Aihe

Hätähuuto Suomen Kilpahiihdon puolesta!

Anonyymi

Millä toimenpiteillä voidaan välttää edessä häämöttävä tilanne, että mc-pisteille ei nouse enää kukaan suomalaissuksitaiteilija ?

Nyt vielä joku saattaa päästä 20 joukkoon, vaan kova hinku siellä on päällä tulla ohi. Onko maastohiihto ja ampumahiihto lopun alun edessä ?

40

194

  Vastaukset

  • hm hm, eikös jotain tällaista maalailtu aiemmin tällä palstalla, että nimenomaan näin käy, kun toiminnan johdon saa yksittäisen urheilijan valmentaja ?

   Toivon olevani väärässä, olenko ?

  • Otetaan mallia Norjasta ja Ruotsista !

   Lopetetaan doping-testaus ja käytetään nekin rahat tunnistamattomiin keinoihin.

   Suomalaiset ovat johtavia hemokriitti-seurannan tutkijoita, joilla ei kuitenkaan ole valtuuksia päästä tutkimaan turskaloiden verta. Turhaa toimintaa.

   • Kyllä on parempi vaan niin, että ylenkatsomme ja paheksumme noita huijarivaltioita. Niinkuin aina on ollut, niin tulee myös aina oleman.

    Pysykäämme rehellisinä Suomalaisina !

    Niiden pyllynnuolijat menkööt vettensä taa.


  • Kannattaisiko ennemminkin esittää hätähuuto puhtaan urheilun puolesta

   eli

   että norjalaisisa ja ruotsalaisia testattaisiin kunnolla !

   ja keskellä yötä kuten venäläisiä.

  • Turskain mielestä venäläiset huijasivat, olivat palkanneet kuvauskelkan Bolsun eteen tuulensuojaksi..... vaikka tuulen suunta olikin, ei kelkasta päin, vaan päinvastoin, osan aikaa kuvauskelkka peitti tuulen Polsulta...

   kuka kusettaa ???

   • Mites tämä Loginovin selkkaus ennen viestiä, on kuulemma vuonoilta tullut tuo hyökkäyspyyntö. Ottaakohan ne Karjalankin takaisin, sekä meiltä että vennäiltä ?


  • No, ehdottakaapa kunnon ratkaisu, millä päästään takaisin Lahti 1989-tasolle maiden keskinäisessä kilpailussa. Perustetaanko Norjan mallinen Olympitoppen ?

  • Otetaan kännykät pois nuorilta, niin eiköhän ala taas suksi luistaa.

   Tai sitten voidaan jatkaa nykylinjalla. Eli keskitytään e-urheiluun. Pam pam, ziuh ziuh, energiajuomaa, zädäm, pum!

  • Olympitoppenin tyyppinen toiminta on myös Ruotsissa, eli valitaan jo junioreista mahdolliset menestyjäehdokkaat. Kannattaa tutustua artikkeleihin Svanista ja Nilssonista, Urheilulehdestä löytyy ainakin, maksumuurissa toki.

   Tärkeää on myös oikea henkinen kasvattaminen ja hyvät monipuoliset
   harjoitteluolosuhteet.

   Onko sitten jotain, jota me suomalaiset emme osaa/tiedä tuolla lääketieteellisellä puolella, siitä kertokoot alan erikoislääkärit ja valmentajat. Itse uskon KP Kyrön vihjailuihin, varmaa tietoa on ainakin geeniosaamisen olevan korkeammalla tasolla kuin Suomessa tiedetään. Vasta nyt Kiinakin alkaa saada urheilijoitaan kärkeen, kun geeniosaamista syvennettiin.

  • TV kuvan perusteella latupartiot tulivat vasta avaamaan uria, kun Globerg pääsi Bolshunovin eteen tämän aurattua ensimmäisen neljänneksen. Lumisade osattiin hyödyntää oikealla tavalla, vaan, onko tuo tapa reilu ?

   Prykarille tuotiin ilmeisesti Gammeldanskea iso loota, jotta ei ala sotkea kisan kulkua ?

   • Näin juuri. Bolshunov pistettiin keulamieheksi umpeen sataneelle ladulle ja kiellettiin ankarasti kameramiehiä ja latupartioita avaamasta uria hänelle, jotta norskit saisivat kiinni. Norskeilta ei keinot lopu, kuten nähtiin Loginovinkin tapauksessa.


  • Auttaisi moneen lajiin: monipuolinen harjoittelu nuorena. Nykyään erikoistutaan liian nuorena. Pl. Muutamat lajit, jotka sitä oikeasti vaatii. Olen seurannut yhtä junnua, jolla olisi ollut mahdollisuudet huipulle kolmessa lajissa. Teki nyt lajivalinnan 15-vuotiaana kun lähti urheilun takia toiselle paikkakunnalle ja panostaa nyt kaiken valitsemaansa lajiin. Katsotaan mihin riittää, tahtoa ainakin on.

  • Jotain tapahtuu teinivuosien lopussa. Lupaavat nuoret vain katoavat lajin piiristä. Toteavat vain, että kemia on vienyt turskat liian kauas.

   Iso mietinnän paikka, kuinka voimme vastata kiristyneeseen kilpailuun.

   Kuinka voimme palauttaa urheilun eettisten sääntöjen kunnioituksen takaisin. Olisiko isojen kärykäräjien aika lähellä, lajin rahoitus kärsiköön, kyllä se sen kestää. Sitä ei kestä, että torsk vie kaiken, kuten tänään jokaisessa lumilajissa, paitsi supersuurpuikkarissa.

  • Norjalaiset ja Ruotsin tytöt saavat jo juniorina leiritystä, jonka aikana tehdään tasonnostoja. Nämä leirit eivät tule seuratoiminnan kautta.

   Tuo on se ero, joka nähdään taas huomisesta eteenpäin nuorten MM-hiihdoissa.

   Meillä pysyvästi keulaan sijoittuvat eivät meinaa päästä yhdenkään norjalaisen eteen. Siihen, onko soluihin ja geeneihin koskettu, ei voi sanoa nykyisten testien perusteella mitään.

   Kanadalainen professori Tapio Wideman alkoi epäillä, että nykytestejä hyödynnetään vain epäreilun kilpailuaseman ja tietoisen väärän käräyttämisen välineinä.

  • Jotain perää varmaankin on myös huollon toiminnan tehostamisessa. Skandi Ski Tourilla nähtiin päätöskisaa lukuunottamatta huonoja suksia muihin verrattuna.

   Mikä sitten on oikea ratkaisu, siinä on tietämistä. TVstä seurattuna ei välttämättä näe asioita oikein. Paikanpäällä Rukalla seurattuna Iivolla ja Kristalla oli kohtuulliset pertsan sukset (1n ja 2n sija (rasvahauen perässä vain puolimin)), luikkarilla eroa tuli ennemmän. Ja kärkinimillämme on omat suksitestaajat.

   On urheilijan omalla vastuulla väsyttää itsensä ennen kisaa ylämäkitesteissä ja valita suksi, jota ei sitten jaksa hiihtää. Suksitestaajan rooli on rajoitettu, mutta esimerkiksi Susan Dunkleen suomalainen suksitestaaja kertoi hiihtäneensä testejä ennen mm-kisoja 300 km, jotta Susanin ongelma, suksella liika häviäminen, saatiin loppumaan.

   Siis lisää suksitestausta, ainakin MM ja Olympiakisoja kohden.

  • Pitäisi uskaltaa hiihtää kovaa jo nuorempana, eikä vaan höylätä peruskestävyyslenkkiä. Toki sitäkin tarvitaan, mutta liian vähän taidetaan mennä lujaa reeneissä eikä se sittwn kulje kisoissakaan.

  • Iivolle voitelee ja testaa Mika Venäläinen sekä Juha Mikkonen (kun ehtii) ja Kristalle Maaret Pajunoja.

   Rukan jälkeen Iivo seurueineen tuli Lompoloon testaamaan olisko ollut 100 paria fisukkaa ja mukaan oli houkuteltu vielä HeikkisMasa.

   Montako tuohon joukkoon pitäisi vielä saada. Kaisalle testejä ajaa Siltakorvet ja niillekkin sattuu virheitä.

   • Joo.... Likapyykki pestään kotona, vittuilua ei auta kauden tässä vaiheessa enää mitään.... Kausi loppuun joten kuten ja kuukauden loma.

    Suksia on voideltu 100v Suomessa, jos ei taito tartu niin voi, voi....


  • Kysymyksen lähtökohta on laajempikin, voi kysyä, kuinka suomalainen yhteiskunta tuottaa lahjakkuuksia ja kehittää niitä.

   Sama on nähtävissä kaikilla yhteiskunnan aloilla.

   Hiihtomaajoukkue poikkeaa työelämästä siinä, että siihen pääsee vain hetkeksi, työelämää pitää sietää koko elämä.

   Teesejä:

   Yli 35 vuotias hiihtäjä on aina poikkeus, mutta hekin saattavat vielä menestyä.

   Kun maajoukkueeseen on päästy ja tulostaso laskee, korjaava liike on löydyttävä. Nyt on siitä onnellinen tilanne, että hyvätasoisia, kehityspotentiaalin omaavia tulokkaita riittää.

   • Tilanne on siitä outo, että maajoukkueeseen nostetut nuoret ovat alkaneet alisuorittaa aiempaan verrattuna.

    Onko maailman taso niin kova, että ollaan pysyvässä ylikunnossa kun dooppihaukien tasoille yritetään päästä?


  • Vähemmän tärkeä asia. Ei lisää leipää kenenkään pussiin.

  • Kyllä katse vaan kohdistuu tuonne Norjan suuntaan, ennen niin maidenvälisesti tasaisesta lajista tullut yhden maan mestaruuskilpailut. Salpparilla nyt 32.000 katsojaa, vielä 10 v sitten 60.000 meni aina rikki.

   Yhden maan epänormaali hallinta vie mielenkiintoa.

  • Kiva käydä katsomassa vauhtia!
   Olisi ankeata maksaa lippu ja katsoa vain oman maan mönkimistä! toivottavasti ei käy taaaas oma käry, kun tulee palkintopallipaikkoja..............

   • ----Oma Käry---

    Kuulostaa sellaiselta ajatukselta, että turskat käräyttäisivät itsensä.

    Norjassa rehellisyys palkitaan karkoituksella.


   • Anonyymi kirjoitti:

    ----Oma Käry---

    Kuulostaa sellaiselta ajatukselta, että turskat käräyttäisivät itsensä.

    Norjassa rehellisyys palkitaan karkoituksella.

    Nuorten mm hiihdot kertoi selvästi, missä mennään..... Suomi tulee kaukana perässä jatkossa.

    Valitettavasti.

    Eiliset sprintti kilpailut..... Suomalaiset hiihtää käsijarru päällä...


  • Suomen kilpahiihto voidaan ajaa aivan hyvin alas. Kukaan ei menetä mitään, jos kansainvälisesti toisarvoinen kilpalaji lopetetaan.

   • Nyt media hehkuttaa EM jalkapalloa.

    Toivottavasti lohkokarsinnat pelataan ja täytyy sanoa, että siihen se sitten jääkin.

    Suomalaiset ovat aina olleet ja ovat sitä myös tulevaisuudessa:

    !!! JOHTAVA HIIHTOKANSA !!!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nyt media hehkuttaa EM jalkapalloa.

    Toivottavasti lohkokarsinnat pelataan ja täytyy sanoa, että siihen se sitten jääkin.

    Suomalaiset ovat aina olleet ja ovat sitä myös tulevaisuudessa:

    !!! JOHTAVA HIIHTOKANSA !!!

    Älä noin mollaa maamme jalkapallomenestystä, onhan Suomi sijoittunut parhaimmillaan olympialaisissa sijalle neljä!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Älä noin mollaa maamme jalkapallomenestystä, onhan Suomi sijoittunut parhaimmillaan olympialaisissa sijalle neljä!

    Niin, kesäolympialaisissa 1912 Suomen Suurruhtinaskunta voitti Italian ja Venäjän eli pääsi välieriin saakka.


  • näin kirjoittaa yle eli

   Olympiakomitean valmennusasiantuntijan Pia Pekosen mukaan autoritäärisestä kulttuurista siirtyminen kohti yksilökeskeisempää ja osallistavampaa valmennusta saattaa vetää myös naisia paremmin puoleensa.

   – Tuntuu hassulta ajatella valmentamista ilman vuorovaikutusta ja ilman urheilijoiden osallistamista. On itsestään selvää, että se on hyvää valmennusta, Pekonen totesi.

   Ringettevalmentaja Heidi Petrellin mukaan naisten joukkueissa esimerkiksi negatiivisista tunteista puhuminen saattaa olla sallitumpaa kuin miesten joukkueissa. Tässä kyse saattaa olla enemmän lajikulttuurista, joka sekin käy läpi muutosta.

   – Jos puhutaan sallivuudesta, niin valmentajathan sen luovat. Jos me laitamme luukut kiinni ja sanomme, ettei jostain puhuta, niin siitä ei puhuta. Meillä on hirveän suuri rooli siinä, että tunteiden ilmaiseminen on ok, Petrell muistutti.

   Jääkiekon ja miesten joukkueiden parissa työskennellyt Pekonen haluaa myös romuttaa stereotypioita.

   – Helposti ajatellaan, että lätkässä vallitsee äijäkulttuuri, mutta siellä on tosi hyvä olla ja tosi mahtava ilmapiiri.

   – Nuoret ovat tottuneet erilaiseen valmentamisen tapaan. Eivät he enää hyväksy autoritääristä mallia.

   Jopa ammattivalmentajamme ovat pihalla kuin olemattomat lumiukkomme !

   Norjasta, Ruotsista ja Venäjältä mallia ja toimintaohjeita !

   • Raha 'rattaat rasvaa', jos nykyiset sponsorit lähtee eikä uusia saada, niin kaputt, game over....

    Norjassa ja Venäjällä valtion öljy yhtiö sponsoroi kymmenillä miljoonilla euroilla maastohiihtoa, ST1 ei pääse edes kymmenesosaan siitä... Missä suuret pörssiyhtiöt Kone, Kone Cranes, Neste, Nokia, SSAB, Upm....

    Niskanen Iivo, Hyvärinen, Hakola eivät tarvitse kuin tukun rahaa, osaamista löytyy omasta takaa, hierojan ja voitelijan leireille..


  • Jos lehtitietoja on uskominen, pakka on menossa aivan, ei sekaisin, vaan edessä on uudelleen rakentaminen.

   Niin myös Ruotsissa ja osin Norjassakin. Esimerkiksi Kallalla ei yllättäen olekaan varmaa maajoukkuepaikkaa.

   Varmaa on vain, että tulevissa mm-kisoissa pärjäävät venäläiset ja Saksa kotikisoissaan ottaa aimo harppauksen kohti uutta tulemista. Juuhaug kuulosti haastattelussa siltä, että nyt tehdään omaa valmistautumista, jolle muut eivät voi mitään.

   • Niinpä, Theresellä on vapaat kädet, koska testejä ei tehdä, gurunan aikanakaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Niinpä, Theresellä on vapaat kädet, koska testejä ei tehdä, gurunan aikanakaan.

    Eikös Usada toitottanut, että pitää striimata kusinäytteenotti. Voi kiesus mitä materiaalia valuu hakkereille. Kohta kansat nauraa koeputkeen kuseskelijoille.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Eikös Usada toitottanut, että pitää striimata kusinäytteenotti. Voi kiesus mitä materiaalia valuu hakkereille. Kohta kansat nauraa koeputkeen kuseskelijoille.

    Yytsit pidetty, kaikki kesälomalle ja yksi virka laukkautetaan, vaikka kolme osin turhaa jo erosi ?

    400.000 säästöt tavoitteena, hm hm, jotenkin tulee mieleen joku teatteri, oliko kuolleet sielut tai joku ?


  • Koko huoltoryhmä lähti lätkimään.

   Onko jotain pielessä vai tulossa kuntoon ?

   • Jos maajoukkue nöyryyttää julkisesti huoltoryhmän, niin tekivät aivan oikein.... Kuitenkin hiihtäjä valitsee suksen itse.....

    Nyt Hiihto liitolla rahat loppu, sponsorit eivät ole uusineet sopimuksiaan.... Lahden Mm hiihdoissa 2017 isot tappiot, näyttää tosi huonolta...


  • Missä eteläisen Suomen junnut pääsivät treenaamaan viime talvena? Ei ollut lunta kuin muutama lumetettu sohjolenkki. Ei ole liikuntapaikkahemmojen vika kun oli plussalla koko ajan. Kyllä te varmasti yritätte. Ei vain mahda mitään.

   • Itse olin Lapissa 4 viikkoa hiihtämässä, eri paikoissa, ja selkeä pakkaskeli taisi olla vain kolmena päivänä, muuten Sohjolan oloissa mentiin sielläkin.


  • hätähuutoon VASTATTU, AIKKU ON PALANNUT VIIVALLE !

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   339
   14122
  2. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   325
   12496
  3. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   216
   5572
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   25
   2402
  5. Uskotteko että kumppaninne on teille se oikea

   Haluaisin kuulla, että kuinka moni oikeasti on sellaisessa parisuhteessa jossa kumppanina on se ”elämä rakkaus”? Että pystyisi sanomaan rehellisesti e
   Parisuhde
   66
   1666