Ruotsin koronaviruslinjauksen taustalla ovat evoluution 'asiantuntijat'

Anonyymi

Ruotsin valitsema linja koronavirusepidemian hallitsemiseksi poikkeaa merkittävästi muiden maiden linjauksista. Siinä vaiheessa, kun ensimmäiset tartunnat Ruotsissa todettiin helmikuussa 2020, pääsivät monet evoluution 'asiantuntijat' vaikuttamaan päättäjien valitsemiin strategioihin epidemian kontrolloimiseksi. Ruotsi valitsi linjan, jossa pyritään hankkimaan kansalle ns. laumasuoja. Tämä toteutuu epidemiologien mukaan siten, että yhteiskunnan toiminnot jatkuvat normaalisti, kaupat ovat auki, lapset käyvät koulua ja talous pyörii. Strategiana on antaa kansan sairastua periaatteella 'mitä enemmän tartuntoja, sitä nopeampi laumasuoja'. Nyt Ruotsissa on käsillä katastrofi.

Mikä ihmeen laumasuoja? Ihminen ei ole mikään laumaeläin. Virus tarttuu yksilötasolla yksilöiltä toisille yksilöille. Ihminen joko saa immuniteetin virusta vastaan tai sitten kuolee virukseen. Poikkeuksen tekevät ainoastaan ne, jotka eivät tartuntaa saa ja heitä tulee olemaan pieni vähemmistö riippuen siitä, onnistuvatko tutkijat kehittämään rokotteen koronavirusta vastaan.

Nyt Ruotsissa kadutaan valittua linjausta ja hallitus on alkanut asettaa kansalaisille rajoitustoimia Suomen tapaan saadakseen tartuntamäärät kuriin. Valitettavasti kymmenet- jopa sadattuhannet ovat jo ehtineet saada Ruotsissa koronavirustartunnan ja seuraavien kolmen-neljän viikon aikana tulemme lukemaan synkkiä uutisia koronaan kuolleiden määristä. Ruotsin terveydenhuoltojärjestelmä romahtaa ensi viikolla, kun tehohoitopaikat loppuvat ja sairastuneita joudutaan priorisoimaan sen suhteen, kuka pääsee tehohoitoon ja kuka ei.

https://www.bccourier.com/why-sweden-is-taking-a-different-path-in-the-pandemic/

"Sociologist Liljeros from the University of Stockholm one reason for the Swedish special path in the fact that scientists and authorities in Sweden have been working together for a long time on research on the spread of viruses: “This means that we believe that the Swedish strategy is more scientifically based than anywhere else.”"

Ruotsin valitsema massatuhon linja perustuu siis siihen, että päättäjät luottivat sokeasti tieteeseen. Taustalla ovat vaikuttaneet evoluutioteorian sokaisemat 'asiantuntijat'. Hinta tulee olemaan kova. Samoin katumuksen ja kritiikin ääni.

77

65

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      "Ruotsin valitsema massatuhon linja perustuu siis siihen, että päättäjät luottivat sokeasti tieteeseen. Taustalla ovat vaikuttaneet evoluutioteorian sokaisemat 'asiantuntijat'. Hinta tulee olemaan kova. Samoin katumuksen ja kritiikin ääni."

      Tosin ei ole vielä mitään näyttöä että Ruotsin linja johtaisi massa kuolemiin. Ja mihin päättäjien pitäisi luottaa kuin tieteeseen? Olemattomaan jumalaan?

      Miksi muuten te uskovaiset olette aina toivomassa kaikea pahaa toisille ihmisille?

    • ”Mikä ihmeen laumasuoja?”

      Laumasuoja tautiin syntyy, kun riittävän suuri määrä ihmisiä on vastustukykyisiä taudille, jolloin rokottamattomat ovat paremmassa suojassa sairastumiselta.

      ”Ihminen ei ole mikään laumaeläin.”

      Recent theory and research in evolutionary psychology and anthropology have helped to specify more precisely the ways in which human beings are especially social. Briefly said, humans are especially cooperative.

      https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4302252/

      ”Hinta tulee olemaan kova.”

      Se nähdään 5-10 vuoden kuluttua, kenen hinta on kova. Tyypillisesti ihmiselämää pidetään mittaamattoman arvokkaana ja kun muutama ihminen on hengenvaarassa, käytetään pelastamiseen kaikki mahdolliset resurssit. Nyt tehdään juuri samaa, mutta samalla sadat tuhannet uhkaavat tulla lomautetuiksi, tuhannet pienyritykset ajautua konkurssiin, tuhannet heikoista lähtökohdista ponnistavat lapset jäädä ilman päiväkoti-, koulu-, kerho- ja harrastetoiminnan tukea, sadat ihmiset ajautua itsemurhaan, tuhannet elämät muuttua peruuttamattomasti. Onko Ruotsin malli kompromissi jyrkän keskusjohtoisen rajoittamisen ja yksilönvapauksien arvostamisen sekä yksilön päätöksentekoon luottamisen välillä?

      Ruotsin malliahan voisi perustella melkein millä tahansa ideologialla:
      -se on evolutionistinen
      -se on kapitalistinen kun pitää talouden rattaat pyörimässä
      -se on kristillinen, koska nopeuttaa taivaaseen pääsyä
      -se on kansallissosialistisen ideologian mukainen koska jalostaa kansaa
      -se on sosialismin ja kommunismin mukainen kun mahdollistaa työläisten työnteon
      -se on liberaalidemokratian mukainen kun kunnioittaa yksilönvapauksia

    • Anonyymi

      Rot kokeilee jos anonyyminä menisi viesti paremmin perille. Laumasuojan voit ihan itsekin googlata.

    • Anonyymi

      Entä mitä sanot, jos ja kun alkukesästä käy ilmi että Ruotsi selvisi aivan yhtä vähällä kuin muutkin?

      Oletkohan kerrankin viisaasti vaiti?

      • Anonyymi

        No tässä vaiheessa jo voit olla varma, että Ruotsin politiikka koronaviruksen hoidossa meni ihan metsään, sen tunnustavat jo itsekin. - Eihän kukaan ole enää niin pöhkö, että sanoisi ruotsalaisten onnistuneen. Kannattaa vähän seurata Ruotsinmaan omia tiedotusvälineitä ja muiden maiden uutisia ja lausuntoja, joita näkee ja kuulee nykyisen teknologian avulla ympäri maailmaa.
        - Tällä hetkellä tilanne on kääntymässä niin, että Ruotsi saa nyt ja tulevaisuudessa ottaa mallia Suomesta. No tämähän on hyvä juttu. Suomalaiset kopioivat ennen kaikki lait ja systeemit Ruotsista ja mikä onnettominta, kaikkine virheineen asiat kopioitiin. Suomessa oli ennen sellainen mielipide, että Ruotsi oli joku ihmemaa, jossa asiat on hyvin. - No tuo usko on jo karissut pois, kun seuraa hallintoa. - No näkyyhän vielä oleva muutama tyyppi, joka elää vielä historian lumoissa.

        Mennyt on mennyttä eikä sitä kannata haikailla, ainakaan nykyisin jos puolueettomasti tarkkailee naapurimaan asioita. - Jos ei vielä millään usko asioiden oikeaa tilaa suosittelen katsomaan kuvaajaa, joka kuva eri Pohjoismaiden tilannetta tartuntojen, sairastuneiden ja kuolleiden osalta. Se on näkyvästi esillä eri palstoilla.


    • Laumasuoja, jota voitaisiin kutsua myös joukkosuojaksi, on juuri se mihin esim rokotuksilla pyritään - kun enemmistöllä on immuniteetti, virus ei leviä. Tämä on ihan tavan tietoa (kaikille muille paitsi niille huuhaajille jotka eivät anna rokottaa lapsiaan ja siten vaarantavat koko yhteisön lapset).

      Jos sitä sovelletaan coronaviruksen vastustamiseen, hinta on korkea - moni ehtii kuolla ennen kuin joukkosuoja vihdoin saavutetaan. Minusta Suomen linja on hyvä.
      Ruotsin linjauksella ei ole mitään yhteyttä evoluutioteoriaan. Mutta kreationistisille fundamentalisteille kaikki, mikä ei lue Raamatussa, lliittyy jotenkin (mystisesti) evoluutioon ;)

      • PS tarkennetusti, "tämä on ihan tavan lääketieteellistä faktaa".


      • Anonyymi

        Koronan kohdalla tuo laumasuojan hankkiminen äkkisairastuttamalla suuri osa väestöä toimisi vain, mikäli riskiryhmät kyettäisiin mahdollisimman täydellisesti eristämään muusta väestöstä.

        Mutta nimenomaan näin Ruotsissa ei ainakaan eiliseen saakka ole tehty.


    • Anonyymi

      https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/y3rdeA/coronaviruset-har-ar-de-senaste-siffrorna

      Tuossa on Aftonbladetin hyvä sivu epidemiatilanteesta Ruotsissa.

      Nykytilanne on hyvin paljon se mikä Italiassa oli maaliskuun 7., eli tapauksia reilusti yli 5000, kuolleita liki 300.

      https://www.worldometers.info/coronavirus/country/italy/

      Ruotsissa on muutamassa päivässä tilanne huonontunut radikaalisti.

      Se mitä Italiassa tapahtui, eli terveydenhuollon ylikuormittuminen, ja siitä johtuvat ylimääräiset kuolemat, on aivan realistinen skenaario Ruotsissa.

      • Anonyymi

        Ruotsin tilanne eilisen jälkeen siis vielä huonompi kuin aikaisemmin kerrottu. Tapauksia 5 568, kuolleita yht. 308, tehohoidossa 429, tehohoidossa olevien määrä on 4x se mikä Norjalla, 3x se mikä Tanskalla, ja liki 7x se mikä Suomella.


    • Anonyymi

      Laumasuoja tällaisessa epidemiassa alkaa tietenkin vaikuttaa ennemmin tai myöhemmin, aivan riippumatta siitä käytetäänkö karanteeneja yms. eristämistoimenpiteitä vai ei.

      Eli epidemia pysähtyy ja sammuu jossain vaiheessa itsestään jo kauan ennen tilannetta missä kaikki olisivat sairaita.

      • Anonyymi

        Totta. Koronan saaminen ja siitä paraneminen ovat keino saada siihen rokotus ennen rokotuksen keksimistä. Julkisten tartuntalukumäärien lisäksi tulee piilokorona, joka saadaan tietämättä ja podetaan huomaamatta. Kuolleet tietenkin vievät saamansa immuniteetin mennessään.


    • Anonyymi

      Sellainenkin voi tapahtua, että jos Ruotsista loppuu lääkärit ja hoitajat, niin ne alkaa isolla rahalla ostamaan niitä naapurimaista, eli Suomestakin, tai sitten suorastaan kerjäämään niitä, tai hoitopaikkoja.

      Suomenkin hoitopaikat saattaa sitten kulua Ruotsin potilaiden hoitamiseen.

      Sellaista pohjoismaista yhteistyötä.

    • Toisin kuin sinä uskovainen valehtelija valehtelet, Ruotsin päätösten takana ei ole evoluutio, eivätkä evolutionistit.

      Jos, olisi löytäisit väitteellesi tukea, eli todisteita siitä että Ruotsin päättäjät viittaisivat jotenkin evoluutioon tehdessään koronapäätöksiä. Sellaisia todisteita ei ole, koska koko evoluutio-kytkös on harhsisrn mielesi kuvitelmaa.

      Keskittyisit sinäkin uskovainen poloinen tosiasioihin. Ainakin Etelä-Koreassa, Ranskassa ja Yhdysvalloissa koronavirus on lähtenyt levittäytymään erityisen tehokkaasti siinä vaiheessa kun uskovaiset hihhulit eivät ole ymmärtäneet lopettaa kokoontumisia ja lapsellisia rituaalejaan. Kristinusko, herätysliikkeet, yksikään usko tai uskonto ei suojaa koronavirukselta, vaikka harhaisimmat uskovaiset ovat sitäkin ehättäneet valehtelemaan. Päinvastoin, usko ja siihen liittyvät rituaalit (ja tietysti hihhulien ymmärtämättömyys) ovat lisänneet altistusta ja kuolemaa uskovien parissa.

      Taas kerran, joko jumala on perverssi sadisti hänellä on kummallinen huumorintaju , tai sitten jumalaa ei ole. Viimeinen vaihtoehto on todennäköisin, eikä aseta jumalan moraalia outoon valoon.

      https://yle.fi/uutiset/3-11286644

      • Mitäpäs jos tässä käykin niin, että koronavirus niittää uskovia aivan erityisen tehokkaasti, kun he eivät taida välittää suojautua ja luottavat siihen että Jumala pitää kyllä omistaan huolen? Mark5 taisi jo sanoa, että ei aio turvautua ateistis-evolutionistiseen lääketieteeseen jos sattuu saamaan viruksen, vaan luottaa Jumalaan.

        Muuten olen vähän ihmetellyt, mikseivät persut ole olleet joukolla hihkumassa hallitukselle että väärin sammutettu (ymmärtänette mitä tarkoitan). Vai ovatko he niin onnellisia, kun on saatu RAJJAT KIINI, etteivät iloltaan saa sanaa suustaan?


      • Anonyymi

        Näin myös Israelissa ollaan erityisen huolissaan ultraortodoksijuutalaisten piittamattomuudesta koronan suhteen.


    • Hei tomi, ei mene kieroilusi anonyyminä läpi. Viimeistään laumasuoja termin vääntäminen typeräksi olkiukoksi paljasti helluntaihurahtaneen saarnamiehen..

    • "Ihminen ei ole mikään laumaeläin."

      Olet muuten ihan vitun tyhmä ja epälooginen tollo. Tällä perusteellahan Ruotsin strategia on täydellinen. Jos ihminen on erakko, kuten sinä tollo annat ymmärtää, niin Ruotsin valitsema tie on täysin oikea. Miksi pitäisi asettaa ihmisille rajoja kun ihminen on erakko eikä laumaeläin.

      • Anonyymi

        Tuolla kommentillasi osoitit olevasi juuri se k...pää, jollainen olen sinun tiennyt olevankin. Kiitos, kun vahvistit näkemykseni.

        Ihminen ei ole laumaeläin, koska ihminen ei ensinnäkään ole eläin. Enkä ole sanonut ihmistä erakoksi, joten lopeta sanojen laittaminen suuhuni (tyypillinen evoluutionatsin strategia).

        Ihminen on sosiaalinen olento ja useimmat meistä tarvitsevat muita ihmisiä, joiden seurassa elää. Tämä ei tee meistä laumaeläimiä. Toisten ihmisten seura ei suojaa meitä koronavirukselta eikä muiltakaan taudinaiheuttajilta. Suojan antaa vain rokote, YKSILÖN hankkima immuniteetti tartunnan jälkeen tai eristäytyminen.

        Muiden ihmisten hankkima immuniteetti ei suojaa ketään yksilöä virustartunnalta. On vain pienempi todennäköisyys saada tartunta, mikäli valtaosalla väestöä on immuniteetti, mutta mitään suojaa tämä ei tarjoa. Toistaiseksi ei edes ole varmuutta siitä, muodostuuko koronan sairastaneille ihmisille immuniteetti ja onko se mahdollisesti edes kestävä. Kaikki on ollut esim. Ruotsissa ja UK:ssa pelkkää evoluutioepidemiologien spekulaatiota. Nyt on kelkka kääntynyt molemmissa maissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuolla kommentillasi osoitit olevasi juuri se k...pää, jollainen olen sinun tiennyt olevankin. Kiitos, kun vahvistit näkemykseni.

        Ihminen ei ole laumaeläin, koska ihminen ei ensinnäkään ole eläin. Enkä ole sanonut ihmistä erakoksi, joten lopeta sanojen laittaminen suuhuni (tyypillinen evoluutionatsin strategia).

        Ihminen on sosiaalinen olento ja useimmat meistä tarvitsevat muita ihmisiä, joiden seurassa elää. Tämä ei tee meistä laumaeläimiä. Toisten ihmisten seura ei suojaa meitä koronavirukselta eikä muiltakaan taudinaiheuttajilta. Suojan antaa vain rokote, YKSILÖN hankkima immuniteetti tartunnan jälkeen tai eristäytyminen.

        Muiden ihmisten hankkima immuniteetti ei suojaa ketään yksilöä virustartunnalta. On vain pienempi todennäköisyys saada tartunta, mikäli valtaosalla väestöä on immuniteetti, mutta mitään suojaa tämä ei tarjoa. Toistaiseksi ei edes ole varmuutta siitä, muodostuuko koronan sairastaneille ihmisille immuniteetti ja onko se mahdollisesti edes kestävä. Kaikki on ollut esim. Ruotsissa ja UK:ssa pelkkää evoluutioepidemiologien spekulaatiota. Nyt on kelkka kääntynyt molemmissa maissa.

        "On vain pienempi todennäköisyys saada tartunta, mikäli valtaosalla väestöä on immuniteetti, mutta mitään suojaa tämä ei tarjoa."

        Tätä se laumasuoja juuri tarkoittaa. Myös rokotteiden kohdalla. Eli pienentää todennäköisyyttä saada jotain tiettyä patogeenia, kun sen kantajia on ympärillä vähemmän.

        "Toistaiseksi ei edes ole varmuutta siitä, muodostuuko koronan sairastaneille ihmisille immuniteetti ja onko se mahdollisesti edes kestävä."

        Tähänastisten Kiinan havaintojen perusteella immuniteetti syntyy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuolla kommentillasi osoitit olevasi juuri se k...pää, jollainen olen sinun tiennyt olevankin. Kiitos, kun vahvistit näkemykseni.

        Ihminen ei ole laumaeläin, koska ihminen ei ensinnäkään ole eläin. Enkä ole sanonut ihmistä erakoksi, joten lopeta sanojen laittaminen suuhuni (tyypillinen evoluutionatsin strategia).

        Ihminen on sosiaalinen olento ja useimmat meistä tarvitsevat muita ihmisiä, joiden seurassa elää. Tämä ei tee meistä laumaeläimiä. Toisten ihmisten seura ei suojaa meitä koronavirukselta eikä muiltakaan taudinaiheuttajilta. Suojan antaa vain rokote, YKSILÖN hankkima immuniteetti tartunnan jälkeen tai eristäytyminen.

        Muiden ihmisten hankkima immuniteetti ei suojaa ketään yksilöä virustartunnalta. On vain pienempi todennäköisyys saada tartunta, mikäli valtaosalla väestöä on immuniteetti, mutta mitään suojaa tämä ei tarjoa. Toistaiseksi ei edes ole varmuutta siitä, muodostuuko koronan sairastaneille ihmisille immuniteetti ja onko se mahdollisesti edes kestävä. Kaikki on ollut esim. Ruotsissa ja UK:ssa pelkkää evoluutioepidemiologien spekulaatiota. Nyt on kelkka kääntynyt molemmissa maissa.

        Ihminen on biologian mukaan eläin, joka kuuluu eläinkuntaan.
        Se, ettet itse tunne biologiaa on sitten ihan oma juttunsa, mutta luulisi sinun tuntevan opetushallituksen materiaalia?
        https://www.oph.fi/fi/oppimateriaali/peili/maailman-peili/1-yhteiselaman-perusteita/1-ihminen-laumaelain


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuolla kommentillasi osoitit olevasi juuri se k...pää, jollainen olen sinun tiennyt olevankin. Kiitos, kun vahvistit näkemykseni.

        Ihminen ei ole laumaeläin, koska ihminen ei ensinnäkään ole eläin. Enkä ole sanonut ihmistä erakoksi, joten lopeta sanojen laittaminen suuhuni (tyypillinen evoluutionatsin strategia).

        Ihminen on sosiaalinen olento ja useimmat meistä tarvitsevat muita ihmisiä, joiden seurassa elää. Tämä ei tee meistä laumaeläimiä. Toisten ihmisten seura ei suojaa meitä koronavirukselta eikä muiltakaan taudinaiheuttajilta. Suojan antaa vain rokote, YKSILÖN hankkima immuniteetti tartunnan jälkeen tai eristäytyminen.

        Muiden ihmisten hankkima immuniteetti ei suojaa ketään yksilöä virustartunnalta. On vain pienempi todennäköisyys saada tartunta, mikäli valtaosalla väestöä on immuniteetti, mutta mitään suojaa tämä ei tarjoa. Toistaiseksi ei edes ole varmuutta siitä, muodostuuko koronan sairastaneille ihmisille immuniteetti ja onko se mahdollisesti edes kestävä. Kaikki on ollut esim. Ruotsissa ja UK:ssa pelkkää evoluutioepidemiologien spekulaatiota. Nyt on kelkka kääntynyt molemmissa maissa.

        Kirjoita vain rohkeasti omalla nimimerkilläsi äläkä natsittele. Oppilailtasiko olet natsi-sanan oppinut? Ainakaan et tunnu tietävän mitä se varsinaisesti merkitsee, sillä mikäs olikaan natsien suhde evoluutioon ja evoluutioteoriaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihminen on biologian mukaan eläin, joka kuuluu eläinkuntaan.
        Se, ettet itse tunne biologiaa on sitten ihan oma juttunsa, mutta luulisi sinun tuntevan opetushallituksen materiaalia?
        https://www.oph.fi/fi/oppimateriaali/peili/maailman-peili/1-yhteiselaman-perusteita/1-ihminen-laumaelain

        Biologia voi kutsua ihmistä eläimeksi, mutta oikeasti ihminen on jo enemmän henkiolento. Henkiolennoilla on oma kiertokulkunsa. Emme ruumiillisesti evoloidu tästä paremmaksi, vaan kaikki tapahtuu henkisellä tasolla. Apinamainen kehitys on tapahtunut ruumiillisella, ei henkisellä tasolla, kauan sitten. Raamattua tulee tulkita tästä kontekstista käsin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Biologia voi kutsua ihmistä eläimeksi, mutta oikeasti ihminen on jo enemmän henkiolento. Henkiolennoilla on oma kiertokulkunsa. Emme ruumiillisesti evoloidu tästä paremmaksi, vaan kaikki tapahtuu henkisellä tasolla. Apinamainen kehitys on tapahtunut ruumiillisella, ei henkisellä tasolla, kauan sitten. Raamattua tulee tulkita tästä kontekstista käsin.

        Raamattua tulee tulkita siitä kontekstista, että se on oppimattomien vuohipaimenten tuhansia vuosia sitten kirjoittama tarinakokoelma.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuolla kommentillasi osoitit olevasi juuri se k...pää, jollainen olen sinun tiennyt olevankin. Kiitos, kun vahvistit näkemykseni.

        Ihminen ei ole laumaeläin, koska ihminen ei ensinnäkään ole eläin. Enkä ole sanonut ihmistä erakoksi, joten lopeta sanojen laittaminen suuhuni (tyypillinen evoluutionatsin strategia).

        Ihminen on sosiaalinen olento ja useimmat meistä tarvitsevat muita ihmisiä, joiden seurassa elää. Tämä ei tee meistä laumaeläimiä. Toisten ihmisten seura ei suojaa meitä koronavirukselta eikä muiltakaan taudinaiheuttajilta. Suojan antaa vain rokote, YKSILÖN hankkima immuniteetti tartunnan jälkeen tai eristäytyminen.

        Muiden ihmisten hankkima immuniteetti ei suojaa ketään yksilöä virustartunnalta. On vain pienempi todennäköisyys saada tartunta, mikäli valtaosalla väestöä on immuniteetti, mutta mitään suojaa tämä ei tarjoa. Toistaiseksi ei edes ole varmuutta siitä, muodostuuko koronan sairastaneille ihmisille immuniteetti ja onko se mahdollisesti edes kestävä. Kaikki on ollut esim. Ruotsissa ja UK:ssa pelkkää evoluutioepidemiologien spekulaatiota. Nyt on kelkka kääntynyt molemmissa maissa.

        Missä kohdassa ihminen eroaa "eläimistä" niin paljon, että ihmistä ei voida kutsua eläimeksi?
        Ja jätä se luomakunnan kruunu-henkinen lässytys pois.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missä kohdassa ihminen eroaa "eläimistä" niin paljon, että ihmistä ei voida kutsua eläimeksi?
        Ja jätä se luomakunnan kruunu-henkinen lässytys pois.

        Enpä tiedä miten asian laita on juuri sinun kohdalla.

        Voithan pyytää sitä lemmikkiäsi, kissaa tai koiraa tänne palstalle kirjoittelemaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Enpä tiedä miten asian laita on juuri sinun kohdalla.

        Voithan pyytää sitä lemmikkiäsi, kissaa tai koiraa tänne palstalle kirjoittelemaan.

        Ahahaa kretu luulee että lemmikit osaavat kirjoittaa :D
        Ei tosin mikään yllätys kun lukee heidän juttujaan ;)


    • "Ruotsin valitsema massatuhon linja perustuu siis siihen, että päättäjät luottivat sokeasti tieteeseen. Taustalla ovat vaikuttaneet evoluutioteorian sokaisemat 'asiantuntijat'."

      Itkeä pillität sittä että tieteeseen ei saisi luottaa, uskovainen, kaksinaamamainen valehtelija. Silti sinutkin on hyvin todennäköiseti rokotettu - aivan kuten valtaosa maamme kansalaisista - tieteen kehittämillä rokotteila. Ellet sitten itse, tai vanhempasi ole niin sekaisin, että rokotuksista on kieltäydytty.

      Arvaatko Tomi ketkä kehittelevät tällä hetkellä rokotetta SARS-CoV-2-virusta vastaan?

      Ovatko ne kenties tieteen metodeihin luottavat tieteilijät, vai Raamatun höpötyksistä rokotusohjeita tavailevat idiootit? Turha oikeastaan edes kysellä, sillä ethän sinä uskovainen valehtelija edes antanut vaihtoehtoa, mitä pitäisi tehdä jos tieteelliseen tietoon ei kerran voi luottaa.

      Raamatussa, joka on sinun mielestäsi "totuus", ei tietenkään ole mitään rokotusohjeita, koska RAAMATTU EI TIEDÄ SOLUISTA, VIRUKSISTA EIKÄ BAKTEEREISTÄ YHTÄÄN MITÄÄN (kuten ei 99,99% muustakaan maailmankaikkeudesta). Syy on yksinkertaisesti se, ettei noista asioista ole ollut raamatun koostaneilla hihhuleilla pienintäkään käryä.

      Eli perushommaa uskovaiselta valehtelijalta: vikistään että kuin tiede sitä ja tätä ja nönnönöö, mutta vaihtoehtoa ei tarjota. Tai enintään se "vakavasti otettava tiede", joka on vain ja ainoastaan kreationistihihhuleiden harrastamaan harhaista kirsikanpoimintaa tieteen laajalta kentältä.

      • Katkeruutesi on ymmärrettävää ottaen huomioon ne lukemattomat kerrat, kun olet joutunut koulutettavaksi tällä palstalla.

        Oman ehdotukseni rokotteen kehittämiseksi olen jo toimittanut muutamille kehittäjäyhteisöille:

        Leikataan koronaviruksen RNA-jaksosta eksoribonunukleaasia tuottava jakso pois. Tämän jälkeen altistetaan koehenkilö pienelle määrälle modifioitua virusta. Ilman korjausentsyymiä virus mutatoituu nopeasti ja pienen altistuskuorman johdosta elimistö ehtii muodostaa virusta vastaan vasta-aineita. Näin muodostuu immuniteetti.


      • Anonyymi
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Katkeruutesi on ymmärrettävää ottaen huomioon ne lukemattomat kerrat, kun olet joutunut koulutettavaksi tällä palstalla.

        Oman ehdotukseni rokotteen kehittämiseksi olen jo toimittanut muutamille kehittäjäyhteisöille:

        Leikataan koronaviruksen RNA-jaksosta eksoribonunukleaasia tuottava jakso pois. Tämän jälkeen altistetaan koehenkilö pienelle määrälle modifioitua virusta. Ilman korjausentsyymiä virus mutatoituu nopeasti ja pienen altistuskuorman johdosta elimistö ehtii muodostaa virusta vastaan vasta-aineita. Näin muodostuu immuniteetti.

        Onkos se itse Napoleon? "Oman ehdotukseni rokotteen kehittämiseksi olen jo toimittanut muutamille kehittäjäyhteisöille." Herrajumala tuota hybriksen määrää.


      • Anonyymi
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Katkeruutesi on ymmärrettävää ottaen huomioon ne lukemattomat kerrat, kun olet joutunut koulutettavaksi tällä palstalla.

        Oman ehdotukseni rokotteen kehittämiseksi olen jo toimittanut muutamille kehittäjäyhteisöille:

        Leikataan koronaviruksen RNA-jaksosta eksoribonunukleaasia tuottava jakso pois. Tämän jälkeen altistetaan koehenkilö pienelle määrälle modifioitua virusta. Ilman korjausentsyymiä virus mutatoituu nopeasti ja pienen altistuskuorman johdosta elimistö ehtii muodostaa virusta vastaan vasta-aineita. Näin muodostuu immuniteetti.

        Keille kaikille olet toimittanut ehdotuksesi? Mitä he ovat vastanneet? Vai ovatko mitään?


      • Anonyymi
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Katkeruutesi on ymmärrettävää ottaen huomioon ne lukemattomat kerrat, kun olet joutunut koulutettavaksi tällä palstalla.

        Oman ehdotukseni rokotteen kehittämiseksi olen jo toimittanut muutamille kehittäjäyhteisöille:

        Leikataan koronaviruksen RNA-jaksosta eksoribonunukleaasia tuottava jakso pois. Tämän jälkeen altistetaan koehenkilö pienelle määrälle modifioitua virusta. Ilman korjausentsyymiä virus mutatoituu nopeasti ja pienen altistuskuorman johdosta elimistö ehtii muodostaa virusta vastaan vasta-aineita. Näin muodostuu immuniteetti.

        Ahahhaa et voi itsekkään uskoa tuota omaa valettasi tai olet todella pihalla todellisuudesta :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Keille kaikille olet toimittanut ehdotuksesi? Mitä he ovat vastanneet? Vai ovatko mitään?

        Se on aika uskomatonta kuinka paljon tällaiset kotitiedemieshörhöt ottavat yhteyttä eri tiedeyhteisöihin ja tarjoavat "ratkaisujaan". Nämä tällaiset laitetaan mappi-ö:n ja unohdetaan. :)


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Katkeruutesi on ymmärrettävää ottaen huomioon ne lukemattomat kerrat, kun olet joutunut koulutettavaksi tällä palstalla.

        Oman ehdotukseni rokotteen kehittämiseksi olen jo toimittanut muutamille kehittäjäyhteisöille:

        Leikataan koronaviruksen RNA-jaksosta eksoribonunukleaasia tuottava jakso pois. Tämän jälkeen altistetaan koehenkilö pienelle määrälle modifioitua virusta. Ilman korjausentsyymiä virus mutatoituu nopeasti ja pienen altistuskuorman johdosta elimistö ehtii muodostaa virusta vastaan vasta-aineita. Näin muodostuu immuniteetti.

        "Katkeruutesi on ymmärrettävää ottaen huomioon ne lukemattomat kerrat, kun olet joutunut koulutettavaksi tällä palstalla."

        Virkistä toki muistiani edes yhdestä kerrasta jolloin olisit "kouluttanut" minua tällä palstalla jonkun muunkin mielestä kuin harhaisen mielikuvituksesi. Keravalaista kaappihomoa Jyrbää ei lasketa. Paitsi tietysti hellaripiireissä, joissa ei ole niin justiinsa kuka sitä hihhulin selkää taputtelee, sadistinen pedofiili vai homofiksautunut mytomaani.

        "Oman ehdotukseni rokotteen kehittämiseksi olen jo toimittanut muutamille kehittäjäyhteisöille"

        Juu. Ovat varmaan ottaneet ehdotuksesi ihan yhtä todesta kuin väitteesi ettei evoluutiolla ole mekanismeja. Ja että maailmankaikkeus on 6000 vuotta vanha.


      • Anonyymi

        Ruotsin väärä valinta johtui siitä, että poliitikot luottivat yhteen epidemilogiiin. :-D


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ruotsin väärä valinta johtui siitä, että poliitikot luottivat yhteen epidemilogiiin. :-D

        Mikä ihmeen "väärä valinta"?

        Kyse on vain erilaisesta strategioista: mennäänkö epidemia läpi nopeasti vai hitaasti kitkuttelemalla. Kummassakin tapauksessa kuolonuhren määrä voi olla sama.


      • Anonyymi
        bg-ope kirjoitti:

        Mikä ihmeen "väärä valinta"?

        Kyse on vain erilaisesta strategioista: mennäänkö epidemia läpi nopeasti vai hitaasti kitkuttelemalla. Kummassakin tapauksessa kuolonuhren määrä voi olla sama.

        Voi olla samakin vainajamäärä eri strategioissa, mutta rysäyttämällä läpimeno voi myös lisätä sitä terveydenhoidon ylikuormittuessa,

        Laumasuojaa on turha huudella apuun niin kauan kuin tartunnan saaneiden määrä on vielä alle prosentin väestöstä ja taudin sairastaneiden vain osa tästä.


    • Anonyymi

      Harmillista kuinka sinulla karkaa mopo käsistä niin helposti.

      -Kaikkien maiden ammattilaiset ovat olleet erilaisia biologian ammattilaisia, ja päätöksiä on tehty maan tilanteen mukaan, jossa vaikuttaa vaakalaudalla kuolleiden määrä ja talous. (Jopa Suomessa on kysytty neuvoa evoluutiobiologelta.)

      -todellakin ajatus oli/on saada siellä nopeasti tauti ohi ja jatkaa elämää mahdollisimman nopeasti. Kun tarpeeksi moni on sairastanut taudin, voi siitä tulla immuniteetti tarpeeksi monelle, ettei viruksella enää riitä elintila.
      Yleensä suurin osa kansasta ei tule saamaan tartuntaa juuri tämän immuniteetin ansiosta, joka on ihmisen oma biologinen ase.

      -Se onko Ruotsin linja järkevä vai ei, tulemme näkemään vasta pitkän ajan jälkeen. Rumaa jälkeä kyllä tulee, mutta kuinka rumaa loppupeleissä, niin sen näyttää aika.

      -Omasta henkilökohtaisesta mielestä Suomen tiukka linja on parempi, niin saamme lisää aikaa tutkia lääkkeitä ja mahdollisesti saamme vähennettyä kuolemia. Hinta tosin tulee olemaan valtavat määrät työpaikkojen menetyksiä, mutta itse arvostan elämää enemmän kuin rahaa.

      -Jo ensimmäisessä kohdassa huomautin, että saman alan ammattilaisia on käytetty joka maassa. Lähinnä Ruotsissa on painoitettu kuuntelemaan myös talousasiantuntijoita, jotka Suomesta puuttuivat julkisuudesta.

    • Anonyymi

      Näin siis Tomi käyttää koronavirustakin keppihevosena omalle pseudotieteelleen ja solvaa kanssakeskustelijoitaan tajutessaan jäävänsä alakynteen. Lopeta nyt ainakin se natsittelu tai ota selvää, mikä oli natsien ja erityisesti päänatsin mielipide evoluutiosta. Sinussa on enemmän natsia kuin palstan evokeissa yhteensä.

      • Anonyymi

        Ei sillä ole ikinä ego kestänyt asiaa taas. En ole mikään ammattilainen, mutta olisikohan hänellä ripaus narsismia. Pakkomielle olla se keskipiste, joka luulee olevansa aina oikeassa ja pyrkii manipuloimaan muita.
        Hän ei vain pärjää ihan käytännön tasolla ja sehän vain ruokkii häntä. Täällä ei olekaan mitään heikkoja yksilöitä kuten helluntailaisten kokouksessa, ja se iskee häntä kovin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei sillä ole ikinä ego kestänyt asiaa taas. En ole mikään ammattilainen, mutta olisikohan hänellä ripaus narsismia. Pakkomielle olla se keskipiste, joka luulee olevansa aina oikeassa ja pyrkii manipuloimaan muita.
        Hän ei vain pärjää ihan käytännön tasolla ja sehän vain ruokkii häntä. Täällä ei olekaan mitään heikkoja yksilöitä kuten helluntailaisten kokouksessa, ja se iskee häntä kovin.

        Opetusalalla on keskimääräistä enemmän besserwissereitä? Ihan mutua vaan... Siihen päälle Dunning-Kruger ja uskonnollisuus niin tässä on tulos. Ei käy kateeksi.


    • Anonyymi

      Sattuu nyt olemaan niin että asun Ruotsissa. Ei täällä mitään joukkokuolleisuutta ole muualla kuin sensaatioartikkeleissa.
      Meidän kaupungissamme on neljällä kuolleella todettu olleen korona muiden vaivojen ja vanhuuden lisäksi. Tänään oli kymmenen tavallista kuolinilmoitusta lehdessä!

      Sairaalassa on teho-osastolla tilaa, vaikka sinne onkin raahattu sairastuneita eri osastoilta. Viikko sitten kävin yhdellä ensiapuasemalla, siellä oli vain muutama potilas, henkilökunta työttömänä.

      Tänään menen taas ostoksille tavarataloon. Siellä näkee paljon eläkeläisiä, toiset istuvat vai huvikseen kahvia juomassa.

      Joten ei valittamista. Elän kuin ennenkin. Onneksi en asu nyt Suomessa!

      Ruotsin kokoisessa maassa kuolee normaalisti 3-400 ihmistä päivässä, flunssa-aikoina enemmän.

      • Anonyymi

        Eli toisin sanoen et välitä vaikka levität viirusta ja joku voi kuolla siihen. Onneksi olet siellä Ruotsissa.


      • Anonyymi

        Kommenttisi on varmaankin provo, mutta kerrotaanpa totuus. Ruotsissa on virallisten tilastojen mukaan kuollut jo 687 ihmistä koronaan ja suunnilleen saman verran on tehohoidossa. Todellisuudessa luku on paljon suurempi, koska Ruotsi ei kirjaa näihin tilastoihin esim. kotoa löydettyjä testaamattomia vainajia. Noin puolet tehohoidossa olevista kuolee ja nyt kun tehohoitopaikat alkavat olla erityisesti Tukholman seudulla täynnä, kasvaa tuokin suhdeluku aika rajusti.

        Ruotsi kuvittelee saavuttavansa jonkinlaisen laumasuojan. Tämä on pseudotiedettä pahimmillaan ja perustuu pelkkiin spekulaatioihin. KUKAAN ei tiedä, kuinka kauan mahdollinen immuniteetti koronavirukselle kestää. On mahdollista, että jopa kaksi vuotta mutta on myös mahdollista, että virus muuntuu ja ihminen voi sairastaa koronan useita kertoja. Jos immuniteetti osoittautuu lyhytaikaiseksi, on Ruotsilla edessään vaikeat ajat; heidän kun täytyy tehdä jälkijunassa samat liikkumisrajoitukset ja eristämistoimenpiteet kuin muissakin maissa on tehty.

        Ainoa järkevä malli koronakriisin ratkaisemiseksi on

        1. Kaikkien testaus ja tartunnan saaneiden tarkka eristäminen. Testin tulos täytyy tulla nopeasti, testauksen pitää tapahtua turvallisesti ja tartunnan saaneet tulee karantenisoida.
        2. Suojamaskien pakollinen käyttö ulkona liikkuessa.
        3. Liikkumisrajoituksia ei saa purkaa liian nopeasti.
        4. Tartuntatavat tulee selvittää perusteellisemmin.
        5. Kansalaisille tulee jakaa oikeaa informaatiota koronasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kommenttisi on varmaankin provo, mutta kerrotaanpa totuus. Ruotsissa on virallisten tilastojen mukaan kuollut jo 687 ihmistä koronaan ja suunnilleen saman verran on tehohoidossa. Todellisuudessa luku on paljon suurempi, koska Ruotsi ei kirjaa näihin tilastoihin esim. kotoa löydettyjä testaamattomia vainajia. Noin puolet tehohoidossa olevista kuolee ja nyt kun tehohoitopaikat alkavat olla erityisesti Tukholman seudulla täynnä, kasvaa tuokin suhdeluku aika rajusti.

        Ruotsi kuvittelee saavuttavansa jonkinlaisen laumasuojan. Tämä on pseudotiedettä pahimmillaan ja perustuu pelkkiin spekulaatioihin. KUKAAN ei tiedä, kuinka kauan mahdollinen immuniteetti koronavirukselle kestää. On mahdollista, että jopa kaksi vuotta mutta on myös mahdollista, että virus muuntuu ja ihminen voi sairastaa koronan useita kertoja. Jos immuniteetti osoittautuu lyhytaikaiseksi, on Ruotsilla edessään vaikeat ajat; heidän kun täytyy tehdä jälkijunassa samat liikkumisrajoitukset ja eristämistoimenpiteet kuin muissakin maissa on tehty.

        Ainoa järkevä malli koronakriisin ratkaisemiseksi on

        1. Kaikkien testaus ja tartunnan saaneiden tarkka eristäminen. Testin tulos täytyy tulla nopeasti, testauksen pitää tapahtua turvallisesti ja tartunnan saaneet tulee karantenisoida.
        2. Suojamaskien pakollinen käyttö ulkona liikkuessa.
        3. Liikkumisrajoituksia ei saa purkaa liian nopeasti.
        4. Tartuntatavat tulee selvittää perusteellisemmin.
        5. Kansalaisille tulee jakaa oikeaa informaatiota koronasta.

        Epävirallisen tiedon mukaan Ruotsissa on jo 807 koronakuolemaa.

        https://platz.se/coronavirus/?

        Näitä tulee jo n. 100 päivässä hieman kiityvällä vauhdilla.

        "KUKAAN ei tiedä, kuinka kauan mahdollinen immuniteetti koronavirukselle kestää. On mahdollista, että jopa kaksi vuotta mutta on myös mahdollista, että virus muuntuu ja ihminen voi sairastaa koronan useita kertoja."

        Jo nyt Kiinan kokemusten perusteella voidaan sanoa että koronataudista tulee immuniteetti. Pituudesta toki ei ole vielä tietoa. Koronaviruksen radikaalista muuntelusta, niin että tartuisi uudemman kerran, taas ei toistaiseksi ainakaan ole mitään näyttöä.

        1. Sellaisia testejä ei ainakaan toistaiseksi olekaan. Testaaminen on myös kustannuskysymys. Resurssit on poissa muusta terveydenhuollosta.
        2. Naurettavaa. Jossain Kainuun yksin hiihtelevällä maski naamalla? Kuka tätäkään missään valvoisi?
        3. Sinänsä järkevää rajoittaa liikkumista, mutta yhteiskunnan toiminnan täydellinen pysäyttäminen aiheuttaisi enemmän vahinkoa kuin korona itse.
        4. Nehän kyllä on jo selvillä täysin riittävästi.
        5. Eiköhän sitäkin ole tarjolla riittävästi, kunhan vaivautuu etsimään.


      • Anonyymi

        Niin ei kai se touhu Ruotsissa vielä olekaan kuin Italiassa, kun koronaan kuolee vasta 100 päivässä. Ja nämäkin lähinnä Tukholman seudulla.

        Mutta kyllä normaali terveydenhuolto alkaa häiriintyä, kun koronatapauksia alkaa tulla enemmän, ja terveydenhuolto tukkeutuu, ja kuolemia alkaa tulla sen tukkeutumisen takia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin ei kai se touhu Ruotsissa vielä olekaan kuin Italiassa, kun koronaan kuolee vasta 100 päivässä. Ja nämäkin lähinnä Tukholman seudulla.

        Mutta kyllä normaali terveydenhuolto alkaa häiriintyä, kun koronatapauksia alkaa tulla enemmän, ja terveydenhuolto tukkeutuu, ja kuolemia alkaa tulla sen tukkeutumisen takia.

        Kunhan koetat pelotella.

        Italian ja Ruotsin koronatapausten välillä on monia eroja. Ensinnäkin väkiluku on kuusinkertainen. Terveydenhuolto yllätettiin pöksyt kintuissa ja alussa mopo karkasi pahasti käsistä. Kuolleiden määräkasvu on nyt selvästi tasaantunut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Epävirallisen tiedon mukaan Ruotsissa on jo 807 koronakuolemaa.

        https://platz.se/coronavirus/?

        Näitä tulee jo n. 100 päivässä hieman kiityvällä vauhdilla.

        "KUKAAN ei tiedä, kuinka kauan mahdollinen immuniteetti koronavirukselle kestää. On mahdollista, että jopa kaksi vuotta mutta on myös mahdollista, että virus muuntuu ja ihminen voi sairastaa koronan useita kertoja."

        Jo nyt Kiinan kokemusten perusteella voidaan sanoa että koronataudista tulee immuniteetti. Pituudesta toki ei ole vielä tietoa. Koronaviruksen radikaalista muuntelusta, niin että tartuisi uudemman kerran, taas ei toistaiseksi ainakaan ole mitään näyttöä.

        1. Sellaisia testejä ei ainakaan toistaiseksi olekaan. Testaaminen on myös kustannuskysymys. Resurssit on poissa muusta terveydenhuollosta.
        2. Naurettavaa. Jossain Kainuun yksin hiihtelevällä maski naamalla? Kuka tätäkään missään valvoisi?
        3. Sinänsä järkevää rajoittaa liikkumista, mutta yhteiskunnan toiminnan täydellinen pysäyttäminen aiheuttaisi enemmän vahinkoa kuin korona itse.
        4. Nehän kyllä on jo selvillä täysin riittävästi.
        5. Eiköhän sitäkin ole tarjolla riittävästi, kunhan vaivautuu etsimään.

        //Jo nyt Kiinan kokemusten perusteella voidaan sanoa että koronataudista tulee immuniteetti.//

        KUKAAN ei tiedä, kuinka pitkäkestoisen immuniteetin koronavirusta vastaan voi saada. Kokemuksia viruksesta kun on vasta vajaat puoli vuotta. On spekulointia puhua edes kahden vuoden immuniteetista. Pelkkää toiveajattelua. Mutta niin tyypillistä evoluutiouskovaisille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        //Jo nyt Kiinan kokemusten perusteella voidaan sanoa että koronataudista tulee immuniteetti.//

        KUKAAN ei tiedä, kuinka pitkäkestoisen immuniteetin koronavirusta vastaan voi saada. Kokemuksia viruksesta kun on vasta vajaat puoli vuotta. On spekulointia puhua edes kahden vuoden immuniteetista. Pelkkää toiveajattelua. Mutta niin tyypillistä evoluutiouskovaisille.

        Omaa toiveajatteluasi on, ettei immuniteettia tule ollenkaan, koska se sopisi sinun mielihaluihisi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kunhan koetat pelotella.

        Italian ja Ruotsin koronatapausten välillä on monia eroja. Ensinnäkin väkiluku on kuusinkertainen. Terveydenhuolto yllätettiin pöksyt kintuissa ja alussa mopo karkasi pahasti käsistä. Kuolleiden määräkasvu on nyt selvästi tasaantunut.

        Italiassa sekä uusien tapausten että kuolemien määrä on selvästi laskenut pahimmasta n. 4000:een tapaukseen ja 600:aan kuolemaan päivässä.

        Ruotsin väkiluvussa vastaisi n. 670 tapausta ja 100 kuolemaa päivässä. Sattumoisin on näin, että Ruotsissa juuri nyt saadaan tuollaisia lukuja. Mutta Ruotsissa nuo luvut onkin kiihtyvässä nousussa.

        Italiassa kuten muuallakin ne tapaukset kasautui (ja kasautuu vieläkin) tietyille paikkakunnile ja siitä tulee se ylikuormitus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        //Jo nyt Kiinan kokemusten perusteella voidaan sanoa että koronataudista tulee immuniteetti.//

        KUKAAN ei tiedä, kuinka pitkäkestoisen immuniteetin koronavirusta vastaan voi saada. Kokemuksia viruksesta kun on vasta vajaat puoli vuotta. On spekulointia puhua edes kahden vuoden immuniteetista. Pelkkää toiveajattelua. Mutta niin tyypillistä evoluutiouskovaisille.

        Esitäpä ennakkotapaus virustaudista missä EI SYNNY minkäänlaista immuniteettia.

        Eihän sellaisesta taudista voisi itse asiassa koskaan parantuakaan.


      • Anonyymi

        Kyllä tuoreiden tietojen mukaan Tukholman terveydenhuollolla alkaa jo vähän tukalaa.

        Täytyy vain toivoa ettei mene Italian hommiksi mistä jo viikko pari sitten kerrottiin että yksistään lääkäreitä oli siihen mennessä kuollut 46, hoitureista ei kerrottu paljonko.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kunhan koetat pelotella.

        Italian ja Ruotsin koronatapausten välillä on monia eroja. Ensinnäkin väkiluku on kuusinkertainen. Terveydenhuolto yllätettiin pöksyt kintuissa ja alussa mopo karkasi pahasti käsistä. Kuolleiden määräkasvu on nyt selvästi tasaantunut.

        "Terveydenhuolto yllätettiin pöksyt kintuissa ja alussa mopo karkasi pahasti käsistä."

        Näyttää yllätetyn pöksyt kintuissa yllättävän monen mahtavan maan terveydenhuolto.

        Italiassakaan ei ole mikään huono terveydenhuoltosysteemi. Lombardia on sitäpaitsi Italian rikkainta aluetta. Ollut sitä kymmenet vuodet. Euroopankin mittakaavassa aivan parhaasta päästä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Esitäpä ennakkotapaus virustaudista missä EI SYNNY minkäänlaista immuniteettia.

        Eihän sellaisesta taudista voisi itse asiassa koskaan parantuakaan.

        Kysymys on immuniteetin kestosta, joka on pahimmissa skenaarioissa todella lyhytaikainen. Jos virus muuntuu, kuten on todennäköistä, on immuniteetti lyhytaikainen, mahdollisesti alle vuoden. Vertaa noro- ja rotaviruksiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Epävirallisen tiedon mukaan Ruotsissa on jo 807 koronakuolemaa.

        https://platz.se/coronavirus/?

        Näitä tulee jo n. 100 päivässä hieman kiityvällä vauhdilla.

        "KUKAAN ei tiedä, kuinka kauan mahdollinen immuniteetti koronavirukselle kestää. On mahdollista, että jopa kaksi vuotta mutta on myös mahdollista, että virus muuntuu ja ihminen voi sairastaa koronan useita kertoja."

        Jo nyt Kiinan kokemusten perusteella voidaan sanoa että koronataudista tulee immuniteetti. Pituudesta toki ei ole vielä tietoa. Koronaviruksen radikaalista muuntelusta, niin että tartuisi uudemman kerran, taas ei toistaiseksi ainakaan ole mitään näyttöä.

        1. Sellaisia testejä ei ainakaan toistaiseksi olekaan. Testaaminen on myös kustannuskysymys. Resurssit on poissa muusta terveydenhuollosta.
        2. Naurettavaa. Jossain Kainuun yksin hiihtelevällä maski naamalla? Kuka tätäkään missään valvoisi?
        3. Sinänsä järkevää rajoittaa liikkumista, mutta yhteiskunnan toiminnan täydellinen pysäyttäminen aiheuttaisi enemmän vahinkoa kuin korona itse.
        4. Nehän kyllä on jo selvillä täysin riittävästi.
        5. Eiköhän sitäkin ole tarjolla riittävästi, kunhan vaivautuu etsimään.

        https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/hus-pomo-ehdottaa-uudellemaalle-lisaa-rajoituksia-toiveena-hengityssuojainpakko-vaihtoehtoisessa-mallissa-epidemia-kestaa-pahimmillaan-jouluun-saakka/7784180?fbclid=IwAR1h5TKWD80M_a-rsbCZUQkY7uE576JxKcMtCwwH_lBfd2DspDc5uD4wbBY#gs.2vu3ik

        HUS:n johtaja alkaa puhua järkeä. Kaikille ulkonaliikkujille maskipakko (vaikka tietysti evoluutionatsi etsii mahdollisimman idioottimaisen esimerkin siitä, miksi maskia on turha käyttää).

        Testauskapasiteettia tulee lisätä ja sitä mukaa kun testausmenetelmät kehittyvät, halpenevat ja nopeutuvat, voidaan siirtyä kaikkien kansalaisten testaamiseen.

        Näillä ratkaisuilla kriisistä selvitään. Jos viruksen annetaan muhia yhteiskunnassa, tietää se loputonta kriisiä ja silloin yhteiskunta kaatuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/hus-pomo-ehdottaa-uudellemaalle-lisaa-rajoituksia-toiveena-hengityssuojainpakko-vaihtoehtoisessa-mallissa-epidemia-kestaa-pahimmillaan-jouluun-saakka/7784180?fbclid=IwAR1h5TKWD80M_a-rsbCZUQkY7uE576JxKcMtCwwH_lBfd2DspDc5uD4wbBY#gs.2vu3ik

        HUS:n johtaja alkaa puhua järkeä. Kaikille ulkonaliikkujille maskipakko (vaikka tietysti evoluutionatsi etsii mahdollisimman idioottimaisen esimerkin siitä, miksi maskia on turha käyttää).

        Testauskapasiteettia tulee lisätä ja sitä mukaa kun testausmenetelmät kehittyvät, halpenevat ja nopeutuvat, voidaan siirtyä kaikkien kansalaisten testaamiseen.

        Näillä ratkaisuilla kriisistä selvitään. Jos viruksen annetaan muhia yhteiskunnassa, tietää se loputonta kriisiä ja silloin yhteiskunta kaatuu.

        Miltä trokarilta ja mihin hintaan helsinkiläiset ne maskit sitten ostaisi?

        Tulisi varmasti kinastelua siitäkin millainen maski olisi hyväksyttävä. Vaikka saman asian ajaa muutama kerros talouspaperia, maalarinteipillä teippaa niskan ympäri.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/hus-pomo-ehdottaa-uudellemaalle-lisaa-rajoituksia-toiveena-hengityssuojainpakko-vaihtoehtoisessa-mallissa-epidemia-kestaa-pahimmillaan-jouluun-saakka/7784180?fbclid=IwAR1h5TKWD80M_a-rsbCZUQkY7uE576JxKcMtCwwH_lBfd2DspDc5uD4wbBY#gs.2vu3ik

        HUS:n johtaja alkaa puhua järkeä. Kaikille ulkonaliikkujille maskipakko (vaikka tietysti evoluutionatsi etsii mahdollisimman idioottimaisen esimerkin siitä, miksi maskia on turha käyttää).

        Testauskapasiteettia tulee lisätä ja sitä mukaa kun testausmenetelmät kehittyvät, halpenevat ja nopeutuvat, voidaan siirtyä kaikkien kansalaisten testaamiseen.

        Näillä ratkaisuilla kriisistä selvitään. Jos viruksen annetaan muhia yhteiskunnassa, tietää se loputonta kriisiä ja silloin yhteiskunta kaatuu.

        Mutta saattaisihan olla viehkeä sellainen 1600-l. mallinen ruttotohtorin linnunnokkanaamari, asianmukaisine suojavaatteineen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kysymys on immuniteetin kestosta, joka on pahimmissa skenaarioissa todella lyhytaikainen. Jos virus muuntuu, kuten on todennäköistä, on immuniteetti lyhytaikainen, mahdollisesti alle vuoden. Vertaa noro- ja rotaviruksiin.

        Noro- ja rotavirukset edustavat tietysti aivan erilaisia virustyyppejä kuin koronavirukset.

        Miksi ei muuten olla paniikissa rotaviruksen takia, vaikka se Wikipedian mukaan tappaa yhtä paljon kuin malaria?

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Rotavirus


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kysymys on immuniteetin kestosta, joka on pahimmissa skenaarioissa todella lyhytaikainen. Jos virus muuntuu, kuten on todennäköistä, on immuniteetti lyhytaikainen, mahdollisesti alle vuoden. Vertaa noro- ja rotaviruksiin.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Rotavirus

        Vai ei muka immuniteettia rotavirukselle synny?

        "Oireet ovat kaikkein vakavimmat 0,5–2-vuotiailla lapsilla sekä vanhuksilla ja niillä, joiden vastustuskyky on heikentynyt tai puuttuu. Lähes kaikki aikuiset ovat vastustuskykyisiä rotavirukselle, koska ovat sairastaneet sen lapsena."

        https://en.wikipedia.org/wiki/Norovirus

        Tämäkin tappaa vuodessa puolet siitä mitä malaria. Miksei kukaan ole paniikissa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kommenttisi on varmaankin provo, mutta kerrotaanpa totuus. Ruotsissa on virallisten tilastojen mukaan kuollut jo 687 ihmistä koronaan ja suunnilleen saman verran on tehohoidossa. Todellisuudessa luku on paljon suurempi, koska Ruotsi ei kirjaa näihin tilastoihin esim. kotoa löydettyjä testaamattomia vainajia. Noin puolet tehohoidossa olevista kuolee ja nyt kun tehohoitopaikat alkavat olla erityisesti Tukholman seudulla täynnä, kasvaa tuokin suhdeluku aika rajusti.

        Ruotsi kuvittelee saavuttavansa jonkinlaisen laumasuojan. Tämä on pseudotiedettä pahimmillaan ja perustuu pelkkiin spekulaatioihin. KUKAAN ei tiedä, kuinka kauan mahdollinen immuniteetti koronavirukselle kestää. On mahdollista, että jopa kaksi vuotta mutta on myös mahdollista, että virus muuntuu ja ihminen voi sairastaa koronan useita kertoja. Jos immuniteetti osoittautuu lyhytaikaiseksi, on Ruotsilla edessään vaikeat ajat; heidän kun täytyy tehdä jälkijunassa samat liikkumisrajoitukset ja eristämistoimenpiteet kuin muissakin maissa on tehty.

        Ainoa järkevä malli koronakriisin ratkaisemiseksi on

        1. Kaikkien testaus ja tartunnan saaneiden tarkka eristäminen. Testin tulos täytyy tulla nopeasti, testauksen pitää tapahtua turvallisesti ja tartunnan saaneet tulee karantenisoida.
        2. Suojamaskien pakollinen käyttö ulkona liikkuessa.
        3. Liikkumisrajoituksia ei saa purkaa liian nopeasti.
        4. Tartuntatavat tulee selvittää perusteellisemmin.
        5. Kansalaisille tulee jakaa oikeaa informaatiota koronasta.

        Juuri niin!


    • Anonyymi

      Oletetaan että korona jää tänne vuosiksi, ja immuniteetti vcain yhdeksi vuodeksi!

      Silloin on paljon parempi lisätä ihmisten välistä kanssakäymistä, koska joka kerta kun kohtaa jonkun jollaon korona, ihmisen oma immuniteetti vahvistuu kuten jos ottaisi uuden rokotteen kerran kuussa.

      Immuniteetti häviää jos sitä ei vahvisteta uudella tartunnalla säännöllisesti.

      Tartunta ei merkitse mitään, koska ei silloin sairastu.

      • Anonyymi

        Tuo viimeinen lauseesi jäi vähän epäselväksi:

        "Tartunta ei merkitse mitään, koska ei silloin sairastu."

        Eikö myös ensikertaiselle virukselle (kuten meillä korona) moninkertainen lievä altistus, vaikka siihen ei sairastu, voisi rakentaa asteittain ensimmäistäkin immuniteettia ja myös lieventää sairastumista. Ja oliko tuo ajatus ehkä se mopo, joka (sinänsä ihan päteviltä) ruotsalaisilta karkasi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo viimeinen lauseesi jäi vähän epäselväksi:

        "Tartunta ei merkitse mitään, koska ei silloin sairastu."

        Eikö myös ensikertaiselle virukselle (kuten meillä korona) moninkertainen lievä altistus, vaikka siihen ei sairastu, voisi rakentaa asteittain ensimmäistäkin immuniteettia ja myös lieventää sairastumista. Ja oliko tuo ajatus ehkä se mopo, joka (sinänsä ihan päteviltä) ruotsalaisilta karkasi.

        Jos joutuu jatkuvasti tekemisiin mahdollisten tartunnanaiheuttajien kanssa, tulee immuuniksi melkein kaikkea vastaan.
        Väitetään että puhtaanapitotyöläiset ovat harvoin sairaana.


      • Anonyymi

        //Silloin on paljon parempi lisätä ihmisten välistä kanssakäymistä, koska joka kerta kun kohtaa jonkun jollaon korona, ihmisen oma immuniteetti vahvistuu kuten jos ottaisi uuden rokotteen kerran kuussa.//

        Hölynpölyä. Millä perusteella kuormitettu immuniteetti vahvistuisi? Immuniteetti heikkenee sitä mukaa kun elinvuosia tulee lisää. Mutaatiot heikentävät immuniteettiä. Oikeaoppinen ravinto, jossa on D-, A- C-ja muita vitamiineja voi parantaa ihmisen immuniteettia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos joutuu jatkuvasti tekemisiin mahdollisten tartunnanaiheuttajien kanssa, tulee immuuniksi melkein kaikkea vastaan.
        Väitetään että puhtaanapitotyöläiset ovat harvoin sairaana.

        Modernina aikana (jo 1980-l.) on esitetty "hygieniateoria" selittämään allergioiden suurta määrää ns. hyvinvointivaltioissa.

        "Teorian" mukaan lapsuudessa koettu ylihygieeninen ympäristö altistaa myöhemmin elämässä allergioille. Ajatuksena on, että jos immuunijärjestelmä ei saa aikanaan "järkevää" tekemistä, eli mikrobien torjuntaa, alkaa se puuhata omiaan, eli käy ihmisen itsensä kimppuun.

        Enpä tiedä mikä "teorian" nykytilanne on, enkä nyt viitsi alkaa asiaa googlailemaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        //Silloin on paljon parempi lisätä ihmisten välistä kanssakäymistä, koska joka kerta kun kohtaa jonkun jollaon korona, ihmisen oma immuniteetti vahvistuu kuten jos ottaisi uuden rokotteen kerran kuussa.//

        Hölynpölyä. Millä perusteella kuormitettu immuniteetti vahvistuisi? Immuniteetti heikkenee sitä mukaa kun elinvuosia tulee lisää. Mutaatiot heikentävät immuniteettiä. Oikeaoppinen ravinto, jossa on D-, A- C-ja muita vitamiineja voi parantaa ihmisen immuniteettia.

        Joudut perustelemaan nuo väitteesi immuniteetistä. Muuten julistan sinut puoskariksi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        //Silloin on paljon parempi lisätä ihmisten välistä kanssakäymistä, koska joka kerta kun kohtaa jonkun jollaon korona, ihmisen oma immuniteetti vahvistuu kuten jos ottaisi uuden rokotteen kerran kuussa.//

        Hölynpölyä. Millä perusteella kuormitettu immuniteetti vahvistuisi? Immuniteetti heikkenee sitä mukaa kun elinvuosia tulee lisää. Mutaatiot heikentävät immuniteettiä. Oikeaoppinen ravinto, jossa on D-, A- C-ja muita vitamiineja voi parantaa ihmisen immuniteettia.

        Oikeaoppinen ravinto ei voi olla vääräoppista!


    • Anonyymi

      Ruotsin tilanne ei ole aivan niin paha kuin lukemien perusteella ensi näkemältä saattaisi tuntua.

      https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/y3rdeA/coronaviruset-har-ar-de-senaste-siffrorna

      Kun katsoo linkin kohdasta "Antal döda i Sverige – dag för dag" ja vertaa "Daglig rapportering" ja "Fastslaget dödsdatum" huomaa, että jälkimmäisessä systeemissä, eli "oikeammassa", koronakuolemat Ruotsissa ainakin vielä enenevät vasta lineaarisesti. Päiväraportoinnin perusteella saattaisi saada käsityksen eksponentiaalisesta enenemisestä.

      Ruotsissa kuten Suomessakin ja monessa muussa maassa on tapausten kirjaamisesta johtuvaa tilastoviivettä, ja lisäksi näyttää varsinkin Ruotsin kohdalla olevan niin, että ilmoitukset viikonlopun aikana sattuneista kuolemista viivästyvät vielä enemmän kuin arkipäivinä.

    • Anonyymi

      Jos virus muuntautuu, niin mistään suojasta ei voida enää puhua. Näin on kausi-influenssaa aiheuttavien viruksien kanssa. Muuntautuu jatkuvasti ja kiertää maapalloa vuodesta toiseen.

      • Jaa, ja onko kukaan sitten paniikissa influenssavirusten takia? Eipä taida. Ne sika- ja lintuinfluenssatkin lässähti aika pannukakuiksi.


    • Anonyymi

      Joko olet ilmoittanut Ruotsin hallitukselle että se toimi väärin?

      Oppilailtasiko olet oppinut natsittelemaan?

      • Kyllä Ruotsissakin asiassa keskustelua käydään. Oikeastaan on käyty pitempäänkin.


    • Anonyymi

      Ruotsi oppi jotain sikainfluenssasta -09.
      Silloin hallitus osti rokotteita koko kansalle, mutta taisi jäädä puolet käyttämättä, ja lysti maksoi kolme miljardia.
      Kuolleisuus ei tainnut suuremmin lisääntyä. Paniikkia kyllä esiintyi kun rokote oli myöhässä ja sitä sai vasta kun ehdittiin valmistaa lisää.
      Sen sijaan saatiin narkolepsiaa monille rokotteista!

      Joten tällä kertaa viranomaiset välttävät paniikkia, vaikka reportterit sitä lietsovatkin.

      Yksi koronaan kuollut on paljon suurempi uutinen kuin yksi tavalliseen flunssaan kuollut, ja julkaistaan etusivulla. Tosiasiassa kokonaiskuolleisuus pysyy edellisen vuoden lukemissa.

      • Ruotsalaiset ovat jo alkaneet tehdä omia ratkaisujaan ja useimmat pysyttelevätkin kodeissaan niin paljon kuin mahdollista. Oman järjen käyttö kehottaa nyt varovaisuuteen, koska ruotsalaisetkin ovat alkaneet ymmärtää, miten helposti virus tarttuu ilmateitse. Useita alle 50-vuotiaita on kuollut ja huolestuttavat uutiset COVID-19 -taudin jälkiseurauksista saavat ihmiset varovaisiksi. Talous sakkaa Ruotsissakin mutta lisäksi heillä on parin viikon kuluttua 3000 koronakuolemaa ja määrä tuplaantuu 5-7 päivän välein. Typerintä koko touhussa on, että kukaan ei varmuudella tiedä, kuinka kauan mahdollinen immuniteetti koronavirusta vastaan säilyy, jos edes immuniteettia saa. Mikäli Ruotsi ei muuta linjaansa ja Suomi vastaavasti tiukentaa toimia ja saamme viruksen tukahdutettua, niin tulette näkemään rajan pysyvän kiinni todella pitkään.

        Iso-Britanniassa yli 9000 ihmistä on kuollut koronaan ja heidän joukossaan 19 terveydenhuollon työntekijää ja 11 lääkäriä.

        https://www.expressen.se/
        https://www.aftonbladet.se/


      • Anonyymi
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Ruotsalaiset ovat jo alkaneet tehdä omia ratkaisujaan ja useimmat pysyttelevätkin kodeissaan niin paljon kuin mahdollista. Oman järjen käyttö kehottaa nyt varovaisuuteen, koska ruotsalaisetkin ovat alkaneet ymmärtää, miten helposti virus tarttuu ilmateitse. Useita alle 50-vuotiaita on kuollut ja huolestuttavat uutiset COVID-19 -taudin jälkiseurauksista saavat ihmiset varovaisiksi. Talous sakkaa Ruotsissakin mutta lisäksi heillä on parin viikon kuluttua 3000 koronakuolemaa ja määrä tuplaantuu 5-7 päivän välein. Typerintä koko touhussa on, että kukaan ei varmuudella tiedä, kuinka kauan mahdollinen immuniteetti koronavirusta vastaan säilyy, jos edes immuniteettia saa. Mikäli Ruotsi ei muuta linjaansa ja Suomi vastaavasti tiukentaa toimia ja saamme viruksen tukahdutettua, niin tulette näkemään rajan pysyvän kiinni todella pitkään.

        Iso-Britanniassa yli 9000 ihmistä on kuollut koronaan ja heidän joukossaan 19 terveydenhuollon työntekijää ja 11 lääkäriä.

        https://www.expressen.se/
        https://www.aftonbladet.se/

        Pitäisi tutkia hiukan hoitomenetelmiäkin, eikä vain viruksia!
        Kuumeenalennuslääkkeet toimivat siten että ne estävt kehoa taistelemasta viruksia vastaan muutaman tunnin, jolloin ne lisääntyy puolta nopeammin.
        Kun vielä jäähdytetään tarpeeksi, samalla kun keho haluaa lisätä palamista, pakoitetaan keho pinnistelemään äärimmilleen jotta saisi lämmön nousemaan, potilas vapisee, jalat kylmenevät, otsa kuumenee, pulssi kiihtyy. Näin saa heikoimmat kuolemaan parissa päivässä.
        Lääkärit ja hoitohenkilökunta hoitavat kuumetta päin mäntyä!

        Jos kuumetta tuetaan, annetaan niin paljon peitteitä ettei palele, eikä turhaan kuumetta lasketa lääkkeillä, kuume ei nouse yli neljänkymmenen, eikä se ole niin rasittava.

        Joten hoito voi tappaa vaikka ei korona tappaisikaan!


      • Anonyymi

        Tähän mennessä tiedossa oleva Ruotsin maksimaalinen päivittäinen koronakuolevuus on ollut 90 per päivä, on päivältä 08.04.2020.

        https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/y3rdeA/coronaviruset-har-ar-de-senaste-siffrorna

        Huomatkaa, että kun noita Ruotsin koronakuolleisuuslukuja esitetään, on kaksi eri asiaa ne päivittäiset ilmoitukset, ja koronapotilaiden todelliset kuolinpäivät. Ruotsissa on pitkä ja valitettava viive tapahtumien ja ilmoitusten välillä, ja siksi ne koronakuolemailmoitukset viikonlopuilta kasautuu viikonlopun jälkeisille päiville.

        Tässä jossain jo reviteltiin, että 170 koronakuollutta Ruotsissa yhdessä päivässä, niin tämä ei vielä ainakaan ole toistaiseksi toteutunut.


    • Anonyymi

      Ruotsin kokoisessa maassa ei 300 kuollutta päivässä ole kuin normaalikuolleisuus. Kaikki pannaan vain koronan tiliin.
      Yksi koronakuollut vanhus, ja heti etusivun juttu! Meidänkin tämän päivän lehdessä oli kymmenen kuolinilmoitusta sadantuhanneen asukkaan kaupungissa, eikä mitään erikoista, kun ei ollut heissä koronaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe