miksi rahat loppuu heti?

Anonyymi

Ihminen duunissa kymmeniä vuosia ja kun 2 vk lomautus niin talous sekaisin?

10v duunissa niin kyllä sen tonnin vuodessa kerää helposti eli 10v niin 10 000€ jne eli missä se todellinen ongelma ihmisten elämässä? No kuluttavat kaiken ja vieraidenkin rahat kilpaa eli velaksi elävät koko elämän???

Nyt näitä raukkoja pitää auttaa.... En auta! Omamoka ja haistaite!

9

85

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kuka haluaa käyttää niitä säästöjä elämiseen.

      toiseksi, nyt kun ole vanha ja pitää aina varautua kuolemaan, otin kaikki rahat aina firman tilikauden lopussa ulos , tammikuun aikana.
      Nuorempana meillä oli aivan kaikki rahat sijoutettuja ja yllättävissä menoissa piti ottaa aina rahaa. Ei edes autoa nykyaikanakaan kannata ostaa omalla rahalla, kun rahaa saa 1-2 % korolla ja se tuottaa 5-25 % helposti.

    • Anonyymi

      Kukaan ei puhu että ainakin entisen tartuntalain mukaan hoito ja lääkkeet ilmaisia

    • Anonyymi

      Tässä sen näkee ihmisten taloudenpidon mallin. Status on tärkein, uusi auto pitää olla, matkustellaan sinne tänne, näytetään kuinka on elintasoa. Sitten tulee korona, joka sotkeen velalla eläjien pramean kulissin. Tosiaan kaksi viikkoa riitti ja valtiota ja kuntia jo huudetaan apuun. Voi voi.

      • Anonyymi

        Näin se tahtoo mennä. Ikävä juttu, miten jonkin viimeisen 15 vuoden aikana on lisääntynyt elintaso-nokittelu.

        Suomessa on kyllä oikeasti varakkaita, joille elintaso on aivan oikeutettu, mutta moni ns. duunari-asemassa haluaa vastaavaa. Kultaa ja kuukiviä. Loppujenlopuksi siitä ei ole kuin haittaa.


    • Anonyymi

      Aloittaja kirjoittaa ihan aiheesta.
      Itse olen eläkkeellä mutta kun ihmisten puheita kuuntelee niin monet kamppailevat aika pienellä palkalla.
      Elintasoon nähden pienipalkkaiset ovat aika ahtaalla Suomessa, eläminen ei ole halpaa, vuokrat ovat kalliita jne.
      Lyhytkin aika ilman tuloja voi heilauttaa ikävästi pienempituloisia ihmisiä.

      Keskituloiset ja köyhemmät tämän ymmärtävät, rikkaat eivät välttämättä edes halua ymmärtää sitä että ei kaikilla ole helppoa.

    • Anonyymi

      Tällä vuosituhannella on tapahtunut niin sanottu digiloikka, joka on uskoakseni jo nyt aiheuttanut vakavaa eriarvoistumista, ja uskon, että pahin on vasta edessä.

      Vielä 1990-luvulla köyhä tai pienituloinen ihminen saattoi käydä puhelinkopissa soittamassa harvat ja muutaman minuutin mittaiset puhelunsa läheisessä puhelinkopissa. Minuuttihinta oli markan, noin 20 senttiä nykyrahassa, mutta jos puhui kuukaudessa vain 20 minuuttia, niin hintaakin tuli vain 20 markkaa, eli noin neljä euroa.

      Sitten matkapuhelimet tulivat tavallisen kansan ulottuville. Kun puhelinkopit lakkautettiin, niin ihmiset joutuivat ostamaan laitteensa itse. Hyvä puhelin, jollaisia lähes kaikki puhelimet olivat tulloin, olivat laadukkaita, ja osa niistä on jopa vieläkin käyttökelpoisia. Liittymämaksusta tuli pakollinen, mutta puhelut olivat jo yli puolta halvempia. Helppous toisin voi houkuttaa ihmisiä soittamaan enemmänkin. Prepaid-liittymien tultua ihmiset saattoivat nyt myös puhua ilman liittymämaksun pakkoa, mikä ei sinänsä ole kovin kannattamatonta.

      Sitten tulivat älypuhelimet, jotka voivat teoriassa kestää jopa 10 vuotta, mutta se ei ole taattua. Laite on kallis, se on ostettava tavalliseen matkapuhelimeen nähden usein, ja saadakseen siitä kunnollista hyötyä, on hankittava liittymä, jonka kuukausimaksu on yli 20 euroa. Suurempi raaka-ainemäärä ja tiheämpi lataustiheys myös kuluttavat enemmän energiaa ja rasittavat enemmän luontoa. Ilmastonmuutoksen torjumisen kannalta älypuhelinten yleistyminen on todella huono diili. Köyhälle tai pienituloiselle se on vielä huonompi. Noin kahdesta eurosta on loikattu yli 20:n euron kuukausikulutukseen. Kymmenessä vuodessa puhelinkopin kohtuukäyttäjä selvisi 80 eurolla. Nykyisin älypuhelimen käyttäjältä menee noin 3000 euroa kymmenessä vuodessa, useimmilla jopa vieläkin enemmän.

      Älypuhelin ei edes tuo kovin suurta vastinetta rahoille. Jos köyhä tai pienituloinen ihminen asuu lähellä kirjastoa, niin hän voi käyttää Internetiä tarpeellisen tiedon hakemiseen ilmaiseksi. Kartat ja uutisetkin näkee vielä nykyäänkin ilman Internetiä paperipainoksista. Useimmista tavallisista ja kestävistä matkapuhelimista löytyvät perustyökalut ajanhallintaan ja laskentaan. Kannattaako näistä lisäominaisuuksista maksaa yli 10 euroa kuukaudessa, eli yli 120 euroa vuodessa? Uskon, että suurimman osan ihmisistä ei kannata.

      Nyt myös kirjoja, musiikkia, elokuvia ja pelejä ollaan siirtämässä tarjottavaksi suurimmaksi osaksi pilvipalveluissa. Tämäkin on suuri uhka köyhille ja pienituloisille ihmisille. 30 vuotta sitten kaiken sai ostettua fyysisinä kopioina, joilla oli vaihtoarvo. Se henkilö, joka omistaa kirjoja, VHS-kasetteja, levykkeitä, CD-, DVD-, ja Blu-ray-levyjä, voi myöhemmin myydä kulttuurituotteensa ja muuttaa sen jälleen rahaksi. Harvinaisimmista painoksista voi saada jopa moninkertaisen määrän rahaa, minkä on aikoinaan tuotteeseen sijoittanut. Sen sijaan pilvipalveluiden kehittäjät tekivät sen, mistä suomalaisessa mytologiassa haaveiltiin jo vuosisatoja sitten: He keksivät viimein sammon! Pilvipalveluissa tuotetta voidaan tarjota rajattomat määrät, mikä on toisaalta hyvä asia. Se, mikä on huono asia, on se, että tämä lakkauttaa vaihtoarvon merkityksen kokonaan. Tuotetta ei voi jälleenmyydä, ja vaikka sen voisikin, niin siitä voi saada korkeintaan vain sen verran kuin siitä on maksanutkin. Jos sijoitat kuukausimaksullisiin palveluihin esimerkiksi 10 euroa kuukaudessa, niin rahoja ei voi enää mitenkään saada takaisin. Ne jäävät lopullisesti rikkaimpien kirstuihin. Pilvipalvelut tulevat siis jatkuvasti kiihdyttämään rahavirtojen kanavoitumista köyhiltä rikkaille, eli kapitalismi hurjistuu koko ajan rajummaksi.

      Nyt meidän on aika pysähtyä miettimään. Pilvipalvelut ovat sinänsä hyvä keksintö, mutta niiden tarjoaminen tulisi pitää vain vaihtoehtona, kuten vuosituhannen alkuvaiheessa tehtiin. Tuotantoa tulisi nyt palauttaa takaisin fyysisiin kopioihin. Näin saataisiin tasapainotettua kapitalismin ja luonnon välistä ristiriitaa: Ei tuotettaisi liikaa fyysistä tavaraa, mutta toisaalta ei painostettaisi köyhiä ja pienituloisia maksamaan "pohjattomaan kassaan". Fyysisten kopioiden tuotannossa tulisi jatkossa keskittyä enemmän laatuun: Jos esimerkiksi DVD- ja Blu-ray-levyt painettaisiin jatkossa M-DISC-levyillä, niin saataisiin selvästi pienennettyä raaka-aineiden käyttöä ja tarve ottaa uusintapainoksia vähenisi dramaattisesti, koska tuotteen elinikä nousisi noin 50–500 vuodesta noin 1000:n vuoteen. Tulevaisuudessa HVD-levyjen julkaisu voitaisiin aloittaa suoraan M-DISC-standardia hyödyntäen.

    • Anonyymi

      Aina perseaukisia on myös Arkadianmäellä valittu viime vaaleissa, ei siis minkäänlaista egonomin solua saanut mamilta?

      • Anonyymi

        Taitaa siellä demareittenkin joukossa olevan oikein "talousneroja", jotka on nyt päättämässä meidän asioista. Velalla vaan mällätään vailla huolta huomisesta. Ei ne muista sitä vanhaa sanontaa: "Veli velkaa ottaessa, veljenpoika maksaessa"


    • Anonyymi

      Aloituksessa mainitun pitkään töissä olleen henkilön tilalle voi vaihtaa myös yrittäjän. Aivan yhtä surkeaa valmistautumista poikkeustilanteeseen. Rahat loppu jo parin kuukauden jälkeen ja konkurssi uhkaa.
      Tietysti yrittäjällä on se ero tyhjätaskuun duunariin, että vaikka yritys kaatuu osittain itse aiheutettuun kassakriisiin, ei se välttämättä näy yrittäjän omassa taloudessa. Yrityksen kassa kun on imetty henkilökohtaiseksi varallisuudeksi. Yrittäjällä on vielä tässä kassakriisissä se hopeareunus, että tappioiden sosialisoiminen näyttää tulevan monen kuiviin imetyn yrityksen pelastukseksi...jolloin kohta tämän rahantekokoneen kassaa voidaan alkaa taas tyhjentää yrittäjän tuloksi. Kriisistä ei opita mitään ja kassassa pidetään rahaa korkeintaan 2 kk kiinteille menoille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      487
      5053
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1782
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      96
      1526
    4. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      23
      1407
    5. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1389
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      54
      1307
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1105
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      1040
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      915
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      62
      914
    Aihe