En ymmärrä tai hyväksy maailman tilannetta

Anonyymi

En saa enää nukutuksi lainkaan kun itken sitä miten minä ja kaikki ovat menettäneet sen maailman mikä meillä vielä kuukausi sitten oli. Se ei koskaan enää tule takaisin tajuaa kai tuon jokainen. Pelkään myös mitä teen itselleni jos tulee ulkonaliikkumiskielto. Olen menossa päivittäin jopa yli 10 tuntia ympäriinsä esim. pyöräilemässä. En pysty olemaan kuin muutaman tunnin sisällä ja alkaa jo ahdistaa. Alan hyppiä ympäri, huutaa ja kiroissa ja lopulta hakata päätä seinään. Tuo koituisi kohtalokseni.

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Otahan nyt rauhallisesti. Jos tuollainen tilanne on jatkunut pitkään niin tarvitset ehdottomasti rauhoittavan lääkityksen, kuulostaa että käyt aivan ylikierroksilla yötä päivää. Siihenkin on joku syy joka pitäisi selvittää. Terve ihminen ei liiku noin paljon, ei edes jaksa.

    • Anonyymi

      Et ole ainoa jota ottaa päähän tämä tilanne. Se tulee kuitenkin menemään ohi nopeammin kuin nyt oletetaan. Rajoitukset tullaan purkamaan aikaisemmin. Maailma ei ole loppunut eikä mennyt mihinkään. Kohta kaupat ja kahvilat ja kirjastot ovat taas auki ja busseissa on tungosta aamuruuhkassa.

      Olen lääkevastainen. Psyykenlääkkeet, kaikki niistä, aiheuttavat jatkuvasssa käytössä paljon harmia. Tilapäisessä ahdingossa ne kuitenkin voivat auttaa eivätkä haitat pääse merkittäviksi. Jos oloasi yhtään helpottaa niin voisit mennä terveyskeskukseen kysymään tilapäiskäyttöön jotain mietoa rauhoittavaa, bentsodiatsepiinia esimerkiksi. Mutta vain siksi kunnes tämä poikkeustilanne menee ohi.

      Ja ulkona pyöräilyähän ei kukaan kiellä, joten olet siinä onnekkaassa asemassa. Nyt vain on niin typerä maailmanlopuntunnelma kaikilla - mielestäni aivan AIHEETON - että kun menee ulos näkyy vain tympeitä naamoja. Nyt kun nimenomaan pitäisi tervehtiä vastaantulijoita, vaikka vähän kauempaakin.

      Tsemppiä sinulle. Aika on puolellasi. Ajattele sitä Einsteinin suhteellisuusteoriaa, jonka mukaan kaikki tapahtuu NYT. Siis NYT jo tämä
      koronakriisi turhine paniikkeineen on mennyt ohi. Emme vain ymmärrä sitä, koska ihmisälymme on niin rajallinen :)

      • Anonyymi

        Ja yksi syy miksi tämä on meille niin järkyttävää, on että olemme eläneet lintukodossa. Muu maailma kärsii jatkuvasti erilaisista yhteiskunnan ja luonnon mullistuksista kuten sodista, luonnonkatastrofeista ja syvästä köyhyydestä. Siellä ei ole sellaista perusturvallisuutta kuin täällä. Ei tarvitse mennä kuin muutama sata kilsaa itäänpäin niin näkee jo aivan toisenlaisen maailman....

        Joten jos jotain siitä kaikesta tulee välillä tännekin, niin ei sen pitäisi olla meille niin iso asia. Mutta tietysti hermostuttaa. Se on ihan luonnollista, joten reaktiosi ovat ymmärrettäviä... Sinuna harkitsisin sitä bentsoa, ja en tarkoita tätä suosituksena ruveta jatkuvasti käyttämään, eikä isoja annoksia, koska jo miniannos silloin tällöin otettuna voisi auttaa jos koet noin suurta fyysistä levottomuutta.

        Kannattaa koettaa käydä jossain kioskilla tai kaupassa ainakin joka päivä. Ja vaihtaa pari sanaa jonkun kanssa siellä. Se muistuttaa normaalin maailman olemassalosta. Olen aika eri mieltä siitä miten nämä tiedottamiset ja suositukset on viranomaisten taholta tehty. Pitäisi ottaa huomioon ihmisten mielenterveys ja koettaa pitää yllä sosiaalisen kohtaamisen paikkoja, vaikka rajoitetulla osallistujamäärällä.


      • Anonyymi

        Puhut asiaa.

        On hyvä olla varovainen, mutta ei harhaisen pelokas.

        Suuri syyllinen on media. Vähentäkää näiden käyttöä, niin ahdistus lievenee.


    • Anonyymi

      Bentsodiatsepiineja ei nykyään enää kirjoiteta, vaikka toimisivat. Ketipinoria saa keneltä tahansa jolla on oikeus lääkkeitä kirjoittaa. Sen kanssa et varmasti pyöräile ilman onnettomuuksia.
      Varsinkin nyt resurssit ovat niin tiukoilla, että apua tuskin saat muita kuin neurolepteja.

      • Anonyymi

        No en tiedä. Suosittelin tuossa bentsoja. Kyllä niitä pitäisi saada aloittajan kuvaamaan ahdistukseen, kun selittää. Ja kun lääkärit tietävät, että koronatilanne aiheuttaa kaikille ylimääräistä ahdistusta.

        Neurolepteja en suosittele. Niiden vaikutusmekanismi on aivan erilainen kuin bentsojen. Pikkuannos niissäkin voi kyllä lievittää ahdistusta. Ahdistukseen kirjoitettavat neuroleptiannokset ovat kymmenesosa siitä mitä psykooseihin.Neuroleptien yksi "haittavaikutus" (lievä ilmaus) on että ne tuhoavat aivosoluja. Tämähän on tieteellisesti todettu asia.

        Kyllä aloittaja saa bentsoja, kun pyytää. Unilääke voisi tässä tilanteessa myös olla hyvä. Pitemmässä käytössä nekin ovat haitallisia, heikentävät syvää unta, mutta tilapäiseen rauhoittumiseen ja sitä kautta nukahtamiseen kyllä tehoavat.

        Mielialalääkkeitä määrätään unettomuuteen murto-osa siitä annoksesta mitä depressioon, ja eräs lääkäri sanoi, että esim. mirtatsapiinista monille toimii unettomuuteen vielä pienempi annos kuin se neljäsosa (siis NELJÄSOSA) 15 mg tablettia mitä hän määrää. Enemmän ei siis ole aina parempi. Sama juttu kuin melatoniinissa: siinä tehokkain annos on 1 mg eikä 5 mitä yleisimmin myydään. Melatoniinin kehittäneet tutkijat ovat turhautuneita, kun ihmiset ostavat aina vain isompia annoksia, vaikka ne tehoavat huonommin. He koettavat aina välillä muistuttaa, että melatoniinia pitäisi käyttää vain 1 mg, mutta ei heitä kuunnella, koska ihmisille on intuitiivisesti selvempää, ja placebokin toimii paremmin, kun syö jotain lääkettä isomman annoksen.

        En kyllä meinaa uskoa, että olen tässä vastaamassa jollekin, että käytä ahdistukseen lääkettä. Ei tosiaan. Se on vain tilapäisapu ja huono sellainen. Yhteiskunnan taholta pitäisi tulla muutos tähän linjaan, jossa yksinäiset jätetään yksin ja ahdistusta lisätään oikein kuormakaupalla, epämääräisillä maailmanlopun uhkakuvilla.


    • Anonyymi

      etkös sä kirjota joka päivä että sua kiusataan kaikkialla? nyt ei kiusata ku et mee minnekkään eikö ole sitten sekään hyvä ?

    • Anonyymi

      Minulla (ei ap), jota kiusataan kaikkialla yleensä on hyvä, kun nyt saa luvan kanssa olla rauhassa kotona. Toki pelkään, että talouden lamaantuminen johtaa levottomuuksiin ja sotaan (maailman laajuiseen!) ja tulen olemaan ensimmäisten lahdattavien joukossa. Minut tullaan ottamaan "sairaalaan" ja tappamaan ja omaisilleni tullaan ilmoittamaan, että kuolin koronaan. Siinä tosin yhteiskunta tekisi virheen, sillä koska koko elämäni on ollut yhtä kriisiä ja poikkeustilaa, tämä tilanne järkyttää ja ahdistaa minua vähemmän kuin ns. tavallista ihmistä. Toimintakykyni ja mielialalani säilyy parempana kuin heillä.

      • Anonyymi

        Yhteiskunta siis tekisi virheen, koska elämänkatsomukseni myötä olen ikäni varautunut tällaisiin "maailmanloppuihin" ja minulla on siksi taitoja, joita ei kaikilla nykyajan kansalaisilla ole. Minut kannattaisi säästää, mutta saa nähdä, pystyvätkö yhteiskunnalliset tahot arvoani ymmärtämään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yhteiskunta siis tekisi virheen, koska elämänkatsomukseni myötä olen ikäni varautunut tällaisiin "maailmanloppuihin" ja minulla on siksi taitoja, joita ei kaikilla nykyajan kansalaisilla ole. Minut kannattaisi säästää, mutta saa nähdä, pystyvätkö yhteiskunnalliset tahot arvoani ymmärtämään.

        Myös minä en saanut kriisipuhelimsta 5 vuotta sitten tukea kun joku väitti koko elämäni olleen kriisiä, joten minullla ei kuulemma voi ollla kriisiä, n iin eipä kai ole nytkään.

        "poiuytrfghj"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Myös minä en saanut kriisipuhelimsta 5 vuotta sitten tukea kun joku väitti koko elämäni olleen kriisiä, joten minullla ei kuulemma voi ollla kriisiä, n iin eipä kai ole nytkään.

        "poiuytrfghj"

        Tilanne ei vaikuta toimintakykyyni tai mielialaani mihinkään suuntaan.

        "poiuytrfghj"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tilanne ei vaikuta toimintakykyyni tai mielialaani mihinkään suuntaan.

        "poiuytrfghj"

        Minä myös olen aina uskonut ylllätysten väistämättömyyteen maailmassa. Joten en liiemmin ihmettele tilannetta
        "poiuytrfdfghj"


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2251
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1958
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1918
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1720
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1173
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe