Kauppalinna tulee kukoistamaan

Anonyymi

Oli uutinen taas Itukassa, että Kauppalinnaa remontoidaan ja uusi johtajakin tulee.
Nytkö Kauppalinna saa yrittäjiä ostoskeskuksen täyteen?
Jethrokin lupaa tulla käymään ja kunnioittaa kaupunkiamme läsnäolollaan.

https://ita-savo.fi/uutiset/lahella/37f08f76-1c85-4393-97f8-789a71dd77be

87

4138

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tästä se Savonlinnan nousu ja uusi kukoistus alkaa!

    • Anonyymi

      Tästä se Savonlinnan nousu ja uusi kukoistus alkaa!

    • Anonyymi

      Odottakaa nyt,että jotain konkreettista tapahtuu.

    • Anonyymi

      Hieman oudolta kuulostaa, jos eto rakennukseen hankitaan palkkajohtaja. Miten se pitää päällänsä sitä? Katsotaanhan tosiaan rauhassa, että mitä siinä tapahtuu vai tapahtuuko mitään..

    • Anonyymi

      Uskossa on hyvä elää, sanoi lapamatokin aikoinaan.
      Tuo koko Kauppalinnajuttu on ihan täyttä höpön-pöppöä. Savonlinna nousee vain ja ainoastaan sillä, että tänne saadaan houkuteltua yritystoimintaa. Se onnistuu vain ja ainoastaan sillä, että on jokin syy - miksi tulla yrittämään Savonlinnaan.
      Nyt kaikki olemassa olevatkin karkotetaan julmetuilla kunnallisveroilla sekä maan korkeimpiin lukeutuvilla vesimaksuilla, kuten myös sähkön siirtomaksuilla. Kaupungin byrokratiaa ja... suoraan sanoen kiusaamista unohtamatta.

    • Anonyymi

      – Olemme löytäneet kivasti yrityksiä uusia Kauppalinnaan. Luulenpa, että vuokralaisyrityksiä tulee 10-15.

      Vanhat yritykset ovat Rostedtin käsityksen mukaan jatkamassa laajasti.

      – Nykyiset ovat käsittääkseni jatkamassa, ja he odottavat innolla, että ympärille saadaan uutta, vilkasta toimintaa.

      Rostedt sanoo, että hänen haaveensa on saada Kauppalinnaan sellaisia paikallisia yrityksiä, jotka yhdessä muodostavat kokonaisuuden, joka Savonlinnasta puuttuu.

      • Anonyymi

        Oliko tämä jotain Itukan tekstiä?

        - luulenpa, että no joo.. Tasan tiedän mikä on tilanne vuoden päästä, eikä sitä tarvinne sanoiksi pukea.

        Jep, jep.... peukku ja onnea!

        Äänestäkää vasemmistoa, vihreitä ja vallankin kepua, niin kaikki Savonlinnassa kääntyy vielä parhain päin;)


    • Anonyymi

      Toivotaan, että Kauppalinnan ulkoasukin saa virkeämmän ja kutsuvamman ilmeen.
      Ei muistuta yhtään linnaa!!

    • Anonyymi

      Itä-Savon saamien tietojen mukaan kauppakeskus Kauppalinnasta Savonlinnan keskustassa katkaistiin perjantaina sähköt.

      Kiinteistössä toimii nykyään vain muutama yritys. Itä-Savon tietojen mukaan Kauppalinnassa toimivalla leipomolla on oma sähkömittari, joten sen sähkönsaanti ei ole tiettävästi katkennut.

      Kiinteistössä vuokralla olevat yrittäjät eivät halua kommentoida asiaa kuten ei kiinteistöstä aiemmin kauppoja tehnyt kiinteistönvälittäjä ja televisioesiintyjä Jethro Rostedtkaan.

      Kauppalinnan omistussuhteet tosin ovat hieman epäselvät. Rostedt ilmoitti viime vuonna ostaneensa Kauppalinnan Lease Deal Oy:ltä, mutta kesällä hän ilmoitti peruneensa kaupan ja tilanteen olevan jotenkin kesken.

      – Asia ei minulle kuulu. Koko Kauppalinnan asia on kesken, Rostedt vastaa kysymykseen sähkökatkosta.

      Onko siellä sähkölaskut maksamatta? Omistajaltahan sitä täytyy kysyä, oletko sinä omistaja?

      – Niin täytyy juu. En ole.

      Kuka se on?

      – Tämän enempää en tähän vastaa.

      Pitääkö soittaa Lease Dealin toimitusjohtaja Tomi Selkälälle?

      – Soita sinne mieluummin. En voi keskeneräisiin asioihin ottaa kantaa. Eli etiäpäin ja viikonloput, moro.

      Itä-Savo ei ole tavoittanut Selkälää asiaa kommentoimaan.

      • Anonyymi

        Se on tuo seutu sillä kulmalla niin ankeeta ! Tyhjiä toimitiloja, ankee sittari, thaihieronta. Harvoin autoja ajaa ja nekin ohi !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se on tuo seutu sillä kulmalla niin ankeeta ! Tyhjiä toimitiloja, ankee sittari, thaihieronta. Harvoin autoja ajaa ja nekin ohi !

        Totta! Tänään ajelin siellä, tyhjiä toimitiloja likaisia ikkunoita . Onhan siellä tosin paloasema, sentään .


      • Anonyymi

        Laitoin paikallisPravdan kommenttipalstalle kommentin:
        Ei siellä mitään häikkää ole.
        Omistaja vaihtoi tulevan rempan takia halvempaan sähköntoimittajaan ja nyt on sähköfirmat sotkeneet keskenään hommat ja sen takia sähköt poikki.

        Ei läpäissyt moden tiukkaa seulaa... :)


    • Anonyymi

      Riita Savonlinnan Kauppalinnan omistuksesta on saatu sovittua. Näin kertoi Itä-Savolle keskiviikkona Lease Deal Group Oy:n hallituksen puheenjohtaja Matti Penttinen. Lease Deal Group Oy:n tytäryhtiö Vaunula Oy ja liikemies Jethro Rostedt ovat Penttisen mukaan sopineet riitansa kiinteistön omistuksesta.

      Kiista oli menossa välimiesoikeuteen. Penttinen on asianajajana hoitanut riitaista asiaa Vaunula Oy:n puolesta. Nyt Penttinen toteaa, että Vaunula Oy:n ja Rostedtin yhteinen tarkoitus on ruveta kehittämään Kauppalinnaa yhteistyössä.

      Penttinen ei antanut keskiviikkona puhelimessa tulevista suunnitelmista mitään tarkempia yksityiskohtia.

      – Me palaamme tähän asiaan kevään aikana, hän toteaa.

    • Anonyymi

      Itä-Savo Paikalliset
      Ohikulkijoita hämmästyttänyt suuri vesimäärä Savonlinnan Kauppalinnan parkkihallissa ja sen edustalla johtuu kiinteistössä tapahtuneesta putkirikosta.

      Kiinteistön toinen omistaja liikemies Jethro Rostedt kertoi asiasta maanantaina Itä-Savon tiedusteltua häneltä veden alkuperästä. Laajemmin kiinteistölle mahdollisesti aiheutuneista vaurioista Rostedt pysyi niukkasanaisena.

      – Jotain vaurioita luonnollisesti on, asiaa kartoitetaan ja aloitetaan kohteen saneeraus, Rostedt kertoi tekstiviestissään.

    • Anonyymi

      Joten jethrolle tulee kymmenien tuhansien eurojen vesilasku, kuten sille yhdelle Punkaharjulaiselle, kun edunvalvonta oli "unohtanut" mittarinluvun...

    • Anonyymi

      Savonlinnassa ihmeteltiin taas Haislahdessa Pilkkakoskenkadulla sijaitsevan Kauppalinnan tilannetta. Myöhään keskiviikkona tyhjillään olevan kauppakeskuksen ulko-ovi oli niin sanotusti selällään.

      Kurkistus avoimen liukuoven taakse osoitti, että kauppakeskuksen eteisestä oli niin ikään vapaa kulku rakennuksen sisälle eli rakennuksessa oli niin sanotusti avoimien ovien yö torstain vastaisena yönä.

      Savonlinnan kaupungin rakennustarkastaja Juha Karvinen sanoo, ettei kaupungin rakennusvalvonnalla ole tarvetta puuttua Kauppalinnan tilanteeseen, koska rakennus on otettu aikoinaan virallisesti käyttöön, eikä mitään sellaista ole tapahtunut, etteikö rakennusta voisi käyttää normaalisti.

      Sinänsä rakennustarkastaja pitää asiaa mielenkiintoisena pohdinnan aiheena.

      – Jos esimerkiksi omakotitalon omistaja haluaa pitää ulko-oviaan auki yöt ja päivät, niin onko se edes viranomaiskysymys. No eipä taida olla.

      Karvinen sanoo, ettei hän oikein äkkiseltään keksi sitäkään, olisiko kaupungilla edes sellaista viranomaista, jolle tämmöinen tilanne saattaisi kuulua.
      – Vastuullisella kiinteistönomistajalla on varmasti halu kuitenkin pitää tyhjänkin kiinteistön ulko-ovet lukittuina, Karvinen sanoo.

      Kauppalinnan omistaja, liikemies Jethro Rostedt sai rakennuksen avoimien ovien yöstä ensimmäisenä tiedon Itä-Savon toimitukselta tekstiviestillä. Rostedt kertoi ensimmäisessä vastauksessaan, ettei hän tiennyt tilanteesta ennen Itä-Savon yhteydenottoa. Aamupäivän toisessa tekstiviestissään Rostedt totesi laittavansa kiinteistöhuollon ihmiset paikan päälle hoitamaan ovet lukkoon.

      Myös rakennustarkastaja Karvinen kaikesta huolimatta soitti myös kiinteistönomistajalle iltapäivällä ja Karvisellekin vastattiin, että ovien lukitseminen hoidetaan pikimmiten.

      Itä-Savo kysyi myös poliisin ajatuksia tämän kaltaisesta tilanteesta, jossa kaupungin keskustassa tyhjillään olevaan liikekiinteistöön voi kävellä sisälle kuka tahansa ja mihin vuorokauden aikaan hyvänsä.

      Ylikomisario Petri Isokuortti Itä-Suomen poliisista sanoo, että jokaisen ihmisen tulisi huolehtia omaisuudestaan ja sen kunnosta niin, ettei siitä ainakaan koidu vaaraa ympäristölle ja muille ihmisille.

      – Aikuiset varmaan ymmärtävät, ettei tuollaiseen rakennukseen pidä mennä sisälle, mutta pienet lapset saattavat uteliaisuuttaan mennä sinne vaikka leikkimään.

      Isokuortti kuitenkin muistuttaa, että jokainen kiinteistönomistaja, olipa rakennus sitten koti tai liikehuoneisto, päättää ihan itse, ketä hän sinne sisälle päästää ja kuka saa kenenkin tontilla liikkua.

      – Jos ovet on auki, eikä tilanne omistajaa kiinnosta, ei poliisillakaan ole valtuuksia mennä rakennuksen sisältä häätämään ketään ulos. Tilanne vaatii, että omistaja pyytää poliisia poistamaan rakennuksesta ihmisiä. Ilman virka-apupyyntöä ei tapahdu mitään. Näin se vaan menee.

      Isokuorttin mukaan tilanne kääntyisi eri tavoin pohdittavaksi, jos rakennukseen mennyt lapsi esimerkiksi loukkaantuisi sisätiloissa tapaturmaisesti.

      – Silloin vastuukysymyksiä jo jouduttaisiin varmasti selvittämään laajemmin, hän pohdiskelee.

      • Anonyymi

        se kauppakeskus kauppalinna puretaan pois tilalle rakennetaan uusi kauppakeskus kauppalinna 2024 aukee parikkalan rajaylityspaikka


    • Anonyymi

      Jos on Kauppalinnassa tarvetta käydä, niin siellä on taas avoimet ovet.

      • Anonyymi

        Pohjakerroskin on edelleen täynnä vettä, ulottuu ulos asti pysäköintihallin oviaukosta.


      • Anonyymi

        Ovet ovat edelleen auki.
        Kannattaa käydä katsomassa, mitä avoimet ovet aiheuttaa ajan myötä tyhjälle kiinteistölle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ovet ovat edelleen auki.
        Kannattaa käydä katsomassa, mitä avoimet ovet aiheuttaa ajan myötä tyhjälle kiinteistölle.

        Raollaan ovat kutsuvasti sekä etu- että takaovi. Kurkkasin sen verran sisälle, että tähänastinen tuhotyö näkyi. Keskellä alakerran aulaa on kasa lasinsiruja, lieneekö kattoikkunasta. Etuoven lasi on myös rikottu. Roskia on joka puolella. Ei näy enää kellään olevan kiinnostusta laittaa ovia lukkoon.


    • Anonyymi

      Joo, Tuliksi tulee, Stokman Oliksi pysyvästi, Kerd listautuu pörssiin, ja
      avajaisiin ehdottomasti Elämämusiikkia!

      • Anonyymi

        uusi linja autoasema 2021


    • Anonyymi

      Taitaa Jethrolle sopia, että paikat pistetään palasiksi, koska sen jälkeen voi pyyhkiä kädet ja sanoa, että ei kannata korjata.
      Helppo ja siisti tapa perääntyä tappiollisesta projektista.

      • Anonyymi

        Siihen tulee yritys paratiisi
        Yhdessä sopessa suhrataan tukianomuksia ja toisessa kopissa täytellään projekti ja hanke anomuksia.
        Sitten vielä konsulttipalvelut joka toiseen asiaan ja markkinointi freelancereita kusettava konsultti firma, joka tarjoaa hömppä palveluita sellaisella hinnalla joihin kenelläkään ole varaa mutta investointituki lapun saa samalla ja ELY keskus maksaa laskun .


    • Anonyymi

      Kuulema joku kuntosali 19€
      Tulossa siihen

      • Anonyymi

        Onpas halpa kuntosali.
        Pelkkä 8kg kahvakuula maksaa Prismassa saman verran.


    • Anonyymi

      Päivän paikallisaviisi:

      Kauppakeskus Kauppalinnan rappio ihmetyttää Savonlinnassa.
      Ulko-ovet ovat levällään kaikkien tulla ja mennä. Näin on myös tehty.
      Jo ovelta näkee, että alakerran liiketilojen lasiset väliseinät on pitkälti rikottu ja lasinsirut ovat lennelleet pitkin kauppakeskuksen lattioita. Sammutusletkut on kiskottu kaapeista ulos, kaikki irtoava heitelty ympäriinsä.
      Takapihalla roskat ovat vielä roskakatoksessa. Alakerran parkkihallissa lilluu edelleen vesi huhtikuussa tapahtuneen vesivahingon seurauksena.
      Tilanne kummastuttaa, sillä kiinteistön omistuksesta riidelleet julkkisliikemies Jethro Rostedt sekä Suomessa ja Baltiassa toimiva monialakonserni Lease Deal Group Oyj:n hallituksen puheenjohtajan Matti Penttinen kertoivat maaliskuussa, että omistusriidat on sovittu ja kiinteistöä kehitetään yhdessä.
      Vaikuttaa kuitenkin siltä, että nämä ajatukset on unohdettu eikä kiinteistöä enää edes vartioida.

      Savonlinnan tekninen johtaja Kari Tikkanen toteaa, että kiinteistön omistajalla itsellään pitäisi olla suurin intressi estää asiattomien pääsy tyhjillään olevaan Kauppalinnan kiinteistöön.
      Savonlinnan Vesi on ollut yhteydessä kiinteistönhuoltoyhtiöön siinä vaiheessa, kun kiinteistön vesivahinko ilmeni.
      – Kiinteistön omistajan asia olisi sulkea kiinteistö ja laittaa sinne kyltit, joissa sisäänpääsy kielletään. Sitä en sitten tiedä, onko poliisiasia vai kiinteistön omistajan asia, jos kiinteistöön on menty sisälle.
      Kaupungin rakennusvalvonta ei Tikkasen mukaan ole puuttunut Kauppalinnan julkisivuun, koska rakennus ei kaupunkikuvallisesti ole niin huonossa kunnossa, että julkisivumuutoksia pitäisi vaatia.

      Pelastusjohtaja Seppo Lokan mukaan hylätty rakennus on eräänlaisessa välitilassa.
      – Pelastuslaitosta kiinnostaa asumisen, yritystoiminnan sekä hoito- ja huoltolaitosten turvallisuus. Tässä rakennuksessa ei harjoiteta mitään näistä, hän toteaa.
      – Tehtäviimme kuuluu myös ennaltaehkäisy eli puutumme asiaan, jos rakennus aiheuttaa yleistä vaaraa. Kun rakennus on noinkin keskustassa niin on ilmeistä, että ennemmin tai myöhemmin alkaa ongelmia ilmetä.
      Pelastuslaitoksella ei kuitenkaan ole toimivaltaa esimerkiksi lukita kauppakeskuksen ovia.
      – Puutumme asiaan vasta jos siellä tapahtuu onnettomuus tai esimerkiksi tulipalo. Byrokratia on aika jäykkää silloin kun kyse ei ole ihan päälle kaatuvasta rakennuksesta.

      Itä-Suomen poliisilaitoksen oikeusyksikössä työskentelevä rikosylitarkastaja Pentti Nurminen toteaa, että vaikka rakennus on hylätty, ovet ovat auki ja rakennus on aiemmin palvellut julkisessa käytössä, ei sisälle saa mennä.
      – Jos näin kuitenkin tekee, saattaa syyllistyä julkisrauhan rikkomiseen, Nurminen toteaa.
      Mutta myös kiinteistön omistajalla on omat vastuunsa, joiden perään kysellään viimeistään silloin, jos vahinkoja tapahtuu.
      – Jos siellä sattuu onnettomuus ja joku esimerkiksi putoaa, niin kyllä silloin aletaan selvitellä, että kuka kiinteistön omistaa ja kenellä olisi ollut velvollisuus estää sisäänpääsy tilaan.

      Vastuullinen omistaja ottaa omaisuudelleen usein kiinteistövakuutuksen, joka ei kuitenkaan ole lakisääteinen.
      – Koska kiinteistön hoito on tässä tapauksessa vähän sieltä tänne päin, niin voisi kuvitella, vakuutustakaan ei välttämättä ole, arvioi Lähitapiola Savo-Karjalan korvauspäällikkö Olli Ruuskanen.
      Kiinteistövakuutuksen suojeluohjeessa kerrotaan vakuutuksenottajan velvoitteet.

      Kauppalinnan omistana pidetty Jethro Rosted kieltäytyy puhelinhaastattelusta.
      – En kommentoi tätä asiaa. Kysykää omistajalta, hän toteaa hermostuneen oloisesti.
      Kuka on omistaja?
      – En kommentoi.
      Tiedättekö, missä kunnossa kiinteistönne on?
      – En anna haastattelua.

      Savonlinnan kaupungin teknisen osaston mukaan yhteyshenkilönä kiinteistön asioissa on toiminut Rostedt maaliskuun omistusriidan ratkeamisen jälkeenkin.
      Lease Deal Oy:n hallituksen puheenjohtaja Matti Penttinen toteaa, että kiinteistön kunto ei kuulu enää Lease Deal Group oyj:lle.
      – Sopimusriita on päättynyt sovintoon. Kohteen omistaa Jethro Rostedt. Hän kommentoi jos haluaa ja ymmärrän ellei halua.



      Ehdotan, että Savonlinnan juhlapäivänä Pyhän Olavin päivänä 29.7 Jethro Rosted nimitetään Savonlinnan kunniakansalaiseksi juhlallisessa tilaisuudessa.

      • Anonyymi

        Kannatetaan, mutta voi olla ettei pääse kunniakansalaisuutta pokkaamaan kun muut pisnekset vähän tökkii.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannatetaan, mutta voi olla ettei pääse kunniakansalaisuutta pokkaamaan kun muut pisnekset vähän tökkii.

        Eihän ne muut bisnekset vaikuta Savonlinnan hommiin.
        Kunniakansalaisuus Savonlinnan eteen tehdystä PR-työstä suomessa ja Kauppalinnan uuden alun aloituksesta.

        Samalla voisi palkita Sergei Levchukin vuoden työllistäjänä.


    • Anonyymi

      Savonlinnassa on jotain todella pahasti päin helvettiä. Vuosikymmenet on sanottu, että "savonlinnan tapa" tuhoaa koko kaupungin ja se väite näyttää päivä päivältä pitävämmältä.

      • Anonyymi

        Mutta onko Kauppalinnan nykytila ja Rostedin pöllöily sen kanssa "savonlinnan tapa"?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta onko Kauppalinnan nykytila ja Rostedin pöllöily sen kanssa "savonlinnan tapa"?

        Tuskin kuppalinnan nykytila on ainakaan turkulaisen tättähäärän syytä. Eihän hän sitä siihen jamaan päästänyt. "Savonlinnan erikoisuus" on tapa salata vähän kaikenlaisia asioita. Siitä on seurannut niin paljon pahaa siinä kyläpahasessa että voisi melkein kirjan kirjoittaa. Harmittava juttu on, että kaikki savonlinnassa kärsivät tuosta salailun kulttuurista pidemmän päälle. Se on ihan julkisesti nähtävissä miten huonossa jamassa kaupunki on.


    • Anonyymi

      Jetrolla on muita kiireitä Suomen Turus;

      "Jethro Rostedtin omistamassa yökerho Studiossa oli lauantain vastaisena yönä suuri joukkotappelu."

      Ei jouda "Kuppalinnaa" kehittämään"

    • Anonyymi

      jethro hakee kauppalinnaan vuokralaisia ruokaravintoita ja urhelukauppoja ja kioskeja ja vaateliikettä ja elekroliinikkakauppoja

      • Anonyymi

        No sittä ee muutaku ootellaan! Määttiijjä ens talavena on jo täännä kaappoja ja asijakkaehen vilinnöö:D


    • Anonyymi

      taitaa tulla mennä purkuun

    • Anonyymi

      joku oli vissiin käynyt kuvaamassa jo youtube Kauppalinna Grand Tour 2021 4K

      • Anonyymi

        purun aikana asbestia


      • Anonyymi

        Karmeassa hävityksessä on. Melkoinen ketkusankari tämä Jeti. Kusettaja kaikessa, miettikää millä tuo paskanpuhuja on Ferrarinsa, Bentleynsä ja ökytalonsa ostanut? Kieroudella ja vääryydellä, huijaamalla. Tarkoitus lienee antaa tuon rakennuksen romuttua ja myydä tontti asuinrakentamiseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Karmeassa hävityksessä on. Melkoinen ketkusankari tämä Jeti. Kusettaja kaikessa, miettikää millä tuo paskanpuhuja on Ferrarinsa, Bentleynsä ja ökytalonsa ostanut? Kieroudella ja vääryydellä, huijaamalla. Tarkoitus lienee antaa tuon rakennuksen romuttua ja myydä tontti asuinrakentamiseen.

        Mie luulen, että jeti lähti kauppalinnaprojektiin asialinjalla.
        Mutta tyypillisenä AD-HD-potiilana hyppäsi altaaseen ennen kuin tarkisti, että onko siellä vettä.

        Oston jälkeen iski silmille Savonlinnan realismi ja sitä kautta mahdollisuudet kauppalinnan ylösajoon romuttui.
        Sitten oli käsissä kauppalinnan verran sitä ihteään.

        Ensin yritettiin pitää julkisuívua pystyssä positiivilla haastateluilla, jotka myös paikallislehto osti.
        Sitten riitautettiin omistajuus ja sen jälkeen on teemana ollut vaikeneminen.
        Paha menee pois, kun sitä ei mainita...

        Kauppalinnan ongelmallisuutta lisää se, että se on kallis purkaa ja ihan oikeasti, ei sillä tontilla taida kovin suusrta arvoa olla.
        Jos yhtään katselee taaksepäin ja muistelee niitä kaikkia alottamatta vaile valamiita kerrostaloprojekteja, niin tuskin kauppalinnan tontille kovin suurta ostoryntäystä on odotettavissa.

        Meillä on Olavinkatu 51, Kauppalinna ja Savola.
        Eri aikakaudesien muistomerkkejä.


    • Anonyymi

      tälle projektin liikaa julkisuutta jethro rostedt

    • Anonyymi

      Maan tasalle koko rumilus ja puisto tilalle.

      • Anonyymi

        Kuka maksaa purkamisen ja millä perusteella?


    • Anonyymi

      sit kun tuo puretaan ehkävarmaan tulla kaikki tiedot julkiseksi

    • Anonyymi

      Kukas siitä homehirviöstä nyt maksaa vuokran, kun se rumentaa maisemaa tyhjillään.
      Eikus matalaks ja kaatopaikalle.

      • Anonyymi

        Kuka maksaa purkamisen ja millä perusteella?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka maksaa purkamisen ja millä perusteella?

        Omistaja tietenkin maksaa ja sillä perusteella, että kyseinen homeinen röttelö pilaa maisemaa liian hienolla paikalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Omistaja tietenkin maksaa ja sillä perusteella, että kyseinen homeinen röttelö pilaa maisemaa liian hienolla paikalla.

        Kuka päättää sen, että omistaja maksaa?
        Entäs jos omistaja sanoo, että en pura, enkä maksa?

        Viittaus esim. Olavinkatu 51 tai kaikkiin muihin suomen hylätyihin rakennuksiin.

        Ei kai meille sentään diktatuuri ole sen suhteen, että tosta noin vaan voidaan sanoa, että pura kuule torppas omalla kustannuskella.


    • Anonyymi

      Entä jos se yritetään "myydä" vakuutusyht.....

      • Anonyymi

        Jos nyt käy niin, että kauppalinna vaikka sattuisi syttymään tuleen, niin...
        Ei mahda palovaroittimien akuissa olla enää virtaa ja sprinkler toimia, kun sähköt on ollut poikki vuodenvaihteesta.
        Joten saattaa vakuutusyhtiössä olla aika nihkeetä tuo korvauksen maksaminen palovakuutuksesta.

        Ilkivaltavakuutuksestakaan ei varmaan mitään irtoa, kun pitäs pitää ne ovet lukossa.

        Kellarin vesivahingosta on varmaan turha vahinkoilmoitusta naputella.


    • Anonyymi

      Oopperajuhlat voisi siirtää kauppalinnaan niin olisi juhlan johtoportaalle ja vieraille arvoisensa paikka.

    • Anonyymi

      entäs jos kaupungille myyty

    • Anonyymi

      Pari lainausta päivän paikallisaviisista:

      "Savonlinnan kaupungin rakennusvalvonta on antanut kauppakeskuskiinteistö Kauppalinnan omistavalle kiinteistöosakeyhtiölle kehotuksen Kauppalinnan ovien sulkemisesta. Käytöstä pois olleen Kauppalinnan ovet on murrettu auki jo viime keväänä.
      Rakennusvalvonta antaa kehotuksessaan ovien sulkemisen määräpäiväksi 3. syyskuuta 2021. Kehotuksen perusteena on yleinen turvallisuus. Kehotuksen mukaan ovet tulee teljetä tai sulkea rakenteellisesti niin, ettei rakennukseen pääse ulkopuolisia sisään.
      Kauppalinnan omistaa Kiinteistö Oy Savonlinnan Pilkkakoskenkatu 3. Kaupparekisterissä ei tällä hetkellä näy kiinteistöosakeyhtiön vastuuhenkilöitä, eli sinne ei ole omistajatietoja ilmoitettu.
      Itä-Savon viimeisimpien tietojen mukaan kiinteistöosakeyhtiön vastuuhenkilö on liikemies Jethro Rostedt.
      Rostedt vastaa Itä-Savon puheluun, mutta ei kommentoi Kauppalinnan tilannetta.
      – Taidan arvata; onko jotain Kauppalinnasta? Ei käydä niitä asioita lehtien palstoilla. Älkää soittako sen takia enää, kiitos, on Rostedtin vastaus."

      "– Olemme nyt soitelleet Jethro Rostedtin kanssa ja saaneet häneltä luvan liukuovien hitsaamiseen kiinni. Ovet pyritään saamaan kiinni jo ennen viikonloppua, Karvinen sanoo.
      – Saapa nähdä, mistä raosta tai ikkunasta sinne sitten seuraavaksi tunkeudutaan sitään. Näitähän ei tunnu mikään pidättelevän."

      "Kiinteistön omistaja on Jethro Rostedt"
      Kauppalinnan omisti aiemmin Lease Deal Oyj, jolta liikemies Jethro Rostedt osti kiinteistön vuonna 2019. Sittemmin Lease Deal Oyj:n tytäryhtiö Vaunula Oy:n ja Rostedtin välille syntyi kiistaa omistajuussuhteista ja Rostedt väitti purkaneensa kaupan.
      Maaliskuussa 2021 Lease Deal Group Oy:n hallituksen puheenjohtaja, asianajaja Matti Penttinen ilmoitti Vaunula Oy:n edustajana Itä-Savolle, että kiista on sovittu ja omistajuusasia on selvä.
      Ilmeisesti asioiden selviämistä ei vain ole ilmoitettu Patentti- ja rekisterihallitukseen."
      Penttinen ei halua enää kommentoida Kauppalinnan tilannetta.
      – Kiinteistön omistaja on Jethro Rostedt. Tässä ei ole mitään epäselvää, hän sanoo.

    • Anonyymi

      ovet auki rälläkällä

    • Anonyymi

      nuoriso käynyt katsomaassa kauppalinnaa jethro sanoo se puretaan maan tasalle

    • Anonyymi

      tai no voi vaan kävellä sinne motonettiin

      • Anonyymi

        Voi kävellä myös Laakeri ja Varaosaan.


    • Anonyymi

      YLEllä tänään.
      Ikkunat rikki, ovet selällään, kellari täynnä vettä – Jethro Rostedin ostama kauppakeskus rapistuu Savonlinnassa, eikä kukaan tiedä nykyistä omistajaa
      Savonlinnan keskustassa sijaitsevan Kauppalinnan ovet hitsataan kiinni, koska rakennus on ulkopuolisille vaarallinen. Liikemies Jethro Rostedt osti rakennuksen kaksi vuotta sitten, mutta myöhemmin omistajuudesta syntyi kiista.

    • Anonyymi

      Paikallislehti tänään:
      Kauppalinnan tilalle suunnitellaan nyt asuinkerrostaloa. Asiasta kertoi ensimmäisenä Turun Sanomat. Jethro Rostedt vahvistaa asian puhelimessa Itä-Savolle.

      Rostedt on hankkeesta hyvin vähäsanainen. Hän sanoo, ettei rakennuttajasta ole vielä tietoa.

      – Vielä ei ole tiedossa sitäkään, missä aikataulussa Kauppalinnaa lähdetään purkamaan, Rostedt sanoo.

      – Sehän on ollut huonokuntoinen rakennus jo pitkään. Nyt kun vielä rakennus on kokenut vandalismia, niin tilanne on mennyt huonoksi, mutta nyt siellä pitäisi olla ovet suljettuna.

      – Parikkalan rajanylityspaikan kansainvälistäminen on vielä hyvin epävarmaa, ainakaan mun korviin ei ole kuulunut mitään. Kattellaan, tommoinen kuvio tässä on meneillään, Rostedt sanoo Itä-Savolle.

      Rostedt sanoo Turun Sanomien haastattelussa, ettei omista Kauppalinnan kiinteistöä, mutta myöntää edustavansa, ainakin jollain tasolla, tahoja, jotka omistavat rakennuksen. Turun Sanomillekaan Rostedt ei paljasta, keitä mystiset omistaja- ja taustatahot ovat.

    • Anonyymi

      Ihan hyvä, että suunnitellaan. Savonlinna vaan on näitä suunnitelmia pullollaan, jotta ei pidätetä hengitystä odotellessa. Monta kerrostaloa on ollut ennakkomarkkinoinnissa viime vuosina, yhtäkään ei ole rakennettu. Toivotaan tästä erilaista lopputulosta.

    • Anonyymi

      Postitalon paikalla on edelleen kuoppa ja Laakeri ja Varaosan viereen on pariinkiin otteeseen oltu kerrostaloja rakentamassa, mutta ei ole vielä ollut riittävästi ostajia.

      Oisko se Savonlinnalainen tai tänne haikaleva sitten niin pöljiä, että ostaa jethron talosta osakkeita, kun jethro on maan hauska ja rehti mies...

    • Anonyymi

      Harmillinen homma tämä Rostedtin touhuilu.

    • Anonyymi

      "Laakeri ja Varaosan viereen on pariinkiin otteeseen oltu kerrostaloja rakentamassa"

      Se kaatui ahneen rakentajaan idioottimaiseen hankkeeseen;
      Ensin olisi tehty 4 ja 5 kerroksisia taakse (!) ja sitten eteen rantaan 7-kerroksinen!!!

      Takaa ostaneet eivät olisi nähneet Saimaata kuin postikortissa kirjahyllyssä...

      Muualla tehdään päin vastoin; Eteen matala ja taakse vaiheittain korkeammat että ainakin yläkerrasta näkyy kaunis järvi.

      Postitalon "maauimala kuoppa" taas on muisto ahneista ja omaa etua ajavista gryndereistä; Repo sai tarpeenseen kampituksista ja pani pillit pussiin.

      • Anonyymi

        Jos kysyntää olisi, niin kauppa kävisi ja kerrostaloja nousisi kuin sienisä sateella.
        Savonlinna on hyvä paikka asua, mutta täältä puuttuu kasvu ja kasvava ihmismäärä.


    • Anonyymi

      tilalle tulee kerrostalo

      • Anonyymi

        Aijaa, mistä kuulitte?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aijaa, mistä kuulitte?

        Jethro kertoi!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jethro kertoi!

        Se onkin todella luotettava lähde.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jethro kertoi!

        jethron mukaan Kauppalinnaan tulee iso remontti ja sen jälkeen 10-15 yritystä vuokralle, joten mihin se kerrotalo mahtuu?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        jethron mukaan Kauppalinnaan tulee iso remontti ja sen jälkeen 10-15 yritystä vuokralle, joten mihin se kerrotalo mahtuu?

        Jethro kertoi viimeisimmässä haastattelussaan koskien Savonlinnan Kauppalinnaa, että Kauppalinna on päätetty purkaa ja tilalle rakennetaan kerrostalo.


    • Anonyymi

      Jetron LKV ketjun (Aninkaisten, fi) tulos 2019 411t miinuksella.
      2020 plussalla 104t. Duunareita 30kpl.

      Tuskin noilla numeroilla mitää suurempaa rakennetaan...

      • Anonyymi

        No voi hyvää päivää! Aninkainen ei ole rakennusfirma! Joten on päivänselvää kaikille ettei se rakenna mitään kun on kiinteistövälittäjä.


    • Anonyymi

      Savonlinnan kaupunki harkitsee uhkasakon määräämistä tyhjilleen jääneen kauppakeskus Kauppalinnan sulkemiseksi.

      Kaupungin rakennusvalvonta on kehottanut aiemmin rakennuksen omistavaa kiinteistöosakeyhtiötä sulkemaan ovet 3. syyskuuta mennessä. Asiaa perusteltiin tuolloin yleisellä turvallisuudella.

      Savonlinnan kaupunki kertoi aiemmin hitsanneen rakennuksen liukuovet kiinni. Kuitenkin kiinteistön omistajien vastuulle oli jätetty lukita muut ovet.

      Tarkastusinsinööri Jari Heiskanen Savonlinnan kaupungin rakennusvalvonnasta kertoo, että kohteeseen oli tehty maanantaina tarkastus. Liukuovien lisäksi muita rakennuksen ulko-ovia ei oltu kuitenkaan pyynnöistä huolimatta teljetty.

      Kohteen omistajia edustava Jethro Rostedt kommentoi Yleisradiolle, että asia tulee hänelle yllätyksenä. Hänen ymmäryksensä mukaan kohteen ovet olisi suljettu kaupungin toimesta. Rostedt kertoo keskustelevansa asiasta rakennusvalvonnan kanssa.

      Kohteen omistajista on ollut epäselvyyttä. Julkisuudessa Kauppalinnan omistajaksi on arveltu sen aiemmin ostanutta Rostedtia. Elokuussa Turun Sanomille (siirryt toiseen palveluun) antamassaan haastattelussa Rostedt kuitenkin kielsi omistavansa kohteen, mutta myöntää edustavansa tahoja, jotka omistavat rakennuksen.

      Kaupparekisterin mukaan Kauppalinnan omistaa Kiinteistö Oy Savonlinnan Pilkkakoskenkatu 3. Kaupparekisteriin ei ole kuitenkaan merkitty kiinteistöosakeyhtiön vastuuhenkilöitä, eli sinne ei ole omistajatietoja ilmoitettu.

      Patentti- ja rekisterihallitus PRH kertoo antaneensa kehotuksen ilmoittaa yhtiön hallitus rekisteröitäväksi. PRH:n mukaan yritys tullaan poistamaan rekisteristä tai määrätään selvitystilaan, mikäli toimikelpoista hallitusta ei ole ilmoitettu viimeistään 29. syyskuuta.

      Tyhjilleen jäänyt Kauppalinna on ollut otsikoissa miltei vuoden jäätyään tyhjilleen. Paikallismediassa on puhuttanut kohteen rapistuva kunto ja epäselväksi jäänyt omistajuus.

    • Anonyymi

      yritetty rikkoo ikkunoita

    • Anonyymi

      Noniin. Nythän asiat on ihan päälaellaan.

    • Anonyymi

      Kauppalinnan omistava Kiinteistö Oy Savonlinnan Pilkkakoskenkatu 3 ei ole toimittanut Patentti- ja rekisterihallitukseen (PRH) tietoa yhtiön hallituksen kokoonpanosta määräpäivään 29.9. mennessä ainakaan sähköisessä muodossa.

      Ellei tietoa tule, yhtiö poistetaan rekisteristä tai asetetaan selvitystilaan.

      Asiasta kertoi ensimmäisenä Turun Sanomat torstaina.

      PRH:ssa odotetaan asian tiimoilta kirjepostia tiistai-iltapäivään saakka. Asiakaspalvelusta kerrotaan, että yritys on asioinut heidän kanssaan aiemmin virallisilla paperilomakkeilla.

      PRH on vaatinut yhtiöltä tietoja hallituksen kokoonpanosta koko tämän vuoden ajan.

      Hallitus viimeksi vuosi sitten

      Kaupparekisteristä selviää, että Kauppalinnan omistajayhtiöllä on ollut toimiva hallitus viimeksi reilu vuosi sitten. Hallituksen jäseniksi ilmoitettiin marraskuussa 2019 Jethro Rostedt sekä tämän vuotta nuorempi veli Jarno Rostedt. Tieto yhtiön hallituksesta poistettiin elokuussa 2020.

      Myöskään yhtiön tilintarkastajasta tai prokuristeista ei ole tietoa. Viime syyskuussa tilintarkastajaksi ilmoitettiin Riku Kärnä, joka ilmoitti itse viikkoa myöhemmin, ettei toimi yhtiön tilintarkastajana.

      Rahanpesulain edellyttämä edunsaajailmoitus on niin ikään jättämättä. Laki velvoittaa ilmoittamaan yrityksen omistajat, jotka omistavat yli 25 prosenttia yhtiön osakekannasta.

      PRH:sta kerrotaan, että virallista tietoa yhtiön omistusrakenteesta tai omistajista ei ole viranomaisilla olemassa.

      Viimeisin tilinpäätöstieto on vuodelta 2019. Tulos oli 24 000 euroa miinuksella.

      Yhtiöllä on tältä vuodelta yhteensä noin 14 000 euron velkomustuomio Savonlinnan kaupungille, 20 000 euron velkomustuomiot verkkoyhtiö Järvi-Suomen Energialle sekä vajaan 13 000 euron velkomustuomio sähköyhtiö Oomille.

      Lisäksi verottaja vaatii protestilistalla yhtiöltä 20 000 euron maksamattomia veroja.

      Yhtiön velkojat olisivat voineet esittää määräpäivään mennessä vaateita, esimerkiksi esittää rekisteristä poistamista tai selvitystilaan määräämistä koskevia huomautuksia. Sellaisia ei kuitenkaan tullut.

      Asianajaja, varatuomari Antti Vainio pitää liikemies Jethro Rostedtin ja Vaunula Oy:n kiistelyä Kauppalinnan omistuksesta erittäin kummallisena.

      – Yleensä riidellään toisin päin eli siitä, kuka on kiinteistön oikea omistaja. Tässä tapauksessa kumpikaan ei halua kiinteistöä vastuulleen, Vainio toteaa.

      Hän epäilee, että pohjimmiltaan kyse on siitä, että ostos on ollut kaikkea muuta kuin sellainen, jollainen sen on oletettu olevan.

      – Kaupan ehdot saattaa olla laadittu siten, että purkamisprosessi ei tule kyseeseen. Tai sitten riidellään siitä, onko purkava ehto täyttynyt, Vainio arvioi.

      Kauppakirjassa on Vainion mukaan myös todennäköisesti sovittu, että riitatapauksissa käytetään välimiesoikeutta. Tämä estää asian tuomisen alioikeuteen, jossa voitaisiin neuvotella kauppahinnan alentamisesta tai kaupan purkamisesta.

      – Tämä on niin merkillinen tapaus, että tätä on vaikea millään tavalla kommentoida.

      Jotkut ovat epäilleet, että kauppaan liittyisi rahanpesua. Vainion mielestä mikään ei viittaa siihen.

      – Rahanpesussa laiton raha yritetään saada näyttämään lailliselta hyväksytyn systeemin kautta. Ostetaan esimerkiksi kiinteistö, joka myydään alihintaan eteenpäin. Tässä ei sellaisesta ole merkkejä.

      Vainion mukaan rekisteristä poistaminen on ikävä välitila, jossa yritys poistuu rekistereistä, mutta asiat jäävät selvittämättä.

      – Omaisuus jää killumaan elleivät velkojat herää. Tässä tapauksessa velkojat tulevat varmuudella vaatimaan yhtiön asettamista konkurssiin tai jos yhtiö asetetaan selvitystilaan, selvitysmiehen määräämistä. Yhtiön kiinnityksistä tai veloista ei ole julkisuudessa puhuttu, hän muistuttaa.

      Selvitystilaan asettamisessa yhtiöön nimitetään selvitysmies, joka selvittää velat ja realisoi omaisuuden. Jos varat eivät riitä velkojen maksuun, yritys haetaan konkurssiin.

      – Kyllä tällekin tapaukselle saadaan vielä piste ja asiat selvitettyä, Vainio uskoo.

      Kiinteistöyhtiö omistaa oman tonttinsa Haislahden pohjukassa. Turun Sanomien jutussa tonttia pidetään arvotonttina ja sellainen se onkin erityisesti, jos Saimaan risteilyliikenne vilkastuu Saimaan kanavan sulkujen uudistumisen myötä.

      Jossain vaiheessa väläytettiin, että risteilysatama voisi sijaita Haislahdessa, jossa olisi syväystä isommillekin aluksille.

      Vainion mukaan maanomistus selkeyttää mahdollisia tulevia järjestelyjä.

      – Jos kaupunki esimerkiksi määrää rakennuksen purettavaksi, niin tontti voidaan realisoida ja asia hoitaa kuntoon näillä varoilla.

      • Anonyymi

        ei ollut itukassa jutun kommenttikenttää avattu


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ei ollut itukassa jutun kommenttikenttää avattu

        Itukan kommenttikenttä on suljettu siksi että itukka ei halua kansalaiskeskustelua mistään asiasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itukan kommenttikenttä on suljettu siksi että itukka ei halua kansalaiskeskustelua mistään asiasta.

        Kun itukassa muuttui kommentointi joku aika sitten, niin Savonlinna menetti viimeisen, toki rankasti moderoidun, kansalaiskeskustelupaikan.

        Savonlinnassa ei ole missään mahdollista saada anonyymisti ääntä kuuluviin.
        Okei FB:n pask..eikun puskaradio, mutta se alitta ajopa suomi kaks'nelosen tason.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun itukassa muuttui kommentointi joku aika sitten, niin Savonlinna menetti viimeisen, toki rankasti moderoidun, kansalaiskeskustelupaikan.

        Savonlinnassa ei ole missään mahdollista saada anonyymisti ääntä kuuluviin.
        Okei FB:n pask..eikun puskaradio, mutta se alitta ajopa suomi kaks'nelosen tason.

        Keskustelut kannattaa käydä kaikki Yliksellä


    • Anonyymi

      Vai ei löydy Kauppalinnalle omistajaa.

      Helppo juttu.
      Kaupunki tiedottaa yhtiölle, että 28 013€ väärin kerättyä kiinteistöveroa pitäs palauttaa, mutta yrityksen tiedoissa ei ole omistajaa.
      Sitten kun omistaja ilmottautuu ja laittaa systeemin tiedot ajantasalle, niin kaupungilta kerrotaan, että oho sori!, olikin laskuvirhe, mitään palautettavaa ei ole.

      • Anonyymi

        Ka eehän tuo konsti ennee toemi ku mänit sen tiällä paljastammaa:D:D:D


    • Anonyymi

      puisto ja liikuntapuisto

    • Anonyymi

      Kuulemma Salmen Riksu ostamassa paikan et saa kerhon pelipaikoille. On siitä sit helpompi diilaa junnuille kamaa.

    • Anonyymi

      Sopiva Paloharjoituskohde.....

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1641
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1295
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1287
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1263
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1244
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1220
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1156
    Aihe