Vanheneva kamppailija

Anonyymi

Vanhana ja vajaakuntoisenakin pitäisi kyetä puolustamaan itseä. Mutta peruskursseilla ohjaajat on nuoria ja kilpailullisia, vauhti on kova niinkuin junnuille sopii mutta kun se vaan on liikaa, jos on jo vammoja niinkuin monilla on polvi, olkapää ym.
Tietysti pitää olla hyvässä kunnossa, mutta siihen ei voi aina vaikuttaa. Tässä jollekin hyvä liikeidea:
Soft training, jossa vanhat kamppailijat voisi kerrata, omista lähtökohdista. Ihmisen puolella, ilman tölvimistä.

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hyvä idea, mutta ei ongelmaton. Jos puhutaan kamppailusta eikä itsepuolustuslajien tekniikkakoreografioista, niin vanhatkin kamppailijat osaavat innostua ja vääntää täysillä. Kun tähän yhdistetään kankeus ja "äijävoima" niin resepti loukkaantumisille on valmis. Nuorten, taitavien ja ketterien kanssa saattaa hyvinkin olla turvallisempaa sparrata.

    • Anonyymi

      Niin ja miten puolustaudut kun näillä jotka hyökkäävät on lähes aina "mies" ylivoimalla siis kaikenalaiset räkänokat on vaarallisia monen potkija turvin.

    • Anonyymi

      Krav Magaan ainakin oman kokemukseni mukaan jää kerkeämmin mukaan enempi jo 35 v täyttäneitä, kuin nuoria ihmisiä. Nuoret käyvät touhuskelemassa peruskurssin verran, kyllästyvät ja siirtyvät muihin lajeihin. Kraviin taitaa myös tulla muista lajeista ihmisiä jotka ovat puolestaan kyllästyneet kilpailullisuuteen, tai saaneet jotain vammoja.

      Tuon tuostakin kuka kulloinkin valittaa jotain vammaansa. Kenellä on selkä paskana, kenellä polvi, kulla mitäkin. Ja kumminkin jokainen jonkinlaista IP-taitoa kuitenkin Kravissa kerryttää. Kaikkia harjoituksia ei ehkä pysty läpiviemään, mutta sitten keksitään jotain muuta tilalle.

      Joskus tuntuu että tietynlainen asenne on lopulta tärkein. Tarpeeksi IP-henkinen. Jos tuolla kaduilla luikkii kovin hiirulaisen näköisenä, sellaisena että älä pliis kiusaa minua, niin takuulla saa jonkun kusipään lopulta kimppuunsa. Toisaalta toinenkin äärimmäisyys on pahasta, eli se että oikein uhoaa ja haastaa riitaa kaikkialla. Pitää olla itsevarma, mutta asiallinen ihminen. Kyllä se (enimmäkseen) siitä sitten.

    • Anonyymi

      Tuossa tulikin jo asiallista vastausta. Ehkä hyvä kohta miettiä sitä että haluatko oikeasti kehittää itsepuollustusta vai mukavaa sen suuntaista toimintaa yhdessä missä ei tölvitä. Kumpikaan ei ole väärin tai ainoa oikea. Olisi ollut kiinnostavaa kuulla ikäsi. Itse jo mainitun Krav Magan peruskurssin olen käynyt jokusen kerran vuosien -kymmenten aaargh- aikana ja suosittelen sitä vaikka monia muita lajeja on tullut räpellettyä. Itsepuollustus on paljon muutakin kuin tekniikkaa ja maga yrittää ainakin opettaa sitä ja defendon lisäksi harvoja lajeja siinä. Aina ja kaikissa lajeissa voi treenata oman kunnon ja tilan mukaan, ei siitä kannata tehdä rajoitetta vaan jopa ulottuvuus. Voit kysyä myös omia tunteja ennen kursseille menoa, uskon että joka seurassa innolla autetaan tuossa ainakin jos ip -itsepuollustus- on osana. Painityyliset lajit kuten lukkopaini ja brasilian jujutsu kuullostavat ehkä pehmeiltä mutta ovat todella fyysisiä, se 2 minuuttia sparria on kuolemaa alussa mutta toisaalta siinä kuunnellaan aina toista eikä tarvi kuolla oikeasti :)
      Kyllä vanhat ja nuoret sopii yhteen, ainakin lajeissa missä itse aikoinaan käynyt ja kohta uusi aloitus kauhulla...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2880
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2145
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1013
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe