KELAAN ei saa yhteyttä ja tuet myöhässä

Anonyymi

Kelaan ei millään saa yhteyttä. Puhelimitse sinne ei saa yhteyttä ja ensi viikolla varattu aika soittopyyntöön kun aikaisemmin ei pysty saamaan. Kuntoutustukea käsitelty nyt 3 kuukautta ja monta kertaa kiirehditty asiaa. Paikalliseen Kelaan on ihan turha mennä ja sinnekin tarvitsisi varata aika. Sielläkin vaan ihmeteltäisiin että miksi muka päätöstä ei pystytä tekemään. Täysin toimimaton koko systeemi. Nähtävästi minun pitää kerjäämään kadulle ruokaa lapseni ja mieheni kanssa. Mieheni ei pysty elättämään meitä molempia kuukausitolkulla, koska hän jäi työttömäksi kun paikallinen yritys meni nurin. Mikä mättää kun Kela ei pysty vastaanottamaan ketään, puhelimella ei sinne pääse jonoista läpi, asioita ei käsitellä inhimillisessä ajassa ja sinulle ehkä soitetaan parin viikon päästä.

19

690

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Siellä on kuulemma puhelinpalvelu ruuhkautunut vuoden vaihteen jälkeen aivan järkyttävissä määrin. Ehkä kannattais lähettää viestin / soittopyynnön sähköisen asiointipalvelun kautta, josko niihin vastattaisiin nopeammin. Onko sinulla muuten myös työeläke hakemus vireillä jossain työeläkelaitoksesta? Jos on, niin Kelan pitää odottaa tuota työeläke päätöstä ennen kuin antavat päätöksen kansaneläkkeestä. Jos olet hakenut myös työeläkettä etkä ole vielä saanut päätöstä eläkeyhtiöstäsi kannattaa olla yhteydessä työeläkelaitokseen.

      • Anonyymi

        Mulla meni viimeksi sairaspäivärahan hakemuksien kanssa 6kk ennenkö sain ekat rahat !
        lensin vuokra asunnosta pois maksamattomien vuokrien takia
        Nyt kela ei maksa kun ei osoitetta


    • Anonyymi

      Älä valehtele, nykyään osoite ei ole tukien maksun esteenä.

      • Anonyymi

        kyllä on pahvi


    • Anonyymi

      soita ruotsinkieliseen numeroon. Aina ovat vastanneet pian, joskus aamulla klo 8 jopa heti. Muulloin ehkä 2 minuutin jono, täysin suomalaisia asiakasneuvojia. Sano että nyt on pakko saada kysyä suomeksi koska et voi jättää hakemusta ennen kuin saat neuvon ja maha kurnii eikä ole ruokaa yhtään. Mulle ne on yleensä aina puhuneet suomeksi.

    • Anonyymi

      EHE EHHEHE IHI IHHIHI!

      KELA KYLLÄ BETALAS, JOS EI ITSE SÖSSINYT JOTAIN TAI TEHNYT NIIN HANKALAN HAKEMUKSEN ETTEIVÄT OSAA SITÄ UMPISOLMUA KELATA AUKI!

    • Käytännössä KAIKKI Kelan tekemät asiakaspäätökset on puutteellisia koska niistä puuttuu sen henkilön yhteystieto jolta voi kysyä lisätietoja päätöksestä ja Kelan yhteyskeskuksen puhelinnumero ei päätöksen OKV 868/1/2018:n mukaan täytä hallintolain asettamia vaatimuksia hallintopäätökselle.
      Suoran yhteystiedon puuttuminen päätöksen tehneeseen virkamieheen ja samalla virkavastuun toimimattomuus käytännössä on johtanut asiakkaiden oikeuksien polkemiseen ja jopa mielivaltaan pätösten teossa, sen lisäksi se on johtanut turhiin muutoksenhakuihin mutta valitettavasti vain murto-osa noista mielivaltaisista päätöksistä johtaa muutoksenhakuun koska monellakaan asiakkaalla ei taito, tahto ja uskallus riitä taisteluun mielivaltaista viranomaista vastaan.
      Kela niskoittelee tuota OKV:n päätöstä vastaan tulkitsemalla päätöstä omalla tavallaan, tuosta olen tehnyt yhden hallintokantelun jossa tuo tulkinta tuli ilmi, oli asiassa muutakin laitonta joten tein uuden hallintokantelun tuosta hallintokanteluuni vastaamisesta mm. siksi että Kelan lakiosaston päällikkö ilmoitti ettei kirjoitustani ole käsitelty hallinokanteluna vaikka se otsikko oli juuri hallintokantelu. Tiettävästi mikään laki ei anna viranomaiselle oikeutta kieltäytyä hallintokanteluun vastaamisesta. Voi olla että oikeuskanslerinvirasto saa taas postia.

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/16008563/paatos-okv868#comment-99876119

      • Anonyymi

        Pötköpölvästi on herännyt talviunilta😱


    • Anonyymi

      Ja miten ihmeessä tuo vuodatuksesi liittyy aloitukseen.

      • Anonyymi

        Äiä välitä, Pötköpölvästi vaan on herännyt talviunilta😱


    • Anonyymi

      Itse oon saanut kelaan yhteyden puhelimitse kolme kertaa viikon sisällä. Pisimpään piti odottaa kun soitin niiden takaisinperintä numeroon (n. 22 minuuttia) . Työttömyysasioissa kun soitin, odotin n. 15 minuuttia. Toimeentulotuki numerossa vastasivat noin minuutin odotuksen jälkeen. Kyllä sinne läpi pääsee jos varautuu siihen että jonotus saattaa kestää.

      • Anonyymi

        Tuo minuutti on maksimi minkä saa kestää, kyllä minua pitää palvella ilman tolkutonta jonottamista!

        betaalasmies


    • Anonyymi

      Olikos tuo kuntoutustuki se määräaikainen eläke ? Jessus mitä aikoja.. Itsellä ollut työkyvyttömyyseläkehakemus nyt 7 viikkoa sisässä. Ei siis kannata hetkeen odotella tuota päätöstä.

      Toimeentulotuki ja niihin liittyvät laskupäätökset on tullut 1-3 päivää yli lain rajan, joten ruuhkaa lienee. toimeentulotukipäätöstä ei myöskään saa kuin kuukaudelle kun joku etuus käsittelyssä.

      • Anonyymi

        Eläke hakemukset kestävät ke ki määrin 3 kk. Noi kuntoutustuki/työkyvyttömyyseläke hakemukset ovat kaikkein pitkäaikaisimpia käsiteltäviä.. .. Jos olet ollut työelämässä, sinulla on myös todennäköisesti työeläke hakemus käsittelyssä. Kekan on odotettava tuota työeläke pää östä, ennen kuin antavat päätöksensä kansaneläkkeestä. Laskut kannattaa toimittaa Kelaan heti, kun ne tulee. Siellä on toimeentulotukien käsittely kuulemma nyt tosi pahasti ruuhkautunut.


    • Anonyymi

      Tehkää kantelu ei tuomioistuimeen. Siellä ei välttämättä oteta kantaan yksittäisen tapaukseen mutta ideana tehdä Suomessa tapahtuva lainvastainen ja lain hengen vastainen toiminta näkyväksi.

      Yksi on kasata joukkokantelu. Suomi on muutenkin lähellä joutumasta IMF tarkkailu luokalle.

      • Anonyymi

        Mikä on IMF. Jokin sosiaalihuoltoon liittyvä instanssi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä on IMF. Jokin sosiaalihuoltoon liittyvä instanssi?

        Ilman mitään fyrkkaa, on ton lyhenteen selite.


    • Anonyymi

      Sama juttu tänään, mikään numero kelalla ei vastaa. Ei edes Zimbabven kielellä.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      83
      4507
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      121
      3886
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      33
      2451
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      193
      1454
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1276
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1233
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1168
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1157
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1133
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1035
    Aihe