Judo turvallisuusalan opiskelijalle?

Anonyymi

Sopiiko Judo turvallisuusalaa opiskelevalle? Kun koulussa käydään voimankäyttökoulutusta läpi niin ajattelin, että olisi kiva aloittaa joku sellainen laji, jossa olisi maahanviennit, lukot, heitot, kaadot, kuristukset, sidonnat. Samat mitä koulussakin opetetaan mutta niin, että saisi enemmän toistoja.

5

169

  Vastaukset

  • Kyllä, judo sopii myös kenkämyyjälle, lastentarhan tädille ja rekkakuskille. Mukaan vaan, useimmissa seuroissa kevätkauden kurssit alkavat juuri nyt.

  • Sopii mutta jos haluat käytännössä tehokkaamman lajin niin aloita hokutoryu-jujutsu. Siellä ainakin tietääkseni on lukoissa kuljetusta ja maahanvientejä myös muuten kuin heittojen muodossa. Toki joo, judossa katassakin. Mutta kata ei taida olla paras keino opetella järjestyksenvalvojalle käytännöntilanteita. Jos haluat opetella oikeasti heittämään valitse Judo. Jos haluat opetella itsepuolustusta niin hokutoryu.

  • Ei sovi. Turvallisuusalan opiskelijalle sopii voimankäyttökoulutus.

   • Sopii. Kaikki lajit, joissa otetaan tosissaan fyysistä kovaa kontaktia, sopivat.

    Hippaleikit joissa ollaan lyövinään ja ollaan ottavinaan puukkoja pois eivät sovi. Ne ovat fiktiota.

    Oleellista on tottua ottamaan kovaa kontaktia menemättä paniikkiin. Judo sopii siihen mainiosti.


  • Kouluttaudut vaan jatkuvasti voimankäyttökoulutuksilla niin pärjäät hyvin työssä. Jos halut harrastuksen niin aloita vaikka juoksu.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   294
   12049
  2. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   227
   7634