99,9% kannattaa markkinataloutta Suomessa ja...

Anonyymi

vain 0,1% kannattaa sosialismia..
Vaalitulosten ja ennusteiden mukaan. Lisäksi sosialistien kannatus on laskemaan päin.

Aika hauska juttu.

45

211

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ehkä typerä aloitus.
      Kaikki talous on markkinataloutta. Taloudellinen toiminta on sitä että tuotetaan tavaroita markkinoilla vaihdettavaksi. Yhdet tuottaa yhtä, toiset toista ja niitä vaihdetaan.
      Toinen seikka on kuinka paljon tuotetaan kulutustarvikkeita ja kuinka paljon sijoitetaan voittoa tuottamattomalle sosiaaliselle sektorille. Sosiaalinen sektori on kuitenkin perusta kaikelle aineelliselle tuotannolle.

      • Anonyymi

        Ehkä typerä vastaus koska kaikki talous ei ole markkinataloutta.


      • Markkinatalous on taloustermi, jolla on rajattu merkitys:
        "Markkinatalous on talousjärjestelmä, jossa hinnanmuodostus eli hyödykkeiden hintojen määräytyminen on vapaan kysynnän ja tarjonnan säätelemä. Lisäksi hyödykkeiden tuotantomäärät ohjautuvat kysynnän mukaisesti. Markkinataloudessa yksityishenkilöt perustavat yrityksiä." (Wiki)

        Se eroaa selvästi esimerkiksi kommunistisesta suunnitelmataloudesta. Markkinatalous jakautuu erilaisiin talousmalleihin lähinnä sen mukaan, paljonko yhteiskunta ohjaa taloutta.


    • Anonyymi

      Markkinat.
      Kansallisvaltion sisällä tuotetaan mitä tuotetaan. Yksikään kansallisvaltio ei kykene tuottamaan kaikkea tarpeellista. Jokaisessa kansallisvaltiossa tuotetaan jotain enemmän kuin oma tarve vaatii. Ylijäämä viedään ulkomaille. Ulkomailta ostetaan sellaista mitä kotimaa ei tuota.
      On siis kahdenlaiset markkinat. Kansalliset markkinat ja kansainväliset markkinat.
      Markkinat heijastavat työnjakoa ja edistävät sitä. Jossain voidaan tuottaa halvemmalla vaikka suhteellinen palkkataso olisi sama.

      On myös olemassa rikolliset markkinat, esim huumemarkkinat, jossa huumeita vaihdetaan rahaa vastaan. Huumemarkkinat synnyttävät väistämättä muuta rikollisuutta; rahanpesua, käyttäjän rikoksia saada rahaa huumeiden ostoon.
      Finanssimarkkinoilla esiintyy myös rikollisuutta. Kansallisvaltiolle kuuluvia varoja piilotetaan verokeitaisiin maksua vastaan. Näin vältetään suuri osa veroista omaan taskuun.
      Sota-aikoina syntyy yleisesti mustan pörssin markkinat. Elintarvikkeiden niukkuuden varjolla markkinoilla rahastetaan rahaa sekä muuta aineellista omaisuutta.
      Markkinat ovat yleismaailmallinen ilmiö hyvässä ja pahassa.

    • Anonyymi

      Sosiaalisista säännöksistä mm. työturvallisuudesta, työaikalaista, ammattiliitoista vapaiden markkinoiden kääntöpuolena on vapaa työntekijän avoin riisto.
      Täydellinen markkinavapaus tuottaa mitä tahansa millä tavalla tahansa synnyttää työttömyyttä, eriarvoistumista, ympäristötuhoja. Se merkitsisi mm. jätevesien valuttamista estottomasti luontoon.
      Markkinavoimien, tässä tapauksessa yksityisomistajien ehdoton valta synnyttää kansalaisten enemmistön vaikutusmahdollisuuksien kaventumista. Tuloerot kasvavat, vieraatuminen lisääntyy. Se luo turvattomuutta ja maaperää äärioikeistolle, nationalismille ja rsismille.
      Täysin vapaiden markkinoiden rinnalle on syntynyt vieraantumista vastustava voima, ammattiyhdistysliike sekä erilaisia kansalaisjärjestöjä ja kansalaisvaikuttamisen kanavia.
      Enemmistö kansalaisista tyrmää täysin vapaat markkinat. Markkinat eivät saa ohjata ihmista tai ihmisyyttä. Ihmisten täytyy hallita markkinoita, varsinkin yksityistä markkinavoimien sektoria. Markkinoiden tuotosten tulee olla koko kansan käytettävissä.

    • Anonyymi

      Olet oikeassa, markkinamekanismi tuottaa parhaat tuotteet kansalaisille, koska tuottaja vastaa kansalaisten toiveisiin.
      Sosialistinen mekanismi sen sijaan tuottaa muutaman diktaattorin toiveiden mukaista passkaa tai on tuottamatta mitään.

      Tuostahan historia kertoo vaikka minkälaisia tarinoita. Yksi suurimpia oli tapaus jossa hallitseva luokka tappoi nälkään arvion mukaan 3-14 miljoonaa ihmistä;
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Holodomor

      Historia on paras oppikirja elämän ymmärtämiseksi.

    • Anonyymi

      Markkinatalous ei pyöri ilman yhteiskunnan TUKIA aika outoa.

      • Anonyymi

        Olet oikeassa, se on outoa.
        On se kuitenkin parempi HOLODOMOR !

        Kiitos kun muistutit !


    • NL:ssa 1930 luvun alussa olleeseen katovuoteen viittaaminen on muuta kuin aloituksen aihe markkintataloudesta. Aloituksen tekijää pyydetään pysymään aiheessaan. Aihe on hyvä. Sitä ei kannata sonnalla turmella.

      Karl Marx esittää arvonmuodostuksen syntyvän markkinoilla. Ensin kylä- sitten kansallisilla markkinoilla. Nykyään useimman tavaran arvo saa ilmauksensa maailmanmarkkinoilla talousjärjestelmästä riippumatta. Se johtuu siitä, että maapallo alkaa olla yhtenäinen talousalue. Tavaroita vaihdetaan ympäriinsä.
      Tavarassa on työkalujen alias tuotantovälineiden arvo, työvoiman kulutuksen arvo sekä omistajan liikevoitto. Liikevoitto voi olla yksityisvoitto tai yhteiskunnallinen voitto. Mikäli tietty tavara saa arvon ilmaukseksi 100 euroa ja toinen erilainen tavara saman 100 euroa ne ovat vaihdettavissa keskenään päittäin ilman rahamerkkiä. Erilaiset käyttöarvoiset tavarat voivat omata yhtäläisen työn arvon ja vaihtuvat päittäin. Tavarassa ei ole mitään muuta arvoa kuin työn tuottama arvo. Tavarassa ei asu henkimaailman ukot vaan pelkkä työvoiman kulutus.

      Kehittyvä teknologian edistyminen nostaa työn tuottavuutta. Tavaroiden arvo on myös alituisessa muutostilassa. Vanhentuneen teknologian yritys jää jälkeen ja ennenpitkää sen tuotanto muodostuu niin kalliiksi, ettei se saa tavaroillaan kuluja täytetyksi. Yritys, olipa yksityinen tai yhteisöllinen menee konkurssiin.

      Markkinat säätävät tavaroiden arvon ja sen mukaisen rahamerkin. Erilaiset tuottajat saavat erilaista voittoa maailmanmarkkina hintaa vasten. Toiset suurempaa toiset pienempää. Myös työvoimalla on arvo. Sen vähimmäismäärä on perustarpeet; ruoka, vaatteet, asunto ja jonkinlainen perussivistys. Koska yhteiskunta eikä myöskään yksityispääoma tule toimeen ilman työvoimaa niin työntekijälle on annettava vähintään lautanen puuroa ja pala leipää päivässä ja asunto kuusen alta.
      Markkinoiden peruslähtökohta on työvoima ja tavara eli tavaratuotanto.

    • Anonyymi

      Nykyisin suomalaiset kapitalistit ja pienemmätkin yrittäjät ovat jatkuvasti käsi ojossa valtion rahakirstun vieressä kinuamassa tukiaisia. Valtava poru säestää, ettei ilman tukia voi tuotantoa harjoittaa.

    • Anonyymi

      partakusi ei toistaiseksi ole pysynyt missään aiheessa mistä on kirjoitettu.. se aloittaa kommunismivalituksen ja -valehtelun aiheessa kuin aiheessa... jatkaa kommunistien mainilasyndroomaa..

      mutta samapa sille, passka on passkaa vaikka voissa paistaa...

    • Partacus

      Sosialismia toki kannattaa paljon suurempi väestömäärä kuin 0.1 %. Sosialismi suhteessa räikeään riistokapitalismiin nähden puhuttaa suuria väestöjoukkoja. Hyvin harva suomalainen kannattaa sellaista kapitalismia, mikä Suomessa vallitsi 1920-30 luvuilla puhumattakaan sota-ajasta 1939 - 1944.

      Aloitus kysyi markkinoiden perään. Mitä markkinat ovat ja miten ne toimivat. Irrotetaan markkinat sodista vaikka sodat ja markkinat ovat kulkeneet käsi kädessä tunnetun historian ajan. Sota on voittojen lisäämistä raakalaismaisena riiston muotona toisilta kansoilta. Sodat liittyvät usein markkinoiden valtaamiseen kilpailijamailta.

      Miten markkinat syntyivät.
      Kukaan niitä ei synnyttänyt. Ideaa markkinoista ei joskus kenelläkään ollut. Markkinat syntyivät spontaanisti ihmisten sitä tajuamatta tai tietoisesti kehittämättä.

      1. Ensin kerättin luonnosta mitä löytyi syötäväksi. Ensimmäiset työkalut kivi, keppi otettiin sellaisenaan avuksi. Työkalu syntyi mutta markkinoita ei ollut. Tavaroiden vaihtoa ei ollut. Luonnosta sellaisenaan löytyi kaikki.

      2. Seuraavaksi kiveä alettiin työstää. Kepin pää teroitettiin. Liuskekiveä voi käyttää saaliseläimen pilkkomiseen. Näitäkin löytyi luonnosta vähäiselle ihmispopulaatiolle. Tavaroiden vaihtoa ei syntynyt.
      Tulen keksiminen ja hallitseminen on mullistava keksintö. Työkalut kehittyivät. Kepistä kehittyi keihäs. Kivi sidottiin puupalaaan ja kivikirves ja "vasara" syntyi. Kepille tehtiin kaari ja jousipyssy sai alkunsa.
      Tavaroita, lähinnä työkaluja syntyi mutta myös koristekaluja tehtiin.

      3. Ihmisyhteisöjen välillä ryhmien rajoilla tavatiin lähisulaisyhteisöjä. Satunnainen vaihto alkaa. Silmämäärällä vaihdetaan tavaroita keskenään. Suppeat markkinat ovat toistaiseksi kaukana työn arvoon liittyvästä vaihdosta. Pääasiassa ryhmät tekivät sisällään kaiken tarvittavan.

      4. Valtiollinen kehitys synnyttää selkeät markkinat. Maanviljelys ja karjanhoito synnyttävät jo alkeellista teknologiaa mutta myös tavaroiden ylijäämää sekä puutetta. Kaupunki tarvitsee elintarveikkeita. Maatalous tarvitsee työkaluja, asumuksia elikoille. Molemmat tarvitsevat tiettyä järjestyshallintoa.
      Tavaroiden vaihto, osto ja myynti, kehittyvät. Syntyy ennen rahaa tavaroille yhteisiä vastikkeita mm. kaikkia tavaroita voitiin verrata lehmään ja silmämäärällä arvioida kuhunkin tavaraan kiteytynyttä työtä. Markkinoilla syntyi tietylle viljamäärälle tietty määrä tiiliä vastikkeeksi ja joka vastasi esim. yhtä 2 vuoden ikäistä lehmää.
      Yleisvastike kehittyy. Lehmää on vaikea kukkarossa kuljettaa!. Lopulta vaihdon vastikkeeksi tulee metalli, kulta ja hopea ja joiden tiettyyn painomäärään voitiin verrata kaikkia tavaroita. Seuraavaksi metalliin painettiin numero. Raha syntyi kaikkien tavaroiden yleisvastikkeeksi ja jopa heijasti kuhunkin tavaraan tiettyä työmäärää.

      5. Valtion sisäiset markkinat ovat vielä ahtaat. Maailmanmarkkinoiden alkusysäys.
      Lähi-idässä tavaroita rahdattiin jo kaupunkivaltiosta toiseen 5-6000 vuotta sitten. Syntyy suuremmat alueelliset markkinat vaikkakin pienoiskoossa nykyiseen nähden mutta kuitenkin. Kulta, hopea ja lopulta rahamerkki vakiinnuttaa yleisvastikkeen.
      Markkinat evät ole vielä läheskään valmiit.

      6. Kapitalistinen tuotanto edustaa markkinoiden täydellisyyttä.
      Sen pohjana on maailmanmarkkinat. Tuotantopääoma, kauppapääoma ja luotto eli pankkipääoma kruunaavat nykyaikaiset markkinat. Työn arvo tavaroiden arvon määrittelyssä vakiintuu keskimäärin oikealle tasolle ja jota ilmaistaan numeroilla eli rahalla. Käytännössä kierokulussa on paljon vähemmän rahaa kuin tavaroiden arvo edellyttäisi. Luotto korvaa konkreettista rahaa. Toisaalta velka synnyttää numeraalisesti rahaa paljon yli sen tarvittavan määrän ja silloin syntyy finanssikriisejä.
      Siis. Maailma muuttuu kokonaisuudessaan yhdeksi markkina-alueeksi, Pääomat eriintyvät lohkoihinsa. Toki jokin kapitalisti voi omistaa kaikkien pääalojen yhtiöiden osakkkeita. Valtiollinen sääntely alkaa. Kapitalismi vastoin luuloa tarvitsee kapitalisteille keskinäisiä sääntöjä, ettei alituinen kauppasota vallitsisi mutta myös asettaakseen omistamattomat työläiset ruotuun.
      Pääoman valta tulee ihmisten yläpuolelle. Velkaan vedotaan aina, kun palkkatyöläinen hakee korvausta hintojen noususta.
      EU on ilmausta markkkinoiden halusta luoda ylivaltiolliset säännöt vaihdolle mutta myös turvata kapitalistien valta väestön enemmistön suhteen.
      Proletaareillakin on tarpeita. Oligarkkien kerskakulutus on heille vierasta. Proletaarien osuus työn osuudesta näyttää jäävän usein jälkeen. Niinpä he järjestäytyvät vaativat osuuttaan työnsä tuloksista. Vaatimukset ei jää pelkkään tavaraan vaan myös sivistykseen, terveyteen yms. jne.
      Markkinat ovat nykyajassa ja siten täydellisimmät kuin koskaan.

      7. Markkinat kehittyvät edelleen
      Pääoman valta kumotaan. Ihminen alkaa hallita pääomia (tuotantoa). Syntyy kansalaisyhteiskunta ja sille ominaiset markkinat.

      Lähteitä:
      Friedrich Engels: Perheen, yksityisomistuksen ja valtion alkuperä.
      Karl Marx: Pääoma

      • Anonyymi

        Hienoja lähteitä, muttei niistä ole hyötyä koska et tiedä mikä on sosialismin ja kapitalismin ero.


      • Anonyymi

        "Sosialismia toki kannattaa paljon suurempi väestömäärä kuin 0.1 % "

        Partacus heittää kehään täysin holtittoman väitteen "ihan tosta vaan". Näyttö on normaalia "Partacus-brändiä" - 0 0.


      • Anonyymi

        "Sosialismia toki kannattaa paljon suurempi väestömäärä kuin 0.1 %"

        Epäilemättä näin voi väittää. Ja vastaavan väittämän voi esittää jokainen puolue.


    • Anonyymi

      Partakusi puhuu edelleen passkaa koko ajan. Taitaa tyyppi elää naapureiden maksamilla veroilla. Hyi h...

      • Anonyymi

        Totuus kirvelee.
        Kansantalous on työtä tekevien ihmisten talous. Mitään ei synny ilman ihmisen käden ja älyn kosketusta. Näin on ollut aina.
        Markkinat eivät ole mitään muuta kuin tavaroiden vaihtamista. Jos tavara vaihdetaan rahaan niin sillä rahalla ostetaan myöhemmin tavaroita tai palveluja esim. hiusten leikkuu.


    • Anonyymi

      Raha on markkinoilla kätevä väline työn arvon mittana. Tavarat vaihtuvat rahan välityksellä. Muuta arvoa sillä ei ole kuin metallin tai paperin arvo. Rahaa ei voi syödä mutta rahalla voi ostaa elintarvikkeita.

    • Anonyymi

      JAA EDELLEENKIN MARKKINATALOUTTA SUOMESSA KANNATTAA YLI 99,9% ja komulisysteemi vain alle 0,1%

      Historia kertoo syyt tuohon.

      • Anonyymi

        JA EDELLEENKIN MARKKINATALOUTTA SUOMESSA KANNATTAA YLI 99,9% ja komulisysteemi vain alle 0,1%

        Näin asia on. Ja ko. tosiasiaan on hyvä syy - parempaakaan järjestelmää ei ole löytynyt. Neuvostoliitto yritti potkia tutkainta vastaan - tunnetuin seurauksin. Neuvostoliitossa aikanaan vierailleet muistavat maan kummallisuudet. Tuotteiden myyntihintahan ei useinkaan perustunut tuotantokustannuksiin, vaan niiden "hyödyllisyyteen ja tarpeellisuuteen". Eli hyödylliset ja tarpeelliset tuotteet myytiin usein selkeästi alle tuotantokustannusten ja "ylellisyystuotteet" olivat sitten varsin hintavia. Voi vain kuvitella, millainen työmaa oli hinnoitella erilaiset tuotteet ja tarvikkeet, kun piti miettiä niiden "hyötysuhdetta". Leipä oli "strateginen" tuote. Niinpä leivän hinta pysyi samana vuosikymmenet kuin mitä se oli ollut vallankumouksen aikaan. Kolhooseissa karjalle syötettiin leipää - jauhojen syöttäminen olisi ollut kalliimpaa. Jne.... Tuotteiden markkinointi oli mielenkiintoista - se ei perustunut kysyntään, vaan johonkin muuhun. Vierailin 1980- luvun lopulla lähellä Uralia olevassa kyläkaupassa. Kaupassa oli mm. n. kuutiometrin vetoinen laatikko, joka oli täynnä polkupyöräilijän kypäriä. Asiaan kuului, että koko kylässä ei näkynyt yhtään polkupyörää - tuskin oli ikinä ollut. Näin jälkeenpäin ei yhtään ihmettele, ettei systeemi toiminut - jos olisi - se olisi ollut ihme.


    • Anonyymi

      Kaikkialla maailmassa tavarat menevät markkinoille myytäväksi ja ostettavaksi.
      Markkinapaikkoja ovat tori, kauppa, internet.
      Markkinataloutta ei tarvitse kannattaa. Markkinat ovat olemassa kannatuksesta piittaamatta.
      Tavaroita tai palveluksia voidaan jakaa ilman henkilökohtaista maksua. Niillä on kuitenkin työn arvon hinta kuten mm. koululaitoksessa. Osa työn arvosta sijoitetaan valtion kassaan ja sillä kustannetaan koulutoimi, poliisilaitos, osa terveydenhoitoa, tieinfra yms.

    • Anonyymi

      "Sosialismia toki kannattaa paljon suurempi väestömäärä kuin 0.1 %

      Oiotaanpa jälleen Partacuksen valehtelua.

      Tilastokeskuksen PxWeb-tietokannan mukaan SKP sai kevään 2019 eduskuntavaaleissa koko maassa 4 305 ääntä, prosenttiosuuden oltua juuri tuo 0,1.

      Toinen kommunistinen puolue KTP sai koko maassa 1 240 ääntä, prosenttiosuuden oltua 0,0.

      Niin sanottu Kirkkovene-puolue sai samoissa vaaleissa 17 844:n ääntä, minkä mukaan kirkkoveneismiä kannattaa sosialismiin verrattuna nelinkertainen määrä äänestäjiä.

      • Anonyymi

        "Sosialismia toki kannattaa paljon suurempi väestömäärä kuin 0.1 %"

        Ehkä niin. Mutta varmaa on, että vain pieni vähemmistö SKP:n äänestäjistä kannattaa Partacuksen edustamaa telaketju stalinismia.


      • Anonyymi

        "Sosialismia toki kannattaa paljon suurempi väestömäärä kuin 0.1 %"

        Partacus tarkoittanee, että suuri joukko äänestäjistä kannatta tosiasiassa sosialismia, vaikka äänestävät muita puolueita kuin SKP:ta tai KTP:ta. Niinpä niin- mutta unelmia pitää tietysti olla.


      • Anonyymi

        "Sosialismia toki kannattaa paljon suurempi väestömäärä kuin 0.1 %"

        On se mahdollista, että on änestäjiä, jotka kannattavat sosialismia periaatteessa - mutta äänestävät muita puolueita. Koska tietävät, ettei kommareiden touhusta tule yhtään mitään.


    • Puhukaa markkinoista. Se on aloituksen esitys.
      Mitä markkinat ovat. Miten toimivat. Puoluekannatuksilla ei ole mitään tekemistä markkinoiden kanssa. Yrittäisitte puhua mieluummin asiasta kuin stalinismi-persuismista.

      Edellä on materialistisen historiankäsityksen mukainen supistettu esitys markkinoiden syntyvaiheista. Siinä ei ole mitään mystistä. Taivaalliset keisarit ja lentelevät enkelit huitelevat muuualla jos huitelevat missään. Henkiolentoja ei nähdä missään inhimillisen tiedostuksen historiallisessa vaiheessa.
      Mikä on taloudellisen toiminnan peruslähde ja joka johtaa markkinapaikoille?

      Mitä ihminen eniten tarvitsee?
      Ravintoapa tietenkin. Eikö totta. Ellei ole ravintoa, ei synny luontoa muokkaavaa olentoa. Ensin ravintoa otetaan luonnosta käsillä ja syödään siltään. Viljan siemennyskone ja perunannostokone syntyy paljon myöhemmin hitaan yhteiskunnallisen tiedollisen kehityksen tietyssä vaiheessa. Tiedostus kulkee tyvestä latvaan. Ensin keksitään kivikirves ja vasta paljon myöhemmin metallinen kirves. Toisin ei voi olla.
      Ravinnon hankkiminen saa hiljakseen avukseen työkaluja ja kun ensimmäinen työstetty työkalu on tehty, silloin on avattu teknologinen kehitys. Tiedostus kulkee mukana muistitietona, lopulta kirjallisessa muodossa. Yksi keksintö johtaa toiseen ja silleen.
      Tuotannollinen kehitys syntyy ja kehittyy Homo Sapiens lajin keskuudessa sen sisällä eikä ulkopuolella. Ensimmäinen työkalu on pitkän linjan alussa vallankumouksellinen keksintö. Siitä alkaa tuotannollinen luonnon ainesten muokkaaminen

      Tavaroiden vaihtaminen keskenään niinikään on luonnollinen seuraus ilman että sitä olisi ensin taivaassa tai maassa teoretisoitu. Käytäntö osoitti että ylijäämää kannattaa antaa pois ja ottaa tilalle sellaista mitä omalla yhteisöllä ei ole.
      Samalla alkaa syntyä yksityisomistus. Kahakoissa voitetut otetaan orjiksi. Omistus eriytyy. Yhteistö jakaantuu toisilleen eduiltaan vastakkaisiin luokkiin.
      Tavaranvaihto laajenee yli muinaisten valtioiden rajojen. Orjakauppakin ylittää valtioiden rajat. Nykyinenkin!

      Markkinat eivät ole ihmiskunnan vihollinen. Tavaroiden vaihto ihmisten kesken on mitä luonnollisin asia.
      Kaikkien tavaroiden vaihto puolestaan ei ole oikein. Huumekauppa, jossa yksilöt rikastuvat huimasti ja nopeasti, tuhoaa ihmiskuntaa. Sota-asetuotanto on huumebisneksen kaltainen. Sekin tuhoaa.
      Homo Sapiens = Viisas ihminen mutta onko kehittäessään mm. huumetuotannon ja -kaupan?

    • Anonyymi

      Huomaatteko kuinka passkaa kommunistit kirjoittavat ja syyttävät siitäkin kunnon kansalaisia.

      Mainilan rikokset senkun jatkuvat...
      Passkaporukkaa.

    • Anonyymi

      Joo, olemme huomanneet että yksi palstan komuli on sairas.

    • Parahin aloituksen tekijä.
      Kai teillä jotain tietoa on markkinoista kun avasitte keskustelun!
      Miten luulette paskantamisen kuuluvan asiayhteyteen. Entä sen jos joku tulee sairaaksi? Ette kai aio sonnalla vahvistaa tärkeää asiakokonaisuutta kuten perussuomalaiset trollit tekevät.
      Yrittäisitte edes kertoa jotain asiaa.

      Ihmisen tarve on syödä ja synnyttää siihen tarvittavien työkalujen keksimisen.
      Ihmisillä oli tarve suojautua petoeläimiltä, säältä, saada vaatteita, sittemmin asuntoja. Puhekieli, kirjoitus ja matematiikka seuraa väistämättä perässä. Aineellinen tuotanto tarvitsee tallennettua tietoa ja sitä kasataan kirjoihin. Tavaroita vaihdetaan, tuotantoteknologia kehittyyy. Yksityisomistus syntyy yhteisöllisen omistuksen päälle. Lopulta jopa maa, jota kukaan ihminen ei ole synyttänyt, menee yksityisomistuksen piiriin.
      Alkuaan kehitys on hidasta. Tuhansien vuosien aikana kehitystä ei juuri huomaa. Pidemmälle mentäessä, tiedon kasaantuessa jatkuvasti, teknologian kehitys nopeutuu. Nyt teknolgian kehitys on pisteessä, että se yksistään voi tuhota elinympäristön, ilman sotaakin.

      Markkinat kattavat koko maapallon. Maailmanmarkkinoilla syntyy useimpien tavaroiden tuottajahinnat. Se tarkoittaa, että vähemmän voittoa saava yhtiö menee nurin mutta edistyneempi teknologia valtaa sen markkinaosuuden. Kyseessä on yleismaailmallinen työn tuottavuuden kohoaminen seurauksineen.

      Tuleeko taantuneen teknologian yhtiöitä tukea valtion verovaroin! Ei tietenkään. Sehän olisi paluuta alhaisempaan työn tuottavuuteen. Markkinat kaatavat vanhentuneet yhtiöt, tuottavuus nousee, työaikaa voidaan lyhentää, sosiaalisia toimintoja voidaan lisätä, Koulutusta lisätä kaikilla alueilla, samoin virkistystoimintaa.
      Nykytilanne. Kapitalismi tuottaa entistä enemmän kuin koskaan. Nurinkurisesti valtiot velkaantuvat entistä enemmän ja nopeammin ja yksityisomistajat vaahtovat työtä tekeville ylensyönnistä ja palkkojen alentamisvaatimuksia. Maapallo saastuu vauhdilla.
      Samaan aikaan biljoonia euroja liikkuu maailmalla laillisen pankkisektorin ulkopuolella. Valtionpankit kolisevat tyhjyyttä. Valtiot ja pankitkin tekevät tyhjästä velkarahaa.

      Edellä alussa esitetty teknologian kehitys on kuvattu ideaalisesti. Työtä tekevät kehittävät teknologiaa ja kustantavat sen, kustantavat sosiaalisen sektorin aikakauden mahdollisuuksien mukaan, elättävät itsensä ja luovuttavat osan tuotosta valtiolle kaikkien yleisiin tarpeisiin. Kaikki rahalla mitattu aineellinen on kiertokulussa. Välistävetäjiä ei ole. Nykyisin välistävetäjä alias yksityisomistaja vetää miljardeja pois rahan kiertokulusta ja se estää rahassa kiteytyneen työn hyötykäytön esim. vaikkapa luonnon suojeluun. Markkinat vinoutuvat. Sotavarusteluun uhrattu työ on poissa siviilituotannon tarpeista. Käydyt sodat tuhoavat luotua aineellista kansallisomaisuutta.

      Markkinoissa ei ole mitään salaista. Kaikki on näkösällä. Kiertokulun kaava on yksinkertainen.
      Tuotantopääoma (yksityinen tai yhteiskunnallinen) edustaa raaka-aineiden hankintaa ja ja sen muokkaamista käytettäväksi. Kauppapääoma hallitsee tuotteiden jakelua. Pankkipääoma hoitaa ylijäämäpääomia ja luototusta.
      Kiertokulun sisällä on yhteiskunnallinen verotus, johon varataan tietty osa tuotosta ja niillä varoilla hoidetaan, koulutus, terveys ym ym.

    • Markkinoita ei tarvitse kannattaa. Ajatuksenakin se on järjetön. Maapallo lepää ja elää markkinoiden piirissä. Markkinat ovat esiintymislava jota ilman aineellinen tuotanto ei ole mahdollista. Aineellisen tuotannon päällä lepää henkinen sivistys ja mutkan kautta henkinen sivistys palaa ideoina aineellisen tuotannon edistämiseksi mutta myös viihdyttää kansalaisia henkisellä kulttuurilla.
      Lisäksi erityinen huomio. Kaikki aineellinen ja henkinen tuotanto tapahtuu ihmisten tietoisena toimintona, Vain ihmisten. Ei kenenkään muun. Ihmiset onnistuvat tai epäonnistuvat. Ketään ihmisen ulkopuolista ei voi syyttää.

      Erään puolueen kulttuuriojelma puhuu epäkelvoista ihmisroduista. Sellaisia ei ole. Olemme kaikki samaa Homo Sapiens lajia. Toiset kansakunnat ovat edellä teknologian hyötykäytössä, toiset jäljessä. Ihmisten tulee ponnistella yhdessä paremman maailman edestä.
      Marxilainen sosiologia: Kaikkien maiden proletaarit, liittykää yhteen.

    • Anonyymi

      SIIS;
      - markkinataloutta kannetetaan Suomessa 1000-kertaa enemmän kuin sosialismia.

      Ihan kiva juttu meille.

      mutta iig-oria mahtaa viituttaa taas...

    • Anonyymi

      Neuvostoliiton kommunismidiktatuuri yritti luoda Homo sovieticuksen, mutta myttyyn meni sekin, kuten lopulta koko toimimaton kyhäelmä.

    • Kapitalistinen markkinatalous on kriisissä. Tunnetut porvarilliset taloustieteilijät käyttävät kovaa kieltä. Mikäli pelkkä voitontavoittelu jatkuu ilman sosiaalisten rakenteiden mukana kehittämistä, kapitalismi kukistuu omiin jätteisiinsä.
      Kysymys kuuluukin, voiko kapitalismia enää pelastaa mikään temppu.

      Oligarkkien puolueen Perussuomalaisten ponnistelut sosiaaliturvan alasajossa on etukäteen tuhoon tuomittu politiikka. Siellä ihannoidaan keisari-alamaiset leikkiä eikä sillä pitkälle pötkitä.

      Kaikki työn tuottamat varat tulee saattaa kiertokulun piiriin. Verokeitaat voi lakkauttaa muutamassa viikossa kaikkialta maailmassa ja siirrättää varat veloituksetta kansallisvaltioiden Valtionpankkiin. Biljoonia euroja tulee käyttöön tuotantoon sekä sitä tukevaan sosiaaliseen infraan. Valtionvelat kuittautuvat.
      Finanssipolitiikka voisi lähteä uudelta pohjalta, jossa velkoja ei ketjuteta. Velkarahan luominen tulee siirtää yksin Valtionpankille eli poistaa liikepankeilta.
      Samaan aikaan välttämättömänä toimenpiteenä maailmassa aloitetaan asevarustelun purkaminen. Asevarustelu vie varoja ja saastuttaa luontoa antamatta ihmiskunnalle muuta kuin tuhoa.
      Se olisi rauhanomainen tie eteenpäin kohti sosialismia. Ellei oligarkismi suostu, muutos tulee vaikeimman kautta.

      Asevarustelun purkaminen on suuri askel kohti sosialismia.

      • Anonyymi

        "Asevarustelun purkaminen on suuri askel kohti sosialismia."

        Eli ainakin Venäjä menee vain kauemmas ja kauemmas sosialismista - sen verran kiivasta sen varustautuminen on.


      • Anonyymi

        "Asevarustelun purkaminen on suuri askel kohti sosialismia."

        Eli ainakin Venäjä menee vain kauemmas ja kauemmas sosialismista - sen verran kiivasta sen varustautuminen on.


    • Anonyymi

      Komuleiklla kannatus NOLLA !!!

      Ja ainoastaan palstan kaksi (tai 1,5) niuvalla olevaa komulia enää kannattaa puoluetta jota ei ole enää edes olemassa...

      BUUUAAUAAAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH :)

      • Anonyymi

        Persu näytti jälleen kerran tyhmyytensä.
        Hän teki avauksen arvokkaasta aiheesta mutta ryhtyi heti rähisemään. Normaali persukuvio.
        Aloitus ei tunne lainkaan yhtään mitään markkinoista tai sen toimintaperiaatteesta.
        Seuraajaat ovat opettajiensa kaltaisia.


    • Anonyymi

      "Seuraajaat ovat opettajiensa kaltaisia."

      Aivan niin.

      Lenin, Stalin, Hruštšov, Brežnev, Andropov, Tšernenko ja sitten Gorbatšovkin epäonnistuivat Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin johtajina, mikä on tietysti ymmärrettävää, sillä kukapa nyt moista megaluokan röttelökokonaisuutta olisi mitään muuta voinutkaan kuin lapioida historian hautamonttuun.

      Suomen Kommunismidiktatuurin Puuhastelijat ovat perustamisestaan lähtien leikkineet Seuraa johtajaa Otto Suomensyöjän kommunismidiktatuuripropagandan viitoittamaa tietä, ja sitten täyttä päätä hatelikkoon ja 0-kannatukseen.
      > Seuraajat ovat opettajiensa kaltaisia.
      M.O.T.

    • Anonyymi

      Komuleilla loppuivat eväät keskustella komuleiden kannatuksesta, jota toki ei ole enää ollenkaan. Toki toinenkin iso asia vähentää kommunistien keskustelua, kommunisteja ei enää ole..
      Ja jos on, eivät ole enää kunnossa keskustelemaan..

    • Anonyymi

      Aloitus avasi keskustelun markkinoista.
      Lopuksi hän päätyi puoluekannatuksiin. Välissä ei ollut mitään. Tolkutonta logiikkaa.
      Maailma on sataprosenttisesti markkinoiden piirissä. Tuottaja tuottavaa tavaroita Kauppias ostaa ne ja myy edelleen. Näiden ulkopuolella mutta kiinteässä yhteydessä on luototus eli finanssisektori.
      Mikään valtio ei pärjää rajat kiinni periaatteella. Täytyy tuoda ja viedä. Pakotteilla voidaan yrittää tuhota joku valtio. Sekään ei onnistu. Pääoma löytää tiet tavaranvaihdolle.

      Aloitus voisi esittää oman kommentinsa markkinoista ja niiden liikelaeista.
      Hitler tai homot eivät kuulu aiheeseen. Markkinat ovat yleismaailmallinen ilmiö. Aineellinen tuotanto reaalisoituu kiertokulussa ja jonka yksi osa on markkinat.
      Yrittäisitte edes esitellä omaa aloitustanne.

      • Anonyymi

        Puolueiden kannatuksella ja markkinoilla ei liene suoraa keskinäistä yhteyttä. Mutta poliittisella järjestelmällä ja kansakunnan vauraudella on. Sosialistiset valtioiden bkt/capita on keskimäärin tuntuvasti alhaisempi kuin markkinatalousmaissa. Venäjä on tästä hyvä esimerkki: Venäjä siirtyi kapitalismiin kolmisenkymmentä vuotta sitten, mutta edelleenkin Venäjän bkt/capita on vain vähän yli puolet Suomen vastaavasta. Ts. sosialismista toipuminen vaatii vuosikymmeniä aikaa.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Veikkaan että huomenna !!!

        Ja se on kansan vapaudenpäivä, todella juhlimisen arvoinen päivä.

        NEVER COMMUNISM, NEVER !!!


    • Aloituksen porukka kiertää markkinoita kuin kissa kuumaa puuroa. Kun ei tunneta asiaa, siirrytään parjauslinjalle. Tyypillistä persusismia. Kaikilla somefoorumeilla toistuu sama. Persuismissa korostuu tyhmyyden ylistys.

      Historiallisesta materialismista ja olemisen suhteesta tajuntaan.
      Ihmiskunta muodostuu todellisista ihmisistä, yksilöistä. He eivät ole mielikuvitusolentoja eikä heidän tiedostusprosessinsa perustu mielikuvitukseen, joka olisi materiasta erillinen olio ja antaisi käskyjä henkioliona materiaaliselle ihmiselle. Tarkastelemalla ihmisten toimintaa minä aikakautena tahansa seikka voidaan todeta.
      Olemassa on todelliset yksilöt, heidän toimintansa ja aineelliset elämänehtonsa. Tämä pätee läpi ihmiskunnan kehityshistorian. Materiaaliset ihmiset luovat historiaa.

      Inhimillisen historian perusolemus elävien ihmisten olemassaolo. Ollakseen olemassa heidän täytyy ensisijaisesti saada ravintoa. Ruumiillinen anatomia on merkittävässä asemassa tulevassa työkalujen kehityshistoriassa, joiden avulla paremmin turvataan ravinnon saanti. Ihmisyksilöiden yhteistyö on alkuperäinen ominaisuus. Yksilö pärjää paremmin yhteisössä kuin yksin. Yksilön menestys perustuu alun alkaen yhteisön menestykseen.
      Todelliset hmiset luovat historiaa mielikuvitusihmisten sijasta. Ihmiskunnnan historiaa siivittää aineellisen tuotannon kehitys. Tietyllä aineellisen tuotannon tasolla syntyy ajalle ominainen kulttuuri, tuotantosuhteet aineellisen tuotannon kehitystason mukaisesti (alkeellinen vapaa alkuyhteisö, orjanomistus tuotantomuoto, feodaalinen tuotanto, kapitalismi ja ..... sosialismi.

      Tuotantomuotojen kehitys heijastaa askel kerrallaan kehittyvää työn kollektiivisuuden korkeampaa muotoa. Sitä seuraa perässä aikaisempi kokemusperäinen ja tieteellinen tiedostus. Ammoin kuolleetkin ovat antaneet osansa, jotta tieteellinen sivistys olisi sitä mitä on.
      Ihminen uusintaa itseään fyysisesti joka päivä pysymällä hengissä sekä imemällä aikaisempaa syntynyttä tietoutta. Yksilöiden oleminen käy yksiin heidän tuotantonsa kanssa. Aineellisen tuotannon realisoituminen tapahtuu markkinoilla.
      Lähde: Karl Marxin ja Friedrich Engelsin ensikertaa luotaamasta historiallisesta materialismista "Feuerbach, materialistisen ja idealistisen katsantokannan vastakkaisuus" (1845-1846)

    • Anonyymi

      Nyt markkinataloutta kannattaa jo 99,99%.

      Aina vaan paranee !

      Komuli vaikeroi uskontonsa kanssa...

      Tai siis yksi komuli vaikeroi, koska enempää kommunisteja ei ole.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Elina Valtosella täydellinen mahalasku Ylen Ykkösaamussa. Ei hallitse alkuunkaan tonttiaan.

      Ulkoministerimme Elina Valtosen haastattelu Ylen Ykkösaamussa 25.1.2025 oli jotain niin kiusallista katsottavaa, ettei
      Maailman menoa
      480
      3541
    2. Maisa Torppa

      Voitto oikeudesta. Tässä näkee miten huteralla pohjalla nuo syytökset ovat. Hyvä Maisa 💖. IL
      Kotimaiset julkkisjuorut
      131
      1605
    3. Huomaatko että

      Olen kiinnostunut seksielämästäsi. Mitä uskot sen taustalla olevan?
      Ikävä
      149
      1556
    4. Kelpaisinko vielä?

      Huolisitko minut vielä vaikka olen ollut sen toisen kanssa?
      Ikävä
      85
      1301
    5. Martina, ero?

      Milloin erouutinen julki, veikkauksia?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      226
      1203
    6. Mikä on tulevan kevään teema?

      Sun kohdallasi
      Ikävä
      35
      1081
    7. Nainen, haluatko olla haluttava

      Miettinyt tässä salaisuutta sun vetovoimallesi. Kaunis? Kyllä. Kiinnostava luonne? Kyllä. Hyvä kroppa? On. Harrastukset,
      Ikävä
      44
      1051
    8. Olen niin pettynyt itseeni

      Että sait väärän kuvan minusta ja luulit etten ole kiinnostunut ja menit eteenpäin. Miten nyt käy jos vielä haluamme toi
      Ikävä
      40
      1010
    9. Kerro yksi positiivinen kokemus kaivatusta

      Voi tunnistaa. Jos ei ole positiivista, voi kertoa negatiivisen. Ne ehkä jää mieleen paremmin.
      Ikävä
      37
      1001
    10. Jannenkulma

      "Köyhän" kiinteistö selvitystilassa!
      Suomussalmi
      10
      1000
    Aihe