Näin äänestät oikein 2023 eduskuntavaaleissa.

Anonyymi

Älä äänestä fanittamisen, trendin, uskottelun, tavan, valtavirran "velvotteiden" yms. perusteella. Äläkä jätä äänestämättä, sillä sillä on taipumus olla kuitenkin ääni juuri sinne, jota ei pitäisi äänestää. Äänestä vain niitä puolueita, jotka oikeasti ovat suomalaisen, työllisen ja työttömän, yrittäjän, kotimaisuuden, vähävaraisen yms. puolella ja jotka oikeasti pyrkivät suomalaisten hyvinvoinnin kehittämiseen, eivätkä suosi ketään toisten kustannuksella. Varo niitä, jotka yrittävät käyttää hyväuskoisuutta hyväkseen, jotka huiputtuvat sinua valheellisilla vaalilupauksilla, vain pysyäkseen vallassa. Esimerkiksi Rinne lupasi, että aktiivimalli poistetaan ja piti lupauksensa, mutta kukaan ei kertonut, että työttömän kyykytys jatkuu eri nimellä. Rehellistä? Ei niin.

Meillä on vallassa rintama, joka jakaa kansaa, suosii toisia toisten kustannuksella, ajaa omia ja eturyhmiensä etuja pysyäkseen vallassa, kalastelee ääniä paitsi lupaamalla kaikenlaista myös lietsomalla vihaa ja valheita kilpailjoita kohtaan. Miksi annamme siunauksemme politiikan vinouttamiselle, toisten vahingoittamiselle yms., joka lopulta kääntyy itseämme vastaan?

Älä siis äänestä ihmistä, poliitikkoa, poliittista suuntausta tms., vaan anna äänesi itsellesi, Suomen kansalle. Vain siten voimme vaikuttaa politiikan luonteeseen ja motiiveihin, sekä siihen, miten äänestämämme poliitikot toimivat. Järkevä äänestäminen palkitsee, tyhmä sakottaa.

23

98

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sitten vain odotellaan viherpunikkien saapumista paikalle ja silmitöntä persuherjatsunamia.

    • Anonyymi

      Viestissäni ei ollut mitään sääntöjen vastaista. Poistaako jokin robotti viestejä ihan umpimähkään?

      Sulle valehdellaan! Tätä puolueet ei haluu sun tietävän

      Suomi on korruptoitunut maa

      Nuo pari videota löytyy Youtubesta jotka kannattaa katsoa. Löytyvät hakemalla Googlella. Liittyy poliittiseen keplotteluun ja hyväveliverkostoon. En laita suoria linkkejä koska sensuurirobotti ilmeisesti poistaa sitten tämänkin viestin.

      • Anonyymi

        Politiikka perustuu liiaksi hyvä veli -verkostoihin. Siksi en äänetä perinteisiä isoja puolueita, koska niissä on korruption lonkerot jo syvällä.


    • Anonyymi

      Kansalaisvelvollisuus,mutta äänestys on tehty vaikeaksi,koska henkilökorttia ei ole ja osa on liikuntakyvyn ja äänestyspaikkojen välille jääviä,joten neljän seinän sisään.Ns.postiäänestys on muissakin mahdollista.Äänestämättä jäävät haluaisi hoitaa velvollisuutensa,siihen ei apua ole.siksi olisi tärkeää,kuka on äänestyskelpoinen?

    • Anonyymi

      Jos ei äänestä, niin antaa muiden äänille enemmän painoarvoa. Tavallaan antaa oman äänensä muiden käyttöön. Tätä eivät monet oikein ymmärrä. Itse en anna omaa ääntäni muille vaan äänestän.

      • Anonyymi

        Äänestän takuulla. Ääntäni en muiden käyttöön anna.


    • Anonyymi

      Keskusta/Kokomus/Vasemmisto/SDP kun nämä poistetaan.
      Alkaa Suomi nousta,Kyllä ihmetellä täytyy ketkä näitä haluaa valtaan.
      -Vanhanen verottaa sähköautoja tiemaksuilla. -Orpo kerää euroja teollisuudelle
      koronan turvin-Marin pelaa osakaomistajien pussiin-Andersson paikkailee hyvä-Veli
      järjestölleen euroja.-Keskusta on vienyt kaikki työ maaseudulta jo -70 luvulta lähtien
      Kokomuus on vienyt kaikki työ Duunareilta ROBOTEILLAAN,SDP pikkuporvarit
      lupaa kymmenen hyvää,eikä yhtäkään toteudu,Vasemmistolla ei edes lapsiperheet
      paina vaan yrittävät lisätä euroitta lapsiperheiden ahdinkoa,ottaisivat edes mallia VIROSTA jossa lapsiperheille luodaan elämisen mahdollisuus.
      Äänestä kunnallisvaaleissa oikein,samoin eduskuntavaaleissa.

    • Anonyymi

      "Luonnollisten monopolien pitäisi lähtökohtaisesti olla julkisessa omistuksessa. Luonnollista monopolia ei pitäisi luovuttaa tahoille, jotka pyrkivät käyttämään monopoliasemaansa maksimaalisen voiton tavoitteluun.

      Carunan yhteydessä näin tehtiin. Fortumin omistamat sähköverkot myytiin yhtiölle, jonka taustalla operoivat ulkomaiset pääomasijoittajat.

      Erityisesti vastuun Caruna-kaupasta kantavat Fortumin omistajaohjauksesta vastannut ministeri Pekka Haavisto (vihr.) ja energia-asioista vastannut ministeri Jan Vapaavuori (kok.). Myös silloinen pääministeri Jyrki Katainen (kok.) tuki ja puolusti voimakkaasti kauppaa."

      En ole koskaan äänestänyt Kokoomusta enkä Vihreitä, enkä tule koskaan äänestämäänkään.

      • Anonyymi

        Kokoomus ja Vihreät ovat sellaisia puoluieta, joita en ole koskaan äänestänyt, enkä tule koskaan äänestämään.


    • Anonyymi

      Persut tuntuvat olevan ainut ja oikea ratkaisu. Äänestän siis persuja.

      • Anonyymi

        Ennen SDP oli minun puolue, valitettavasti ei ole enää. Olen suomalainen ja ylpeä sinivalkolipustamme aina kun sen (puhtaana) salossa näen liehuvan. On todella surullista saada seurata, minne Suomi-neito on menossa ja minne se on jo joutunut. EU on tuonut politiikkaan ihan uusia ulottuvuuksia ja raha on sen yksi suurimmista liikkeelle panevista voimista. Suomessa on aina ollut "heikkoja" poliitikkoja, jotka eivät ole osanneet pitää Suomen puolta. Onneksi nyt kaksi puoluetta tunnustaa suoraan, ettei heitä Suomen asiat kiinnosta eli Vihreät ja Vasemmistoliitto. Heillekö ihan oikeasti riittää kannattajia jotka äänestäisi heitä ajamaan Suomalaisten asioita?
        Silloin tällöin kuulee hehkutettavan sitä, kuinka hyvä hallitus meillä nyt on/oli. Kuulee, että hallituksella oli pandemia, sota ja energiakriisi ja että se on hoitanut hommansa hyvin. Ihanko oikeasti joku on tuota mieltä? Hoitanut hyvin??!! Voiko enää huonommin hoitaa, ei voi. Vertaisin nykyhallitustamme erääseen maailman kuuluun illusionistiin. On tekevinään "isoja temppuja" mutta itse asiassa kyseessä onkin vain ns. "silmänkääntötemppu".

        Miten hallitus "hoiti" koronan? Aivan, ei mitenkään, korona on täällä ja voi hyvin. Hallitus ei saanut edes maskipakkoa aikaiseksi. Oli vain suosituksia, vahvoja suosituksia jne. Koronaa "parannettiin" lopettamalla testaukset, mutta tuloksena on ollut, että Suomalaisia kuolee nyt enemmän kuin pandemia alussa. Mitä tekee hallitus? Aivan, ei mitään.

        Miten hallitus on pienentänyt työttömien määrää. Mm. nostamalla työttömäksi laskettavien ikärajan 16:sta 20:een ja pox Suomesta hävisi nuorisotyöttömyys.

        Ukrainan sota. Mitä siitä? Mitä hallitus on tehnyt sen lopettamiseksi? Ei mitään, vaan melkeinpä päinvastoin, PM "haastaa" itänaapuriamme täysin turhaan ja väärissä paikoissa.

        Entä energiakriisi. Turve on Suomen musta kulta, kuten esim. öljy Norjalle. Mitä teki hallituksemme suuressa viisaudessaan? Lopetti turpeen energiakäytön julistamalla ainoana maana maailmassa, turpeen ei uusiutuvaksi luonnonvaraksi!! Puratti/sulki voimaloita ja aiheutti ihan itse Suomeen energiakriisin. Suomalaisten oloa ei helpota mitkään Kunnianhimoisen ilmastotavoitteet, nekin ainoana maailmassa. Toki tämä on Vihreiden tyhjäpäiden idea, haaveena pelastaa koko maailma. Ovathan he toki ilmoittaneet, ettei heitä Suomen asiat kiinnosta ja tässäkin se näkyy.

        Tällä hetkellä vain yksi puolue edes lupaa yrittää pitää suomalaisten puolta ja se puolue on Perussuomalaiset. Riikka Purran kommentteja olen lukenut ja kuunnellut ja ovat kuulostaneet ainoana edustajana järkeviltä. Äänemme menee siksi nyt Perussuomalaisille.


    • Anonyymi

      Mielestäni ns. vaalikoneet ovat hyviä apuvälineitä, mitä kannattaa hyödyntää. Valitse kaksi tai kolme eri konetta, vastaa ihan oman mielipiteesi mukaan ja varmasti yllätyt lopputuloksesta.
      Tiedotusvälineet ovat nyt täynnä erilaista disinformaatiota, väärää informaatiota ja vääristeltyjä kantoja ja sanontoja. On jopa suoranaista henkilöpalvontaa, jolle ei löydy perusteita jne.

      • Anonyymi

        Vaalikoneet!!!!
        Verratkaapa huviksenne eri vaalikoneiden kysymyksiä ja varsinkin sitä, mitä joissakin koneissa ei ainkaan kysytä ja mitä varsinkin painotetaan! Esim. Yle!
        Ja totuushan on, että ehdokkaat vastaavat kysymyksiin siten kuin arvelevat kansan haluavan kuulla eikä rehellisesti oman mielipiteensä mukaan!!


      • Anonyymi

        Vaalikoneita kannattaa käyttää apuna, jos ei yhtään tiedä ketä äänestäisi, mutta niiden varaan ei voi yksin laskea eikä niihin voi ollenkaan luottaa. Kannattaa aina valita ensin lähinnä sopiva puolue tai muutama puolue, ja sitten niistä sopivin ehdokas. Puolueen valinnassa kannattaa lukea se puolueohjelma, koska yksittäisen ehdokkaan/edustajan mielipiteellä ei ole mitään merkitystä. He äänestävät lähes aina kuten puolue käskee ja annat käytännössä äänesi aina koko puolueelle. Älä siis äänestä hyvää ehdokasta huonosta puolueesta, vaan ennemmin keskinkertaista ehdokasta hyvästä puolueesta.

        Vaalikoneeseen kannattaa vastata niin, että turhat kysymykset ohittaa tai vastaa melko keskelle ja tärkeät kysymykset laittaa kuten itse ajattelee. Silloin saa lähemmäs kärkeä ne ehdokkaat, jotka ovat samaa mieltä tärkeistä asioista.

        Sitten kun on muutama ehdokas jäljellä, heihin voi ottaa yhteyttä esim. sähköpostitse ja kysyä heidän kantaansa niihin asioihin, jotka ratkaisevat valinnan.


    • Anonyymi

      no mie äänestän sen mukaan et mietin kuka ansaitsee ja kelle minä myöntäisin äänestämällä häntä huipputulot ja sopeutumiseläkkeen ilman et hänen tarvii tehdä yhtään mitään töitä kunhan vaan on ja käy joskus painaa jaa tai ei nappia

      vielä ei oo kertaakaan löytynyt sopivaa

      • Anonyymi

        On olemassa myös pienpuolueita joiden ehdokkaille voi äänensä antaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On olemassa myös pienpuolueita joiden ehdokkaille voi äänensä antaa.

        Sinä et ole vielä "huomannut", että suomalaiset haluavat antaa sen kullan kalliin äänensä vain edustajalle, jonka"valinta eduskuntaan on varma", ettei vaan mene ääni "hukkaan". Tämä tarkoittaa juuri sitä, ettei mainitsemallesi pienpuolueelle anneta ääntä, vaikka se edustaisikin äänestäjän "arvomaailmaa". Näin siis Suomessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinä et ole vielä "huomannut", että suomalaiset haluavat antaa sen kullan kalliin äänensä vain edustajalle, jonka"valinta eduskuntaan on varma", ettei vaan mene ääni "hukkaan". Tämä tarkoittaa juuri sitä, ettei mainitsemallesi pienpuolueelle anneta ääntä, vaikka se edustaisikin äänestäjän "arvomaailmaa". Näin siis Suomessa.

        Kuka toimii mitenkäkin, niin on jokaisen oma asia. Puolueen valinta on tietenkin se tärkein seikka, koska puolue saa aina äänen, vaikka ehdokas ei tulisikaan valituksi. Monta kertaa olen äänestänyt eikä yksikään äänestämäni ehdokas ole koskaan päässyt läpi. Silti ääneni on mennyt puolueelle ja hyödyntänyt puoluetta sitä kautta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinä et ole vielä "huomannut", että suomalaiset haluavat antaa sen kullan kalliin äänensä vain edustajalle, jonka"valinta eduskuntaan on varma", ettei vaan mene ääni "hukkaan". Tämä tarkoittaa juuri sitä, ettei mainitsemallesi pienpuolueelle anneta ääntä, vaikka se edustaisikin äänestäjän "arvomaailmaa". Näin siis Suomessa.

        Valitettavasti näin on tapahtunut. Mutta sovitaanko, että tänä vuonna tehdään lopultakin toisin ja näytetään vallanpitäjille, keillä se todellinen valta on. Jokainen tekee nyt vähän taustatyötä ja perehtyy ensin tarjolla oleviin puolueisiin, myös uusiin vaihtoehtoihin. Valitsee niistä nyt sen aidosti sopivimman ja sieltä sitten ehdokkaan. Aluevaaleissa se jo nähtiin, että uusia puolueita saadaan kyllä läpi, jos halutaan. Älä äänestä jotain inhokkia vastaan, vaan äänestä sen puolesta, mihin uskot ja mihin suuntaan tätä maata haluat viedä.

        Taitaa tuo kokoomuksen ja demareiden kisailu olla ihan tarkoituksellista harhaanjohtamista ja kahtiajakoa. Marinin ja Orpon "riitelyllä" saadaan pöljät äänestämään kahdesta inhokista sitä vähemmän inhottavaa, kun se on sen pahimman inhokin vastustaja. Väittelyn jälkeen kilistävät laseja, että hyvin me taas vedätettiin. Ja äänet ropisee taas samoille pskoille, vaikka olisi voitu vaihtaa kerralla koko sakki. Niin nyt ei mennä siihen lankaan, vaan äänestetään jokainen just sitä ketä halutaan oikeasti äänestää.


    • Anonyymi

      ÄÄNESTIPÄ MITEN TAHANSA, KUNHAN VAIN PERSUJA ÄÄNESTÄÄ. PERSUILLE ANNETTU ÄÄNI EI MENE HUKKAAN.

    • Anonyymi

      Pieneläinpuolue tuntui parhaalta.

      • Anonyymi

        Isot eläimet pitää päästää luontoon ja syödä sais vaan hiiriä ja myyriä?


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      87
      3704
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      583
      3483
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3382
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      52
      2177
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2121
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      319
      1935
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1895
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      157
      1636
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1351
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1332
    Aihe