Tietoturva on näennäistä.

Anonyymi

Meillä on eri tapoja yrittää ehkäistä vakoilua: VPN, proxy, HOSTS-blokkaus jne. Yksi asia silti saattaa saattaa jäädä huomaamatta, mikä vuotaa kaiken mitä teet verkossa. Jos käytössäsi on älyTV, esim. PC:n monitorina, siinä tapahtuvaa voidaan seurata jatkuvasti, josta usea valmistajat ja palveluntuottaja onkin paljastunut. Kun asennat älyTV:hen eri ohjelmia, kuten Youtuben, Netflixin, Facebookin jne jne jne, tai kun rekisteröidyt vaikka LG:n tai Samsungin käyttäjäksi TV:n alkuasetuksissa, kaikki nämä kykenee keräämään tietoa TV:si ruudulta. Ongelmana ei ole pelkästään hakkerointi, vaan ihan systemaattinen seuraaminen suurten brändien yms. taholta.

Puhelintakin vakoillaan. Silloin tällöin epäuskoiset väittää, että sitä ei kuunnella, mutta minulla on käytännön kokemusta tästä. Puhuin kaverini kanssa puhelimessa ja yhden kerran mainitsin muuttavani. Noin. 15 minuutin päästä huomasin eri sivustoilla useita muuttofirmojen ja pakettiautofirmojen mainoksia, jotka kaikenlisäksi oli minua lähellä olevia yrityksiä. Eli puhelinta kuunnellaan satavarmasti, sekä tiedetään tarkka sijainti.

Oma lukunsa on hakkerit, jotka murtaa laitteiden wifi-, BT- yms. suojaukset.

Tietoturvaa ei siis ole olemassa. Erilaiset normikeinot, kuten esim. käyttöjärjestelmien "yksityisyys"asetukset, ovat siis vain kosmeettisia ja antavat näennäisen turvallisuuden tunteen. Vaikka menet minkälaisen asetusten, VPN-palveluiden yms. mukaturvallisuusviidakon läpi mihin tahansa, niin tekemisesi nähdään. Siksi nykyään huolellisestikin salatut rikolliset toimet paljastuu nopeasti viranomaisille.

10

189

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kai viranomaistenkin rikokset paljastuvat kansalaisille.

      • Anonyymi

        Heillä on valvonta oikeus ja suojaavat kansalaisia laittomuuden touhuilta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Heillä on valvonta oikeus ja suojaavat kansalaisia laittomuuden touhuilta.

        Hauskaahan tästä tulee siinä kohtaa, kun valvonta kuluttaa 30% tuotetusta energiasta esim. 4 gigawattia: Suoraan veroista kerättävä tuokin joten ei ole ihme jos on hiukan kireä verotus joka ei koskaan laske.


    • Anonyymi

      Olen itsekin huomannut, että kun puhun puhelimessa niin seuraavaksi rupeaa tulemaan mainoksia sellaisista asioista, joista olen puhunut (mutta en googlettanut). Ymmärrän että markkinoinnissa käytetään Googlen ja sosiaalisen median hakuja, joka sekin on aika epäilyttävää, mutta jos todella pitää paikkansa, että kuunteluakin tapahtuu niin on kyllä aika pelottavaakin, vaikka ei tämä oma elämä olekaan kauheen kiinnostavaa. Jos haluavat kuulla mitä tein tänään ruuaksi siitä vaan :D.

      T. Tietosuojakurssia varten tänne keskusteluun eksynyt opiskelija

    • Anonyymi

      Tämä on hyvä pointti. Olen myös itse huomannut, että puhuttuani tietystä asiasta, esim. tietyn linjan koulutuksesta, median kohdennetut mainokset sisältävät sitä. Tätä tapahtuu myös, vaikka keskustelua ei käydä puhelimessa.
      Minulla olisi muistikuva että tästä on käyty oikeutta mm. Googlea vastaan, että miten he varmsitavat sen että Alexan kautta ei kuunnella muuta kuin sille tarkoitettua asiaa.
      T. Toinen tietoturvakurssilainen

    • Anonyymi

      Uskon myös että puhelinta kuunnellaan ja itselläni on myös kokemusta siitä että olen puhunut aiheesta josta en varmasti ole hakenut muuta tietoa mistään ja tämän jälkeen olen saanut aiheeseen sopivia mainoksia. Tämä on tietyllä tavalla vähän pelottavaa, mutta silti en ole varma haittaako se minua niin paljon, ymmärrän kyllä niitä joita se haittaa. Uskon myös että vaikka mitä asetuksia puhelimeen laittaa, niin eivät ne toimi tätä estämään. Se mikä on pelottavampaa on se että voimmeko me olla varmoja siitä että meitä ei myös katsota esim puhelimen kameroiden kautta?

      -Kolmas kurssilainen

    • Anonyymi

      mitä luulette, voiko isoveli valvoa ja esimerkiksi kuunnella puheluitamme/ keträtä niistä tietoa meitä vai onko kyseessä urbaania legendaa

      • Anonyymi

        Kyllä ainakin mun isoveli pystyy vakoilemaan minua ihan hyvin. Se on nähty monta kertaa ja itsekkin tunnustanut sen.


    • Anonyymi

      Näin älyTV voi katsoa sinua: https://t.me/c/1862117677/15

      • Anonyymi

        Aloitus vuodelta 2020. 🤔🫤🤨hmm
        Puhelinta tuskin kuunnellaan ellei ole annettu kaikile mahdollisille sovelluksille lupaaa käyttää mikrofonia ja kameraa joka niitä keksii pyytää.,
        Soitettaessa jollekin kaverille ei tasan tarkkaan kuuntele kukaan muu kuin se kaveri ja sen vieressä ehkä tämän tyttöystävä tai muu kaveri mutta ei kukaan muu.

        Myös mainosvirta kännykässä eli liity puheluihin , mutta sähköpostien lähettely voi mahdollisesti olla jo toinen juttu. Tekstiviestien osuus on myös täysin absurdi ajatuksena.

        Toki Google ja muut tietojätit Apple ja Microsoft jne.rekisteröivät aika tarkkaan sen missä liikut, mitä haet netistä , siis google kyselyt jne.karttahakujenkin perusteella voidaan tehdä jotain johtopäätöksiä.
        Ikäsi ja kiinnostuksesi kohteitahan google kysyi ainakin joskus.

        Jos käyttää YouTubea tai sosiaalista mediaa Facebookia jne,niin toki sieltäkin eri palveluiden tarjoajat sitä tietoa keräävät tavalla tai toisella.
        Käytännössä tietoa kerätään kuluttajista hyvin monen eri tahon ja palvelun tuottajan , tietojättien yhteistyötahojen ja muiden kautta.
        Jopa K- kauppa pyrkii kokoamaan vuoden ajalta tietoa kulutustottumuksistasi ja mieltymyksistäsin, mitä tuotteita käytät ja milloin enemmän milloin taas vähemmän . Tulee jopa suosituksia.
        Uuden apteekkipalvelun lansseeraaminen johtaa lopulta syväsnalyysien tekoon, lääkkeiden käyttö, versus ruokavalinnat jne. ? Seuravaksi kysytään painoindeksiä?
        Applen terveysappi on jo ihan omaa luokkaansa arkaluonteisen syvätiedon keräämisessä ihmisistä.
        Terveystiedoista tuskin puuttuu yhtään mitään, sinut läpivalaistaan niiden antamiesi tietojen avulla niin tehokkaasti kuin olisit sairaalan kerroskuvauksen läpikäynyt.

        Joskus itse ihmettelen tietyn mediakonsernin tarjontaa selatesani mistä ihmeestä kyseinen taho olettaa minun olevan tietyn sukupuolen edustaja koska nimenomaan toiselle sukupuolelle suunnattua "danish gye" alushousumainoksia pukkaa koko ajan ,tai mistä päätellään minun juuri tarvitsevan rakennusalan palveluita koska niitä talon rakennustyömaiden raskaan kaluston ajoneuvomainoksia kuten kuormaajien tai vastaavien ajoneuvojen ja rakennustyömaiden lavakuljetusten mainoksiakin tulee ?
        Vaikka mainokset pyrkii nimenomaan olemaan yksilöllisiä? Mitään vihjettä siihen suuntaankaan ei ole että tässä omakotitalo- tai kerrostalotyömaalla muka pyöritään päivät pitkät.

        Sitten taas tulee tietyn huonekaluyriryksen mainoksia ja nyt on tullut uutena sen kauppaketjun mainoksia jonka palveluksia käytän mm.ruoan kotiinkuljetuksiin.
        Niitä ei aiemmin ollut eli jotain kautta, ja ilm.juuri sähköpostiliikenteen seuraamisen kautta tieto kulkee mainostajille. Se tieto ilm.tulee hyvin pitkällä viiveellä mutta tulee jotain kautta lopulta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2763
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      74
      1480
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      42
      1446
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      33
      1223
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1164
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1163
    7. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1161
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      45
      1161
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1099
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      10
      1080
    Aihe