Aihe

King Jamesin raamattu eli kuningas Jaakon

Anonyymi

Oli tunnettu skottilainen vapaamuurari.Kääntäjänä toimi sir Francis Bacon alias William Shakespeare. Kuitenkin tätä versiota pidetään yhtenä parhaimmista?

16

58

  Vastaukset

  • Vapaamuurarit olivat tuohon aikaan kristillinen hyväntekeväisyysliike, johon kuuluivat useimmat merkittävät kristityt. Kääntäminen on kielitaitoon perustuva taito. Pelkällä uskolla ei ole kukaan vielä raamattua kääntänyt. Eikä Bacon KJV:ta yksin kääntänyt. Kuningas Jaakko valtuutti hänet johtamaan käännöstyötä. Oliko hän Shakespeare? Huhua ei ole varsinaisesti koskaan vahvistettu.

  • Keentelin erään videon, missä käsiteltiin King Jamesin Raamattua, jos oikein muistan, siinä oli maan parhaat, eli englannin parhaat asiantuntijat, joka alalata, noin 150 kappaletta!

   eli, ei yksi ihminen sitä kääntänyt vaan useita ryhmiä, seitsmän ryhmän jäsentä jokaisessa ja ne taas toiset tutkivat että menee, oikein.

   eli, hyvin tarkka käännös on King James.
   Mutta tarkin on tietysti, meidän Raamattu, 33/38!
   ja vanha 1776

   • >>Mutta tarkin on tietysti, meidän Raamattu, 33/38!<<

    Tuo väite ei pidä paikkansa. 33/38:ssa on paikka paikoin olennaisia virheitä, joista osan on 92 käännös korjannut, mutta muualle 92 käännökseen on tullut lisää virheitä. 33/38 ja 92 ovat yleisesti ottaen saman tasoisia käännöksiä ja käännösten paremmuus vaihtelee jakeittain.


   • Anonyymi kirjoitti:

    >>Mutta tarkin on tietysti, meidän Raamattu, 33/38!<<

    Tuo väite ei pidä paikkansa. 33/38:ssa on paikka paikoin olennaisia virheitä, joista osan on 92 käännös korjannut, mutta muualle 92 käännökseen on tullut lisää virheitä. 33/38 ja 92 ovat yleisesti ottaen saman tasoisia käännöksiä ja käännösten paremmuus vaihtelee jakeittain.

    Eli Raamatussa on virheitä eikä se ole kokonaan puhtaasti Jumalan sanaa. Voiko siihen edes luottaa? Tosin paljon suurempiakin virheitä Raamatussa on, kuten lisäyksiä, poistoja ja muutoksia tekstissä. Ja perustuuhan lähes koko Raamattu kuulopuheisiin kertomuksista, joita on kerrottu sukupolvelta toiselle ennen kuin ne vihdoin on saatu kirjoitettua ylös. Kertojat ovat painottaneet itselleen tärkeitä asioista kertoessaan niitä ja kirjoittajat puolestaan ovat painottaneet omiaan.


   • Uuden testamentin kirjoista löytyi yli 100 000 eroavuutta toisistaan jo 1700-luvulla. Laita siihen päälle vielä nuo 27! Hahhahha!


  • Jotkut ryhmät kuten Mormonit pitävät King James Version:ia sinä "ainoana oikeana".

   Kuitenkin se on englanninkielisellekin hyvin vaikea ymmärtää nykyaikana. Ja siinä on myös käännösvirheitä.

   Tutkija Jason BeDuhn vertaa joitain käännöksiä kirjassaan nimeltä "Truth in Translation: Accuracy and Bias in English Translations of the New Testament" (kustantanut University Press of America).

   • Tuo "Truth in Translation" kirja löytyy esim. amazon.com:ista


   • Luin ensin King Jamesia, kunnes tuli NIV Study Bible. KJ:ssa on ihania vanhoja ilmaisuja, jotka kutkuttavat kielen rakastajaa. Mutta joita monet britit tai amerikkalaiset eivät enää ymmärrä. Shakespearen lukeminen alkukielellä yhdistettynä raamatun tuntemukseen auttoi minua. Mutta koska kaikki eivät tunne vanhaa kieltä, niin raamatun uudet käännökset ovat tarpeen. Käännöksistä voi kiistellä loputtomiin, raamatun sanoma käy ilmi kaikista.


  • Martti Luther teki hyvän saksankielisen käännöksen Raamatusta, mutta siitä huolimatta Luther oli monissa asioissa täysin harhaoppinen. Hän yritti poistaa Raamatusta mm. Jaakobin kirjettä, Hebrealaiskirjettä ja Ilmestyskirjaa, mutta ei onnistunut siitä. Hän siirsi ne oman käännöksensä loppuun Raamatun liitteeksi, koska hänen kannattajansa eivät suostuneet kirjojen poistamiseen Raamatusta. Luther halusi poistaa ne mm. siitä syystä, että ne kumosivat hänen yksin armosta yksin uskosta - oppinsa.

   Natsit käyttivät Lutherin kirjoituksia hyväksi holokaustissa. Monet natsit ovat kiihkeitä Lutherin seuraajia ja natsiaate syntyikin eräistä Lutherin kirjoista, joissa Luther arvosteli voimakkaasti juutalaisia.

   • Lutterin "yksin armosta yksin uskosta - oppi" on lammasten vaate, joka peitti Lutterin suden turkin. Tosiasiassa Lutter toi kristinoppiin Mooseksen lain. Luther on yksi suurimmista eksyttäjistä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Lutterin "yksin armosta yksin uskosta - oppi" on lammasten vaate, joka peitti Lutterin suden turkin. Tosiasiassa Lutter toi kristinoppiin Mooseksen lain. Luther on yksi suurimmista eksyttäjistä.

    >>Tosiasiassa Lutter toi kristinoppiin Mooseksen lain.<<

    Ei tuonut vaan otti sen pois.


   • En näe ristiriitaa yksin uskosta yksin armosta-opin ja usko ilman tekoja on kuollut lauseen kanssa. Eihän Jaakob opettanut, että teot pelastavat. Teot olivat elävän uskon merkki, eli uskon tuottamaa hedelmää. Eri asioita. Luther ei myöskään ollut ainoa, joka on pohtinut kuuluuko esim. Jaakobin kirjeen UT:iin. Monet kyseenalaistivat ensimmäisten vuosisatojen aikana kuuluuko se raamatun kaanoniin. Se liittyi kirjeen epäselvään alkuperään, eikä niinkään sisältöön.


  • 1Moos.24:43 Biblia (1776) Katso, niin seison minä tässä vesilähteen tykönä: koska yksi piika tulee vettä ammentamaan, ja minä sanon hänelle: annas minulle vähä vettä juoda astiastas:

  • 1Moos.3:21 Biblia. Ja Herra Jumala teki Adamille ja hän emännällensä nahoista hameet, ja pujetti heidän yllensä.

  • Mitä sitten? Bacon ei kirjoittanut raamattua, hän käänsi sen. Kääntämisellä ei ole mitään tekemistä uskovaisuuden kanssa, ainoastaan hyvän kielitaidon.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   394
   25397
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   16367
  3. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   400
   15115
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   112
   12700
  5. Uskotteko että kumppaninne on teille se oikea

   Haluaisin kuulla, että kuinka moni oikeasti on sellaisessa parisuhteessa jossa kumppanina on se ”elämä rakkaus”? Että pystyisi sanomaan rehellisesti e
   Parisuhde
   84
   1923