Keskusta on kyllä ihme puolue

Anonyymi

Vaikka koko olemassaolonsa perustuu valtion tukiaisiin:

Suomen maataloustuet ovat ylivoimaisesti Euroopan korkeimmat suhteessa sektorin tuottamaan arvonlisään.
Jokaista maatalouden tuottamaa euroa kohden maksetaan tukia lähes kaksi euroa.

Suomen kansallisen tukipolitiikan lähtökohdaksi on keskustan agiteeraamana otettu maanviljelijän oikeus harjoittaa kannattamatonta liiketoimintaa valtion tuella!!!

Tämän vuoksi suomalaisilla maanviljelijöillä ei ole ollut tarvetta kehittää toimintaansa muiden eurooppalaisten viljelijöiden tavoin.

Niin, keskusta on ehkäpä Suomen pahin sosiaalitukien saajien kyttääjä ja niitä karsimaan pyrkivä puolue...

17

50

  Vastaukset

  • Miksi valitat köyhä.
   Keskusta tuo halvan ruuan kauppoihin. Jonka maksaa maataloustukena yli 35000 € vuodessa tienaavat valtionverotuksessaan. Köyhemmät ei maksa mitään, valittavat vain.

  • Lestakiky-tunnit katoavat myös kaupanalalta...

   Sopimuskausi on kaksi vuotta.

   Näin sitä päästään Juha-Lesta Sipilän perinnöstä eroon jouhevasti, hyvä.

   • Jäi kiky, sen huomiovat lomissa. Sanoi ay liike.


  • Lestaa huutava ikenilä puree kieltänsä ja huutaa lestaa niin pirusti, edes täysikuuta ei tarvi huutoonsa.

   • "puree kieltänsä ja huutaa lestaa"

    Eikös tuo ole enemmältikin niitä yhteisten tupailtojen juttuja tuo..?


  • Keskustapohjainen maatalouspolitiikka, puhdasta aluepolitiikkaa.

   Maataloutta, koko EU-aika, pikkuhiljaa siirretty keskustan synkeimille kannatusalueille.
   Etelässä "liikaa" peltoa, pohjoisessa raivattu järkyttävä määrä uutta.

   Ylimalkaisilla heitoilla maatalouden huonosta menemisestä, kuluttajalla ei ole mitään käsitystä, miksi ruoka maksaa.
   Jokaisenhan pitäisi ymmärtää, jopa keskustapuolueen itsensä. Ei kannettu vesi kaivossa pysy.

  • Keskustapuolueen oikea nimi on Maalaisliitto eli etujärjestö. Maataloustuet on Suomessa kuusinkertaiset verrattuna EU:n keskiarvoon eli jo niiltä osin suomalaiset maksaa elintarvikkeistaan kuusinkartaista ruuan hintaa verrattuna muiden EU maiden kuluttajiin. Suomessa 10 000 maatilaa tekee n. 68%: tia maatalouden tuotannosta silti meillä on vielä n. 50 000 maatilaa olemassa joista n. 30 000 maatilaa on tarpeettomia ja niillekkin maksetaan kuusinkertaisia maataloustukia. Ne on olemassa vain tukiaisten takia niillä ei ole mitään tekemistä huoltovarmuuden kanssa. Suomessa tuetaan maataloutta 190%: tia sen tuottamasta arvosta eli annetaan rahaa 1,90 euroa rahaa maatalouskeinottelijoille jolla nuo tukiaisten laiskistuttamat puuhastelijat saa aikaan 1 euron tuloksen eli tukeminen on järkyttävän tappiollista ja yhteiskuntaa köyhdyttävää. EU:ssa tuetaan 30%: tia maatalouden tuottamasta arvosta eli annetaan 30 centtiä tukea jolla nuo ahkerat viljelijät saa aikaan 1 euron tuloksen eli tukeminen on kannattavaa ja yhteiskuntia rikastuttavaa tpisin kuin Suomessa. Kaikki tuo Suomessa etujärjestä Maalaisliitto/Keskustapuolueen rahan poltto syvästi tappiolliseen puuhasteluun ja tarpeettomien maatilojen tukeminen köyhdyttää suomalaista yhteiskuntaa ja tuo raha on pois suomalaisten veronmaksajien hyvinvoinnista . Kallista puolue- ja aluepolitiikkaa yhteisillä verovaroilla etujärjestä Maalaisliitto/keskustalta pienelle äänestäjä määrälle. Onneksi kaupunkilaiset joilta Maalaisliitto/keskustapuolue rahat kuppaa tappiolliseen toimintaan ovat vihdoin ymmärtäneet miten haitallinen tuo kaskenpolttopuolue/etujärjestö on suomalaiselle yhteiskunnalle ja puolueen kannataus on vihdoin menossa alas mikä on muissa EU maissa tapahtunut jo vuosia vuosia sitten. Tuollaista menneen ajan agraaripuoluetta ei tarvita missään maassa ja sen ovat ihmiset nyt Suomessakin ymmärtäneet.

  • Niin. Suomessa maksetaan vauvasta vaariin 100/kk:ssa maataloustukia. Kun 10 henkinen perhe maksaa kuukaudessa 1000 euroa eli vuodessa 12 000 euroa maataloustukia menee siitä 8000 euroa vuodessa Suomelle tarpeettomille vain tukiaisten takia olemassa oleville maatiloille. Että kylläpä maataloustuet halpuuttaa ruokaa? Noiden ylimääräisten tarpeettomien maatilojen tuotantoa viedään ulkomaille lähes ilmaiseksi kun se on ensinmaksatettu täyteen hintaan suomalaisella veronmaksajalla. Ompa järkevää bisnestä verovaroilla, luulisi verovaroilla olevan muutakin käyttöä kuin maksaa mm. kiinalaisten sialihoja. Op:n ex oankinjohtaja Reijo Karhinen teki ja julkais tutkimuksen miten suomalaisessa maataloudessa pitää rakennemuutos tehdä miksi sitä Maalaisliitto/keskustan pääministerin tilaaman tutkimuksen keinoja einoteta käyttöön, pelottaako maanviljelijöitä kun joutuisi oikeasti tekemään töitä oman ja perheensä elannon eteen kun tutkimuksessa tukiautomaatin luukkua kiristettäisiin vai mikä on syynä? Myös ex maatalousministeri Sirkka-Liisa Anttila teetti tutkimuksen kuka/ketkä hyötyy maataloustuista ja kuinka ollakkaanntuo tutkimus haudattiin Maalaisliitto/keskustan kassakaapin syövereihin, jokainen varmaan voi käsittää miksi se salattiin vaikka kepu tyyliin verovaroilla sekin kustannettiin. Maanviljelijät Suomessa on eräänlaisia käenpoikia ja kalliita sellaisia, kalliimpia elätettäviä kuin mamut ja mannet yhteensä.

  • Kaikkien kannatta lukea kirja nimeltä Ruokarahan sisäpiiri, siinä on puolueetonta faktaa Suomessa harjoitetusta maataloudesta ja sen yhteiskuntaa köyhdyttävästä toiminnasta. Monen sil,ät aujeaa kunnselviäö mitä haittaa Maalaisliitto- Keskustapuolue on Suomelle tehnyt jo 30- luvulta asti ja aina on veronmaksajat maksajana. Suosittelen lukemaan, siinä on faktaa eli jo tapahtunutta tutkittua tietoa.

  • kaikki muuttuu

   PS äänestää jo tuhannet maanilveilijät

  • Kepulien esi-isät hoilotti aikoinaan 'Venäjä on rajamaa, Suomi valtakunta'. Kekkoslovakiassa siirryttiin viemään vientituella tämän 'rajamaan' entisen pääkaupungin Leningradin marketeihin maitokusta.

  • Eu:lta terveisiä talikkokommunisteille, toiveet maatalouden lisärahasta tyrmättiin.

   • Suomella on lupa maksaa omistaan


  • Äänestäkää hyvät ihmiser PerusSuomalaisia. Me laitetaan nuo maaseudun käenpojat, liiterirunkkarit, navettarajastajat ja muut loiset ruotuun. Tuet pois turhilta tiloilta ja ihmiset niiltä töihin pois loisimasta yhteiskunnan varoilla kuten maahanmuuttajat nuo elintasoturistitkin. Laittomasti maassa olijat myös pois maasta. Maataloustuet vain siitä oikeasti elantonsa saaville tarpeen mukaan. Maatilat jotka vain loisii tukien takia tuettomiksi, myykööt sitten tuotteensa mihin haluavat ja mihin hintaan hyvänsä. PerusSuomalauset laittaa maan ja maatalouden kannattavaan kuntoon seuraavassa hallituksessa.

  • Siksi keskustapuolue on kotiutunut uuteen hallitukseen, muiden vasemmitopuolueiden kanssa. Ainut mikä taitaa mennä keskustassa vielä vasurienkin ohi on kateus.

   Keskustan suurimpia ajatusmaailmoja on yhdenvertaisuus.
   Jos minulla menee huonosti, pitää muillakin mennä.

   Vaadin huitsin nevadassa yhdenvertaiset palvelut, muut maksakoot.
   Sähkölinjojen maakaapelointi, parasta esimerkkiä. Vaadittiin Mannerheimintien palvelua siinäkin, mutta kun tajuttiin, jotta senhän joutuu maksamaan ihan itse, ei sekään ole hyvä.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kesämökkien hinnat romahtaneet

   koska nuoret aikuiset eivät ole kiinnostuneita mökkeilystä. https://www.iltalehti.fi/asumisartikkelit/a/d0e0b3ed-85bf-4388-ac02-3d6d1ef5a79b
   Maailman menoa
   195
   5480
  2. MOT mustamaalaa ja valehtelee.

   Olen hetken jo katsellut näitä YLEN MOT ohjelmia ja olen huomannut kuinka paljon he antavat väärää tietoa ihmisille. Väärän informaation antamiseen r
   Yhteiskunta
   148
   4887
  3. Suomeen tarvitaan minimipalkkalaki

   Suomesta on tulossa yhä enmmän kurjien palkkojen ja nollatuntisopimusten maa. "Kansainvälisen kilpailukyvyn" nimissä erityisesti sisämarkkinoilla toim
   Maailman menoa
   205
   3795