Makumuisto maailmalta

Anonyymi

Muistan aina, kun lapsena pääsin vanhempien mukaan automatkalle Saksaan. Ei ollut varaa usein ravintoloissa syödä, mutta kojuissa myytiin hyviä makkaroita, paljon parempia kuin Suomen hampparin käyrät. Ne olivat mukavan suolaisia, mausteisia ja lihaisia Bratwursteja, päällä keltaista vahvaa sinappia. Leipomosta ostettiin rapeita uunituoreita sämpylöitä niiden seuraksi . Mukavaa kun eräs Lkauppa myy Suomessa ihan samanlaisia makkaroita.

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyvin löytyy myös K ja S-kaupoista.
      Siellä ne ovat kaiken muun hyvän lisäksi SF.

      H.

    • Anonyymi

      Minulle Ruotsinlaivan katkaravut oli ihan uusi elämys nuorena aikuisena. Ne olivat kokonaisia, niin mahdottoman hyviä, että niitä piti mättää kuorittavaksi syvä lautasellinen.

      • Anonyymi

        Minäkin ihastuin kuorellisiin katkarapuihin hiukan alle kaksikymmenkesäisenä Ruotsin-laivan noutopöydässä, näppärästi niitä ison keon itselleni kuorin. Aiemmin olin maistanut vain lasipurkin suolavedessä säilöttyjä. Yleensäkin ne ensimmäiset makututtavuudet ovat jääneet mieleen. Kanarian eka matkalla kahden hengen suuri paellapannullinen teki vaikutuksen jo ulkonäöltään ja tuoksultaan, pinnalla kuorellisia sinisimpukoita, isoja katkarapuja ja sitruunalohkoja. Sahramiriisiä oli valtavasti , valkosipuli maistui vienosti, sattumina löytyi vielä broilerin ja mustekalanpaloja. Juomana oli kannullinen sangriaa, aurinko laskemassa mereen ja olo autuas. Silloin kameran filmiä säästettiin maisemiin, mutta kirjoittelin matkapäiväkirjaan joitakin "tärkeitä" aterioita tarkkaan.

        Monet paellat on senkin jälkeen tullut tilattua, aina ei niin yhtä onnistuneita. Kotona olen versioinut paellaa muurikkapannulla, mutkatonta ruokailua isollekin joukolle. Punaviinipohjainen sangria ei suosikkijuomani ole, mutta valkkariin voin lisätä itselleni runsaasti jäitä.

        Ramoona


      • Anonyymi

        Sama paikka, sama ikäluokka, sama elämys.

        Myöhemmistä makuelämyksistä mieleeni on jäänyt vain muutama vähemmän miellyttävä.
        Espanjalaisten callos. Yritin maistaa kahdesti mutta kolmanteen ei enää rohkeuteni riittänyt.
        Toinen, minulle tuntematon oli Pekingissä. Sirkuksen avautumista odotellessamme menimme vastapäiseen kuppilaan ja otimme umpimähkään, mitään ymmärtämättä sapuskan joka oli sakeaa soppaa tai muhennosta. Tarkoitus oli syödä möhnät puikoilla ja ryystää liemi kulpan reunasta. Ne möhnät olivat jo hurjan makuisia ja kun yritin edes ryystää lientä niin sekin jäi kesken.

        Pidän itseäni melkein kaikkiruokaisena mutta rajansa kaikella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sama paikka, sama ikäluokka, sama elämys.

        Myöhemmistä makuelämyksistä mieleeni on jäänyt vain muutama vähemmän miellyttävä.
        Espanjalaisten callos. Yritin maistaa kahdesti mutta kolmanteen ei enää rohkeuteni riittänyt.
        Toinen, minulle tuntematon oli Pekingissä. Sirkuksen avautumista odotellessamme menimme vastapäiseen kuppilaan ja otimme umpimähkään, mitään ymmärtämättä sapuskan joka oli sakeaa soppaa tai muhennosta. Tarkoitus oli syödä möhnät puikoilla ja ryystää liemi kulpan reunasta. Ne möhnät olivat jo hurjan makuisia ja kun yritin edes ryystää lientä niin sekin jäi kesken.

        Pidän itseäni melkein kaikkiruokaisena mutta rajansa kaikella.

        Vielä katkoista. 1985 jälkeen oli vuosikausia tapani ostaa Espanjaan mentyämme katkoja kauppahallista mutta muutamana viime vuotena sekin on jäänyt.
        Sinisimpukoiden keittämistä varten ostin suuren kattilan jota en ole käyttänyt vuosiin.
        Jos vuodenaika on sopiva niin etenat sentään popsin vielä.
        Eikä ole montaakaan vuotta siitä kun söin yksin 7,5kg ilmakuivatun kinkun parissa viikossa. Paino luineen!
        Tuoretta tonnikalaa ostelen joskus. Leikkautan hallissa hyvin ohuiksi siivuiksi ja muhitan sitruunamehulla.
        Hyvästä juustovalikoimasta löytyy aina sopivia.
        Saksalaiset ja itävaltalaiset kylmäsavusiat ovat suuni mukaisia.


    • Anonyymi

      Saku osaa makkaran tehdä parhaiten.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nurmossa kuoli 2 Lasta..

      Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .
      Seinäjoki
      145
      8470
    2. Joel Harkimo seuraa Martina Aitolehden jalanjälkiä!

      Oho, aikamoinen yllätys, että Joel Jolle Harkimo on lähtenyt Iholla-ohjelmaan. Tässähän hän seuraa mm. Martina Aitolehde
      Suomalaiset julkkikset
      46
      2378
    3. Kaksi lasta kuoli kolarissa Seinäjoella. Tutkitaan rikoksena

      Henkilöautossa matkustaneet kaksi lasta ovat kuolleet kolarissa Seinäjoella. Kolmas lapsi on vakasti loukkaantunut ja
      Maailman menoa
      27
      2210
    4. Et olisi piilossa enää

      Vaan tulisit esiin.
      Ikävä
      36
      1822
    5. Miten meinasit

      Suhtautua minuun kun taas kohdataan?
      Ikävä
      95
      1748
    6. Miksi pankkitunnuksilla kaikkialle

      Miksi rahaliikenteen palveluiden tunnukset vaaditaan miltei kaikkeen yleiseen asiointiin Suomessa? Kenen etu on se, että
      Maailman menoa
      181
      1717
    7. Sinä saat minut kuohuksiin

      Pitäisiköhän meidän naida? Mielestäni pitäisi . Tämä värinä ja jännite meidän välillä alkaa olla sietämätöntä. Haluai
      Tunteet
      20
      1138
    8. Tunnekylmä olet

      En ole tyytyväinen käytökseesi et osannut kommunikoida. Se on huono piirre ihmisessä että ei osaa katua aiheuttamaansa p
      Ikävä
      108
      1133
    9. Taisit sä sit kuiteski

      Vihjata hieman ettei se kaikki ollutkaan totta ❤️ mutta silti sanoit kyllä vielä uudelleen sen myöhemmin 😔 ei tässä oik
      Ikävä
      5
      1019
    10. Oletko miten

      Valmis läheisyyteen?
      Ikävä
      53
      1015
    Aihe