Aihealueet

Listaukset

  Ferratum huijarit

  Anonyymi

  Ferratum juutalaiset huijaripankin kusettajat, olen maksanut 6 kuukautta 2000 euron pikavippiä ja näyttää ettei laina ole ollenkaan lyhentynyt. On mennyt vain korkoihin, näin sanottiin puhelimessa. Älkää ikinä ottako vippiä kyseisestä pankista. Nyt olen onneksi pääsemässä talous- ja velkaneuvontaan mutta ei siitäkään välttämättä ole apua.

  11

  237

   Vastaukset

   • Koeta nyt hyvä ihminen ymmärtää, että täytyyhän pikavippifirmojen työntekijöidenkin palkka jostakin tulla, joten sinäkin osallistut heidän työllistymiseensä, joka onkin oikein hyvä asia.

   • Kannattaisi varmaan lukea ne lainaehdot ja laskeskella lyhennykset?

   • Ferratumin lainat ovat olleet suosittuja, eivätkä asiakkaat ole kokeneet silloista 100 prosentin vuosikorkoa liian kalliiksi. Päinvastoin ovat olleet hyvin vihaisia ja loukkaantuneita, jos lainaa ei myönnetäkään.

    Syyskuussa korkokattolaki muuttui - pian sen jälkeen kun olit ottanut lainasi - niin, että maksimikorko on nykyään vaivaiset 20 prosenttia. Eli kannattaa nyt ottaa uusi laina ja maksaa sillä vanha kalliimpi pois.

    • Joo, kannattaa ottaa uusi laina, mutta jostain muualta, kuin Ferratumilta tai mistään muustakaan sellaisesta, josta on ottanut lainaa ennen korkokattoa. Korkokatto ei koske vanhoja lainoja ja vanhaksi lainaksi on ainakin minulla laskettu se, että olen ottanut uutta lainaa, mutta on vanhastaan ollut piikki auki ko. firmassa.

     Minä soittelin Ferratumin asiakaspalveluun ja kysyin, voiko korolle minun tapauksessani tehdä jotain. Asiakaspalvelija käski pyytää sähköpostitse lainan koron alentamista. Laitoin postia ja lupasivat, että näin hyvälle vanhalle asiakkaalle voivat tiettyä koodia vasten laskea koron kolmeksi kuukaudeksi ja ovat kuulemma parhaillaan kehittelemässä systeemiä, jolla voisivat huomioida vanhat asiakkaansa paremmin. Neuvoivat nostamaan lisää lainaa vaikka 1 € ja sitten halvempi korko koskisi koko lainaani sen 3 kk. Tuo ei tyydyttänyt minua vaan hain Resursilta korkokaton mukaisen 1500 € lainan ja maksoin Ferratumin pois. Ferratumilla todellinen vuosikorko oli monta sataa prosenttia, kysyin sen erikseen puhelimessa. Olen kyllä tiennyt, miten törkeän kallis Ferratumin laina on ja ettei se lyhene maksamalla (kun maksat 250 €, laina pienenee 70 € ja tuon 250 €:n takia on niin suuri kassavaje, että joutuu lainaamaan vähintään 100 € lisää Ferratumilta...).

     Minä olen jatkuvasti sortunut Ferratumiin rahapulassa, kun sieltä on niin helppo ja nopea nostaa rahaa, kun pitäisi käydä ruokakaupassa juuri ennen tilipäivää. Seuraava projekti on sulkea Ferratum-tili kokonaan, ettei enää ikinä tule otettua sieltä lainaa.


   • Hei.
    Haluaisitko avata vähän tätä ottamaasi lainaa. Eli paljonko on vuosikorko, nimelliskorko ja kuukausikorko?

    Suosittelen yhteyden ottamista kuluttajasuoja virastoon ja lähetät heidän kautta reklamaation kohtuuttomista koroista. Mikäli korot ovat tarpeeksi isot.

    Aikaisempi korkokatto oli alle 2000 euron vipeille 50% , mutta vippifirmat laskevat 2000 euron luoton isompaan korkoon kuuluvaksi.

    Oikeudessa nämä 2000 euron luotot ollaan katsottu pienemmällä korolla ja korot on tiputettu 50%.

    • Tämä.


   • Lopettakaa pikavippaaminen ei kannata missään nimessä.

    • Kyllä se vaan kannattaa 20 prossan korolla.


    • Anonyymi kirjoitti:

     Kyllä se vaan kannattaa 20 prossan korolla.

     Ei tahdo enää kannattaa, toista oli ennen.


   • Laina ei ole ilmaista ja minimilyhennykset ne vasta kalliiksi tuleekin. Minimilyhennyksiä ei koskaan kannata maksaa, ellei tietoisesti tarvitse pienempää kuukausierää joskus.

    Mutta nyrkkisääntö näissä lainoissa on, että maksa niin nopeasti pois kun mahdollista. Tee siis ensin itse suunnitelma, kuinka paljon ja nopeasti voit maksaa ja mieti sen jälkeen kannattaako lainaa ottaa.

    Itsellänikin on ferratumilta lainaa ja katselin, että minimilyhennyksillä ei velka paljon lyhene.

    • Apuna sopivan lyhennysmäärän laskemisessa kannattaa käyttää esim. jotain netistä löytyvää annuiteettilaskuria. (En viitsi laittaa tähän linkkiä, koska Suomi24:n ylläpito on aiemmin poistanut minulta samantyyppisiä viestejä.)

     Laskuriin syötetään siis lainamäärä, haluttu laina-aika kuukausina sekä korkoprosentti ja tulokseksi saadaan kuukausilyhennyksen määrä.


   suomi24-logo

   Osallistu keskusteluun

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Käsienpesu yhtä lähes tyhjän kanssa - Koronavirus leviää ilman välityksellä

    Kymmenet kirkossa käyneet saivat koronatartunnan Saksassa https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006517138.html "Yli 40 ihmistä on saanut koronavirustartu
    Maailman menoa
    225
    10722
   2. Millä oikeudella presidenttin Niinistö tenttasi pääministeriä ja eduskunnan puhemiestä eilen tv:ssä?

    Ei presidentti ole pääministerin esimies eikä eduskunnan puhemiehen esimies. Kummallinen tilaisuus. Yrittikö nöyryyttää Marinia ja Vanhasta?
    Maailman menoa
    255
    5345
   3. Martina manipuloi

    Martina taas manipuloi hän on suuri teeskentelijä rooli vaihdetaan lennosta. Ensin suuri uhri nyt on tarve tuoda esille että on jotain onnellista me
    Kotimaiset julkkisjuorut
    72
    979