Ruotsin malli ja korona

Anonyymi

On otettava käyttöön Ruotsin malli.
Ruotsi on rakenteeltaan monin tavoin Suomen kaltainen maa. Siellä homma hoituu järkevästi. Siellä on yhteiskunta, koulut ja liikkeet auki, taloutta ei ajeta alas vaikka se hiipuukin. Siellä annetaan koronan levitä tasaisesti ja hallitusti lähinnä koulujen/ nuorison kautta. Tarvittaessa ohjeita tiukennetaan mutta vain tarvittaessa.

Näin saadaan mahdollisimman laaja immuniteetti (= laumasuoja,katso termi netistä) tulevaa ajatellen eli tulevat korona-aallot tulevat lievempinä. Jos talous ajetaan alas, kuten Suomessa, niin silloin täällä ei toimi mikään. Ei edes tärkeä terveydenhoito puhumattakaan ihmisten mielenterveydestä.
Ainoastaan velkaantuminen toimii ja korona kukkii.

Jatkuva eristäytyminen ei todellakaan onnistu. Hallituksen valitsemalla linjalla tapauksen hoito kestää 28 vuotta. Montako vuotta Sinä olet valmis elämään eristyksissä muista ihmisistä ja harrastuksista? Varsinkin kun se on usein turhaa tai paremminkin haitallista, hyvin haitallista. Kuolettavaa rapistumista.

Nykyiset rajoitukset kaikille kuuluvat riskiryhmille ja heidän sekä heidän läheisensä on otettava asia hyvin vakavasti, kuoleman vakavasti.
Monella ikääntyneellä elämä on jo nähtynä ja ajatus elämän viimeisistä vuosista eristyksissä ei toimi.
Kun kuolee kuitenkin kohta, niin mieluummin loppuun asti eläen, ei eristyksissä kituen. Ymmärrän heitä hyvin. Tsemppiä heille.

Oman koronatartunnan otan vastaan niin pian kuin suinkin, vaikka hallitusti suihkeena sieraimiin. Pari viikkoa sen jälkeen olen immuuni, en toimi tartuttajana ja koen tehneeni kansalaisvelvollisuuteni.

Kuolemia tulee joka tapauksessa paljon, 10.000- 100.000 . Niiltä ei voi välttyä vaikka halua olisikin. Kaikki hallituksen ratkaisut "aiheuttavat" kuolemia. Valittavissa on vain huonoja tai vielä huonompia ratkaisuja mutta ratkaisuja on tehtävä.

Tärkein ja niin turhin yksittäinen menehtyjä on talous. Hallituksella on pää pensaassa.
On toimittava tosiasioiden perusteella. Lähettäkää asiasta terveistet päättäjille.

25

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ai arvelit siis esiintyä jonkinlaisena Jumalan sijaisena ja määritellä miten pitkän elämän muut saavat elää. Sinä olet yhdenlainen löyhkä ja sinuahan tämä ei tietysti koske. Et tarvitse mitään kummempia perusteluja vaan päätät sen ihan vaan lonkalta.

      Ymmärrät kai, että kaltaisesi "mengelet" eivät ole erityisen suosittuja kansan keskuudessa. Siksi suosittelenkin, että pidät kärsäsi kiinni noista ajatuksistasi, tuolla kahvipöydissä ja kauppakäytävillä. Muuten saattaa olla, että nenääsi sattuu hyvin ikävästi ja pitkään.

    • Tahallinen tartuttaminen ei toimi, koska terveydenhuollolla ei ole kapasiteettia antaa tehohoitoa noin monelle jos kaikki sairastuvat kertarysäyksellä. Tulee enemmän kuolonuhreja ja ihmishenkien pelastaminen on pääasia. Ja aloittajahan taitaa olla trolli muutenkin.

      • Anonyymi

        Koronalle on annettava lisää polttoainetta syöttäkää vanhukset ja sairaat koronalle


    • Anonyymi

      Katos nyt poikaa. Sullahan taitaa olla kusta päässä.

      "Monella ikääntyneellä elämä on jo nähtynä ja ajatus elämän viimeisistä vuosista eristyksissä ei toimi. "

      Mietipäs astmaatikkoa tai sytostaattihoidossa olevaa syöpäpotilasta. Vaikkapa nelikymppistä äitä jolla on muutama lapsi. Jokunen heistä vielä alle kouluikäinen. Pystytkö kuvittelemaan tilanteen jos eristykset puretaan ja taudin annetaan levitä? Et pysty, koska sinä olet imbesilli.
      Jonakin päivänä sinä sairastut vakavasti. Älä kuitenkaan mene hakemaan apua vaan odota kunnes kuolema sinut niittaa. Olet vain yksi kuluerä suomalaisessa talousjärjestelmässä ja joudat siis mennä.
      Hyvästi!

    • 16.3. Iltasanomat kirjoittaa, että juuri tämä laumasuojan hankkiminen on Suomenkin strategia. Riskiryhmät suojataan, mutta muu väestö ottaa epidemian vastaan ja hankkii itselleen immuniteetin.

      • 16.3. on tietysti jo muinaishistoriaa nopeasti muuttuneissa tilanteissa.


      • Anonyymi
        JokaAlanAsiantuntija kirjoitti:

        16.3. on tietysti jo muinaishistoriaa nopeasti muuttuneissa tilanteissa.

        Ruotsissa Malmössä varmaan tekee terää korona kun saa matut sairastella rauhassa kun pelstushenkiilökunnalla ei ole kaikkialle asiaa! Varmaan ei harmita ambulanssiporukkaa kun ei matulähiöön tarvitse mennä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ruotsissa Malmössä varmaan tekee terää korona kun saa matut sairastella rauhassa kun pelstushenkiilökunnalla ei ole kaikkialle asiaa! Varmaan ei harmita ambulanssiporukkaa kun ei matulähiöön tarvitse mennä.

        Tuölleenhan noita matuja saisi harvennettua kun antaa mellastaa ghetossaan ja korona hoitaa loput.

        "markkinat"


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tuölleenhan noita matuja saisi harvennettua kun antaa mellastaa ghetossaan ja korona hoitaa loput.

        "markkinat"

        Kirjoituksesi lähentelee taas kerran rikoksen rajoja, kun puhut vähemmistöjen harventamisesta hyvänä asiana.


      • Anonyymi
        JokaAlanAsiantuntija kirjoitti:

        Kirjoituksesi lähentelee taas kerran rikoksen rajoja, kun puhut vähemmistöjen harventamisesta hyvänä asiana.

        Eikös ne itse sen aiheuta kun eivät laske ambulansseja ja poliiseja sinne ghettoonsa vaan ampuvat ja kivittävät, ja se lienee sen merkki ettei apua kaivata!
        Sama tilanne on Ranskassa että ghetot on sulkeutneet!
        Minusta ne itse haluaa harvennuksen tapahtuvan. Surkutellakko pitäisi?


    • Suomessa tartuntojen villi lisääntyminen on jo saatu kuriin, Ruotsissa tilanne taas näyttää huolestuttavammalta. Lisäksi Iltasanomat kirjoittaa, että Ruotsinkin talous kärsii joka tapauksessa.

      • Anonyymi

        Antaa matujen muhia omissa liemissään.

        "markkinat"


      • Anonyymi kirjoitti:

        Antaa matujen muhia omissa liemissään.

        "markkinat"

        Ruotsalaiset on ruotsalaisia eikä mitään mattoja.


    • Ruotsissa työskentelevä suomslaishoitaja sanoo Iltalehdessä, että tilanne menee Ruotsissa erittäin huonoksi. Viestiä Suomeen, että laittakaa Ruotsin raja kiinni ja heti.

    • Anonyymi

      Näin ennen Ruotsissa asuneena pitänee sanoa, että Ruotsi on maana aika erilainen kuin Suomi. Suomalainen on tottunut kieltoihin ja käskyihin. Suomalainen ottaa lakin nöyrästi käteensä ja tottelee. Se mitä ylhäältä tulee, se on laki. Kun taas Ruotsissa ei toimita näin. Tällaiselle ei ole minkäänlaisia perinteitä ja Ruotsissa toimitaan kehotuksien kautta vetoamalla ihmisten järkeen.

      Joidenkin mielestä Ruotsin tapa toimia koronan kanssa on järjetöntä. Miksi ei voida koronaepidemian takia vain määrätä tiettyjä kieltoja voimaan. Niitä ei määrätä siksi, että sellainen ei kuulu kulttuuriin. Ruotsin esivalta on kyllä KEHOTTANUT VAKAVASTI pysymään kotona ja välttämää isompia kokouksia, mutta mitään sellaista määräystä ei ikinä saada aikaan kuin vaikkapa Tukholman läänin sulkeminen kuten Uusimaa suljettiin.

      Koulujakaan ei ainakaan vielä ole pantu kiinni, sillä jos koulut lätkäistäisiin nyt kiinni niin Rinkebyssä ja Rosengårdissa ja kymmenissä muissa mamulähiöissä olisi tuhansittain joutilaita uusruotsalaisnuorukaisia, joilla ei ole mitään tekemistä. Kun he notkuvat keskenään kaduilla, jossa ei ole aikuisia, niin nuorukaisille saattaa tulla mieleen mitä tahansa älytöntä. Esimerkiksi ryöstely tai jättimäinen autojen polttelu. Ruotsin johto joutuu ottamaan siis tämänkin asian huomioon, Suomen ei tarvitse.

      Suomessa on siis helppo tehdä radikaaleja päätöksiä, kuten nyt sulkea Uusimaa. Ihmiset tottelevat eikä monikaan kyseenalaista asiaa. Ruotsissa asiasta syntyisi valtava rähinä eikä poliisilla olisi mitään resursseja valvoa Tukholman ulosmenoteitä.

      • Anonyymi

        Minä tiedän ettei Ruotsissa ole koronaa.

        "markkinat"


    • Ruotsi muuttaa linjaa koronan suhteen, jo hallitukselle poikkeustilavaltuuksia säädetään. Koronalle annettiin vaan siellä vähän Suomea enemmän etumatkaa vatuloimalla.

      • Käsittämätöntä jahkailua Ruotsissa. Valtiopäivät kieltäytyy antamasta hallitukselle poikkeusvaltuuksia vaan samalla lepsulla meiningillä ilmeisesti jatketaan.


    • Jussi Halla-Aho kirjoittaa, täysin asiaa:

      "Nykyinen tilanne lienee täysin uniikki. Suomea uhkaa katovuosi, koska – riippuen siitä keneltä kysytään – suomalaiset joko eivät viitsi tehdä istutuksia ja korjata satoa tai viljelijät eivät halua suomalaisia pelloilleen tekemään näitä töitä."

      Maassa on satojatuhansia työttömiä, mutta heidän joukostaan ei löydy 1500 työntekijää.

      Jussi suosittelee lakimuutosta, missä lomautettu tai työtön saisi mennä työhön maatiloille menettämättä työttömyysetuuttaan, mutta pelkäänpä, että tämäkään kannustin ei riitä. Valtion pitää tarttua niskasta kiinni ja viedä työtön pellon ääreen.

      • Väärä ketju, sori.


      • Anonyymi
        JokaAlanAsiantuntija kirjoitti:

        Väärä ketju, sori.

        Tuossa se nähdään kun on aina persut mielessä siin sitä suoltaa sitten jokapaikkaan sitä persu, persu, persut sitä ja tätä! Otahan pankko lääkkeesi.

        "markkinat"


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tuossa se nähdään kun on aina persut mielessä siin sitä suoltaa sitten jokapaikkaan sitä persu, persu, persut sitä ja tätä! Otahan pankko lääkkeesi.

        "markkinat"

        Niinhän se Nykäsen Mattikin sano jotta persuthan ne on aina mielessä mutta hypätään nyt ensin. 😁


    • JokaAlanAsiantuntija

      Suomen sairaaloissa varaudutaan jo varasteluun. Johan Joensuun sairaalasta joku varasti vessoista käsidesit.

      • Anonyymi

        Oliko persut asialla? Et muistanut syyllistää, unohtui.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5399
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3477
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1602
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      197
      1521
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1023
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      789
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    Aihe