heille. Eikö teitä yhtään hävetä?????


   • Anonyymi kirjoitti:

    Rieppo lupaa vaippojen riittävän. Jos ei ole mitä suuhun laittaa, nin se vaippa on tarpeeton .niin ja se vaipan vaihtaja hmm.mmm. Tyhjä tuloselvitys pitäisi allekirjoittaa, että siun sotelaiset saisivat laittaa tulot korkeaksi, siitähän saisi periä tyhjä taskuille ilman ,että hoito muuttuisi.. Kyllähän sitä kohtuulliset hinnankototukset ymmärtää, mutta 100 euroa on tumnilta liikaa. Yksitysellä maksaa 3h/ 96 euroa ja tekevät mitä asiakas tarvitsee, SIUN SOTE:lla sen määrää SIUN SOTE. Ei tätä tarvitse hyväksyä. En syytä hoitajia, vaan ylintä johtoa. tämä tervehdys on heille. Eikö teitä yhtään hävetä?????

    Sanokaaa vaan suoraan, että nyt priorisoidaan ainakin vanhuksia , mutta tarvitseeko siihen hoitomaksua nostaa ja viedä vielä viimeiselle matkalle säästetyt rahat. Tarvitaanko?


  • Olen joutunut useita kertoja käymään ja olemaan Tikkamäellä.
   Kokemuksen mukaan poliklinikoilla on varsin kiireetöntä mutta osastoilla osa hoitajista menee puolijuoksua, osa ottaa rauhallisemmin.

   • Totta.Lähi kuukausien aikana on tullut seurattua poliklinikoiden toimintaa. Tämä kokonaisuus ei näy osastoilla kiireellisyytenä, koska potilaat saavat ajan viikkoja / kuukausia ennen toimenpidettä.
    Se ruuhka näkyy ihmisten sairastamisena. Siis ihmiset pääsevät / saavat ajan yhä pidemmän aikaa sairastaessaan.
    Siis potilaita otetaan sisään määrätyllä jaksotuksella - mitä osasto mahdollistuu vetämään työaikana. Ilman ruuhkautumista.

    m.l


   • No pohjois-kurjalan poliklinikoilla voi olla välillä se palvelualttius hyvinkin kyseenalaista, että ottavat varmaan rauhallisemmin jos potilaalle pitää särkylääkettä tms toimittaa. Itse onneksi osaan ja pystyn vielä laittamaan terveydenhuollon ja poliisin henkilöstölle tarvittaessa vastaan. Voin näyttää ihan suoraan sanottuna keskisormea pohjois-karjalan poliisille että otetaan milloin vaan ja missä vaan 0-100km/h kiihdytyskisat ja jäätte toiseksi sillä WV transporter T5:sella:nne että voin käytännössä haastaa koska vaan poliisipartion takaa-ajoon :) ja hopealle jäävät niin suorituskyvyssä kuin ajotaidoissakin :)


   • Anonyymi kirjoitti:

    No pohjois-kurjalan poliklinikoilla voi olla välillä se palvelualttius hyvinkin kyseenalaista, että ottavat varmaan rauhallisemmin jos potilaalle pitää särkylääkettä tms toimittaa. Itse onneksi osaan ja pystyn vielä laittamaan terveydenhuollon ja poliisin henkilöstölle tarvittaessa vastaan. Voin näyttää ihan suoraan sanottuna keskisormea pohjois-karjalan poliisille että otetaan milloin vaan ja missä vaan 0-100km/h kiihdytyskisat ja jäätte toiseksi sillä WV transporter T5:sella:nne että voin käytännössä haastaa koska vaan poliisipartion takaa-ajoon :) ja hopealle jäävät niin suorituskyvyssä kuin ajotaidoissakin :)

    No, sinä kyllä jäät toiseksi kaikessa muussa, älyn määrässä nyt ainakin. Onneksi tuollaiset tollot ei yleensä elä kauan...


   • Anonyymi kirjoitti:

    No pohjois-kurjalan poliklinikoilla voi olla välillä se palvelualttius hyvinkin kyseenalaista, että ottavat varmaan rauhallisemmin jos potilaalle pitää särkylääkettä tms toimittaa. Itse onneksi osaan ja pystyn vielä laittamaan terveydenhuollon ja poliisin henkilöstölle tarvittaessa vastaan. Voin näyttää ihan suoraan sanottuna keskisormea pohjois-karjalan poliisille että otetaan milloin vaan ja missä vaan 0-100km/h kiihdytyskisat ja jäätte toiseksi sillä WV transporter T5:sella:nne että voin käytännössä haastaa koska vaan poliisipartion takaa-ajoon :) ja hopealle jäävät niin suorituskyvyssä kuin ajotaidoissakin :)

    Ja sitten sinä nutipääkolli ajat poliisin piikkimattoon ja taitat niskasi, mikä onkin ihan hyvä lopputulema.
    Ei noin suorituskyvyttömillä aivoilla kauas pötkitä vaikka kiihdytyksen voittaisikin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    No pohjois-kurjalan poliklinikoilla voi olla välillä se palvelualttius hyvinkin kyseenalaista, että ottavat varmaan rauhallisemmin jos potilaalle pitää särkylääkettä tms toimittaa. Itse onneksi osaan ja pystyn vielä laittamaan terveydenhuollon ja poliisin henkilöstölle tarvittaessa vastaan. Voin näyttää ihan suoraan sanottuna keskisormea pohjois-karjalan poliisille että otetaan milloin vaan ja missä vaan 0-100km/h kiihdytyskisat ja jäätte toiseksi sillä WV transporter T5:sella:nne että voin käytännössä haastaa koska vaan poliisipartion takaa-ajoon :) ja hopealle jäävät niin suorituskyvyssä kuin ajotaidoissakin :)

    Helppohan se tuollaisen luuserin on sairaanhoitajatytöille jermuilla, muuhun sinusta nyt ei olekaan.
    Vai pistät oikein vastaan poliisillekin? Mutta sehän on sinulle ihan oikein. Sinulle käy siinä hommassa äkkiä kuten kontiolahden taksiryöstäjälle ja poliisit saa mitalit ja ihan aiheesta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    No pohjois-kurjalan poliklinikoilla voi olla välillä se palvelualttius hyvinkin kyseenalaista, että ottavat varmaan rauhallisemmin jos potilaalle pitää särkylääkettä tms toimittaa. Itse onneksi osaan ja pystyn vielä laittamaan terveydenhuollon ja poliisin henkilöstölle tarvittaessa vastaan. Voin näyttää ihan suoraan sanottuna keskisormea pohjois-karjalan poliisille että otetaan milloin vaan ja missä vaan 0-100km/h kiihdytyskisat ja jäätte toiseksi sillä WV transporter T5:sella:nne että voin käytännössä haastaa koska vaan poliisipartion takaa-ajoon :) ja hopealle jäävät niin suorituskyvyssä kuin ajotaidoissakin :)

    Voi sinua riepukkaa... kiinnostaisi tietää millaiset vanhemmat sinulla onkaan. Et ole saanut ainakaan elämääsi helpottavia eväitä tulevaisuuttasi ajatellen. Ja en tarkoita taloudellisessa mielessä - hyvän kasvatuksen voi antaa jälkikasvulleen tuloista riippumatta. Säälin sinua ja kaltaisiasi ja tiedän, että osallistumisesi yhteiskunnan - siis yhteisen elinympäristömme kehittämiseen ei kuulu elämisesi arvoihin. Kuttuilet sisäisen epätoivosi vuoksi niille, joille on merkitystä sillä, että kaikilla olisi hyvä elämä.


  • Ei kannata panna vastaan terveydenhuollon henkilöstölle jos nämä
   yrittävät antaa sinulle lääkkeesi.
   Nyt ne ovat näköjään jääneet saamatta koska olet tullut asiallista keskustelu
   ketjua sotkemaan.

  • Mutta, joka tapauksessa Suomessa sairauksien hoitotaso edustaa maailman kärkimaita.
   Tätä tasoa tulisi vaalia ja satsata sen jatkuvuuteen. Pahinta mitä maassamme voisi tapahtua on entisestään hoitoon pääsemisen hidastuvuus. Esim. syöpä on lisääntynyt vuosikymmenien aikana järkyttävästi ja siten syövän havainnoiminen ja hoitoon pääseminen mahdollisimman pian on erittäin tärkeä tekijä. No , sama asia toki pätee muissakin sairauksissa.
   Niin, soten taloudelisen tilanteen ymmärtää kun huomioi ihmisen sairastavuuden lisääntymisen ja sairauksien hoitamisesta kiinni pitäminen. Hoitotasolla, joka on ymmärretty parhaaksi.
   Mitä sairastavampi kansa - sitä suuremmissa talous/kehitysvaikeuksissa koko yhteiskunta .
   m.l

   • Suomessa ainakin saa syöpäpotilas saa odottaa lähetettä tutkimukseen 3 vuotta. No sitten kun leikkauseen pääsee kirurgi (ulkomaalainen) tekee sutta ja sekundaa.Näin ainakin täällä Itä-Suomesa ei muualta kokemusta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Suomessa ainakin saa syöpäpotilas saa odottaa lähetettä tutkimukseen 3 vuotta. No sitten kun leikkauseen pääsee kirurgi (ulkomaalainen) tekee sutta ja sekundaa.Näin ainakin täällä Itä-Suomesa ei muualta kokemusta.

    Syövän toteaminen - ensi oireista lähtien - lie kaikki yksilöllisiä tapauksia. Oma aktiivisuus on jo erittäin tärkeää. Mitä tiedän, niin ensioireiden havaitsemisesta aina leikkaushoitoon saakka on vain muutaman kuukauden aika.
    Kuopiossa on erittäin korkea syövän hoitotaso aina lääkäreitä myöten kuin myös koko henkilökuntaa.
    m.l


   • Anonyymi kirjoitti:

    Syövän toteaminen - ensi oireista lähtien - lie kaikki yksilöllisiä tapauksia. Oma aktiivisuus on jo erittäin tärkeää. Mitä tiedän, niin ensioireiden havaitsemisesta aina leikkaushoitoon saakka on vain muutaman kuukauden aika.
    Kuopiossa on erittäin korkea syövän hoitotaso aina lääkäreitä myöten kuin myös koko henkilökuntaa.
    m.l

    Niin potilas saa olla aktiivinen, mutta jos lääkäri ei anna lähetettä tutkimuksiin, niiin minkäs teet, kun ei ole varaa yksityiselle. Ei ole Kuopiosta kyse, ei edes Savosta. Mutta Itä-Suomea kylläkin. Onneksi tässä on kysymys sellaisesta syövästä, joka lähettää harvoin etäispesäkkeitä, mutta uusiutumisriski on suuri. Minäkin olen sitä mieltä, että syöpä- ja muut suuremmat leikkaukset pitäisi keskittää Kuopioon, vaikka päättäjät ovat eri mieltä. Kun kysymyksessä on terveys se nenee sote johdon mielipiteen edelle. Sanoi päättäjät mitä tahansa.


   • Onko se vanhusten vika syöpien lisääntyminen. Ei siitä vanhuksilta pidä leikata., niin lapset ja vanhukset on ryhmä, jotka joutuvat kaikkeen syypääksi. Kehäkolmosella voi se hoidon taso olla parempaa ja halvempaa, kuin vaikkapa Pohjois-Karjalassa. Ehkä sielä on fiksummat päättäjät.


  • Kritisoin kerran yhdelle päättäjälle tätä, että miksi kummassa pitää olla niin paljon niitä pomoja. Nykyisinhän monilla aloilla korostetaan ja luotetaan siihen, että ihminen osaa johtaa itsekin itseään, kunhan on sovittu tavoitteista ja niihin pääsemisen keinoista. No, vastaus oli, että kuntaliitosten perintönä ollaan saatu liuta esimiehiä, joille piti löytää pomon paikka. KAUHEETA kirjoitan minä! Voiko olla enää totta tällä vuosiluvulla. Lopputuloksena varsinaista suoritusta tekeviä onkin sitten jouduttu vähentämään - rahapulan vuoksi. Pomot istuvat kokouksissaan ja linjaavat vaikka mitä sopien yksin tavoitteista ja sitten alkaa suorittajien hiostus. En jaksa enää sympatiseerata näitä "herrojen" kuvioita - turvaavat omat ja veljiensa sijoittelut kovine palkkoineen. - En jaksa enää edes äänestää...

  • Kuinka voidaan sanoa, että Siun Sotessa potilasturvallisuus ei heikkene, kun esimerkiksi Nurmeksen Terveyskeskuksesta ollaan lopettamassa yöpäivystys säästösyistä.

  • Minkähän vuoksi toimivat terveydenhoito järjestelmät pitää sotkea väkisin, kun on jo nähty vuosien saatossa, kuinka vaikeaa niitä on muuttaa.

   • Ei kai toimivia tarvitse muuttaa.


   • No jotta on hyväveli/siskolle hyväoalkkainen oleskelupaikka. Sairaista ne viis veisaavat
    Oma etu etunojassa. Pitääkö meidän verorahoilla elättää näitä paskanhauhajia ja tyhjäntoimittajia .


  • Avoin kysymys Siun soten päättäjille. Miten on mahdollista, että 30% hoitajista on venäläisiä ja erittäin puutteellisen kielitaidon omaavia ammattitaidottomia puoskareita.
   En ymmärrä miksi on päästetty tilanne tälläiseksi. Ainoan kuviteltavissa olevan vihollismaan ihmiset ovat vallanneet elintärkeän terveydenhuollon....kenen suostumuksella ja kenen päätöksellä????

   • Onks niitä missä? Ei oo vielä tullu vastaan vaikka miten ettis.


   • Mitä sinulla on venäläisiä sairaanhoitajia vastaan? Minusta ne ovat hyvinkin mukavia...


   • Oot sä sodassa? Vai missä sulla on vihollismaa? Oletkohan nyt ihan väärällä vuosikymmenellä, se sota loppui jo 75 v sitten. Kantsisko pullahtaa jo nykyaikaan?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Oot sä sodassa? Vai missä sulla on vihollismaa? Oletkohan nyt ihan väärällä vuosikymmenellä, se sota loppui jo 75 v sitten. Kantsisko pullahtaa jo nykyaikaan?

    Tiesitö, että suomessa on puollustusvoimatkin ollut 75 vuotta vain ja ainoastaan tätä yhtä vihollista varten. Kun sen agentit miehittää meidän terveydenhuioolon niin onhan se miehitys vihreillä miehillä helppoa kun terveydenhuoltokin on jo valmiina.
    Teille venäläisen työn kehujille kysymys, miksi ette aja Ladalla ja käytä venäläisiä vaatteita.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tiesitö, että suomessa on puollustusvoimatkin ollut 75 vuotta vain ja ainoastaan tätä yhtä vihollista varten. Kun sen agentit miehittää meidän terveydenhuioolon niin onhan se miehitys vihreillä miehillä helppoa kun terveydenhuoltokin on jo valmiina.
    Teille venäläisen työn kehujille kysymys, miksi ette aja Ladalla ja käytä venäläisiä vaatteita.

    Rauhoitu. Ei kukaan ole kehunut venäläisiä, vaan ollut ainoastaan tyytyväinen nykyisenkaltaiseen rauhaliseen rinnakkaiseloon ja mahdollisuuteen ylittää raja puolin ja toisin.
    Älä sinäkään nyt sotimaan ala. Soditaan sitten vasta jos siihen tulee syytä.
    Kyllä venäläisetkin tuntee suomalaiset ja tietävät kuinka äkkiä me tarvittaessa muutumme mukavista hiljaisista tuhveltajista yksiksi p**keleiksi. Kyllä venäläinen tietää sen ja kunnioittaa sitä. Ole vaan ihan rauhassa ja nauti rauhasta.
    Mieluummin ajan volvolla koska se on kestävämpi ja parempi ajaa kuin lada.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Onks niitä missä? Ei oo vielä tullu vastaan vaikka miten ettis.

    No miut yks leikkas ja en oo tyytyväinen. Voi , voi voi. Oli se niin rivakka täti , että varmaan tulosta teki Pirskaselle. Hmm


  • Nurmeksessahan on Siun- Sotella iso terveyskeskus/sairaala ja ollaan lopettamassa yöpäivystys säästösyistä.

  • Taidetaan taas vauhdittaa rajua yksityistämistä, vaikka entisetkään tulokset eivät paljon saa kehuja ja kuivaamoja tulee tietysti vain lisää.

   • Kyllä tässä pakko on yksityiselle, kun siun sote maksut ovat jo korkeammat kuin yksityisen. Minustakin tässä ajetaan väen väkisin ihmisiä yksityiselle puolelle. No saahan sen yksityisen maksuun huojennusta kotitalousvähennyksenä. Mutta liian kalliiksi pienituloiselle tulee silti. Toivoisi päätttäjille vähän inhimillisyyttä .


  • Ylä-Karjalasta ollaan viemässä päivystyspalveluja !
   Siun soten hallituksen puheenjohtaja on Nurmeksen Kämäräinen, tätä eivät
   ole valinneet äänestäjät vaan keskustapuolue.
   Olisiko seuraavana vuoroon tulevissa kuntavaaleissa kuitenkin Kämäräiselle
   osoitettava ovea valtuustopaikalta, se vaikuttaa myös hänen mahdollisuuk-
   siinsa Siun sotessa.
   Vahinkoakaan siitä ei tule, vai onko joku nähnyt tämän tulevan missään esiin
   palvelujen puolustajana tai rahoituksen puolesta puhujana.
   Sama koskee tietysti myös Siun soten valtuuston puheenjohtaja Keskisaloa,
   joka istuu pallillaan kuin tatti sosiaalidemokraatien tuella.
   Kumpikaan ei ole saanut mitään myönteistä aikaan.
   Onko heillä mitään omaa mielipidettäkään ?

   • Kepulaisista ei ole koskaan ollut suomelle ja suomalaisille muuta kuin vahinkoa.


  • Vaalit ovat tulossa, joten ainakin Kämäräinen on parempi nostaa yli laidan, on liian kauvan ollut politiikassa mukana.

  • Eikö jo 5 vuotta ole höpötetty, että eläköitymisen myötä 50% siun soten työpaikoista olisi avoinna?.

  • Onpa tyhmä nimi siun sote, no tuo karjala on niin kamalan kuulosta muutenkin.
   Terveisin täältä suomen kielen kehdosta.

   • Minusta kuulostaa Jyväskylän murre samanlaiselta savon kieleltä.


   • Nose se siun sote on yhtä tymä kuin nimikin. Ei sitä ole suunniteltukaan sairaille vaan virkapaikaksi virkaveljilke ja siskoille, Se on heijän sote. Kyllä niille vanhuksien rahat kelpaa , mutta hoito on heitteilejättöä. Suorittavaa porrasta aivan olematon mäörä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nose se siun sote on yhtä tymä kuin nimikin. Ei sitä ole suunniteltukaan sairaille vaan virkapaikaksi virkaveljilke ja siskoille, Se on heijän sote. Kyllä niille vanhuksien rahat kelpaa , mutta hoito on heitteilejättöä. Suorittavaa porrasta aivan olematon mäörä.

    Pohjois-Karjalassa on konkurssipesä jonka nimi on SIUN SOTE.?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nose se siun sote on yhtä tymä kuin nimikin. Ei sitä ole suunniteltukaan sairaille vaan virkapaikaksi virkaveljilke ja siskoille, Se on heijän sote. Kyllä niille vanhuksien rahat kelpaa , mutta hoito on heitteilejättöä. Suorittavaa porrasta aivan olematon mäörä.

    Eikö parempi nimi olisi отправить сел? Kun täällä tuon kielen osaajia on todella paljon.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Eikö parempi nimi olisi отправить сел? Kun täällä tuon kielen osaajia on todella paljon.

    Я не знаю, что вы пытаетесь сказать, но это не русский.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Я не знаю, что вы пытаетесь сказать, но это не русский.

    Ootteko te turisteja vai eksyksissä, ålkää hätäilkö minä soitan rajavartiolaitokseen, niin hoitavat teidät kotiin. Kiitos käynnistä!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ootteko te turisteja vai eksyksissä, ålkää hätäilkö minä soitan rajavartiolaitokseen, niin hoitavat teidät kotiin. Kiitos käynnistä!

    Mitäpäs ne rajalla tuohon osaisivat jos kerran on viisumit ja passit kunnossa niin eikun tervetuloa vaan. Prismassa, Lidlissä ja Tokmannilla vaan kassat kilisee kuumana...


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mitäpäs ne rajalla tuohon osaisivat jos kerran on viisumit ja passit kunnossa niin eikun tervetuloa vaan. Prismassa, Lidlissä ja Tokmannilla vaan kassat kilisee kuumana...

    ja myyjätkin puhuu samaa kieltä, toisin kuin muualla suomessa


  • Mukamas edistysmieliset laittoivat Pohjois- Karjalan soten esimerkkialueeksi koko Suomeen olemalla etujoukoissa. Syyhän oli, että titteleitä päästiin jakamaan vauhdilla uuteen rakenteeseen, mutta nyt onkin selvinnyt, että systeemi on väärä, mutta isot kulut säilyy, joten YT neuvottelut pystyyn.

   • Olet oikeassa?


  • Ylipitkien, jopa tunteja kestävien ambulanssimatkojen vuoksi hoitoonpääsyn viivästyminen voi olla potilaalle kohtalokasta, kun ei päästä ajoissa lääkärin hoitoon. Maakuntien terveyskeskusten yö- ja viikonloppupäivystysten lopettajille jäitä hattuun.

  • Nurmeksen Kämäräinen taisteli päivystyksen säilymisen puolesta äänestämällä
   vastaan ?
   Uskoo ken haluaa. Jos hänen edustamansa kepunryhmä äänesti lopettamisen puolesta se kertoo minulle että oli sovittu tämän saavan äänestää näin koska
   päivystyksen lopettamiseksi tarvittavat äänet olivat olemassa.
   Kämäräisen arvovalta puheenjohtajana olisi varmasti pitänyt koko ryhmän
   hänen takanaan.

  • Kaikilla kiipijöillä ei ole arvovaltaa, jos sitä ei ole ansaittu, tai on menetetty.

  • Siun soten hallituksen kannattaa hyvissä ajoin katsella itselleen piilopaikkaa,
   jollakin päivystyksen puutteen takia ja 150 kilometrin kyyditykseen menehty-
   neellä saattaa olla kostonhaluisia omaisia.

  • Ei tainnu mennä irtisanomiset ihan kirjojen mukaan. Toinen irtisanottu joutuu lähtemään välittömästi ja toinen saa tehdä irtisanomisajan töitä?? Leikkaussalissa vissiin ylihoitaja järjesteli kaverinsa mukavaan jokiin,vyö paskaa

   • Kyllä taitaa siun sotessa olla pyövelit päättämässä. Nyt ne on kehitysvammaisten kimpussa, Taitaa olla etninen puhdistus käynnissä. Vanhukset , vammaiset, sairaat, ja kohta kai kaikki suomalaiset. Onko tämä ihmisarvon mukaista.


  • Siun soten hallituksessa päätettiin Ylä-Karjalan päivystyksen lopettamisesta
   seuraavasti;
   Lopettamista kannattivat;
   Matti Ketonen Kokoomus Joensuu
   Kirsi Hirvonen Kepu Kitee
   Marja Kauppinen SDP Kontiolahti
   Sari Koskinen Vihreät Joensuu
   Mika Kuusela Kepu Kontiolahti
   Birgitta Muukkonen SDP Kitee
   Pirjo Halonen Kepu Juuka

   Uskooko joku että Matti Kämäräinen joka hallituksen puheenjohtajana
   vastusti päivystyksen lopettamista ainoana keskustalaisena oli aidosti
   tätä vastaan, kaikkien muitten kepulaisten äänestäessä lopettamisesta.

   Minä en usko.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Matkustaja ilmoitti omasta koronavirusepäilystään

   VR tehosiivosi junavaunuja. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a2da2794-58ae-4dbe-807c-83622f985a4c
   Maailman menoa
   143
   6738
  2. Yksi pikku juttu

   Sun kannattaa varautua yllätykseen, tosi isson yllätykseen. Onhan sinulla passi voimassa?
   Ikävä
   40
   565