Iäkkään aivot

Anonyymi

Vanhuksen aivot eivät ole nopeita
mutta ovat tehokkaita
ja osavat suoriutua ankarista abstraktisista yhtälöistä,
mihin nuori ei kykene.

4

<50

  Vastaukset

  • Ehkä ravinnosta olis tukea, kaikille... esimerkiksi punajuuri, parsakaali ja olisko syytä tarkistaa mm a-vitamiini tosin sitä saa normaalisti hyvin, porkkanasta, maitotuotteista jne...

  • Useammatkin aivot vanhuksella? Yleensä ihan yksikössä puhutaan. Välimerkkien käytön harjoittelu sekä sanojen oikeinkirjoituksen opettelu iäkkäämpänäkin saattaa vielä onnistua.

  • Olen samaa mieltä.Arkaadianmäellä on 4 vuoden välein vaihtunut edustajat.
   Eläkkeitä ei vain ole saatu kansalle yhtä suuriksi -65 vuoden ikään tullessa.
   Aivot näytää toimivan vuosikymmeniä samalla tavoin .Tuloksena on että
   aivojen täytyy olla "Kädessä" Varsinkin ahneiden aivot.

  • Päätöksenteon nopeuteen vaikeissa ja monimutkaisissa asioissa, joihin ei löydy yhtä yksiselitteistä oikeaa ratkaisua, vaikuttaa tietysti sekin, kuinka suuri elämänkokemus ja kuinka laaja tietämys päätettävästä asiasta ja sen monimutkaisuuksista ja vaikutuksista on. Lisäksi tietysti omat arvot eli miten suhtautuu kunkin päätöksen haittoihin vs hyötyihin.

   Nuorilla ei ole em asiat hetikään aina ’rasitteena’ , joten päätösten teko on helppoa ja nopeaa. Se voi tietysti olla tehokkaampaa kriisitilanteissa, jossa joku/jokin on väistämättä ’uhrattava’ jokin muun vuoksi eikä iän myötä yleensä kehittynyt moraalikaan ole haittana ja päätöksiä on tehtävä nopeasti.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  SEISKA.FI

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut