Rikkurit työssä

kun samaan aikaan muu työväestö on pakotettu lakkoon parempien työehtojen puolesta.
https://yle.fi/uutiset/3-11179549

Rikkurit polkevat omaan jalkaansa.

14

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Suomi arvon Partacusi on vapaa demokratia! Työläiset voivat olla lakossa jos haluavat, työt eivät!

      Jos joku haluaa mennä töihin koska ei ole lakon piirissä koska ei kuulu kuin ompeluseuraan niin ei siinä ole kellään mitään sanomista!

      Te komuloisänkyrät ette ole maan keisareita ettekä edes KGB:n paikallisversio vaan työläisiä, jotka on harhautettu!

      En itse ole kulunut koskaan liittoihinne koska en katsonut sitä kovin hyväksi valinnaksi. Samoin tiedän monia muita jotka ajattelevat samoin ja nuorissa yhä useampi. En yli 40 vuoden työurani aikana ollut tuntiakaan lakossa, minä hoidin asiani asiallisesti!

      Minä aina sovin itse työnantajani kanssa omista työehdoistani lakien mukaan mutta en sekaantunut ay mafiosojen seireeninlaulujen kuunteluun.

      Älkää liioitelko sillä työt ovat työnantajan ja niitä saa kuka hyvänsä tehdä jos itse ette ole kiinnostuneita ja jos olette niin mikä hiton tollous teidät saa lakkoilemaan?

      Antakaa muiden olla rauhassa, pysykää nahoissanne ja järkiintykää. Viekää moiset lakko hölmöydet tunkiolla ja menkää töihin!

      • Anonyymi

        Etkös sä ollukka menestyvä, loistava tuhansia työllistävä yrittäjä?


    • Anonyymi

      Rikkuri on pahempi kuin iilimato.
      Iilimato sentään suorittaa tehtävänsä luonnossa. Rikkurit eivät voi kulkea lähellä Niilin rantoja. Niilin krokotiilit syövät aina selkärangattomat.
      Rikkuri elää loisena toisten kustannuksella.

    • Aloituksen linkkiin on etsitty rikkuri. Ilmiö on klassinen. Työläinen otetaan esiin. Hän on ensin järjestäytynyt liittoon, sitten eronnut siitä ja rikkurina hän kertoo kapitalistin näkökannan: Lakko ei kannata, työnantaja on oikeudenmukainen ja maksaa asianmukaisesti.
      Asian olennainen sanoma on, että palkkatyöläisten yhteenliittyminen on turhaa koska kapitalisti maksaan joka tapauksessa jotain. Nuoren naisen haastattelun avulla hyökättiin järjestäytmistä vastaan. Se on paljon vakavampi toimenpide kuin parjata yksittäistä työtaistelua. Haastattelulla pyrittiin luomaa maaperää ammattiliittojen kieltämiselle.
      Viimeksi Perussuomalainen puolue on esiintynyt tarmokkaasti työväen järjestäytymistä vastaan. Lähteenä Spilän hallituksen toimet ensimmäisenä vuotena.
      Odotettavissa on porvarillisen roskalehdistön samankaltaiset uutiset tulevina aikoina.

      • Anonyymi

        >>...työnantaja on oikeudenmukainen ja maksaa asianmukaisesti. <<

        Kyllä - juuri näin. En ole koskaan tarvinnut ay-liikettä. Olen aina sopinut työsopimukseni ja sopimusehdot ilman ainuttakaan yhdistystä saati poliittista porukkaa. Ja aina on työnantaja pitänyt kiinni sopimuksesta.
        Tämä tietenkin on ollut puukko ay-liikkeen haavassa, varsinkin kun näin menetellen en ole maksanut kolikkoakaan minkään porukan "herroille ja johtajille".
        Miten ihmeessä jossain Hakaniemessä oleileva porukka saa ja pystyy määrittämään millä ehdoilla teen työni?
        Mikä asia olisi mennyt paremmin, jos olisin maksanut Hakaniemen palatsiin kymmenykset? Ay-liikkeen vaatimuksesta olisi tullut kellokortti? Autoetu lopetettu ( kun ei traktorimiehilläkään ole )? Joustava työaika olisi muutettu jäykäksi? Lounassetelit olisi peruutettu? Laajennettu vapaa-ajan vakuutusturva romutettu?

        Asian ydin taitaakin olla siinä, että sivistyneenä ja kouluja käyneenä ymmärrän asioista, joten minua "ei myydä Marokkoon". Toisin sanoen ay-liike onkin asioita ymmärtämättömän väestönosan aikaansaannos, joka perustaa valtansa juurikin jäsenten alhaiseen osaamiseen tai ymmärtämykseen. Tällä metodilla mm. Tony Halme äänestettiin eduskuntaan. Sekä jäsenmaksujen keräämiseen, jotta ay-pomotjen palkat saadaan pysytettyä yli 100´000€/a.

        Nyt nautin hyvää eläkettä, josta osan edelleenkin maksaa ent. työnantaja sopimuksen mukaisesti lisäeläkkeenä.


    • Anonyymi

      Kukaan suomalainen palkkatyöläinen ei sovi kokonaisuudessaan yksikseen työnantajan kanssa työsopimusta. Sen taustalla on aina ammattilliittojen taistelema työehtosopimus sekä eduskunnan säätämät työehtolait. Tämä on pääsääntö.
      Työsopimus solmitaan kahdenkeskisenä ja ehtojen taustalla on edellä mainitut seikat. Tämä on pääsääntö.
      Kaikki työehtoja sisältävät lait; turvallisuumääräykset, työterveydenhuolto, työeläkelaki, työaikalaki ym. ovat ammattiliittojen ja työväenliikkeen ponnistelujen tulos. Onko ne riittävät, sen on toinen tarina ja tulevien tehtävien joukossa.
      En koskaan ole allekirjoittanyt tessiä huonompaa työsopimusta. Hyvin harvoin olen tyytynyt tessin alarajaan.
      Kertaakaan en ole ollut rikkurina enkä tule olemaan. Jos tarvitsee, lakkoillaan ja pidetään rikkurit kurissa. Rikkuri on pahempi kuin piru. Rikkurin työ on isku palkkatyöläisen elinetuihin.

    • Anonyymi

      Silloin kun työväki lähtee lakkotaisteluun rikkurin toiminta rikkoo ammattikunnan moraalia ja ammattiylpeyttä. Rikkuri, halusipa tai ei, toimii hajottavasti työyhteisön sisällä ja palvelee omistajien etuja.
      Toisin sanoen rikkuri on kuin haitallinen bakteeri elimistössä ja saastuttaa tervettä ruumiin osaa.
      Toinen rikkuruuden osa ilmeni ennen sotia suojeluskuntalaisen Martti Pihkalan järjestämässä rikkurikaartissa. Pihkala keräsi kapitalistien palkkalaisena lakonmurtajia ja joita tarvittaessa poliisivoima suojeli. Se oli brutaalia työväen väkivaltaista kohtelua.

    • Anonyymi

      Rikkurilla on kiero nenä ja kampurajalka. Työtovereiden pettäminen painaa loppuiän.

    • Teollisuusliiton lakko puree. EK luuli, että työntekijäpuoli lannistuu, jos laitetaan kova kovaa vastaan. Ei lannistunut. Lakkotaistelulut laajentuivat.
      EK hirttäytyi kikytunteihin. Lakkoaalto laukesi.
      Niinpä EK tarttui oljenkorteen. Siellä päätettiin tehdä malli reippaasta lakkorikkurista, joka ei pelkää työtovereiden pettämistä. Hänet laitettiin lausumaan huoli kokoomuslaisista teeseistä; kilpailukyvystä ja omistajien voittojen alentumisesta.
      Luotiin siis normaali rikkurin kuva.

      Kokoomuksen ehdokkana vaaleissa ollut Ida Seppälä suostui trolliksi. Ensin hän kirjoitti mielipiteet Itä-Häme lehteen 28. tammikuuta. Yle innostui ja toisti Seppälän teesit sivuillaan. Seuraavaksi juttu levisi Taloussanomiin, Iltalehtiin ja muualle. Seppälän poliittisesta taustasta on oltu hiljaa.
      Ida sankarityöntekijänä olisi muka ymmärtänyt, että työläisen etu on alistua pääoman voittojen hyväksi hän ja haluaa kaikkien työläisten hyväksyvän sen. Ida myös koskettavasti laitettiin kertomaan (saattoi uskoa itsekin sanoinhinsa!), ettei kannata kuulua ammattiliittoon. Se oli suora kehoitus työläisille luopua järjestäytymisestä.

      Tässä lienee EK:n nykyaikainen lakonmurtamisen malli.
      Proletaarien tulee näyttää, että joukkovoima tuottaa tuloksia. Yhteenliittyminen on ainoa keino pärjätä pääomien omistajien metkuille. Postin tapauksessa syksyllä voitto heille luotiin laajoilla työväen yhteisesiintymisillä. Tämä kannattaa muistaa.

    • Anonyymi

      Jos Sota alkaa rikkurit töissä ja me Nussitaan Lottia. Niinkuin ennenkin ei
      mitään uutta. Kanki.

    • Anonyymi

      Voikkaa tunnettiin lakkoherkkänä paikkakuntana. Viimeinen lakko taisi olla liikaa. Menikö siitä puoli vuotta lakosta kun paperitehdas suljettiin. Koneiden kunto oli parempi kuin monessa muussa jatkon saaneessa tehtaassa. Kyllä nämäkin lakot lopettamisia nopeuttavat.

    • Sipilän hallituksen alkuaikoina tapahtui Idan kaltainen manipulaatio, jossa 2 kätilöä joukkomielenosoituksessa vaati työehtojen heikentämistä. Sekin juttu haisi sylttytehtaan tuotokselta.

      Idan tapaus jatkui. Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen twiittasi Idan rikkuruudesta isänmaallisena tekona. Perässä seurasi jokko kokoomuslaisten twiittejä joukossa kokoomusnuorten hyväksyviä kantoja.
      Twiitti osoittaa Kokoomuksen halua käydä ammattiliittojen kimppuun puolustamalla rikkurin "rohkeutta" uhmata" yhteistä työtaistelua ja olla liittymättä liittoon. Ida yritettiin nostaa sankariksi, joka uskaltaa uhmata työväen yhteistä järjestöä.

      Kokoomus testasi sitä, voiko pidemmällekin mennä. Sillä testattiin miten luja työväen yhteisrintama on ja voiko sen rikkoa. Seppälä suostui uhrin rooliin. Monikaan ei tuntenut hänen puoluetaustaansa. Sitten hänestä levitettiin tietoa ay-liikkeen uhrina ja yritettiin kompromettoida koko ay-liike.
      Seppälän rikkuritoiminta on tarkkaan harkittu näytelmä, joka on laadittu pääomien esikunnissa. Sääli Seppälää kohtaan kun lähti arvottoman näytelmän esiintyjäksi.

    • Anonyymi

      1920 luvun alussa kapitalistit perustivat Vientirauha Oy:n nimellä lakonmurtajakaartin. Perustajia ja rahoittajia olivat Kymi OY:n johtaja Einar Ahlman ja Serlachius Oy:n Göstä Serlachius.
      He valitsivat lakonmurtajien johtajaksi aktivisti, jääkärivärväri, suojeluskuntalainen ja fasisti Martti Pihkalan. Paperiteollisuus oli suuri rahoittaja ja myöhemmin siihen liittyi keskeiset työantajajärjestöt
      Pihkala organisoi lakonmurtajat hommiin. Suojeluskuntalaisia, maatalousisäntien poikia, opiskelijoita ja varakkaampia mökkiläisiä. Etelä-Pohjanmaa oli suotuinen alue rikkurien värväämisessä. Luokkasodan eräs verihurtta Vihtori Kosola toimi Vientirauhan asiamiehenä.
      Vientirauha lakkautui vuonna 1940.

      Lakkotilanteessa työkohteessa ei saa sallia rikkurointia. Se on päivänselvä asia. Kukaan rehti työntekijä ei ryhdykään rahaporvarin mieliksi sortamaan työtovereitaan.

    • Anonyymi

      On lakko-oikeus, muttei lakkovelvollisuus. Työntekijällä on myös oikeus ajatella omilla aivoillaan eikä häntä voi kieltää tekemästä työtään. Ay-liikkeeltä tulleet uhkaukset eivät ole tätä päivää. Poteroista olisi viimeinkin päästävä tälle vuosituhannelle ja ajatella miten pystytään säilyttämään nykyiset tehtaat toiminnassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      281
      4702
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2508
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2181
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2176
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      129
      1817
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1472
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1452
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      344
      1430
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1367
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1257
    Aihe