Sailing project Carissima

Anonyymi

https://youtu.be/VDG2oV1uUcs
Tässä videon muodossa meidän esimmäinen purjeveneprojekti jota olisi tarkoitus päivittää tulevan kevään aika. Laittakaa kommentteja ja vinkkeja tulemaan kyseisistä hommista.

22

787

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Seuraan mielenkiinnolla miten projekti etenee.

      • Anonyymi

        Aika paljon on herralla suunnitteilla yhdeksi kevääksi mutta ajankäytön hallintaa se vaan vaatii. Pisteet siitä ja videosta myös.


    • Anonyymi

      Kiva nähdä näiden anonyymien kirjoitusten takana oleva oikea ihminen ja vene. Duuni ei varmasti ihan heti lopu, joten videoiden aiheita varmaan riittää.

      • Jes, minun julkaisema tuo video. :) Tekemistä tosiaan riittää ja varmasti videoita tulee. Seuraava video tulee noin viikon kuluttua ja siinä käyn tulevaa elektroniikkaa läpi. Paljon tulen myös tarvitsemaan apua ja neuvoja koneneemmilta veneilijöiltä.


    • Anonyymi

      Hieno idea tämä video homma. Sitä on varmasti mukava seurata.
      Rohkenen antaa kokemuksiin perustuvan neuvon.
      Veneen ostajalla on alussa aina paljon ideoita veneen kehittämiseksi. Usein ideat koskee juuri elektroniikkaa, ja ulkonäkö asioita.
      Näihin asioihin toki pitääkin käyttää aikaa, jotta veneestä tulee oman näköinen, edustava, ja asumismukavuus parantuu.
      Suosittelen käyttämään alussa puolet energiasta "elintärkeiden" asioiden tarkastamiseen/huoltoon/kunnostamiseen.
      Lämmitin, liesi, jääkaappi, ohjausjärjestelmä, purjehdusvarustus, jäähdytys, letkut, läpiviennit, polttoainejärjestelmä, akut/sähköjärjestelmä, moottori..... lista on pitkä. Ns. Itsestäänselvien asioiden kuntoon kannattaa kiinnittää huomiota. Ne on niitä asioita jotka voivat rikkoutuessaan pilata suuren osan kesälomasta.
      Ulkonäköön painottuvat uudistukset ovat tärkeitä, jotta innostus asiaan säilyy.

      • Leinikka82

        Kiitos paljon viestistä! Tosiaan nämä ulkonäkö asiat ovat niitä toisarvoisia juttuja. Varmasti tullaan kiinnittämään huomioita myös noihin asioihin jotka oikeasti purjehduksen ja onnistuneen veneilykesän kannalta ovat ehdottoman tärkeitä. Teitkin tuohon hyvän muisti listan, kiitos siitä. Kyselin myös Leeveneestä josko sieltä olisi tullut tarkastaja avuksi mutta se on vielä harkinnassa. Katsotaan jos jostain löytyisi avulias ja kokenut kanssa veneilijä joka tulisi avuksi tarkempaan läpi käymisee ja antaisi vielä kuvata siitä videon😁.


      • Anonyymi
        Leinikka82 kirjoitti:

        Kiitos paljon viestistä! Tosiaan nämä ulkonäkö asiat ovat niitä toisarvoisia juttuja. Varmasti tullaan kiinnittämään huomioita myös noihin asioihin jotka oikeasti purjehduksen ja onnistuneen veneilykesän kannalta ovat ehdottoman tärkeitä. Teitkin tuohon hyvän muisti listan, kiitos siitä. Kyselin myös Leeveneestä josko sieltä olisi tullut tarkastaja avuksi mutta se on vielä harkinnassa. Katsotaan jos jostain löytyisi avulias ja kokenut kanssa veneilijä joka tulisi avuksi tarkempaan läpi käymisee ja antaisi vielä kuvata siitä videon😁.

        Hyviä muistilistoja tarkastukseen on "veneen ostajan tarkastuslista" ja/tai SPV:n ensisijaisesti veneen katsastukseen tehty opas, tai katsastajan käsikirja.


    • Olin reilu viisi vuotta sitten samassa tilanteessa, kun olin ostanut ensimmäiseksi purkkariksi melko lailla saman ikäisen ja kokoisen veneen.

      Jos jotain viidessä vuodessa on oppinut, niin se on taito keskittyä olennaiseen. Ensimmäiseksi katsoisin moottorin, rikin, purjeiden ja läpivientien kunnon. Ne ovat turvallisuuden kannalta olennaisimmat asiat.

      - Miten kone lähtee käyntiin?
      - Miten hyvin kone ottaa kierroksia?
      - Vuotaako kone öljyä?
      - Toimiiko vaihteisto kunnolla?
      - Miltä vedenerotin ja polttoainesuodattimet näyttävät? Onko vettä tai ylimääräistä töhnää seassa?
      - Onko impelleri kunnossa ja onko toinen varaosana?
      - Miltä peräsimen liike ja kiinnitys tuntuu?
      - Missä kunnossa nostimet, skuutit, vinssit ja vantit ovat?
      - Tarkista reivit ja niiden toiminta
      - Tutki rullalaitteen kunto
      - Tutki miten herkästi isopurje nousee ylös asti
      - Tutki läpiviennit ja miten hyvin niiden venttiilit menevät kiinni

      Ei ihan niin olennainen, mutta potentiaalinen korjattava asia vanhoissa veneissä ovat kannen ja/tai sitloodan tiikkilevyt ja niiden ruuvaus. Jos ruuvikantoja on paljaana, on niiden kautta saattanut vuotaa vettä. Siinä voi pahimmillaan mennä alla olevat rakenteet ja sisäverhoilu uusiksi.

      Jos olet seuran jäsen tai liittymässä seuraan, kannattaa katsastuksen yhteydessä katsoa tärkeät asiat läpi. Fiksu katsastusmies opastaa.

      • Anonyymi

        Kiitos näistä vinkeistä ja hyvästä muistilistasta. Varmasti tullaan käymään nämä läpi kevään aikana. Ensi viikolla aloitellaa hommat ja toivotaan että ilmat suosivat😊


    • Anonyymi

      Kiitos videosta. Olisi mukava saada tietää asioiden edetessä töihin käytetystä ajasta sekä kustannuksista.

      • Anonyymi

        Kiitos. Varmasti tulee eri työvaiheita koskeva oma video ja voin käydä siinä vähän käytettyä aikaa ja kustannuksiakin läpi👍


    • Anonyymi

      Hieno aloitus:-) Vaikka työmäärä on iso niin tuossa iässä ja harrastuksen alkuvaiheessa voimia riittää. Edellä tulikin hyviä vinkkejä tärkeimpien kohteiden tarkastamiseen. Fiiliksen kannalta etenkin naisväen suhteen on kuitenkin tärkeää siistiä myös sisätiloja. Vanhat muovimatot keulan ja pistopunkan seiniltä pois ja liimalla uutta kiinni. Ei ole kallis ratkaisu mutta siistii venettä kummasti. Toivotan voimia ja onnea puuhailuun.

      • Anonyymi

        Jes, se on juurikin näin! Veneellä tullaan varmasti viettämään paljon aikaa myös sisätiloissa joten koettiin tärkeäksi tehdä niistä viihtyisät ja päivittää värimaailmaa.


    • Anonyymi

      Hyviä vinkkejä edellä jo kosolti. Omaan kokemukseeni perustuva on se että työlista on maltillisen kokoinen, jotta edistymisenkin huomaa. Itselleni kävi niin, että " loputon lista" vei innon kokonaiseksi vuodeksi . Kaikkeahan ei tarvitse saada tip top kuntoon, jotta pääsee seilaamaan.

      Alkuun turvallisuuteen ja käytettävyyteen liittyvät asiat. Ja jos saat varsinkin vaimon mukaan niin aina parempi. Ulkopuolista asiantuntija-apua ei kannata myöskään vieroksua, esim tuo mainitsemasi venetarkastaja on hyvä investointi.

      Eka video oli hyvä avaus, kiitos ja voimia remppaan !

      • Anonyymi

        Kiitos🙏 paljon on suunnitteilla ja mitä lähemmäksi kevättä mennään niin aikaa ja ajatusta siirretään niihin asioihin jotka vaikuttavasti siihen että saadaa Carissima kunnossa veteen. Monia asioita voi vielä vaikka laiturissa viimeistellä. Ja tosiaan toivotaan että saadaan vaimokin innostumaan kunnostus hommista 😉


    • Anonyymi

      Kiitos tosi kivoista videoista. Lisää vaan ruutuun samanlaista.
      Sellaisen laitoin merkille, että sisällä oli aika pitkähkö puoshaka. Itse tein aikanaan sellaisen virheen että vein sisälle talveksi puomin (n. 4 m). Ei aikaakaan kun se kolahti siirrettäessä teakkiin ja jälkihän siitä tietysti tuli. Opiksi: sisälle ei mitään raskasta pitkää tavaraa. Teakkipinnat tykkää.

      • Anonyymi

        Ei sitä puomia sovi kolhia mihinkään. Siksi se talvehtii veneen sisällä remmillä kiinni ja rätti väliin ettei kolise veneen noston yhteydessä. Kaikki patjat ja irtokamat jotka eivät veneessä talvehdi tietysti ensin pois.


      • Anonyymi

        Kiitos paljon! Omaksi ja muiden iloksi tulee kuvailtua ja jääpähän aina jotain muistoja talteen kun ne tuonne youtubeen laittaa :) Hyvä huomio tuo sisällä pitkien tavaroiden säilyttäminen. Puomi ja spinnupuomi onneks oli kannella talven.


    • Anonyymi

      Tosi mukavaa, että joku näkee vaivaa. Venehommassa into on kaiken a ja o.

      Suomalaisen veneilyn on vuosien varrella tappanut melkein henkihieveriin Rolex-henkinen laitehifistely ja lomakohteiden esittely. Itse 40 vuotta seilanneena ei kiinnosta pätkääkään uudet vempaimet tai purjehduskohde Samoalla. Etoo koko elämäntapa.

      Nuoren purjehtijan jutustelua ja tekemisen iloa jaksaa katsoa. Innostus tarttuu katsojaankin. Vene on muuten edelleen hieno.

      • Kiitos paljon tästä! Tälläisen palutteen jälkee ottaa ilomielin kameran mukaan ja jakaa meidän kokemuksia ja eläämää uuden veneemme kanssa :)


      • Anonyymi
        Leinikka82 kirjoitti:

        Kiitos paljon tästä! Tälläisen palutteen jälkee ottaa ilomielin kameran mukaan ja jakaa meidän kokemuksia ja eläämää uuden veneemme kanssa :)

        Hei,
        Onnea uudesta veneestä ja kiitos videoista.
        Ilo seurata teidän touhuja kun itse ei enää iän puolesta pääse veneilemään.

        Hyvää kesää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      54
      4116
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2179
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1674
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      19
      1487
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1448
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      23
      1370
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1248
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      8
      1164
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      10
      1099
    10. 22
      1066
    Aihe