Uusi kirja Muhoksen historiasta

Anonyymi

Kylällä kohistaan, että maaliskuulla on ilmestynyt uusi kirja Muhoksen muinaisesta historiasta. Kehutaan kovasti sen yksityiskohtaisista paljastuksista. Tietääkö kukaan sen nimeä ja mistä saa ostaa?

6

104

  Vastaukset

  • Sen verran tietoa,että vuosituhansien takaista ennen julkaisematonta tietoa runsaine kuvineen. Jokaisen muhoskodin hyllyyn ansaitsee sijan.

   • Kyseessä on kolmen kirjan kirjasarjan ensimmäinen osa. Sarja käsittelee Muhoksen ja Oulujokilaakson historiaa alkaen aikojen alusta aina tähän päivään saakka. Nyt julkaistu ensimmäinen osa kertoo Muhoksen erittäin rikkaslöytöisestä kivikauden asutuksesta sekä siihen liittyvistä kielitieteilijöiden löydöksistä, jotka osoittavat pohjoisen turkiksia välittäneen kauppaketjun olleen vakiintunut Oulujokivarteen ja Perämeren rannikolle lähes 3000 vuotta sitten. Muhoksen ja Oulujokivarren historiaan kuuluvat myös kalevalaiset runokertomukset, niiden 4000 vuotta vanha syntyhistoria ja matka Vienan-Perämeren alueelle. Kirjassa on myös laaja kuvaus Isovihan aikana Pietari Suuren organisoimasta satojen lasten sieppauksista kansainvälisille orjamarkkinoille. Oulujokivarressa Isovihan jälkeen kaikki orjamarkkinoille joutuneet lapset kirjattiin käräjäpöytäkirjoihin, joten lasten nimet ja perheet, joista heidät on siepattu, ovat tiedossa. Kirja on lainattavissa Muhoksen kirjastosta, mahdollisesti myös muista Oulujokivarren kirjastoista.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kyseessä on kolmen kirjan kirjasarjan ensimmäinen osa. Sarja käsittelee Muhoksen ja Oulujokilaakson historiaa alkaen aikojen alusta aina tähän päivään saakka. Nyt julkaistu ensimmäinen osa kertoo Muhoksen erittäin rikkaslöytöisestä kivikauden asutuksesta sekä siihen liittyvistä kielitieteilijöiden löydöksistä, jotka osoittavat pohjoisen turkiksia välittäneen kauppaketjun olleen vakiintunut Oulujokivarteen ja Perämeren rannikolle lähes 3000 vuotta sitten. Muhoksen ja Oulujokivarren historiaan kuuluvat myös kalevalaiset runokertomukset, niiden 4000 vuotta vanha syntyhistoria ja matka Vienan-Perämeren alueelle. Kirjassa on myös laaja kuvaus Isovihan aikana Pietari Suuren organisoimasta satojen lasten sieppauksista kansainvälisille orjamarkkinoille. Oulujokivarressa Isovihan jälkeen kaikki orjamarkkinoille joutuneet lapset kirjattiin käräjäpöytäkirjoihin, joten lasten nimet ja perheet, joista heidät on siepattu, ovat tiedossa. Kirja on lainattavissa Muhoksen kirjastosta, mahdollisesti myös muista Oulujokivarren kirjastoista.

    Nimi on mun muhos,jolla voi tsekata kirjastosta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nimi on mun muhos,jolla voi tsekata kirjastosta.

    Näkyi tulleen nettimyyntiin muhokseni.vilkas.shop
    Komeat kuvat kuulemma ja uutta tietoa vanhasta historiasta, joten joka kodin hyllykirja.


  • Kirjassa oletettavasti on kerrottu kyseisen alueen naisiin kohdistunut parisuhdeväkivaltatapaukset. Myöskin sellaiset, jotka ovat muuttaneet nuoruudessa alueelta pääkaupunkiseudulle.

   • mukaan lukien Kylmälänkylän naishakkaajat.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Avustettuja CoVid murhia ruotsissa?

   >> “Ruotsissa iäkkäiden koronapotilaiden kuolemia on joudutettu morfiinilla" – Sairaanhoitaja Sonja Aspinen kertoo järkyttävistä kokemuksistaan >> Yle
   Maailman menoa
   50
   3862
  2. Stefu ja Sofia voisi jo lopettaa Martinan kiusaamisen.

   Kaikki on jo nähty kummankin IG storyssa . Pari päivää viikossa selvinpäin ja sitten juomaan. Kaikki tuo esitys on vaan Martiinaa varten ja nyt jo voi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   182
   3566
  3. Sofia ja Stefu tarjoilijoina.

   Näkyy Sofian instastoryssa olevan video jossa Sofia ja Stepu tarjoilevat pöytiin Fyllaksessa. Stufun sisko antanut töitä?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   90
   2297
  4. S&S Instat kovin hiljaisena

   Onkohan siellä lyöty vetoa, kumpi pystyy olemaan pitempään ilman päivittelyä? Soffalla varmaan pää sauhuaa jo... 😂
   96
   1837
  5. Niko Ranta-Aho vihjaa perhehaaveistaan

   Miten voi olla, että tätä typerää rikollista paapotaan ja glorifioidaan joka tuutissa? Haastattelua annetaan ja otetaan sinne sun tänne. Ovatko kaikk
   58
   1792