Alas tullee ja kovaa

Anonyymi

Kuinka monella eläkesäästöjä osakkeissa tai osakerahastoissa?
Tässä uhkaa mennä hermo jatkuvaa pörssiromahdusta katsellessa tuhansia laskee salkun arvo. Tietysti jos eläke ei ole lähellä niin tilanne korjaantunee lähivuosina mutta siltikin apeaksi vetää ja kunnolla...

Joku neuvoi lisäämään säästösummaa laskussa kokemusta vastaavasta? Saisi halvemmalla mutta huonompaa tavaraa/huonoon aikaan?

10

84

  Vastaukset

  • Vappuun mennessä virukset ohi älä huoli

  • Kurssilaskulla ei ole mitään väliä ellet ala myymään. Ja miksi myisit, jos sijoutukset ovat säästöjä tulevaa eläkettä varten.
   Tietysti on mahdollista, että joku sijoituskohteesta menee konkurssiin. Se lienee harvinaista pörssiyhtiöissä ja jos et ole satsannut kaikkea yhteen koriin, niin vahinko on vähäinen.

  • Ne nousee aikanaan . Nythän pitäis lisää panosta .
   Jos on säästänyt esim 200 € / kk niin nyt pitää laittaa 400
   ja jos laskee lisää niin seuraava kk 600 Jne .
   Saa enemmän osuuksia ja kaikki korjaantuu aikanaan .
   Säästäminen on pitkäjänteistä hommaa .

  • Ei mitään hätää onhan eläkeläisillä vappu 100€

  • Kulunut syksy/talvi on kasvatettu käteiskassaa ja tällä viikolla on aloitettu varoivaisesti ostelemaan lisää. Lasku jatkunee vielä, joten odotellaan kaikessa rauhassa... Toki kuukausittain menee kiinteä summa edullisiin ja hyvin hajauttaviin ETF:iin tilanteesta riippumatta.

  • "ja tällä viikolla on aloitettu varoivaisesti ostelemaan lisää."
   en kyllä aijo ostaa ennen ensi syksyä kun toivottavasti tilanne vakiintuu.

   On lehdissä lukenut että korona voi tulla useampaan kertaan ja jo nyt on monen yrityksen talous laskenut. Meillä on lähes valmiita laitteita ja koneita, odottelee elekroniikkaa kiinasta, on 2-4 viikkoa myöhässä.
   Suomalaisissa laitteissa on lähes aina melkoisesti Kiinan kamaa.
   ite myin suurimman osan joulun jälkeen loppuvuodesta, näin vanhana on vain useita pieniä 20-30000 e rahastoa, ne saa myytyä viikossa. Enkä tosiaan suunnittele ostoa.

   • Voi tulla moneen kertaan, mutta merkitys vähenee aika lailla seuraavilla kerroilla. Seuraavalla kerralla koronaan suhtaudutaan kuin kausiflunssaan eikä siihen enää pahemmin kiinnitetä huomiota. Mieti vaikka sitä, että joka vuosi satoja tuhansia ihmisiä kuolee flunssaan eikä kukaan edes mieti asiaa. Sama tulee tapahtumaan koronan kohdalla. Jos koronaan kuolleiden määrää ei nyt lasketa miljoonissa, ei toinen aalto tule merkitsemään paljoakaan. Kyse on vain kausiflunssasta, olkoonkin että teknisesti ottaen korona ei flunssa olekaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Voi tulla moneen kertaan, mutta merkitys vähenee aika lailla seuraavilla kerroilla. Seuraavalla kerralla koronaan suhtaudutaan kuin kausiflunssaan eikä siihen enää pahemmin kiinnitetä huomiota. Mieti vaikka sitä, että joka vuosi satoja tuhansia ihmisiä kuolee flunssaan eikä kukaan edes mieti asiaa. Sama tulee tapahtumaan koronan kohdalla. Jos koronaan kuolleiden määrää ei nyt lasketa miljoonissa, ei toinen aalto tule merkitsemään paljoakaan. Kyse on vain kausiflunssasta, olkoonkin että teknisesti ottaen korona ei flunssa olekaan.

    Niin no se varmasti on totta, että kausi-influenssaan kuolee paljon ihmisiä, mutta kuolleisuus on luokkaa 0,02%, kun koronassa sata kertaa suurempi, eli vähintään 2% sairastuneista kuolee, joka tarkoittaa että joka 50. sairastunut kuolee. Jos kuolleisuus on 4%, niin joka 25. sairastunut kuolee.

    Itselläni melko pieni osakesalkku, puhutaan vain tuhansista euroista ja ostin juuri 2000 eurolla lisää. No jälkikäteen kyllä hieman kadutti, että olisi ehkä pitänyt odotella vielä ensiviikko, kun kurssit hyvin suurella todennäköisyydellä laskee entisestään.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Niin no se varmasti on totta, että kausi-influenssaan kuolee paljon ihmisiä, mutta kuolleisuus on luokkaa 0,02%, kun koronassa sata kertaa suurempi, eli vähintään 2% sairastuneista kuolee, joka tarkoittaa että joka 50. sairastunut kuolee. Jos kuolleisuus on 4%, niin joka 25. sairastunut kuolee.

    Itselläni melko pieni osakesalkku, puhutaan vain tuhansista euroista ja ostin juuri 2000 eurolla lisää. No jälkikäteen kyllä hieman kadutti, että olisi ehkä pitänyt odotella vielä ensiviikko, kun kurssit hyvin suurella todennäköisyydellä laskee entisestään.

    Malttia ostaessa. Nyt pitää olla vähintään kymppitonni ja mielummin käteistä, tuo korona tuntuu vain kiihdyttävän leviämistä, koska hallitus ei ota sitä vieläkään todesta. Muutama viikko pitää vielä seurata, mutta saattaa olla edessä tilanne, että pitää hakea muutaman vuoden ruuat varastoon. Suomeen on levinnyt italian viruskanta, tappavuus 5% luokkaa, jossakin vanhusten hoitokodeissa kuolleisuus yli 50% USA:ssa, sellainen hiljentää kaiken pitkäksi aikaa ja lyö paniikin päälle.


  • Sinne men melkoinen osa Eläkkeestä. Juuri kun oli tarkoitus jäädä töistä pois näin 45 vuoden puurtamisen jälkeen.
   "Torpan" kunnostamiseen ei nyt sitten jäänyt pennin hyrrää. Odotellaan nyt sitten ja yritetään mato-ongella saada särvintä pöytään.
   Noin niin kuin suht pitkän yrittäjätaustan ja edellisen todellisen laman läpikäyneenä käy kyllä sääliksi yrittäjiä.
   Toivottavasti yhteiskuntamme ymmärtää nyt auttaa yrittäjiä. Näin selvittäisiin paremmin laman jälkeiseen elämään.
   Edellisen todellisen laman jälkiä kun valtakuntamme maksaa edelleen jos ei muuten, ainakin välillisesti. Silloin yrittäjä oli rikollinen ja yhteiskunnan vihollinen numeri yksi.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   190
   7358
  2. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   112
   5256
  3. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   Kotimaiset julkkisjuorut
   56
   4119
  4. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   101
   3131