bensa ja diesel on ylihintaista pumpuilla

Anonyymi

Kyllä suomessa on bensan ja dieselin hinnat verojen määrän takia aivan ylihintaisia suomessa. Menee elämiseen tarkoitetut rahat aivan hukkaan veroina. Kun ihmisille käyttöön olisi paljon tärkeämpää. 1 euron litra vielä ymmärtäisi mutta ei yli.

Juuri oli uutisissakin miten suomalaisten varallisuuden kehitys poikkeaa muista pohjoismaista ja etenkin tähän suuntaan.

50

633

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kun Suomi liittyy natoon niin polttoaineet myydään gallonoissa ja Price on sama kuin ameriikas!🖕🖕🖕

    • Anonyymi

      Bensa ja Diesel maksaa täällä ihmisille liikaa pumpuilla verojen takia !

      • Anonyymi

        Ei maksa liikaa, se joka fossiilista polttoainetta kuluttaa, maksaa siitä "ilmastonpelastamisen" nimissä ns. haittaveroa, siirry itselataavan hybridiin tai ladattavaan hybridiin tai vielä täyssähköauton käyttäjäksi, niin ajeleminen on halvempaa, eikä ole kallista.
        Se on "omavalinta" kysymys paljonko ajelemisesta haluaa maksaa ja jos ei ole varaa ostaa polttoainetta, niin kannattaa lopettaa ajeleminen omalla peltikasalla ja siirtyä julkisiin/polkupyöräilyyn tai kävelyyn, elikkäs se on "omavalinta".


    • Anonyymi

      Verotus on aivan liian korkea joka nostaa pumppuhinnat liian korkeiksi ! ! !

      Ihmsiltä menee siten aivan liian paljon rahaa tarpeelliseen liikkumiseen, kun ylimääräiselle rahalle olisi tärkeää olla kukkarossa ja käytössä.

      • Anonyymi

        Sossu ei huomioi, että bensan ja viinan hinta jatkuvasti nousee. Pitää säästää lasten ruoasta..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sossu ei huomioi, että bensan ja viinan hinta jatkuvasti nousee. Pitää säästää lasten ruoasta..

        Niin ja tupakkakin on kallista.

        Sossuneläteillä ja juopoilla (no, pitkälti sama asia) raha menee 1) viinaan 2) tupakkaan 3) autoon ja vasta näiden jälkeen katsotaan, jäikö jotain ruokaan tai asumiseen. Jos ei jäänyt, niin sitten vaan käsi ojossa vaatimaan lisää sossun luukulta ja/tai alennuksia polttoaineen hintaan. Onhan se ihmisarvon vastaista, jos joutuu viinasta tai tupakasta tinkimään!

        PS. työnteko EI ole vaihtoehto


    • Anonyymi

      Itse asiassa diesel on alihintaista, koska sillä on pienempi vero. Muualla maailmassa ne ovat suunnilleen samanhintaisia eikä Suomen hintataso pumpulla ole edes Euroopan kalleimpia.
      Polttoaineen hinnan noususta kannattaa valittaa sosialistiselle viherhallituksellemme, jonka lopullinen tavoite on kurjistaa kaikki muut paitsi puolue- ja ay-johtajat.

      • Anonyymi

        Paljonko on bensiinin ja dieselin hintaero/litra?, dieselautoilijat maksavat valtiolle ns. käyttövoimaveroa muun autoveron lisäksi/vuosi ja se maksetaan vaikka ei ajeta metriäkään, jos auto on ns. liikennekäytössä, nykyhinnoilla n. 15000km vuodessa diesel autolla ajava on samoissa kustannuksissa bensiiniautolla ajavan kanssa, elikkäs turhaa itket dieselpolttoaineen halpuudesta, koska jos valtio tienaisi enemmän dieselin litrahintaa = veroa nostamalla, niin sen ne olisi jo tehneet monta kertaa, mutta kun tuo käyttövoimavero tuottaa enemmän, koska on kiinteä kustannus/vuosi.
        Saattaa olla osaksi niinkin, että kun dieselautoilla ajetaan, ei valtion tarvitse nostaa bensiinin verotusta, taatakseen määrätyn tuoton, toki se tulee muuttumaan kun osasähkö (hybridit) ja täyssähköautot lisääntyy, verotuotot valtiolle eivät voi laskea, vaikka ilmasto pelastuisi, tulee muita veroja tilalle (mm. hybridi/sähköauton latausvero) ja niillekin "käyttövoimavero päälle, odota rauhassa, kaikki korjaantuu tasapuolisemmaksi, niinkuin suomessa AINA.


    • Anonyymi

      Bensa ja diesel maksaa aivan liikaa asemilla !

      Ei voi ymmärtää verojen määrää todellisen katteellisen litrahinnan päällä !!

      • Anonyymi

        "Perus" kauraa luvata autoilun veroalea, vaikuta omalla toiminnallasi.


    • Anonyymi

      Veroa pois reilusti polttoaineista !

      • Anonyymi

        "Perus" kauraa luvata autoilun veroalea, vaikuta omalla toiminnallasi.


    • Anonyymi

      Niinhän se on, kun ei ole meillä suomessa kaivoja takapihoilla (olisi varaa maksaa) josta voi kerätä nestettä autoihin, siksi maksetaan veroissa samalla mitalla kuin sitä olisi siellä takapihan kaivossa, "köyhä maaperä, köyhä kansa", paperia/puuta (vihreä kulta) ei enää juurikaan kukaan osta.

    • Anonyymi

      Liian paljon on katteellisen 1 L hinnan päällä veroja, missään muussa ei lähelle samaa tasoa.

    • Anonyymi

      Kohta yli 2€/l mutta minä maksan 60c litra silti.Miten mahdollista...no haen polttoaineen Venäjältä kun asun lähellä ja samalla aina se röökikrtonki ja viinapullokin vaikka en juo edes.Piti kuormuri laittaa sen verran kuntoon jotta voin käydä 1000l hakemassa aina kerralla. Halpaa kun laittaa heti sen pois liikenteestä taas ja taas liikenteeseen kun haen lisää.

      • Anonyymi

        Miten niin kohta. Se on jo 2 euroa/litra ja diesel jopa kalliimpaa kuin bensa:D


    • Anonyymi

      Näin täällä persereiässä nimeltä suomi bensan ja dieselin hintaa pidetään vain verotuksella korkealla.

      • Anonyymi

        Totta turiset, dieselöljy ei ole missään kallimpaa kuin Suomessa, paitsi
        Albaniassa, Belgiassa, Ranskassa, Italiassa, Ruotsissa, Isossa Britanniassa, Sveisissä, Norjassa ja Islannissa.


    • Anonyymi

      Kaikki verot pois vaan! Kun ihmiset opetetaan lahjoittamaan vaan tuohon hyväntekeväisyyteen, niin niillä rahoilla valtiomme sitten kustantaa uudet hävittäjät, "ilmaisen" koulutuksen, "ilmaiset" kirjastot, "ilmaiset" asunnot asunnottomille, ja yleensäkin "ilmaisen" infran yhteiskuntaamme!

      T. Tuleva Presidentti.

    • Anonyymi

      Polttoaineessa on liikaa veroja jotka nostavat litrahinnan liian korkealle.

      Rahalle on tärkeämpää jäädä ihmisten jokapäiväiseen elämiseen jossa se on tärkeimmässä käytössä ja saa konkreettista.

      • Anonyymi

        Mut mitäs sitten tehrään, kun sitä rahaa ei ole?.....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mut mitäs sitten tehrään, kun sitä rahaa ei ole?.....

        ^käydään pyytämässä sossun tädiltä lisää


    • Anonyymi

      Bensa ja diesel on ylihintaista suomalaisille koska verojen määrä on niin iso litrassa.

      60-75% missään muussa tuotteessa ei ole tälläistä lisäveroa jotka menee täysin tuhlaukseen suurimmalta osin. Ei siis hyödytä ihmisiä ja heikentää jokapäiväistä elämistä, kiristää ja tiukentaa.

      • Anonyymi

        Polttoainevero tarvis vaihtaa "asukasvoittoiseen kaupunkiveroon" eli esim. Helsinkiläiset joutuisivat kerrankin maksumiehiksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Polttoainevero tarvis vaihtaa "asukasvoittoiseen kaupunkiveroon" eli esim. Helsinkiläiset joutuisivat kerrankin maksumiehiksi.

        Toinen tasavertoinen vero olis "Yle-veroon" perustuva vero.
        Kaikki maksaa polttoaineveroa 5000 e. vuodessa. On autoa tai ei. Kaikki kumminkin käuttää jalkakäytäviä... ja vanhukset jotka ei käytä, maksaa Yle-veronkin.
        Tasapuolista. Vielä jos siihen lisäis "palveluveron" niille joilla on palveluita.


    • Anonyymi

      Lopettakaas tytöt valittaminen, ottakaa puolalainen palkka ja menkää tankkaamaan edullisilla Puolan hinnoilla. Saatte vähän perspektiiviä siihen, ovatko polttoaineet täällä ja kallista. Suomen liksalla 1700 litraa, Puolassa 700 litraa. Onko vielä kallista?

      Se eläminen, mihin sitä rahaa haluaisitte, on esimerkiksi liikkumista omilla polttoainetta käyttävillä ajoneuvoilla. Jos haluatte käyttää siihen niin se on sitten oma valinta. Jotkut ajavat Jopolla ja rahat menevät muunlaiseen elämiseen, silloinkin monessa tapauksessa varsin raskaasti verotettuun.

      Taloudellsesti järjettömien liikenneyhteyksien päässä väkisin kituuttaminen ei ole sellainen asia, jota yhteiskunnan pitäisi tukea loputtomiin. Jo kymmeniä vuosia on tiedetty, että asuminen tulee painottumaan isojen kaupunkien ympärille ja muu maa hiljenee. Näin ihan siitäkin yksinkertaisesta syystä, että ympäristö ei kestä haja-asumisen aiheuttamaa kuormitusta. Jos pitää asua niin kaukana, että liikkuminen käy liian kalliiksi, se asuminen pitää sitten saada kannattavaksi jollakin muulla tavalla tai pitää sitä harrastuksena ja harrastukset tunnetusti maksavat.

      Asuntojen hinnoistakin on ollut puhetta viime aikoina. Sama juttu niiden kanssa. Kyllä minullakin on auto ja moottoripyörä, mutta ei ole koskaan tullut mieleenkään ostaa mitään kiinteää mistään, mistä ei viitsi kävellä kiskoliikenteen asemalle.

    • Anonyymi

      Diesel ja bensa maksaa suomessa liikaa asemilla !

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Diesel maksaa aivan liikaa asemilla ! 1 eur litra sopiva hinta.

      Tuossakin olisi todella iso veroprosentti katteellisen hinnan päällä

      • Anonyymi

        Lisäksi valtion on tehtävä laki joka määrää se hinnan pumpuille joka kuluttajille on.


    • Anonyymi

      Kannatan nostoa entisestään
      Jospa ne ihmiset alkais keksimään ja palauttamaan töitä sinne missä he vielä asuvat.
      Jäis se pk seudulle sukkulointi pois tai ainaki vähenis.
      Ja saatais muu suomi nousuun
      3.50€/litra bensa ja 3.40€/litra diesel vaikka 2022 mennessä.
      Junat ja bussit tukea polttoaineverosta niin ihmiset käyttäis niitä kun pidettäisi max nykyiset lippuhinnat niille

      • Anonyymi

        Aika lähellä on jo eli yli 2 euroa/litra bensa ja diesel näin vuonna 2022:D Disel jopa kalliimpaa kuin bensa:D


    • Anonyymi

      Se on ihan hanurista, että pitää maksaa veroa yhtään mistään.

      • Anonyymi

        Ei oo pakko maksaa veroja, tuu sääkin kirppareille myymään tavaraa, niin määkin teen ja päälle tulee vielä kelalta työttömyyskorvaukset ja vuokratuki ja toimeentulotuki, kun ei saa töitä, ei tienaa mitään.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Kannattaa käydä äänestämässä jo sen takia että se on ääni valtion ministeriöiden verorahan tuhlaukseen kieltoon sekä varsinkin sinne menevän verorahan vähentämiseen.

      Meillä täällä suomessa kerätään ihmisiltä sitä rahaa pois ja menee tarpeettomaan miljardeja joka vuosi. Tarpeettomiin tukiin, kohteisiin, ulkomaille, hankintoihin.


      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/5474

    • Anonyymi

      Kannattaa käydä äänestämässä jo sen takia että se on ääni valtion ministeriöiden verorahan tuhlaukseen kieltoon sekä varsinkin sinne menevän verorahan vähentämiseen.

      Meillä täällä suomessa kerätään ihmisiltä sitä rahaa pois ja menee tarpeettomaan miljardeja joka vuosi. Tarpeettomiin tukiin, kohteisiin, ulkomaille, hankintoihin.


      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/5474

    • Anonyymi

      Bensa ja Diesel maksaa kyllä liikaa, 1 litran hintaa ei voi ymmärtää ja verojen määrää.

      Suomessa on yli Miljoona pienituloista ja tälläinen hinta vie liian suuren osan käytettävistä olevista rahoista !

      1 Litra / bensa ja diesel on kohtuullinen. Siinäkin on on veroa riittävästi

    • Anonyymi

      Bensa on suomessa halpaa, se maksaa 20-25snt/l... ;)

      Viikon aikana bensan hinta on laskenut n. 10snt/l ja se on aika paljon.
      Siis sillä asemalla, missä minä yleisemmin tankkaan.
      Eilen E95 maksoi 1,387€/l

      Mutta oletteko kiinnittäneet E85 hintaan huomiota.
      Se oli vuosi sitten alle 1€/l
      Eilen se maksoi 1,111€/l ja siihen ei näy vaikuttavan bensan ja dieselin hintavaihtelut, mutta eihän se raakaöljyn hinta voisikaan teoriassa vaikuttaa polttoaineeseen, missä sitä raakaöljystä tuotettua bensaa on maks. 15%.

      Näyttää siltä, että etanoliautoilijat alkaa pikkuhiljaa kadottamaan hintaedun ja jäljelle jää vain vihreä sädekehä.

      • Anonyymi

        Hinnan takiako sitä etanolilla ajetaan?, mää luulin et ilmaston pelastamisen nimissä.


      • Anonyymi

        Mitä ihmettä oikein höpötät! Bensan ja dieselin hinta on yli 2 euroa/litra! Aasejako te olette!:D


    • Anonyymi

      Öljyn hinta on laskenut yhtäjaksoisesti Joukuusta lähtien (67$ -> 28$). Pumppuhinnat sen sijaan ovat pomppineet rajustikin. Nousut ja laskut johtuvat kuulemma kilpailusta mutta jos ne muuttuvat kaikilla yhtä aikaa ja samaan suuntaan niin kysessä on kartelli. Lisäksi hintaa ei voi laskea ennen kuin aiemmat varastot on myyty. No katsotaanpa miten käy kun raakaöljyn hinta alkaa nousta. Olen aivan varma että pmppuhinnat nousee samaan tahtiin.

      • Anonyymi

        Sinä se elät edelleen 1970-lukua.


      • Anonyymi

        > Öljyn hinta on laskenut yhtäjaksoisesti Joukuusta lähtien (67$ -> 28$).

        Aivan.
        Raaka-öljyn hinta tänään: 26.03.2020
        - WTI-öljy klo 12.07.05 $23,74
        - Brent-öljy klo 12.06.45 $29,22

        Eli raakaöljyn hinta on alle puolet, tai peräti ainoastaan kolmasosa kuukauden takaisesta. Bensan ja dieselin hinta on melkein kaikilla pumpuilla sen sijaan pysyneet liki samana! Näin varsinkin uudenmaan alueella? Muutamalla pumpulla on havaittavissa jotain hintavärinää.
        Ei se ole verotus kun heiluttele niitä hintoja stadin ja landen välillä tai alkuviikon ja loppuviikon hinnoittelussa. Ans kattoo miten pumppuhinnat heiluu kun nyt uusimaan huviliikenne eristetään muusta maasta? Ja suositus on muutenkin pysyä kotona.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        > Öljyn hinta on laskenut yhtäjaksoisesti Joukuusta lähtien (67$ -> 28$).

        Aivan.
        Raaka-öljyn hinta tänään: 26.03.2020
        - WTI-öljy klo 12.07.05 $23,74
        - Brent-öljy klo 12.06.45 $29,22

        Eli raakaöljyn hinta on alle puolet, tai peräti ainoastaan kolmasosa kuukauden takaisesta. Bensan ja dieselin hinta on melkein kaikilla pumpuilla sen sijaan pysyneet liki samana! Näin varsinkin uudenmaan alueella? Muutamalla pumpulla on havaittavissa jotain hintavärinää.
        Ei se ole verotus kun heiluttele niitä hintoja stadin ja landen välillä tai alkuviikon ja loppuviikon hinnoittelussa. Ans kattoo miten pumppuhinnat heiluu kun nyt uusimaan huviliikenne eristetään muusta maasta? Ja suositus on muutenkin pysyä kotona.

        "Koronakriisi aiheuttaa nyt ennennäkemättömiä ilmiöitä öljymarkkinoilla –
        Ja sen huomaa myös bensapumpulla to 02.04.2020"
        https://www.kauppalehti.fi/uutiset/koronakriisi-aiheuttaa-nyt-ennennakemattomia-ilmioita-oljymarkkinoilla-ja-sen-huomaa-myos-bensapumpulla/bde37c6a-6d47-42b2-940d-1c9da0f43f88


    • Anonyymi

      Dieselin hinnat Autoliiton mukaan helmikuu 2020
      Ruotsi 1,528
      Norja 1,633
      Tanska 1,471
      Suomi 1,392

      Tällä hetkellä Suomesta saa dieseliä 1,19 €/litra. Kerrotko rautalangasta vääntäen varallisuuden kehityksen poikkeaminen maassamme, johtuen halvemmasta polttoaineen hinnastamme. Mielenkiintoista.

    • Anonyymi

      Että vieläkin on ihmisiä, jotka eivät huomanneet, että polttonesteiden hintasäännöstely loppui Suomessa 1984, siis 35 vuotta sitten ja siirryttiin markkinatalouteen.

    • Anonyymi

      Täysin samaa mieltä aloittajan kanssa ja pitää varmaan lähtee kohta "neuvottelee" herrojen kanssa jos touhu muutu.

      Tuo polttoaineen hinnoittelu on totaalisen naurettavaa puuhaa ilmasto hömpötyksineen kaikkineen. Kun barrelin hinta putoaa alemmaks, niin 4 aiempaa kertaa on keksitty aina joku tekosyy miksi pumpulla samaa ei näy samana laskuna. Millon olevinaan myydään vanhaa "kalliimpaa varastoa" pois ja millon on kesä ja millon talvilaatu kalliimpaa monta kymmentä senttiä. :D P-puhetta koko touhu. Suomi ja sen autoilu ei maailmaa pelasta. Murto-osa koostuu saasteista globaalissa maailmassa Suomen yksityisautoilussa ja toisekseen pohjois-navallahan on tällä hetkellä kylmintä mitä kymmeniin vuosiin.

      Osa uutisoinneista on poliitikojen alla, jotka väittää päinvastaista mitä toinen uutisointi ja minä en suoraan sanoen monen muun ihmisen kanssa luota pätkääkään Suomen sisäisiin uutisiin. Tutkimukset ulkomailla kertoo todellisuuden paremmin.

      Jos tuota raakaöljyn hintaa otetaan suurennuslasin alle historiasta, niin tyhmempikin tajuaa tuon huijauksen. Nyt on alle 20$/barreli ja bensan hinta pumpulla 1.20-1.25€L 98e:llä, kunnes 2008-2009 oli 160$/barreli ja pumpun hinta 1.60-1.70€/L eli barrelin hinta on puonnut 1/8 osaan tuosta maksimista. Ja pumpulla se ei ole edes puolittunut. Ei lähellekkään. xD

      90-luvulla kun barrelin hinta oli sama mitä nykyään, niin markoissa pumpulla sai litran 5.70-5.90markkaan eli alle euron. :D

      Jatkuvaan mitataan uusia kylmyys ennätyksiä maailmalla ja liioitellaan minkä keretään ilmastonmuutosta. Taitaa nämä ilmastonmuutos höpöttäjät sada hyviä osinkoja pussiinsa puolustaessaan korkeita hintoja. Sen mä sanon jos autoilu ei halpene, niin turha kuvitella että töihin menen verojakaan makselemaan. ;)
      Jos asiaan haluttaisiin puuttua, niin keksittäisiin halvempia menetelmiä yksityisille millä liikkua joka saastuttaa vähemmän. Se on asian oikea ydin jos siitä oltaisiin oikeasti huolissaan. Eikä mitään joukkoliikenne schaibaa.

      Monessa muussa maahan työnnetään rahaa kaikkeen muuhun turhaan. Sotateollisuuteen yms moninkertaisesti suomeen verrattuna silti voidaan pitää bensan hinnat järkevällä tasolla ja sosiaaliset palvelut miltei samat. Ei käy yksiin sekään että paljon veroja maksamalla mahdollistetan näitten palveluiden olemassaolo.

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Miten niin, aina kun oon 50:sen automaattiin laittanut, niin bensaa on tullut tankkiin ja saman se on maksanut jo monta vuotta.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    4. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    5. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    6. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3055
    7. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3054
    8. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    9. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe