Lääkityksen säätö itse?

Lääkitys kunnossa, mutta silti lisääntynyt valoisuus saa mielen kierroksille. Tekee mieli vähentää lääkitystä ja nauttia siitä aikaan saamisen tunteesta. Pitäisi vain osata aloittaa lääkitys taas uudelleen ennen kuin menee täyteen maniaan.
Osaavatko muut säädellä lääkitystään itse?

4

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Huomaan saman ilmiön, vaikka minulla ei olekaan kaksisuuntaisen diagnoosia. Sukurasite siihen löytyy vahvana.
      Olo on tehokas ja energinen ja ihan toista kuin vielä tammikuussa. Piti jo eilen kirjoitella tänne ja ihmetellä, että onkohan tämä hypomaniaa? Lääkäriaika on huhtikuussa, mutta en ajatellut ottaa siellä puheeksi tekemääni diagnoosia.
      Otin illalla tasaavan lääkkeen, joita on varuilta olemassa ja nukuin silti vain kuusi tuntia. Pimeimpään aikaan nukun 9-10 tuntia ja valoisaan aikaan keväällä-kesällä 4-6 tuntia. Tosin lapset ja eläimet aiheutti oman häiriönsä viime yön uniin.

      • Anonyymi

        Miten ihmeessä koko ajan täytyy miettiä omaa oloaan. Voi hyvänen aika sentään. Joo onko mulla hypomania, onko mulle tulossa depis, onko kohta tulossa mania, onko pian depis ohi vai mikä olo mulla nyt on. Tuo on jo hyvin sairasta, jos ei osaa elää elämäänsä miettimättä, mikä olo on.

        Kyllä täytyy olla hyvin ahdasmielinen ja itseensä keskittynyt ihminen. Miten sitä voi ees työnsä tehdä, kun päässä liikkuu kaiken aikaa omat tunneasiat. Ei Juman sentään. Kyllä tällä palstalla on tosi sairasta sakkia tai sitten on lääkitty aivot piloille.


    • Anonyymi

      Huomaan kyllä mielialojen vaihtuvuuden, mutta en osaa vieläkään tarpeeksi ajoissa reagoida niihin.

    • Anonyymi

      Terve! Riippuu mikä lääkityksesi on? Tunnistatko hypomanian ja manian häilyvän rajan? Suosittelen heti täysi lääkitys päälle, kun kierrokset vaan lisääntyvät ja ajatukset siirtyvät asiasta toiseen niin nopeaan, että vaikka tavallaan touhuat kaiken aikaa, et saa silti mistään valmista aikaan. Siinä ehkä ennakkovaroitus plus tietenkin unet jää vähiin, kun ei "jouda" nukkua! Mikäs siinä sitä ennen hyposta nauttia!:) Onko mania mennyt sulla ikinä psykoosiin?

      Itse säätelen lääkitystä vähän tilanteen mukaan. Olen itse ollut lähes hoitamaton lääkitsemätön bipo 1, joten paljon kokemusta, kun mania ampuu yli. Käytän vain Ketiä annoksella 300-900mg/vrk. Vauhti päällä nukkuu sopivasti ja käy kierroksilla sopivasti.:) En siis käytä muita lääkkeitä.

      Ainoastaan juomaputkella saatan jättää lääkkeet väliin 5-7vrk ja huomaan sen siitä, että saatan ryypätä aamusta seuraavan yön pikkutunneille asti ja nukkua väliin 2-4h ja taas mennään! Mutta sitten pakkolääkitys päälle, varuiksi.

      Televisio on muuten aika hyvä keskittymismittari! Jos olit ajatellut katsoa vaikka uutiset, mutta lähdet keskenkaiken touhuamaan muuta, silloin olet jo aika vauhdissa! Kokonainen elokuva on täysin mahdoton ajatus!! Ja kaikki pikkuasioiden unohtelu, kun mieleen tulee taas jotain muuta..

      Näitä asioita ainakin koitan lääkityksellä hillitä, ettei mene pahemmaksi! Mutta nautihan sinä kierroksista, kun niitä on, silleen sopivasti!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2733
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      74
      1460
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      40
      1433
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      31
      1211
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1164
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1163
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      45
      1151
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1151
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1099
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      10
      1080
    Aihe