Monenlaisia poliittisia puolueita

Poliittisia puolueita on monenlaisia. Onko nyt siten, että mikään poliittinen puolue ei ole oikea kun poliittisia puolueita on monenlaisia? Kuitenkin luterilaisetkin äänestävät eri puolueita.

16

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Amerikassa on vain kaksi puoluetta.

      • Anonyymi

        On siellä enemmän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On siellä enemmän.

        Ei meilläkään kaikki eduskunnassa ole.


    • Anonyymi

      Annoin mamupojalle polkupyörän.

    • Kaikki puolueet haluavat samaa: mahdollisimman hyvää elämää kaikille tai ainakin mahdollisimman monelle.

      Vai eikö näin ole? Jos kysyttäisiin minkä tahansa puolueen puheenjohtajalta, haluaako hänen puolueensa mahdollisimman hyvää elämää kaikille tai ainakin mahdollisimman monelle, niin en usko, että kukaan vastaisi kieltävästi.

      Voidaan helposti määritellä, mikä puolue on paras: se, jonka toimintatavat parhaiten edistävät mahdollisimman hyvää elämää mahdollisimman monelle. Tätä voidaan testata siten, että annetaan kunkin puolueen vuorollaan hallita maata itsevaltaisesti. Jotta tulos olisi mahdollisimman luotettava, kunkin puolueen pitäisi saada hallita vähintään sata vuotta. Mutta siihen meillä ei ole aikaa, joten kymmenen vuotta saa riittää. Eduskunnassa on tällä hetkellä yhdeksän puoluetta. Jos testi aloitetaan heti, 90 vuoden päästä tiedetään, mikä puolue on paras ja demokratia voidaan lakkauttaa. Testin ainoa huono puoli on se, että sen myötä myös Hjalliksesta tulee 10 vuodeksi Suomen diktaattori.

      • Toinen vaihtoehto olisi siirtyä israelilaiseen järjestelmään; vaaleja kyllä järjestetän, mutta uutta hallitusta ei muodosteta. Toisaalta Netanjahu on ollut vallassa jo yli sen 10 vuotta, joten hänen edustamansa vaihtoehto on jo nähty. Hallituksen muodostaminen on ilmeisesti vaikeaa kun maassa on liikaa vääriä puolueita, joiden kanssa ei haluta yhdessä kehittää maata kaikkien parhaaksi. Maa taitaa olla blokkiutunut.

        Netanjahun tärkein vastavoima on Sininen ja valkoinen vaaliliitto. Vaaliliitto ajaa mm. seuraavia asioita:

        50 000 uuden asunnon rakennuttavista vuosittain.
        Ruokamarkkinoiden vapauttamista ja monopolien vähentämistä.
        Nostaa maan terveydenhuollon budjetti 12,5 miljardiin sekeliin.
        Konferenssin järjestämistä ympäröivien arabivaltioiden kanssa Lähi-idän jännitteiden helpottamiseksi.
        Luoda kouluihin, myös haredijuutalaisiin, yhteiset opetussuunnitelmat ja yhtenäistää niitä koskeva lainsäädäntö.
        Sapattisääntöjen purkamista, millä vapautettaisiin kauppojen aukioloajat.

        https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Sininen_ja_valkoinen_(vaaliliitto)

        Ilmeisesti Netanjahu edustaa oikeistolaisempaa politiikkaa kuin tämä toinen liitoutuma. Hallitusta on vaikea muodostaa kun on tämä blokkiraja. Suhtautuminen uskontoonkin näyttää jakavan puolueita. Jos siniset ja valkoiset pääsisivät valtaan kymmeneksi vuodeksi, niin millainen olisi Israel sen jälkeen verrattuna nykytilanteeseen? Konferenssi arabivaltioiden kanssa olisi onnistunut ja alueen jännitteet helpottuneet?


      • ”Tätä voidaan testata siten, että annetaan kunkin puolueen vuorollaan hallita maata itsevaltaisesti.”

        :D Teoriasi on toisaalta mielenkiintoinen, mutta käytännössä järjetön.

        Suomessa vallitseva monipuoluejärjestelmä on ehkä paras, koska jokainen puolue joutuu tekemään yhteistyötä muiden kanssa. Tätä kutsun demokratiaksi. Politiikan painopisteet vaihtelevat, ja välillä homma toimii ja välillä ei. Mutta koskaan ei tule raakaa suurta muutosta, joka herättäisi kansalaisissa radikalisoitumista.


      • mummomuori kirjoitti:

        ”Tätä voidaan testata siten, että annetaan kunkin puolueen vuorollaan hallita maata itsevaltaisesti.”

        :D Teoriasi on toisaalta mielenkiintoinen, mutta käytännössä järjetön.

        Suomessa vallitseva monipuoluejärjestelmä on ehkä paras, koska jokainen puolue joutuu tekemään yhteistyötä muiden kanssa. Tätä kutsun demokratiaksi. Politiikan painopisteet vaihtelevat, ja välillä homma toimii ja välillä ei. Mutta koskaan ei tule raakaa suurta muutosta, joka herättäisi kansalaisissa radikalisoitumista.

        Minusta tuossa sinisten ja valkoisten ohjelmassa pilkistää yleinen vasemmiston halu kutistaa kulttuurien monimuotoisuutta. Ortodoksijuutalaiset haluttaisiin pistää samaan putkeen muiden kanssa.


    • Anonyymi

      Puita on eri lajeja, joten mikään puu ei ole oikea puu?

    • Anonyymi

      >> Poliittisia puolueita on monenlaisia. Onko nyt siten, että mikään poliittinen puolue ei ole oikea kun poliittisia puolueita on monenlaisia? Kuitenkin luterilaisetkin äänestävät eri puolueita. <<

      Tänä voi kuulostaa monimutkaiselta, mutta omasta mielestään hyvään yhteiskuntamalliin voi pyrkiä monin eri tavoin. Keinot ja tavoitteet riippuu taas siitä, mitä tavoitteensa sektoria painottaa eniten.
      Halaako puita, vanhuksia, köyhiä, rikkaita, yrittäjiä vai kenties tavallisia työntekijöitä.

    • Anonyymi

      Politiikka on talousoppia. Oppia siitä, miten olemassa oleva mammona = raha ja omaisuus jaetaan ja kuinka se käytännössä tapahtuu.

      Jotkut puolueet, esim. vasemmisto, ajattelevat asiaa oman mielipiteensä mukaisesti "moraaliselta" kannalta, joka ei kuitenkaan ole moraalia. Vasemmisto näkee vain itse määrittelemänsä moraalin, mutta ei tosiasioita. Se uskoo diktatuurilla voivansa alistaa kansat "täydelliseen tasa-arvoon".

      Tällainen ei kuitenkaan ole tasa-arvoa, eikä oikeudenmukaisuutta, sillä se ei kunnioita ihmisten erilaisuutta. Ihmiset eivät ole samanlaisia ja tällainen diktatuuri sitoo koko kansan, myös sen lahjakkaimmat yksilöt, yhteiskuntansa alimmalle tasolle. Siksi kommunistiset maat kulkevat yleensä monta vuosikymmentä toisenlaisten järjestelmien jälkijunassa.

      Esim. kaikki on heikosti rakennettua kun töitä ei ole uskottu todellisille ammattilaisille: kerrostaloja romahtaa, kaasut räjähtävät, maantiet vajoavat... kaikki teollisuus on enemmän tai vähemmän epäkuntoista roskaa.

      • ”Politiikka on talousoppia. Oppia siitä, miten olemassa oleva mammona = raha ja omaisuus jaetaan ja kuinka se käytännössä tapahtuu.”

        Ei nyt ihan pelkästään. Tässä on hyvä määritelmä: ”Poliittinen aate eli poliittinen ideologia on näkemys siitä, millaiseksi yhteiskunnalliset olot tulisi järjestää ja kuinka tämä tulisi tehdä. Tavoitteet ja keinot vaihtelevat eri aatesuuntauksien kesken.”
        Kielitoimiston sanakirja. Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen julkaisuja 132. Internet-versio MOT Kielitoimiston sanakirja 1.0.

        Miellän asian siten, että on erilaisia näkemyksiä siitä, miten valtion tasolla asioita pitäisi ratkaista ja millaisin perustein. Näin on muodostunut puolueita, joissa sitten samoin ajattelevat yhdessä toimivat näkemystensä perusteella.

        Erilaisia poliittisia aatteita ovat mm. Konservatismi, kristillisdemokratia, liberalismi, libertarismi, nationalismi, sosiaalidemokratia tai fasismi.

        ”Esim. kaikki on heikosti rakennettua kun töitä ei ole uskottu todellisille ammattilaisille…”

        Täydellinen virhepäätelmä. Eivät yksittäiset ammattilaiset voi päättää siitä, miten rakennetaan. Ensin on suunnittelijat jotka noudattavat rakennuttajan toiveita. Rakennusfirmat pyrkivät saamaan materiaalit yms. mahdollisimman halvalla, nopeaan valmistumiseen, jotta mm. asunnot saadaan myytyä nopeasti. Tehokkuus ja voitto ovat siis näiden pohjalla.

        Joten monet ammattilaiset joutuvat nöyrtymään huonompaan kädenjälkeen itsestään riippumattomista syistä.


    • <<Poliittisia puolueita on monenlaisia. Onko nyt siten, että mikään poliittinen puolue ei ole oikea kun poliittisia puolueita on monenlaisia? Kuitenkin luterilaisetkin äänestävät eri puolueita.>>

      Tietenkin luterilaiset äänestävät eri puolueita, sillä äänestäminen ja se mitä äänestää, on yksityisasia. Olisi aika surkeaa, jos vallassa olisi vain se "yksi ja ainoa oikea". Se ei olisi enää demokratiaa.

      Itse valitsen vaalikoneella ne ehdokkaat, jotka vastaavat parhaiten omia näkemyksiäni. Tämän jälkeen katson mistä puolueesta ehdokkaat ovat. Sitten valitsen omia mielipiteitä lähinnä olevan ehdokkaan, joka on siitä puolueesta, joka ajaa parhaiten niitä asioita, joita pidän tärkeimpinä.

      • Tämä lienee se kaikken järkevin tapa. Eli ensin itse miettii ja sitten valitsee sen, joka eniten vastaa niitä omia mielipiteitä. Puolue on sitten vähän sivuseikka.


      • Anonyymi
        mummomuori kirjoitti:

        Tämä lienee se kaikken järkevin tapa. Eli ensin itse miettii ja sitten valitsee sen, joka eniten vastaa niitä omia mielipiteitä. Puolue on sitten vähän sivuseikka.

        "Puolue on sitten vähän sivuseikka."

        Näin "itsenäiset" valitsevat ehdokkaat. Itse katson kyllä puoluettakin. Sillä yksittäisen kanssani samoin ajattelevan edustajan vaikutusmahdollisuudet ovat vähäiset, jos muu puolue haraa vastaan.

        Vaalikoneet sopivat ehkä paremmin ideologisille kuin ei-ideologisille. Esim. minulle vaalikone antaa ehdokkaita lähes joka puolueesta oikealta vasemmalle. Ääripäitä katsellessa on joskus naurussa pitelemistä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Puolue on sitten vähän sivuseikka."

        Näin "itsenäiset" valitsevat ehdokkaat. Itse katson kyllä puoluettakin. Sillä yksittäisen kanssani samoin ajattelevan edustajan vaikutusmahdollisuudet ovat vähäiset, jos muu puolue haraa vastaan.

        Vaalikoneet sopivat ehkä paremmin ideologisille kuin ei-ideologisille. Esim. minulle vaalikone antaa ehdokkaita lähes joka puolueesta oikealta vasemmalle. Ääripäitä katsellessa on joskus naurussa pitelemistä.

        ”…yksittäisen kanssani samoin ajattelevan edustajan vaikutusmahdollisuudet ovat vähäiset, jos muu puolue haraa vastaan.”

        Tuo on toki totta, mutta joskus silti saatan tuollaista äänestää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et olisi piilossa enää

      Vaan tulisit esiin.
      Ikävä
      90
      4383
    2. Onko jollakin navetassa kuolleita eläimiä

      Onko totta mitä facebookissa kirjoitetaan että jonkun navetassa olisi kuolleita eläimiä? Mitä on tapahtunut?
      Puolanka
      57
      2974
    3. Minä en ala kenenkään perässä juoksemaan

      Voin jopa rakastaa sinua ja kääntää silti tunteeni pois. Tunteetkin hälvenevät aikanaan, poissa silmistä poissa mielestä
      Ikävä
      113
      2511
    4. Miksi olet riittämätön kaivatullesi?

      Mistä asioista tunnet riittämättömyyden tunnetta kaipaamaasi ihmistä kohtaan? Miksi koet, että et olisi tarpeeksi hänell
      Ikävä
      113
      2321
    5. Hymysi saa tunteet

      Pintaan❤️ jos et tarkoita niin älä tee sitä
      Ikävä
      40
      2003
    6. Tiedän, että emme yritä mitään

      Jos kohtaamme joskus ja tilaisuus on sopiva, voimme jutella jne. Mutta kumpikaan ei aio tehdä muuta konkreettista asian
      Ikävä
      28
      1967
    7. Aloitetaan puhtaalta pöydältä

      Mukavaa iltaa mukaville. 😊 ❤️ ⚜️ Minusta ei kaikki täällä tykkää, eikä tarvitsekaan. Kun eivät ymmärrä, niin sitten ei
      Ikävä
      222
      1723
    8. Pekka Aittakumpu ja Jenni Simula kiistävät väitetyn aviorikoksen

      "Y­lei­ses­sä tie­dos­sa oleva asia”, sanovat Kalevan lähteet https://www.kaleva.fi/pekka-aittakumpu-ja-jenna-simula-ki
      Maailman menoa
      64
      1647
    9. Näin pitkästä aikaa unta sinusta

      Oltiin yllättäen jossain julkisessa saunassa ja istuttiin vierekkäin, siellä oli muitakin. Pahoittelin jotain itsessäni
      Ikävä
      9
      1627
    10. Miten hetki

      Kahden olisi paras
      Ikävä
      29
      1608
    Aihe