Koronaviruksen torjunta

Anonyymi

Kummallisen hiljaa on nuo persutkin olleet maahansaapuvista turisteista ja lomalaisista jotka palaavat koronan tartuntaalueilta . Ovat jättäneet torjunnan muiden tehtäväksi . Ensimmäiseksi pitäisi läänien ja maakuntien rajat sulkea turhalta liikenteeltä , ennen kuin on liian myöhäistä ja asettaa palaavat karanteeniin . Kohta alkaa kesämökkikausi ja Luviankin väkimäärä tuplaantuu kaksinkertaiseksi , kun Helsingin ja eteläsuomen juppikansa saapuu , saapuu heidän mukana myös koronavirus joka leviää kun ihmiset käyvät kaupoissa ja kunnan torilla kala ja ruokaostoksilla ja tapaavat tuttujaan ja sukulaisiaan julkisilla paikoilla . Terveysasemat ruuhkaantuvat entisestään vaikka nytkin on vaikea saada aikaa lääkärille , kun niitä ei vissiin liikaa ole , entä sitten kun ovien takana on jono kesäasukkaita ? Montako turhaa kuolemaa tulee kun lääkäriin ei pääse ajoissa eikä tarkempiin tutkimuksiin ? Tarpeen vaatiessa olisi otettava armeija apuun maakuntien rajoja vartioimaan , ei kai ne sotilaat siellä kasarmeilla lomalla ole ja kun sinne on menty kuuluu sen laitoksen riskeihin myös oma kuolema , eikä vain vihollisen tappaminen . Ne kymmenen miljadia maksavat lentokoneetkin voisi näissä oloissa unohtaa , kun ei entisilläkään mitään järkevää käyttöä ole ollut viimeisen 80vuoden aikana , ei niillä voi edes pandemiaa ja koronavirusta tuhota . Parempi käyttää nekin rahat kansalaisten hyväksi ja elvyttää taloutta tulevina vuosina . Kyllä armeijan kapiaiset voivat aivan hyvin lennellä rajoja valvomassa vaikka Saab-Safiireilla ovat huomattavasti halvempia , varmatoimisia ja eivät paljon saastuta , vähäpäästöisiä .

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eikai persujen järki riitä muuhun kuin mölyämisees, nyt kun ketään ei kiinosta turvapaikan hakijat mersu persut on hiljaa.

    • Anonyymi

      Pysyykö eristys ja turvavälit näin epidemian aikana?

      • Anonyymi

        Kyllä olisi parasta pysyä , koittaa muuten hautaustoimistoille kulta-aika , taisi olla sittenkin viisas päätös kun hautausmaata laajennettiin taannoin . Laitakarin parlamenttikin kokoontuu nyt niin että autot on ympyriäisessä ringissä tai tiiliskiven muotoisessa muodostelmassa laiturilla ja sieltä huutelevat toisilleen turvallisen matkan päästä minimissään kaksi metriä ettei sylki roisku kaverin auton ikkunaan tai oveen .


    • Anonyymi

      No niin , nyt näytti ensimmäiset pääkaupunkiseudun jupit saapuvan mökeilleen . Paljon oli ruokaa , viiniä ja juomia mukana , varmaan koronavirus myös . Toivottavasti pysyvät mökeillään eivätkä lähde tartuttamaan kylille . Se siitä sitten saatiin kun Uudenmaan rajat avattiin . Tosin eläkevakuutusyhtiöt varmaan kiittävät kun eläkevastuut vähenevät kun jo pörssikurssitkin ovat romahtaneet ja rahaa ei enää virtaa sisälle entiseen malliin .

    • Anonyymi

      Satakunnan Kansassa 20/4 kerrottiin Eurajoella olevan 5 kpl varmistettuja koronavirus tartuntoja . Onkohan ne tai osa täällä Eurajoen pohjoisasassa Luvialla ?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      119
      1858
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1620
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1442
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe