Hiiva pakkasessa. Mitä teen

Nyt nopeita ja tehokkaita vastauksia.
Suunnittelen pizzan tekoa, mutta hiiva on pakkasessa.
Miten saan sen nopsasti käyttökuntoon, eli sulatettua.
Pizzan pitäisi olla valmis pian.

13

427

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mene kauppaan ja osta kuivahiivaa.

      Varo koronaa. Pitsataikinan tekeminen vie kohotteluineen pitkään, mieluusti seuraavaan päivään, että ehkä kannattaa samalla ostaa pakastepitsa. Mutta onpahan seuraavaksi kerraksi sitten hiivaa olemassa.

      En kylläkään leivo nykyisin paljoakaan, mutta kuivahiivalla kai melkein aina. Joskus tehnyt kiljua tuorehiivasta, siihenkin kuivahiiva kätevämpää.

      =DW=

      • DW
        Kuivahiiva on ollut kaupastamme loppu jo aikoja sitten.
        Seuraava kauppa on 15 kilsan päässä, ilman autoa ei tule mitään hakemisesta.
        Ainoa pizzeria kylällä meni konkkaan.


      • Anonyymi
        2lesken kirjoitti:

        DW
        Kuivahiiva on ollut kaupastamme loppu jo aikoja sitten.
        Seuraava kauppa on 15 kilsan päässä, ilman autoa ei tule mitään hakemisesta.
        Ainoa pizzeria kylällä meni konkkaan.

        Aha.

        Hyvä kun muistutit, ehkä ei ole itellä kaapissa montaa pussia kuivahiivaa. Pitääkin hamsteroida paketti, jos sattuu kaupassa silmiin. Jotain jauhoja taitaa olla olemassa.

        Asia käväisi mielessä, kun alkoi toi koronahäslinki. Lähikaupassa oli joku päivä leivät loppu. Sen katoin, leipäkone oli vielä kaapin perällä. Se oli aikoinaan tarpeellinen vehje, kovassa käytössä, itänapurissa kun oli ruokahyllyt oikeasti tyhjinä kaupoissa ja leipäkin kortilla.

        =DW=


    • Anonyymi

      Lämpimään nesteeseen sulamaan, ei kedtä kauaa kun on käyttövalmis.

    • Anonyymi

      Ripottele jäätyneen hiivan päälle suolaa.
      Jos hiivalla olisi nenä, niin se ei kauaa aikaa tutisisi, kun jo olisi juoksevassa muodossa.
      Sitten vain sopivan lämpöistä nestettä ja se on siinä sitten.

      Heikunkeikku

      • Kiitti ohjeista.
        Nyt tonnikalapizzan tekoon.


      • Anonyymi
        2lesken kirjoitti:

        Kiitti ohjeista.
        Nyt tonnikalapizzan tekoon.

        No mikä vihjeistä oli parhain?, olisi kiinnostusta tulevaisuutta varten jos joskus sattuu hiivaa pakastaan pullien ja leipien sijasta.
        Hytinäx1


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No mikä vihjeistä oli parhain?, olisi kiinnostusta tulevaisuutta varten jos joskus sattuu hiivaa pakastaan pullien ja leipien sijasta.
        Hytinäx1

        Laitetaan sankoon 8 litraa taskulämmintä vettä.
        Sekaan 1 - 2 kg sokeria.
        1 jäätynyt hiiva.
        2 purkkia tonnikalaa.
        1 purkki ananasta.
        Hämmennetään.
        Annetaan olla viikko, siivilöidään hiivavaahto pois ja aletaan tehdä pizzaa.


    • Anonyymi

      Voihan tehdä muutakin kuin pannupizzaa. Ohutpohjaiseen italialaiseen pizzaan ei tarvita välttämättä lainkaan hiivaa.

    • Anonyymi

      päästele raastimella kylmään veteen. Miksi paskasessa hiiva
      njjj

    • Anonyymi

      Maailmanmenonmittareitten mukaan ota kanesteen ja hiero.

    • Anonyymi

      En ole koskaan pakastanut hiivaa mutta netissä oli ohje. ´Pakastettu tuorehiiva pidetään hetken, noin 15 minuuttia, huoneenlämpö- tilassa ennen leipomista. Vielä kylmä tuorehiiva liuotetaan kädenlämpöiseen taikinanesteeseen.´
      Tämä temppu on itsellekin joskus tarpeen. Ostan hiivaa leipoakseni mutta sitten en joudakaan, kyläluuta kun olen. Ei tavitsisi jääkaappiin kuivattaa ja sitten poisheittää.
      Tuo suolaohje ei, minusta tuntuu, sovi. Ennen piruuttaan emännät suolasi isännän kiljun, ettei juoppo pääse nauttimaan. Suola pysäytti hiivan toiminnan, eikä kilju käynyt lainkaan, miksei tässäkin tapauksessa tekisi samoin, en tiedä.
      Mutta kiinnostaa miten aloittaja selvisi.

      • Nostin pakkasesta hiivan huoneenlömpöön.
        Tulikin puhelu ja hiiva ehti hyvin sulamaan.
        Taikina nousi hienosti ja pizzasta tuli todella mehevä.
        Ei yhtään jäljellä.
        Jäi siis suolaaminen tekemättä.

        Naapuri sanoi, että suolataanhan tietkin.
        Mutta taitaa olla eri juttu.

        Mutta suola pysäyttäisi hiivan toiminnan?
        Kun teen taikinan, laitan veteen ripauksen suolaa ja sitten liotan hiivan.
        Eikö tämän sitten pitäisi vaikuttaa takinan nousuun?

        On taikinan teko aikamoista kemiaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisin rakastaa sinua

      Ja olla sinulle se oikea... Rakastan sinua 💗💗💗
      Ikävä
      26
      4111
    2. Vain vasemmistolaiset rakennemuutokset pelastavat Suomen

      Kansaa on ankeutettu viimeiset 30+ vuotta porvarillisella minäminä-talouspolitiikalla, jossa tavalliselta kansalta on ot
      Maailman menoa
      132
      3997
    3. Tiedätkö mihin

      Ominaisuuksiin rakastuin sinussa?
      Ikävä
      58
      3574
    4. Purra on kantanut vastuuta täyden kympin arvoisesti

      Luottoluokituksen lasku, ennätysvelat ja ennätystyöttömyys siitä muutamana esimerkkinä. Jatkakoon hän hyvin aloittamaans
      Maailman menoa
      20
      3445
    5. onko kaivattusi

      vaarallinen? :D
      Ikävä
      79
      3427
    6. Persut huutaa taas: "kato! muslimi!"

      Persut on lyhyessä ajassa ajaneet läpi kaksi työntekijöiden oikeuksien heikennystä, joita se on aiemmin vastustanut. Pe
      Maailman menoa
      63
      3290
    7. Pieni galluppi

      Mitäs lahjaa odotat joulupukilta.
      Ikävä
      81
      2866
    8. Olisiko sinulla

      Jonossa vaihtoehtoja, ehkä
      Ikävä
      54
      2785
    9. Mitä tuntemuksia

      Rakkaasi ääni herättää?
      Ikävä
      20
      2534
    10. Korjaamo suositus

      Vahva suositus Kumpulaisen korjaamolle vanhan 5-tien varrelta! Homma pelaa ja palvelu ykköslaatuista. Mukavaa kun tuli p
      Hyrynsalmi
      14
      2264
    Aihe