Mitä ihmeen "keräilyä" ?

Anonyymi

Ihmettelen miksi kaupataan POSTITUOREITA 1900 luvun postimerkkejä ? Jos tuo on keräilyä, niin se on niin suurta feikkiä. Voinhan kopioida kaikkien vuosien merkit ja sekin olisi keräilyä.

Kulkeneet ja aidot vanhat säilyneet merkit ovat keräilyä, ei uuspainanta.

9

371

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Koska postituoreet merkit ovat siisteimpiä ja liimapintakin on ehjä. Käytetyistä merkeistä voi saada jotain tautia, kun ei tiedä, kuka niitä on nuoleskellut.

  • Anonyymi

   Kuinka voi olla niin läheisissä kontakteissa postimerkkien kanssa.

  • Anonyymi

   Ainakin 1972 vuodesta lähtien merkit saa postituoreina vuosilajitelmista. Niitäkin silti myydään erikseen postituoreina, vaikka markka-aikaiset ei kelpaa kirjeeseen.

   • Anonyymi

    Markka-aikana tosin rupesi olemaan myös ykkösluokan ikimerkkejä ja kakkosluokankin. Niitä voi vielä käyttää esim. ristisanatehtävien lähettämiseen.


  • Anonyymi

   Eihän niitä voi kopioida ennen kuin olet kerännyt ne kaikki malliksi kopioikoneen rakoon. Eipä silti kukaan kunnon keräilijä mihinkään kopioon tyytyisi. Aitoja niiden olla pitää.

  • Anonyymi

   Siis ei tuollaista uuspainantaa ole olemassa kuin jossain Akuankan näköispainoksissa. Kyllä myytävät vanhat postituoreet merkit ovat aitoja vanhoja hyvin säilytettyjä käyttämätömiä merkkejä, vaikka nimike itsessään onkin harhaanjohtava.

  • Anonyymi

   Olet oikeilla jäljillä. Ei postituore todellakaan tarkoita vastapainettua postimerkkien kohdalla.

  • Anonyymi

   Niimpä, maallikko voisi jopa luulla, että merkki on vastaleimattu postissa ja leiman muste on vielä tuoretta ja suttaantuu helpolla.

  • Anonyymi

   Mitä itse keräilyyn tulee, niin kaikkihan on keräilyä, jos tavaraa kootaan suuremmassa määrin yhteen paikkaan. Ei ole väliä , mitä se sitten onkaan, vaikka polttopuita.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tämäkin vielä! Steppi suviseuroissa

   Nyt on maailmankirjat sekaisin, En ollut uskoa silmiäni. Selvänä teltassa lauloi muiden mukana.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   70
   2440
  2. En minä alussa sua pitänyt kauniina

   Mutta nyt olet silmissäni maailman ihanin nainen. En edes käsitä, mitä tapahtui. Pikkuhiljaa muutuit silmissäni haluttavimmaksi naiseksi koko maailmas
   Tunteet
   196
   2337
  3. Voisitko mies kirjoittaa

   Jotain kivaa ja siten että tunnistaisin itseni varmasti? Ei ilkeilyjä..
   Ikävä
   54
   1139
  4. Kirjoitan sulle sydämestäni

   Syvin toiveeni on päästä kanssasi suhteeseen, saada tutustua sinuun ja että sinäkin tuntisit minut sellaisena kuin olen. Minulla on paljon rakkautta s
   Tunteet
   58
   858
  5. Homseksuaaliksi syntyminen - vuosisadan sumutus?

   Tieteellinen fakta on ettei homoseksuaaliksi voi syntyä vaan homoseksuaaliksi ruvetaan. Tätä kylmää ja itsestäänselvää tosiasiaa ei aivan viime vuosik
   Luterilaisuus
   256
   784
  6. uskallatkohan laittaa

   Kerro jotain mistä sinussa pidän? Tunnemme toisemme riittävän hyvin tietääksemme toisistamme nämä asiat melko osuvasti.
   Ikävä
   36
   769
  7. Meillä on vain telepaattinen suhde

   Tai siis mulla suhun. Yksipuolinen se on, ja romanttinen kaikesta huolimatta. Mielikuvitus korvaa sen, mitä ei koskaan ollut.
   Ikävä
   61
   724
  8. Ei tiemme enää kohtaa

   Joten älä odota, että ilmestyisin elämääsi. Se, mitä on tapahtunut on mennyttä, eikä sitä enää saa takaisin. Voi olla, että et näe minua pitkään aikaa
   Ikävä
   69
   717
  9. Body count

   Sanotaan että miehellä tulevaisuus ratkaisee ja naisella menneisyys kun etsitään oikeasti vakavaan parisuhteeseen toista. Jos naisella paljastuu oleva
   Sinkut
   238
   707
  Aihe