Seitsemän hyvää vuotta?

Anonyymi

Näkyy Tohmajärven kunta hehkuttavan sote-palvelujensa ulkoistusta.
No, terveyspalveluista en tiedä, kun en osaa viroa ja venäjää. Vanhusten hoidosta telkkarista tullut tasemummot kertoi kaiken.

Ai niin, kyllä kerran kävin terkkarissa. Yritin uusia resetin, vaan ei sieltä ketään löytynyt.

Noina seitsemän vuotena yksityiselle bisnekselle maksetuista rahoista vähintään 20-25 prosenttia katosi bisnesmiesten voittoihin. Minne? Sitä ei kerrota. Tuon vähintään 20 prosentin tuottotavoitteen kertoi ennen muinoin eräs yksityiseen (kansanedustajan omistamaan isohkoon) bisnekseen siirtynyt entinen kunnanjohtaja. Voihan tuo tuottotavoite olla nyt korkeampikin.

Onneksi nyt voi valita terveysaseman, jonne menee. Bye, bye.

seuraavaksi voi seurata koulun rakentamista ikäluokille, joiden koko painuu kuluvana vuonna pysyvästi alle kahdenkymmenen.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      JA SINNE PITÄÄ MENNÄ RESETIN UUSINTAAN,ME ELETÄÄN MUUTA KUN 60 LUKUA,KAIKKI TOIMII NETIN KAUTTA TOSI HYVIN,

    • Anonyymi

      Oli todellakin omituinen ”arviointitilaisuus”. Seitesemänä vuotena rahaa virtasi miljoonia bisnesmiehille. Jos olisi ollut osaamista, se olisi voitu käyttää kuntalaisten hyväksi.

      Muuten, ne olivat sosiaali= ja terveyslautakunnat, jotka toivat kehiin käsitteen ”alibudjetointi”, kun sossun ja terveydenhuollon menot menivät yli.
      Sote-lohkoon ei osaaminen riittänyt. Ja pahalta näyttää koulupuolikin. Olisi kiva nähdä ajantasainen oppilasennuste. Ikäjakauma kertoo laps8luvun romahduksesta. Vähän on väkeä synnytysiässä, ja keskimäärin 1,3 lasta ei väkeä kartuta. Ei riitä edes yhteen ala-asteeseen.

      • Anonyymi

        Ajatellen kokonaisuutta, terveyspalvelut , niin aikoinaan Attendoon siirtyminen oli oikea ratkaisu. Valita se pienempi paha.
        Todellisuus vain on, ettei "kunnanlääkäri aika" palaa maahamme. Tästä pitää huolen ihminen / lääkärit. Paras tilanne olisi juuri menneiden vuosikymmenien aikainen malli, jolloin joka kunnassa oli omat lääkärinsä ja jonotukset olivat harvinaista herkkua. Lääkärit oli kunnan palkkalistoilla.

        Nyt kaikki on toisin ja terveyspalvelut on yksityistetty yritystoiminnaksi ja on luonnolista,miten yritystoiminnan tulee tuottaa voittoa. Yksikään yritttäjä ei kehitä toimitaansa tai ylipäätänsä jatka, jos tuloksena on 0 tai jopa miiusmerkkinen luku.

        Ajatellen ihmisen elinympäristön kehittämistä ja terveyspalveluiden hoitamista paras tapa olisi valtion hoitaa koko alue ja näin ihmiset olisivat kautta maan tasa-arvoisessa asemassa. Taas ihmisen itsekkyyden voimistuessa tuo ajatus on jo utopiaa. Todellisuus on miten ihminen on vuosikymmeinen aikana tullut entistä itsekkäämksi - mukavuuden haluiseksi ja siten vastuun ottaminen elinympäristön toiminnasta on etääntynyt. Uudella sukupolvella on aina uudet tuulet mielikuvissaan ja nyt on arvossaan , mukavuus ja henk. kohtainen menestys - ilman vastuuntuntoa.. Mielihyvän kokeminen.

        >>Olisi kiva nähdä ajantasainen oppilasennuste. Ikäjakauma kertoo lapsluvun romahduksesta. Vähän on väkeä synnytysiässä, ja keskimäärin 1,3 lasta ei väkeä kartuta. <<

        Ketäpä on tästäkin syyttämistä? Koko ihmisen mielenmaailma ei tue perhe-elämää - lapsiperheen arkea. Tämähän on kollektiivinen asia kautta maamme. Siis ihmisen mielen on täyttänyt aivan muuta asiat kuin vauvaan liittyvät alueet. Huolet ja murheet ja uraputki / työ ja pelkotilat jne..... Ihminen on niin ihmeellinen otus, miten ajatusmaailma ilmentää mihin ihminen käyttää aikaansa. Kurottautuu mielikuviaan kohti. Esim. lähes jokaisen ihmisen haavemaailmaan liittyy lentomatkustaminen sinne tänne. Ei ihmiset haaveile vauvasta ja perheen arjesta.
        Mutta, näillä kaikilla on suuri merkitys koko ihmisen elinympäristön muutoksiin kuin myös ilmaston lämpötilaan.
        Asiat, jotka ovat Olli Riikosen vaikuttamisen ulkopuolisia asiaoita, vaikka ne taas liittyvät kunnanjohtajan työnkuvaan.

        m.l





        m.l


    • Anonyymi

      Vaalipropagandastahan siinä oli kyse.Ei kunnallisten tai valtiollisten vaan ihan muun.

      • Anonyymi

        Kiva, että kerrot millianen on Tohmajärven asuijamisyo.
        Kemiessä vaeltelee näitä suljetusta vapautettuja.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1575
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      29
      1319
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1222
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1122
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      28
      1056
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1036
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1001
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    Aihe