Hiiva pakkasessa. Mitä teen

Nyt nopeita ja tehokkaita vastauksia.
Suunnittelen pizzan tekoa, mutta hiiva on pakkasessa.
Miten saan sen nopsasti käyttökuntoon, eli sulatettua.
Pizzan pitäisi olla valmis pian.

13

375

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mene kauppaan ja osta kuivahiivaa.

      Varo koronaa. Pitsataikinan tekeminen vie kohotteluineen pitkään, mieluusti seuraavaan päivään, että ehkä kannattaa samalla ostaa pakastepitsa. Mutta onpahan seuraavaksi kerraksi sitten hiivaa olemassa.

      En kylläkään leivo nykyisin paljoakaan, mutta kuivahiivalla kai melkein aina. Joskus tehnyt kiljua tuorehiivasta, siihenkin kuivahiiva kätevämpää.

      =DW=

      • DW
        Kuivahiiva on ollut kaupastamme loppu jo aikoja sitten.
        Seuraava kauppa on 15 kilsan päässä, ilman autoa ei tule mitään hakemisesta.
        Ainoa pizzeria kylällä meni konkkaan.


      • Anonyymi
        2lesken kirjoitti:

        DW
        Kuivahiiva on ollut kaupastamme loppu jo aikoja sitten.
        Seuraava kauppa on 15 kilsan päässä, ilman autoa ei tule mitään hakemisesta.
        Ainoa pizzeria kylällä meni konkkaan.

        Aha.

        Hyvä kun muistutit, ehkä ei ole itellä kaapissa montaa pussia kuivahiivaa. Pitääkin hamsteroida paketti, jos sattuu kaupassa silmiin. Jotain jauhoja taitaa olla olemassa.

        Asia käväisi mielessä, kun alkoi toi koronahäslinki. Lähikaupassa oli joku päivä leivät loppu. Sen katoin, leipäkone oli vielä kaapin perällä. Se oli aikoinaan tarpeellinen vehje, kovassa käytössä, itänapurissa kun oli ruokahyllyt oikeasti tyhjinä kaupoissa ja leipäkin kortilla.

        =DW=


    • Anonyymi

      Lämpimään nesteeseen sulamaan, ei kedtä kauaa kun on käyttövalmis.

    • Anonyymi

      Ripottele jäätyneen hiivan päälle suolaa.
      Jos hiivalla olisi nenä, niin se ei kauaa aikaa tutisisi, kun jo olisi juoksevassa muodossa.
      Sitten vain sopivan lämpöistä nestettä ja se on siinä sitten.

      Heikunkeikku

      • Kiitti ohjeista.
        Nyt tonnikalapizzan tekoon.


      • Anonyymi
        2lesken kirjoitti:

        Kiitti ohjeista.
        Nyt tonnikalapizzan tekoon.

        No mikä vihjeistä oli parhain?, olisi kiinnostusta tulevaisuutta varten jos joskus sattuu hiivaa pakastaan pullien ja leipien sijasta.
        Hytinäx1


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No mikä vihjeistä oli parhain?, olisi kiinnostusta tulevaisuutta varten jos joskus sattuu hiivaa pakastaan pullien ja leipien sijasta.
        Hytinäx1

        Laitetaan sankoon 8 litraa taskulämmintä vettä.
        Sekaan 1 - 2 kg sokeria.
        1 jäätynyt hiiva.
        2 purkkia tonnikalaa.
        1 purkki ananasta.
        Hämmennetään.
        Annetaan olla viikko, siivilöidään hiivavaahto pois ja aletaan tehdä pizzaa.


    • Anonyymi

      Voihan tehdä muutakin kuin pannupizzaa. Ohutpohjaiseen italialaiseen pizzaan ei tarvita välttämättä lainkaan hiivaa.

    • Anonyymi

      päästele raastimella kylmään veteen. Miksi paskasessa hiiva
      njjj

    • Anonyymi

      Maailmanmenonmittareitten mukaan ota kanesteen ja hiero.

    • Anonyymi

      En ole koskaan pakastanut hiivaa mutta netissä oli ohje. ´Pakastettu tuorehiiva pidetään hetken, noin 15 minuuttia, huoneenlämpö- tilassa ennen leipomista. Vielä kylmä tuorehiiva liuotetaan kädenlämpöiseen taikinanesteeseen.´
      Tämä temppu on itsellekin joskus tarpeen. Ostan hiivaa leipoakseni mutta sitten en joudakaan, kyläluuta kun olen. Ei tavitsisi jääkaappiin kuivattaa ja sitten poisheittää.
      Tuo suolaohje ei, minusta tuntuu, sovi. Ennen piruuttaan emännät suolasi isännän kiljun, ettei juoppo pääse nauttimaan. Suola pysäytti hiivan toiminnan, eikä kilju käynyt lainkaan, miksei tässäkin tapauksessa tekisi samoin, en tiedä.
      Mutta kiinnostaa miten aloittaja selvisi.

      • Nostin pakkasesta hiivan huoneenlömpöön.
        Tulikin puhelu ja hiiva ehti hyvin sulamaan.
        Taikina nousi hienosti ja pizzasta tuli todella mehevä.
        Ei yhtään jäljellä.
        Jäi siis suolaaminen tekemättä.

        Naapuri sanoi, että suolataanhan tietkin.
        Mutta taitaa olla eri juttu.

        Mutta suola pysäyttäisi hiivan toiminnan?
        Kun teen taikinan, laitan veteen ripauksen suolaa ja sitten liotan hiivan.
        Eikö tämän sitten pitäisi vaikuttaa takinan nousuun?

        On taikinan teko aikamoista kemiaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tänään pyörit ajatuksissa enemmän, kun erehdyin lukemaan palstaa

      En saisi, silti toivon että sinä vielä palaat ja otetaan oikeasti selvää, hioituuko särmät ja sulaudummeko yhteen. Vuod
      Ikävä
      30
      5740
    2. Huomenta ihana

      Kauniskasvoinen ihanuus 😘 saan sut vielä
      Ikävä
      34
      5203
    3. Hei rakas...

      Miten on työpäivä sujunut? Rakastan sinua 💗
      Ikävä
      29
      2954
    4. Edelleen sitä on vaikea uskoa

      Että olisit oikeasti rakastunut muhun
      Ikävä
      34
      2424
    5. Toiveikas vai toivoton

      torstai? Ajatuksia?
      Ikävä
      37
      2108
    6. Vitsi mihin menit. Heti takasin.

      Mä näin sut tuu takasin! Oli kiire, niin en ehtiny sin perään!
      Ikävä
      15
      2058
    7. Ei tämä etene ikinä

      Kun kumpikaan ei enää ota yhteyttä. Mä en ainakaan uskalla.
      Ikävä
      35
      1842
    8. En ole koskaan kokenut

      Ennen mitään tällaista rakastumista. Tiedän että kaipaan sinua varmaan loppu elämän. Toivottavasti ei tarvitsisi vain ka
      Ikävä
      19
      1677
    9. Mukavaa päivää

      Mun rakkauden kohteelle ❤️ toivottavasti olet onnellinen
      Ikävä
      12
      1661
    10. Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...

      Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons
      Suomalaiset julkkikset
      35
      1594
    Aihe