oka liittyy tyypin 2 diabetekseen
Äskettäisessä, Ranskassa tehdyssä havainnollisuustutkimuksessa löydettiin yhteys tyypin 2 diabeteksen esiintymisen ja ultrajalostettujen elintarvikkeiden kulutuksen välillä.
Mitä ovat ultrajalostetut elintarvikkeet? Käsiteltävänä olevan tutkimuksen mukaan ”Ultraprosessoidut elintarvikkeet (UPF) (ts. Elintarvikkeet, joille tehdään useita fysikaalisia, biologisia ja / tai kemiallisia prosesseja, joista pääasiassa käytetään yksinomaan teollisuuskäyttöön ja sisältävät yleensä elintarvikelisäaineita) ovat laajalti levinneitä maailmanlaajuisesti ja etenkin länsimaisissa ruokavalioissa , joka edustaa 25–60% päivittäisestä kokonaisenergiasta [kalorit]. ”
Nämä tulokset viittaavat yhteyteen UPF: n kulutuksen ja tyypin 2 diabeteksen riskin välillä. Ne on vahvistettava laajoissa mahdollisissa ryhmissä muissa ympäristöissä, ja taustalla olevia mekanismeja on tutkittava tapauskohtaisissa epidemiologisissa ja kokeellisissa tutkimuksissa. Ravitsemustekijöiden lisäksi ruokavalion ravitsemuksellisilla ulottuvuuksilla voi olla merkitystä näissä assosiaatioissa, kuten jotkut lisäaineet, muovatut epäpuhtaudet ja kontaktimateriaalit. Vaikka syy-yhteyttä UPF: n ja kroonisten sairauksien välillä ei toistaiseksi voida todeta, johdonmukaisten tietojen kerääminen johtaa useiden maiden, kuten Ranskan tai Brasilian, kansanterveysviranomaisten suosittelemaan jalostamattomien / minimaalisesti jalostettujen elintarvikkeiden kulutuksen suosimista ja rajoittamaan UPF ennalta varautumisen periaatteen nimissä.
Erittäin käsitelty ruoka, j
25
110
Vastaukset
- Anonyymi
Mm. ranskalaisessa keittiössä ravintoloissa käsitellää ruokaa runsaasti (kuten muuallakin). Diabeetikon ei passaa mennä sellaisiin syömään.
- Anonyymi
Voi on erittäin voimakkaasti käsitelty tuote jossa alkuperäisestä lähtöaineesta on erotettu (raffinoitu) pois kaikki proteiinit, hiilihydraatit ja 99% vedestä.
Ultraprosessointi tarkoittaa ravintoaineita jotka ovat prosessoituja ja joihin on käytetty lisäaineita. Esimerkiksi siis makkarat ja pekoni.
- Anonyymi
Miten pekoni voi olla käsiteltyä? Sehän on vain viipaloitua possunkylkeä.
Anonyymi kirjoitti:
Miten pekoni voi olla käsiteltyä? Sehän on vain viipaloitua possunkylkeä.
Pekoniin lisätään nitriittiä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Miten pekoni voi olla käsiteltyä? Sehän on vain viipaloitua possunkylkeä.
Mielumminj tuoretta kylkeä.
Anonyymi kirjoitti:
Mielumminj tuoretta kylkeä.
Kyseessä on täysin eri tuote. Pekonin kypsytys ja savustaminen tuovat siihen täysin erilaisen maun. Itse en edes pidä pekonista sellaisenaan mutta se on loistava mauste esimerkiksi kurpitsakeitossa enkä kuvittelisikaan tekeväni burgundin pataa ilman sitä.
Lapsuuden herkkuja oli ruisleipä porsaan kyljellä joko halsterissa avotulella tai uunissa.
Pekonia tulee syötyä noin kerran vuodessa samoin kuin prinssinakkeja ja kilomunakasta hotelliaamiaisella.
- Anonyymi
Syö paljon eineksiä ja sairastu terveellisesti!
Kuolet myös nuorena, joten et vanhuksena rasita yhteiskuntaa.
Slogan:
Einekset ovat Jumalan lahja ylikansoitetulle maapallolle. - Anonyymi
Miks työ lihoja syyllistätte sillä on sitä atamonia leivissäkin. Ennen vaalee leipä homehtu parissa päivässä vaan ny pysyy homeettomana mutta muuten nahistuu.
Näyttäisi olevan nykyään sorbiinihappoa. Tuota on paljon luonnossakin mutta sille voi olla allerginen. Kaipa nekin lasketaan ultraprosessoiduiksi elintarvikkeiksi.
Nitriittiä on sitten oikeasti haitallista mutta sitä tai nitraattia (joka muuttuu nitriitiksi) on pakko käyttää miltei kaikissa makkaroissa ja pekonissa botulinismin vuoksi.
Jos makkarassa ei ole nitriittiä niin kylmäketju ei saa katketa. WHO luokittelee prosessoidut lihavalmisteet syöpää aiheuttavaksi kuten tupakan ja alkoholin. Punainen liha kuuluu luokkaan todennäköisesti syöpävaarallinen.- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Näyttäisi olevan nykyään sorbiinihappoa. Tuota on paljon luonnossakin mutta sille voi olla allerginen. Kaipa nekin lasketaan ultraprosessoiduiksi elintarvikkeiksi.
Nitriittiä on sitten oikeasti haitallista mutta sitä tai nitraattia (joka muuttuu nitriitiksi) on pakko käyttää miltei kaikissa makkaroissa ja pekonissa botulinismin vuoksi.
Jos makkarassa ei ole nitriittiä niin kylmäketju ei saa katketa. WHO luokittelee prosessoidut lihavalmisteet syöpää aiheuttavaksi kuten tupakan ja alkoholin. Punainen liha kuuluu luokkaan todennäköisesti syöpävaarallinen.Aina hehkutetaan tuota ettei kylmäketju saa katketa. Mutta kun tuotteet tuodaan kauppaan, ne seisoo kuljetuslaatikoissa käytävillä tunnin-pari ennen kuin joku ehtii laittaa ne kylmätiskiin.
Anonyymi kirjoitti:
Aina hehkutetaan tuota ettei kylmäketju saa katketa. Mutta kun tuotteet tuodaan kauppaan, ne seisoo kuljetuslaatikoissa käytävillä tunnin-pari ennen kuin joku ehtii laittaa ne kylmätiskiin.
Jos makkarassa ei ole nitriittiä niin C. botulinus lisääntyy nopeasti. Autokuljetus vaikkapa kesämökille on sitten jo riskipeliä. Ehkä noissa on happea läpäisevä kuori?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Aina hehkutetaan tuota ettei kylmäketju saa katketa. Mutta kun tuotteet tuodaan kauppaan, ne seisoo kuljetuslaatikoissa käytävillä tunnin-pari ennen kuin joku ehtii laittaa ne kylmätiskiin.
Ja jos ne pääsevät pilaantumaan niin syyllinen on autonkuljettaja joka on jättänyt tuotteet sinne käytävälle.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ja jos ne pääsevät pilaantumaan niin syyllinen on autonkuljettaja joka on jättänyt tuotteet sinne käytävälle.
Ei autonkuljettaja laita niitä hyllyille, hänellä on jo kiire seuraavaan kauppaan. Kaikissa kaupoissa ei ole suuria kylmävarastoja ja sen vuoksi tavarat tuodaan myymälään käytäville odottamaan hyllyille laittoa. Henkilökunnassa säästetään eikä työvoimaa ole tarpeeksi että tavara saataisiin heti oikeaan varastolämpötilaan vitriineihin.
Jos käyt kaupassa vasta illansuussa töistä tullessa, et tiedä että ostamasi jauheliha tms. on seisonut välillä pitkään lämpimässä. Sen vuoksi ostan mahdollisimman tuoretta ja esimerkiksi jauhelihan käytän heti enkä odottele viimeiseen käyttöpäivään. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Aina hehkutetaan tuota ettei kylmäketju saa katketa. Mutta kun tuotteet tuodaan kauppaan, ne seisoo kuljetuslaatikoissa käytävillä tunnin-pari ennen kuin joku ehtii laittaa ne kylmätiskiin.
Kylmäketjua ei kananmunien kohdalla ole lainkaan. Siksikö juuri oli lehdessä, miten eräs mies löysi kananmunastaan osittain jo hautuneen kananpojan alun. meille opetettiin jo koulussa köksän tunneille, tosin 25 vuotta taakseppäin, niin kananmunat tulee säilyttää jääkaapissa. Nyt vaan ne ovat kaupoissakin tavallisessa huonelämmössä ja kesähelteillä myöskin melko lämpimässä noin 28-31 huonelämmössä. Ei ole ihme, jos sitten tulee ripuleita ja muuta sairautta.
Aina sitä ei vaan ymmärrä, miksi näin toimitaan. Säästävätkö liikkeet sähkönkulutuksessa tai muussa???? toimiessaan näin???? Anonyymi kirjoitti:
Kylmäketjua ei kananmunien kohdalla ole lainkaan. Siksikö juuri oli lehdessä, miten eräs mies löysi kananmunastaan osittain jo hautuneen kananpojan alun. meille opetettiin jo koulussa köksän tunneille, tosin 25 vuotta taakseppäin, niin kananmunat tulee säilyttää jääkaapissa. Nyt vaan ne ovat kaupoissakin tavallisessa huonelämmössä ja kesähelteillä myöskin melko lämpimässä noin 28-31 huonelämmössä. Ei ole ihme, jos sitten tulee ripuleita ja muuta sairautta.
Aina sitä ei vaan ymmärrä, miksi näin toimitaan. Säästävätkö liikkeet sähkönkulutuksessa tai muussa???? toimiessaan näin????Kananmunat säilyvät hyvin huoneenlämmössä. Luonnon tuottamaa mikrobeista vapaata tavaraa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kylmäketjua ei kananmunien kohdalla ole lainkaan. Siksikö juuri oli lehdessä, miten eräs mies löysi kananmunastaan osittain jo hautuneen kananpojan alun. meille opetettiin jo koulussa köksän tunneille, tosin 25 vuotta taakseppäin, niin kananmunat tulee säilyttää jääkaapissa. Nyt vaan ne ovat kaupoissakin tavallisessa huonelämmössä ja kesähelteillä myöskin melko lämpimässä noin 28-31 huonelämmössä. Ei ole ihme, jos sitten tulee ripuleita ja muuta sairautta.
Aina sitä ei vaan ymmärrä, miksi näin toimitaan. Säästävätkö liikkeet sähkönkulutuksessa tai muussa???? toimiessaan näin????Kananmunille ilmoitetaan säilyvyysajaksi 28 päivää muninnasta ja ne voidaan säilyttää myös huoneenlämmössä. Esimerkiksi leivontaan käytettävät kananmunat säilytetään huoneenlämmössä jotta niitä ei tarvitse lämmittää ennen leipomista.
Kanan hautomislämpötila on paljon korkeampi kuin huoneenlämpö. Nykyajan kaupoissa on kesähelteilläkin viileämpää kuin kotona. Tuossa lehtijutun tapauksessa myyntiin on lipsahtanut tarkastamaton osin jo haudottu muna. - Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Kananmunat säilyvät hyvin huoneenlämmössä. Luonnon tuottamaa mikrobeista vapaata tavaraa.
Tuo eri ruoka-aineiden säilytystavoista kirjoitettu juttu on tämän päivän Hesarissa Torstai-liitteessä.
Kananmunien säilytyslämpötila on 10-12 astetta, mutta kotioloissa sellaista lämpötilaa ei yleensä löydy. Tärkeintä on säilyttää kananmunat tasaisessa lämmössä.
- Anonyymi
Kenenkään ei pidä vahingossakaan syödä prosessoituja elintarvikkeita eli siis valmiita laatikoita ja muuta mössöä. Paras ruoka on perustarvikkeista itse valmistettu.
Otetaanpa esimerkiksi valmismaksalaatikko. Tässä on luettelo suoraan pakkauksen päältä. mitä kaikkea ko laatikko sisältää.
Riisi, vesi, sian-broilerin-ja naudanmaksa, siirappi, rypsiöljy, kasvimargariini, palmu-,rypsi- ja kookosöljy, aromi, maissitärkkelys, jodioitu suola, sipuli, valkpippuri, ynnä muut maustaae.
Tämä valmiste ei sovi sokeritautiselle eikä kyllä kellekkään muullekaan, vaikka olisi kuinka terve ihminen kyseessä. Palmuöljyä pitää tungeta joka paikkaan. Siis kuvitelkaa niin maksalaatikossa palmuöljyä!!!!!- Anonyymi
Huono esimerkki prosessoidusta ruuasta. Maksalaatikko tehtäisiin samoista aineksista kotonakin. Palmuöljyä ei laitettaisi, vaan laitettaisiin muita öljyjä runsaammin kun ei tarvitse pihistellä hinnassa.
Anonyymi kirjoitti:
Huono esimerkki prosessoidusta ruuasta. Maksalaatikko tehtäisiin samoista aineksista kotonakin. Palmuöljyä ei laitettaisi, vaan laitettaisiin muita öljyjä runsaammin kun ei tarvitse pihistellä hinnassa.
Veikkaan että kyseessä on margariinia eikä suinkaan palmuöljyä. Eineksissä on hyviä ja huonoja. Hernekeitto on ok ja kermaperunat ei.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Veikkaan että kyseessä on margariinia eikä suinkaan palmuöljyä. Eineksissä on hyviä ja huonoja. Hernekeitto on ok ja kermaperunat ei.
Jos hernekeiton tekee itse, se on OK. Mutta jos lämmittää purkkihernekeittoa, saa jo melkoisen lisäainepommin.
Anonyymi kirjoitti:
Jos hernekeiton tekee itse, se on OK. Mutta jos lämmittää purkkihernekeittoa, saa jo melkoisen lisäainepommin.
Esimerkiksi Jalostajan hernekeitossa ei ole yhtään lisäainetta. Taitaa yleensäkin olla aika lisäaineetonta. Veikkaisin lisäaineiden tulevan lihavalmisteista kuten kinkusta tms..
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Esimerkiksi Jalostajan hernekeitossa ei ole yhtään lisäainetta. Taitaa yleensäkin olla aika lisäaineetonta. Veikkaisin lisäaineiden tulevan lihavalmisteista kuten kinkusta tms..
käsitelty ruoka aiheuttaa paljon muitakin terveydellisiä haittoja, kuin, diabetes.
Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miten suomalaiset miehet
On usein niin aikaansaamattomia? Odottavat prinsessapalvelua. Odottavat, että nainen tekee aloitteen, että nainen pyytää1741544Eräs läheinen sanoi
Että mies kyllä ottaa aina itse yhteyttä, jos on kiinnostunut. Oli tilanne mikä hyvänsä. Kuulemma kuvittelin koko jutun.561225puukkotappelu-keskella-tieta
https://www.paivanlehti.fi/puukkotappelu-keskella-tieta-kohta-toinen-miehista-makasi-elottomana-maassa/ Poliisi sai klo131211- 511101
Missä Martina miehineen?
Onko tämä v. 2009 Turhin julkkis unohdettu nyt vallan? Mistä nyt tulee rahaa, kun ketään ei kiinnosta? Tähänkö päättyi M1931074- 61972
- 51752
Skandaali on persujen vaaliromahdus, ei jonkun metsän kaataminen
Huvittaa kuinka persut yrittävät saada heidän omasta skandaalistaan huomion aivan toisaalle. Persut ovat huonoja häviäm252737Miten pääsisin vielä tutustumaan sinuun?
Tekisi mieli etsiä sinut facebookista ja laittaa viestiä, se vaan olisi vähän noloa mutta silti haluaisin kokeilla. Siel33730- 37712