W10 asiaaa

Anonyymi

Jos ostaa pöytäkoneen jossa esiasennettu W10 SSD-asemassa (256MB) niin jos myöhemmin haluaa isomman SSD-aseman niin miten käyttis siirretään siihen.
Laittaisin koneelle Chromen selaimeksi niin meneekö heittämällä. Luin jostain että ison päivityksen jälkeen Chrome saattaa olla kadonnut satoine kirjanmerkkeineen kun Mikkis haluaa että käytät Edgeä. Chrome pitäisi sitten asentaa uudestaan mutta mites nuo kirjanmerkit saa takaisin.
Entäs näyttääkö W10 jotain hemmetin mainoksia.
Entä jos haluaa koneelle toisen käyttiksen niin meneekö heittämällä vai pistääkö W10 kapuloita rattaisiin.
Entä mikä tavallinen jäähdytin kannattaisi vaihtaa Intel Core i7-9700 (tai 9700K) vakiojäähdyttimen tilalle.

35

63

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Käyttöjärjestelmän siirtämiseen on monia keinoja, itse olen käyttänyt CloneZillaa, joka aluksi vähän pelottavasta käyttöliittymästään huolimatta on suhteellisen helppo käyttää ja erinomaisen luotettava.

      Jos ja kun Chrome katoaa, niin asenna takaisin ja palauta asetukset varmuuskopioilta. Mitä siitä sen enempää itkemään.

      Kyllähän Kympillä siinä tiilinäkymässä on mainoksia, mutta eivätpä ne ainakaan minua niin häiritse. Selaimen mainosesto on paljon tärkeämpää.

      Toisen käyttöjärjestelmän asentaminen on helppoa, etenkin sellaisessa tapauksessa, että olet kloonannut koko Windows-osiosi sellaisenaan sille isommalle SSD:lle, jolloin levylle on jäänyt osioimatonta tilaa, jonka toisen käyttiksen asennus ottaa käyttöön.

      Voit myös ottaa isomman levysi kokonaan Kympin käyttöön ja asentaa sen toisen käyttiksen sille vanhalle SSD:lle.

      Itselläni on Noctuan jäähdytin i7-6700K:ssa. Se on hiljainen normaalikäytössä, mutta ehkä vähän yliampuva, kun en virittele enkä ylikellota. Valitse jäähdytin verkon arvostelujen ja kotelon luontevimman tuuletussuunnan mukaan ja pidä huolta myös kotelotuuletuksesta, joka yhdessä näytönohjaimen jäähdytyksen kanssa alkaa olla suhteessa yhä tärkeämpää.

    • Anonyymi

      Noin pieneen levyyn ei Windows 10 mahdu.

      • Anonyymi

        Piti olla 256 GB


    • Anonyymi

      Kirjanmerkit ovat pilvessä omalla Google tilillä. Ei niitä nykypäivänä kannata manuaalisesti siirrellä..

    • Anonyymi

      Onko miten helppo juttu laittaa W10:n rinnalle esim. Linux Mint, siinä tuo Chrome ainakin pysyisi. Onko kukaan laittanut.
      Chrome pitää olla kun pidän sen simppelistä kirjanmerkkijutusta.
      T: Aloittaja

      • Anonyymi

        En tiedä mikä on Cronimium tai joku sellainen sininen Cromea muistuttava läpyskä. Joka aamu kello 7.00 aloitan kovalevyn formatoinnilla ja uudelleen asennuksella. Pääsen iltapäivällä tekemään koneella töitäni. Onko jokin sellainen ohjelma olemassa joka tekisi tuon inhottavan työn puoestani kun kone ei ole käytössä. Yritin kahta windowsia samalle levylle mutta molempiin tuli yhtä aikaa tuo comoniumini joka hiljentää koneen. Yritin jopa kahta erillistä kovalevyä aikeeni oli vuorotella levyjä että saisin aikaa asentaa aina uudelleen windowsin. Liittimet eivät kestäneet kuin kuukauden. Nyt minulla on kaksi samanlaista konetta ja toinen kaiken aikaa asennuksessa. Ehdin juuri ja juuri tehdä työni ennen kuin corominiumi jumittaa työni. Nyt on sekin ongelma kun coroniumini on alkanut vaivaamaan muistitikkuja joihin ei mahdu oikein mitää. 128gigan tikkuun mahtuu 2 pientä teksti tiedostoa. Tikkuja on kertynyt jo noin 3 kg jos joskus tulisi softa jolla tikut saisi putsattua. Kyllä MS-DOS oli hyvä työt tuli vaivatta tehtyä. Miksi ei siihen enää saa ohjelmia. PC-Tools oli työkalu jolla pidin koneen kunnossa eikä koskaan tarvinnut Format C: komentoa käyttää. Nykyisin alustaminen on kokopäivätyötä. Olo on kuin sairastaistai ripulia jolloin pitää alinomaa ulostaa.


    • Anonyymi

      Jos sulla on googlen tili niin kirjanmerkit seuraa hamaan tulevaisuuteen mukana käyttöjärjestelmästä riippumatta. Ei ole tarvinnut koskaan asentaa chromea uusiksi ison päivityksen jälkeen.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        """Sitten mietit miten saat vanhat tarpeelliset tiedostot vanhalta levyltä uudelle."""

        No, ei uudessa koneessa ole mitään tarpeellisia omia tiedostoja. Ja lisähyöty on että pääsee haittaohjelmista eroon kun tekee tuon puhtaan asennuksen uudelle levylle.


    • Anonyymi

      Eikö tuo käyttöjärjestelmän siirto onnistu W10:n omalla työkalullakin eli tekee ulkoiselle kovalevylle levykuvan aivan kuten W7:kin (siltä varalta että kovalevy hajoaa) ja kun joskus vaihtaa 256 Gt:n SSD-aseman tilalle esim. teratavun SSD:n niin sitten vaan palauttamaan käyttistä.
      Tosin tässä seiskassa piti tehdä vielä palautus DVD-levy, ilmeisesti myös kympin tapauksessa pitää tehdä.
      Tosin jos tästä seiskasta leviäisi nyt tuo mekaaninen HDD-levy niin hajuakaan miten tuo palautus tehdään. Koneeseen tietysti laitetaan uusi (tyhjä) kovalevy (HDD) mutta entäs sitten.
      Piru kun tuossa ostattelemassani koneessa on noin pieni tuo SSD (256 Gt).

    • Anonyymi

      Tossa tuo uusi Windows 10 pöytäkone nyt on. Kaipaisin vinkkejä ja tietoa mitä tuleman pitää ennen kuin käynnistän sen, asennusvaiheessahan en pääse tietystikään nettiin kun modeemeita vain yksi. Kirjoittelen tätä Windows 7 pöytäkoneelle joka raahattu keittiön pöydälle kaapelimodeemeineen päivineen ja uusi kone on vakipaikalla kaapelit kytkettynä.
      Pitääkö esim tuota SSD-asemaa jotenkin osioida. Ja pitääkö tässä kympissä tehdä erikseen järjestelmänvalvojan tili ja tavallinen tili jolla ollaan netissä kuten seiskassa ym.

    • Uudellekoneelle kannattaa tehdä palautustikku (32 GB), jolloin voi levyn vaihdon jälkeen palauttaa käyttiksen. Data siten vaikka varmuuskopioista tai siltä vanhalta levyltä ja ohjelmat asennetaan uudestaan.

      Tosin pöytäkoneelle voit asentaa uuden levyn D-asemaksi. Perinteiset ohjelmat voi asentaa D:lle. Storen ohjelmista en kympissä tiedä.

    • Anonyymi

      Riittääkö tikku, seiskassahan piti vielä tehdä palautus-DVD-levy.
      Entä miksi tästä uudesta koneesta ei löydy Product Key-tunnusta (tarraa).
      Seiskassa se on joka sitten asennusvaiheessa syötettiin ao. kohtaan.

      • Anonyymi

        Ei kannata tehdä palautustikkuja vaan ladata suoraan puhdas asennusmedia Microsoftin sivuilta. Siellä olevalla ohjelmalla sen voi siirtää 8 gt tikulle helposti ja ilman koneen valmistajan turhia ohjelmia ja muuta sälää
        https://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows10

        Windows 10 aktivoituu automaattisesti jos se on ollut koneessa asennettuna. Koodi kun on nykyisin biossissa mistä Windows sen tunnistaa kun nettiin pääsee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kannata tehdä palautustikkuja vaan ladata suoraan puhdas asennusmedia Microsoftin sivuilta. Siellä olevalla ohjelmalla sen voi siirtää 8 gt tikulle helposti ja ilman koneen valmistajan turhia ohjelmia ja muuta sälää
        https://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows10

        Windows 10 aktivoituu automaattisesti jos se on ollut koneessa asennettuna. Koodi kun on nykyisin biossissa mistä Windows sen tunnistaa kun nettiin pääsee.

        Ilman turhaa sälää kuten toimivia ajureita sun muuta. Ja sitten alkaa ruikutus kun windows on paska.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilman turhaa sälää kuten toimivia ajureita sun muuta. Ja sitten alkaa ruikutus kun windows on paska.

        Windows osaa jo itse löytää ajurit. Ei niitä tarvitse enää asentaa paitsi näytönohjaimen jos haluaa siitä parhaat tehot ja ominaisuudet irti.


    • Anonyymi

      Tuossa tuo nyt hyrrää. Moni asia seiskassa paremmin. Seiskassa on tuommoinen Realtek audiohallinta jossa ekvalisaattori jolla ääntä hyvä säätää. Eihän tätä kympin flat-ääntä kärsi kuunnella, diskanteista tietoakaan. Kympistä tuota ei vaan löydy.
      Ja semmoinen perusasia kuin valokuvien tuonti kamerasta seiskassa toteutettu paremmin.

      https://ibb.co/T1XwmRR

      • Anonyymi

        Turha niitä ääniä säätää. Mulla ollut aina oletuksena ja hyvin kuuluu. Neutraalit äänet ovat aina parhaita.

        Valokuvien tuonti onnistuu edelleen helposti kun ottaa kamerasta kortin ja laittaa kortinlukijaan. Mitään usb piuhavirityksiä ei pidä käyttää koska ovat hitaita ja vanhanaikaisia.


      • Anonyymi

        Ei W10 vaimenna diskantteja. Sulla on toistovälineissä vikaa ja Realtekin HD Audiohallinta löytyy Ohjauspaneelista. Valokuvat siirtyy ihan normaalisti Resurssienhallinnan kautta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei W10 vaimenna diskantteja. Sulla on toistovälineissä vikaa ja Realtekin HD Audiohallinta löytyy Ohjauspaneelista. Valokuvat siirtyy ihan normaalisti Resurssienhallinnan kautta.

        Ei laitteissa ole vikaa mutta kuulossa varmaan iän tuomaa vikaa. Ja Realtekin audiohallinta kyllä löytyy mutta ei siellä mitään ekvalisaattoria ole, siellä voi muuttaa lyhyesti sanottuna vain päävolyymia mikä taas käy helpommin näytön oikeasta alareunasta. Siis vuonna 2020 käyttöjärjestelmässä voi säätää vain volyymia, voi hyvä päivää!
        Ja en yhtään pidä tästä valokuvien tuontisysteemistä enkä muutenkaan seiskaan verrattuna, mitä asiaa tässä nyt vaikea lähteä avaamaan, seiskassa kun liitit kameran koneeseen ja virta päälle niin hienosti kysyi millä ohjelmalla haluat siirtää kuvat koneelle ja kun siirretty niin kansio aukesi jne. ...tun kymppi.
        No Windows Movie Makerin sain sentään ladattua ja asennettua ja toimii, kokeilumielessä tein yhden leffan. Tosin on englannin kielinen mutta ei haittaa kun suomenkielistä käytin seiskassa useamman vuoden. Versio näyttäisi olevan sama kuin tuossa seiskassa eli 16.4.3528.0331 Latauksen lopussa tosin ilmoitti jotain epäonnistumisesta mutta silti se löytyi kun napsautin aloituskuvaketta vasemmalla alhaalla. Hoksasin tämän yhdestä Youtube-videosta. Kumma kyllä jos versio on sama niin miksi tässä englanninkielisessä on peräti vakautustoiminto mitä seiskassa olevasta suomenkielisestä ei löydy.
        Näköjään otettava molemmat koneet käyttöön ja kympillä ollaan netissä ja hoidetaan videohommat ja seiskalla valokuvahommat jossa helppo ja riittävän monipuolinen Picasa 3.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei laitteissa ole vikaa mutta kuulossa varmaan iän tuomaa vikaa. Ja Realtekin audiohallinta kyllä löytyy mutta ei siellä mitään ekvalisaattoria ole, siellä voi muuttaa lyhyesti sanottuna vain päävolyymia mikä taas käy helpommin näytön oikeasta alareunasta. Siis vuonna 2020 käyttöjärjestelmässä voi säätää vain volyymia, voi hyvä päivää!
        Ja en yhtään pidä tästä valokuvien tuontisysteemistä enkä muutenkaan seiskaan verrattuna, mitä asiaa tässä nyt vaikea lähteä avaamaan, seiskassa kun liitit kameran koneeseen ja virta päälle niin hienosti kysyi millä ohjelmalla haluat siirtää kuvat koneelle ja kun siirretty niin kansio aukesi jne. ...tun kymppi.
        No Windows Movie Makerin sain sentään ladattua ja asennettua ja toimii, kokeilumielessä tein yhden leffan. Tosin on englannin kielinen mutta ei haittaa kun suomenkielistä käytin seiskassa useamman vuoden. Versio näyttäisi olevan sama kuin tuossa seiskassa eli 16.4.3528.0331 Latauksen lopussa tosin ilmoitti jotain epäonnistumisesta mutta silti se löytyi kun napsautin aloituskuvaketta vasemmalla alhaalla. Hoksasin tämän yhdestä Youtube-videosta. Kumma kyllä jos versio on sama niin miksi tässä englanninkielisessä on peräti vakautustoiminto mitä seiskassa olevasta suomenkielisestä ei löydy.
        Näköjään otettava molemmat koneet käyttöön ja kympillä ollaan netissä ja hoidetaan videohommat ja seiskalla valokuvahommat jossa helppo ja riittävän monipuolinen Picasa 3.

        Pelkkä voluuminsäätö riittää. Muut ovat täysin turhakkeita ja pilaavat jopa äänenlaadun kauttaaltaan!

        Kuvien siirto onnistuu samalla tavalla kuin Windows 2000 aikoinakin. Eli kortti koneeseen ja raahaamalla kansioihin.

        Picasa 3 on vanhentunut ja surkea ohjelma josta kannattaa pyrkiä eroon. Se pakkaakin kuvat niin että laatu on aivan surkeata!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pelkkä voluuminsäätö riittää. Muut ovat täysin turhakkeita ja pilaavat jopa äänenlaadun kauttaaltaan!

        Kuvien siirto onnistuu samalla tavalla kuin Windows 2000 aikoinakin. Eli kortti koneeseen ja raahaamalla kansioihin.

        Picasa 3 on vanhentunut ja surkea ohjelma josta kannattaa pyrkiä eroon. Se pakkaakin kuvat niin että laatu on aivan surkeata!

        Perusohjelmista Picasa 3 on kylläkin paras. Mitä tarkoitat tuolla pakkaamisella. Tarkoitatko sitä että jos alkuperäisen kuvan tiedot ovat 4000x3000 4,0 Mt niin jos et teekkään kuvalle mitään Picasalla ja tallennat sen "Käytä alkuperäistä kokoa"-asetuksella niin kuva olisi tavuissa pienempi eli esim. 3,0 megatavua ja pikselikokokin olisi muuttunut pienemmäksi?
        No juuri tein kokeen ja kuvan koko ei muuttunut miksikään, tai no jos tarkkoja ollaan niin alkuperäinen kuva on megatavuissa 4,19 ja Picasa-kopio 4,18. Sitten lisäsin kontrastia ja terävyyttä niin megatavukooksi tuli 4,25 ja pikselimäärä sama kuin alkuperäisessä eli 4000x3000.
        Samaten videonmuokkausohjelmista Windows Movie Maker on paras perusohjelma (tai oli kun sitä ei enään tueta, tai miten sen nyt ottaa). Ei tuolla kyllä saa esim. kuvaa hyppimään musiikin tahdissa jne. mutta ei ole tarvettakaan. Tosin on siinä joitain "älyttömyyksiä" eli videokuvan saa pyörimään tai peilikuvaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei laitteissa ole vikaa mutta kuulossa varmaan iän tuomaa vikaa. Ja Realtekin audiohallinta kyllä löytyy mutta ei siellä mitään ekvalisaattoria ole, siellä voi muuttaa lyhyesti sanottuna vain päävolyymia mikä taas käy helpommin näytön oikeasta alareunasta. Siis vuonna 2020 käyttöjärjestelmässä voi säätää vain volyymia, voi hyvä päivää!
        Ja en yhtään pidä tästä valokuvien tuontisysteemistä enkä muutenkaan seiskaan verrattuna, mitä asiaa tässä nyt vaikea lähteä avaamaan, seiskassa kun liitit kameran koneeseen ja virta päälle niin hienosti kysyi millä ohjelmalla haluat siirtää kuvat koneelle ja kun siirretty niin kansio aukesi jne. ...tun kymppi.
        No Windows Movie Makerin sain sentään ladattua ja asennettua ja toimii, kokeilumielessä tein yhden leffan. Tosin on englannin kielinen mutta ei haittaa kun suomenkielistä käytin seiskassa useamman vuoden. Versio näyttäisi olevan sama kuin tuossa seiskassa eli 16.4.3528.0331 Latauksen lopussa tosin ilmoitti jotain epäonnistumisesta mutta silti se löytyi kun napsautin aloituskuvaketta vasemmalla alhaalla. Hoksasin tämän yhdestä Youtube-videosta. Kumma kyllä jos versio on sama niin miksi tässä englanninkielisessä on peräti vakautustoiminto mitä seiskassa olevasta suomenkielisestä ei löydy.
        Näköjään otettava molemmat koneet käyttöön ja kympillä ollaan netissä ja hoidetaan videohommat ja seiskalla valokuvahommat jossa helppo ja riittävän monipuolinen Picasa 3.

        "a Realtekin audiohallinta kyllä löytyy mutta ei siellä mitään ekvalisaattoria ole"
        Kyllä minulla on ekvalisaattori siinä.

        "Siis vuonna 2020 käyttöjärjestelmässä voi säätää vain volyymia, voi hyvä päivää!"
        Ei se ole käyttöjärjestelmän ominaisuus vaan emolevyn. Esim minulla on Asus emolevy niin sen ajureiden mukana tulee Realtekin ohjelmisto ekvalisaattoreineen.

        Katsoppas jos tuon videon avulla saat sen:
        https://www.youtube.com/watch?v=W4PaR2oAv6U


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Perusohjelmista Picasa 3 on kylläkin paras. Mitä tarkoitat tuolla pakkaamisella. Tarkoitatko sitä että jos alkuperäisen kuvan tiedot ovat 4000x3000 4,0 Mt niin jos et teekkään kuvalle mitään Picasalla ja tallennat sen "Käytä alkuperäistä kokoa"-asetuksella niin kuva olisi tavuissa pienempi eli esim. 3,0 megatavua ja pikselikokokin olisi muuttunut pienemmäksi?
        No juuri tein kokeen ja kuvan koko ei muuttunut miksikään, tai no jos tarkkoja ollaan niin alkuperäinen kuva on megatavuissa 4,19 ja Picasa-kopio 4,18. Sitten lisäsin kontrastia ja terävyyttä niin megatavukooksi tuli 4,25 ja pikselimäärä sama kuin alkuperäisessä eli 4000x3000.
        Samaten videonmuokkausohjelmista Windows Movie Maker on paras perusohjelma (tai oli kun sitä ei enään tueta, tai miten sen nyt ottaa). Ei tuolla kyllä saa esim. kuvaa hyppimään musiikin tahdissa jne. mutta ei ole tarvettakaan. Tosin on siinä joitain "älyttömyyksiä" eli videokuvan saa pyörimään tai peilikuvaksi.

        Picasa oli ennen ok mutta nykyään vanhentunut. Ei ole saanut päivityksiä sitten vuoden 2016 eli sitä ei pidä enää käyttää..

        Juuri sitä tarkoitan että se pakkaa kuvia rankasti.


    • Anonyymi

      Lisää ongelmia. Miten tuon keskusyksikön kaiuttimen saa mykistettyä. Mukava kuunnella Youtubesta musiikkia kun ääni kuuluu keskusyksiköstä että kaiuttimista.
      Eiii ... ttu!

      • Anonyymi

        Ongelma korjattu isolla vaivalla mutta Realtekin ekvalisaattoria en ole vieläkään löytänyt.
        Saahan noita kyllä netistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ongelma korjattu isolla vaivalla mutta Realtekin ekvalisaattoria en ole vieläkään löytänyt.
        Saahan noita kyllä netistä.

        Hyvä ettet ole. Se on meinaan turhake!


    • Anonyymi

      Uusi ongelma ilmaantui eilen 17.4 eli Chrome-selaimella ei pääse nettiin, muilla pääsee. Missähän vika.

      • Anonyymi

        Täytynee poistaa chrome ja asentaa uudelleen. Kirjanmerkit tallensin tiedostoon ja laitoin tiedoston ulkoiselle kovalevylle mistä ne saanee takaisin kun chrome on asennettu uudelleen. Netissähän varoitettiin kyllä tästä että kun kymppiin tulee päivitys niin saattaa olla että chrome ei tämän jälkeen toimi. Mutta miksi firefox toimii. Onko MS:lla jotain googlea vastaan mutta ei mozillaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täytynee poistaa chrome ja asentaa uudelleen. Kirjanmerkit tallensin tiedostoon ja laitoin tiedoston ulkoiselle kovalevylle mistä ne saanee takaisin kun chrome on asennettu uudelleen. Netissähän varoitettiin kyllä tästä että kun kymppiin tulee päivitys niin saattaa olla että chrome ei tämän jälkeen toimi. Mutta miksi firefox toimii. Onko MS:lla jotain googlea vastaan mutta ei mozillaa.

        Niin ja tästä firefoxista että onko tässä sisäänrakennettu mainosesto. Nimittäin en ole asentanut tähän mainosestoa ja kuitenkaan esim. tämä sivusto ei näytä mainoksia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täytynee poistaa chrome ja asentaa uudelleen. Kirjanmerkit tallensin tiedostoon ja laitoin tiedoston ulkoiselle kovalevylle mistä ne saanee takaisin kun chrome on asennettu uudelleen. Netissähän varoitettiin kyllä tästä että kun kymppiin tulee päivitys niin saattaa olla että chrome ei tämän jälkeen toimi. Mutta miksi firefox toimii. Onko MS:lla jotain googlea vastaan mutta ei mozillaa.

        Chrome toimii taas kun poistin sen ja asensin uudelleen. Laitoin siihen samantien uBlock origin-mainoseston kun tämäkin sivusto on kuin joulukuusi ilman sitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin ja tästä firefoxista että onko tässä sisäänrakennettu mainosesto. Nimittäin en ole asentanut tähän mainosestoa ja kuitenkaan esim. tämä sivusto ei näytä mainoksia.

        Ei ole sisäänrakennettua mainosestoa.
        Sinulla taitaa olla Firefoxin asetuksissa päällä "ei mitään historiatietoja" tai selaat yksityisenä ( private browsing).
        Pistä päälle täydelliset historiatiedot, niin kyllä rupeaa hyppiin mainokset tälläkin sivustolla
        silmille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole sisäänrakennettua mainosestoa.
        Sinulla taitaa olla Firefoxin asetuksissa päällä "ei mitään historiatietoja" tai selaat yksityisenä ( private browsing).
        Pistä päälle täydelliset historiatiedot, niin kyllä rupeaa hyppiin mainokset tälläkin sivustolla
        silmille.

        Joo, johtuu tuosta "Ei mitään historiatietoja"-asetuksesta. Kokeilin laittamalla siihen "Kaikki historiatiedot" niin mainokset tulivat näkyviin. Outoa miten tuo asetus vaikuttaa mainosten näkyvyyteen. Chromella näkyy mainokset oli asetukset mitkä tahansa eli laitettava joku mainosesto-lisäosa selaimeen, vai onko oikea termi "laajennus".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täytynee poistaa chrome ja asentaa uudelleen. Kirjanmerkit tallensin tiedostoon ja laitoin tiedoston ulkoiselle kovalevylle mistä ne saanee takaisin kun chrome on asennettu uudelleen. Netissähän varoitettiin kyllä tästä että kun kymppiin tulee päivitys niin saattaa olla että chrome ei tämän jälkeen toimi. Mutta miksi firefox toimii. Onko MS:lla jotain googlea vastaan mutta ei mozillaa.

        Nätisti sain tuotua kirjanmerkit ulkoiselta kovalevyltä. Jos siis Windows 10 ja Chrome niin suosittelen viemään kirjanmerkit kansioon (tai mikä ..tana tämä nyt onkaan ...tanan kympissä) ja tämä ulkoiselle asemalle (tikku tai HDD) josta kirjanmerkit saa palautettua selaimeen. Ohjeet löytyy netistä. Tämä olikin opettavainen juttu miksi koneella hyvä olla useampia selaimia. Jos ainut selain kaatuu niin etpä pääsekään nettiin.


    • Anonyymi

      Jes! Picasa 3:n "Setup"-tiedosto löytyi seiskan ladatut-tiedostot kansiosta. Tuuppasin sen ulkoiselle kovalevylle ja siirsin sen kymppiin.
      Muuten miksi tuo on picasa 3 eikä pelkkä picasa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      581
      1008
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1007
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      910
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe